Web Analytics Made Easy - Statcounter

تناقض‌گویی‌ها درباره هزینه‌های میلیاردی جشنواره ملی فیلم فجر، این پرسش را پیش آورده که کدام طرف ماجرا راست می‌گوید و آیا واقعاً هزینه میلیاردی برای میزبانی سی و ششمین جشنواره فجر انجام شده یا این مجموعه رایگان بوده اما به دلایل خاص بر هزینه‌بر بودنِ میزبانی جشنواره فجر تاکید شده است؟!

به گزارش «تابناک»؛ سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر به لحاظ میزبانی یک فاجعه بود و قبل از جشنواره اهالی رسانه در نامه‌ای خواستار تغییر سینمای میزبان شدند اما مسئولان جشنواره با طرح این موضوع که دیگر دیر شده، حاضر به بازگرداندن جشنواره به برج میلاد نشدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نظرسنجی‌ها نیز نشان می‌دهد اکثریت اهالی رسانه نه تنها با میزبانی سینماملت مخالفند، بلکه با تفکیک سینماگران از اهالی رسانه نیز مخالفند، چرا که جشنواره سی و ششم را فاقد روح و سوژه‌های خبری کرده بود و انگار رسانه‌ها تبعید شده بودند.

با این حال مدیران جشنواره فجر با وجود مردود شدنِ میزبانی پردیس ملت در نظرسنجی که خود از چهارصد تن از اهالی رسانه و منتقدین سینما برگزار کرده بودند، مجدداً در دهن‌کجی آشکاری به اهالی رسانه، میزبانی جشنواره در سینماملت قرار دادند. به زعم گروهی از ناظران مهم‌ترین دلیل این انتخاب، تقلیل جایگاه جشنواره فیلم فجر از رویدادی مهم با چند هزار بیننده در کاخ جشنواره، به رویدادی حاشیه‌ای بود اما برخی دیگر با اتکاء به سخنان مدیر سینماملت، علت این انتخاب را رایگان بودنِ استفاده از سینما قلمداد کردند.

مدیر پردیس سینمایی ملت در واکنش به طرح مجدد احتمال میزبانی اصحاب رسانه در دوره سی‌وهفتم جشنواره ملی فجر در این پردیس گفته بود: «پردیس ملت امکاناتی دارد و محدودیت‌هایی؛ باید مطابق با هدف‌گذاری مشخص تصمیم‌گیری کنیم که بیشتر باید امکانات را موردتوجه قرار دهیم و یا محدودیت‌ها را. به‌عنوان مثال یکی از موارد، هزینه میزبانی است که هر جای دیگری احتمالا با یک رقم میلیاردی می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد اما پردیس ملت به‌صورت رایگان در اختیار جشنواره است.» و در واقع رایگان بودن این پردیس را مزیت آن خوانده بود.

با کذشت چند هفته از این اعلام موضع مدیر پردیس ملت، ابراهیم داروغه دبیر جشنواره فجر در گفت و گویی اظهار داشت: «تنها پرديسي كه از ما پول مي‌گيرد پرديس ملت است. سال گذشته برج ميلاد به‌صورت رايگان در اختيار ما قرار مي‌گرفت، ما قبول نكرديم. حتي مراسم افتتاحيه و اختتاميه جشنواره رايگان است. پرديس ايران مال پيشنهاد 10 ميليارد داد تا سالن رسانه‌ها به آنها اختصاص داده شود ما قبول نكرديم. جاهاي ديگر بودند كه رايگان سالن را در اختيار ما قرار مي‌دادند ما نپذيرفتيم. به هر جهت بايد اين موضوع جا بيفتد كه عادت اشتباه اصلاح شود. در تمام دنيا سالن رسانه‌ها متعلق به رسانه‌ها و صاحبان فيلم‌هاست. اشتباه است كه فيلم‌ها به‌صورت مشترك براي هنرمندان و رسانه‌ها و صاحبان فيلم‌ها نمايش داده شود.»

موضع گیری دبیر جشنواره ملی فیلم فجر حاوی چند خطای اساسی است که به عدم شناخت کافی برای مدیریت چنین رویداد حساسی و انتخاب اشتباه داروغه زاده برای چنین مسئولیتی بازمی‌گردد. نخستین تعبیر اشتباه داروغه زاده این بوده که ادعا کرده است: «در تمام دنيا سالن رسانه‌ها متعلق به رسانه‌ها و صاحبان فيلم‌هاست.»

این در حالی است که جشنواره ونیز به عنوان قدیمی ترین جشنواره با این سبک، از دهه نخست قرن بیستم در کاخ‌های تاریخی ایتالیا نظیر قصر دوک ونیز برگزار شده است. کاخ جشنواره و کنگره کن هر ساله میزبان جشنواره کن است و در اکران کاخ همه طیف‌های از خبرنگار و سینماگر تا مدعوین دبیر حضور دارند. جشنواره فیلم برلین نیز در کاخ موزه هنری مارتین گروپیوس بائو برگزار می‌شود و اساساً محوریت این رویداد همین کاخ موزه است. ای کاش داروغه زاده در این زمینه دست‌کم با چند چهره‌ای خبره در حوزه نظیر رضا میرکریمی مشورت می‌کرد.

از سوی دیگر داروغه زاده تاکید کرده که تمامی سالن‌های سینما از جمله مجموعه برج میلاد به جز سینماملت رایگان بوده اما او و همکارانش از قضا دست بر روی سینماملت گذاشته‌اند که هزینه زا باشد! بهانه چنین اقدامی تفکیک خبرنگاران از سینماگران برای حفظ شان خبرنگاران بوده است؛ موضوعی که کاملاً برخلاف خواست خبرنگاران است! نکته قابل تامل اینکه همین اقدام در برج میلاد به رایگان قابلیت اجرا داشته اما تصمیم گرفته شده که جشنواره به سینماملت منتقل شود و به سینماملت پول نیز پرداخت شود!

البته اظهارات داروغه زاده درباره پرداخت پول به سینماملت جای تامل دارد و در این زمینه یا مدیر سینما آزادی خلاف واقع گفته و پول گرفته یا دبیر جشنواره فجر خلاف واقع گفته است؟ البته قاعدتاً سازمان سینمایی در این زمینه با موسسه تصویر شهر شهرداری تهران که سینماملت تحت نظر آن فعالیت می‌کند، وارد توافق می‌شود؛ اما اینکه مدیر سینماملت از چنین توافق مالی بی‌اطلاع باشد و تصور کند در حال ارائه سرویس رایگان است، جزو مسائل شبهه برانگیزی است که تا زمان عدم انتشار اسناد مالی جشنواره فجر رفع نمی‌شود.

پیش از این از مسئولان پیشین سازمان سینمایی و مسئولان کنونی جشنواره فجر درخواست شد تا اطلاعات مالی چند دوره اخیر جشنواره را ارائه نمایند و این درخواست اخیراً نیز تجدید شده اما تاکنون به جز چند رقم کلی درباره هزینه کل جشنواره، جزئیاتی اعلام نشده است. بنابراین تا زمانی که اسناد و «لیست هزینه‌های جشنواره فجر سی و ششم اعلام نشود، نمی‌توان به قضاوت درباره آن پرداخت.

آنچه بیشتر اسباب شبهه را فراهم می‌سازد، اصرار بر برگزاری جشنواره در سینماملت با وجود مخالفت خبرنگاران است. داروغه زاده در این مصاحبه تایید کرده سینمای نوساز ایران‌مال حاضر بوده در ازای میزبانی، 10 میلیارد تومان به جشنواره فجر کمک کند اما آنها در این شرایط اقتصادی از این رقم گذشته‌اند و مجدداً میزبانی را به سینماملت داده‌اند و در ازای این میزبانی بار دیگر قرار است به سینماملت رقم قابل توجهی را پرداخت کنند!  نکته قابل تامل اینکه، جشنواره فیلم فجر امسال برای اولین بار، با کیفیت 4K در مجموعه ایران مال به‌نمایش درخواهد آمد و در واقع بهترین کیفیت قابل عرضه بوده اما باز هم اولویت به سینمای هزینه‌زای ملت تعلق گرفت! عجیب نیست؟! 

منبع: تابناک

کلیدواژه: جشنواره فیلم فجر سینمای رسانه ها کاخ جشنواره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۵۲۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک گرم چای سنواتی هم تاکنون در چرخه مصرف قرار نگرفته است

به گزارش خبرنگار مهر، اسدالله عباسی صبح شنبه در گفت و گو با رسانه‌ها اظهار کرد: دولت بر اساس راهبردی که تعیین شده و در راستای نامگذاری شعار سال توسط مقام معظم رهبری مبنی بر «جهش تولید با مشارکت مردم» جلسه‌ای با چایکاران و هیأت مدیره سندیکای کارخانجات چای در سازمان چای برگزار کردیم.

وی با بیان اینکه در این جلسه حمایت و پشتیبانی خود را از چایکاران اعلام کردیم، افزود: همانطور که ۳۰ درصد افزایش تولید در سال گذشته افزایش قیمت نیز در خرید تضمینی برگ سبز چای نیز داشته‌ایم.

استاندار گیلان با تاکید با تاکید بر اینکه تاکنون یک گرم از چای سنواتی در چرخه مصرف قرار نگرفته است، اضافه کرد: به زودی در جهت تعیین تکلیف چای سنواتی تصمیم گیری خواهد شد و به این دغدغه جامه عمل پوشانده می‌شود.

عباسی با اشاره به واردات چای طی هماهنگی با آقای مخبر انجام شده تلاش می‌شود پس از تولید چای و ارزیابی‌های صورت گرفته به اندازه نیاز کشور وارد شود، گفت: چایکاران در تولید تلاش کنند ما نیز پای کار هستیم.

وی با بیان اینکه تسهیلاتی نیز برای کارخانجاتی که سرمایه گذاری کرده و چایکاران برای بهسازی باغات چای پیش بینی شده است، ادامه داد: کارخانجات مطالبات باقیمانده چایکاران را پرداخت کنند لذا در سال آینده اجازه نخواهیم داد به طول بیانجامد.

کد خبر 6089681

دیگر خبرها

  • سومین جشنواره چند رسانه‌ای گردشگری کشور به میزبانی کرمان برگزار می‌شود
  • جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود
  • ‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • یک گرم چای سنواتی هم تاکنون در چرخه مصرف قرار نگرفته است
  • تعیین تکلیف حق پخش ورزش
  • چالش‌های میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴ / دلار‌های نفتی عربستان قرار است چگونه هزینه شوند؟
  • میزبانی نمایشگاه و جشنواره سلامت از شهروندان
  • مژده رئیس رسانه ملی درباره حق پخش فوتبال
  • قهرمانان، رسانه گویای هویت ملی ایران‌اند
  • سلماس مهیای میزبانی جشنواره بین المللی شعر رضوی می شود