Web Analytics Made Easy - Statcounter

معصومه فرشید مقدم روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: سالانه به طور میانگین حدود 23 هزار مادر باردار تحت پوشش واحدهای بهداشتی بوده و خدمات رایگان دریافت کرده اند و تقریبا صد درصد مادران قمی نیز در مراکز بیمارستانی زایمان داشته اند.
وی اضافه کرد: در حال حاضر 88 پایگاه سلامت در شهر و 59 خانه بهداشت نیز در روستاها مستقر است که در این مراکز مراقبت های مادران باردار در حوزه بهداشت زیر نظر مرکز بهداشت قم ارائه می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان این که ارتقای سلامت مادران یکی از ارکان اساسی مراقبت های بهداشتی درمانی است، بیان کرد: در واحدهای بهداشتی یک تیم شامل مراقب سلامت، مراقب سلامت - ماما، پزشک، کارشناس تغذیه و کارشناس روانشناسی عهده دار مراقبت از مادران می باشند.
فرشید مقدم افزود: در برنامه سلامت مادران بسته خدمات استاندارد معمول و ویژه مادران در مقاطع پیش از بارداری، حین بارداری، زایمان و پس از زایمان عرضه می شود.
وی گفت: مراقبت پیش از بارداری برای تمام خانم های در انتظار بارداری، دست کم سه ماه قبل از اقدام به بارداری ارائه می شود و به مدت یک سال اعتبار دارد و این مراقبت مهم ترین مراقبت برای تامین سلامت مادر و نوزاد است و باعث می شود زمانی مادر در دوران بارداری گام بگذارد که در سلامت کامل باشد.
به گفته وی، در این مرحله از مراقبت، علاوه بر معاینه های کامل، وضعیت واکسیناسیون مادر بررسی و در صورت نیاز تکمیل و در مورد مصرف قرص اسید فولیک آموزش داده می شود.
رئیس گروه سلامت مادران و باروری سالم مرکز بهداشت قم تاکید کرد: خانم ها باید به محض دریافت جواب مثبت بارداری یا حتی شک به بارداری به پایگاه بهداشتی نزدیک منزل خود مراجعه نمایند، چون نخستین قدم در مراقبت دوران بارداری تشکیل پرونده الکترونیک برای خانم باردار می باشد و تمام روزهای دوران بارداری از ابتدا تا انتها مهم است و برای هر مرحله آن مراقبت و آموزش های خاص در نظر گرفته شده است.
وی خاطرنشان کرد: برای این دوران هشت نوبت مراقبت در نظر گرفته شده است و در صورتی که به هر دلیل مادر نیازمند مراقبت تخصصی باشد به سطح تخصصی ارجاع می شود؛ از هفته بیستم بارداری همزمان با مراقبت های بارداری توصیه می شود خانم ها در کلاس های آمادگی برای زایمان شرکت نمایند.
وی ادامه داد: سپس مادران بعد از زایمان مجددا به پایگاه بهداشتی مراجعه می نمایند تا این بار مراقبت های دوران پس از زایمان را دریافت نمایند و سلامت نوزادشان هم بررسی شود؛ بهتر است این مراجعه در روزهای اول بعد از زایمان انجام گیرد.
به گفته فرشید مقدم، در مراقبت های پس از زایمان نیز اگر کارکنان بهداشتی در معاینه ها متوجه نکته غیرطبیعی شوند مادر را به بخش تخصصی ارجاع خواهند داد.
وی اضافه کرد: در پایگاه های سلامت از ابتدای بارداری تا سه ماه پس از زایمان مکمل های دارویی رایگان مانند قرص آهن، قرص یا کپسول مولتی ویتامین و قرص یدوفولیک برای مادران در نظر گرفته شده است.
/2085/ 1175
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها استاندارد الکترونیک زایمان مولتی ویتامین نوزاد جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۵۳۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولد یک نوزاد در هیاهوی سیلاب/نجات جان دو انسان توسط امدادگران

به گزارش خبرنگار مهر، ۱۵ اردیبهشت در روزی که بر اثر سیلاب و جاری شدن رودخانه‌های فصلی تمامی جاده‌های روستایی مسدود شده بود، امدادگران پایگاه چاهداشی شهرستان گزارشی مبنی بر گرفتار شدن آمبولانس حامل مادر باردار پشت رودخانه فصلی روستای میغان دریافت کردند.

خودروی آمبولانس که برای انتقال مادر باردار از روستای بصیران به شهرستان نهبندان راهی این روستا شده بود، پشت رودخانه فصلی روستای میغان گیر افتاد و با مرکز کنترل و هماهنگی عملیات هلال احمر خراسان جنوبی تماس گرفت و درخواست کمک کرد.

بلافاصله پس از دریافت گزارش خودروی آمبولانس هلال احمر پایگاه چاهداشی شهرستان نهبندان به روستای بصیران اعزام و مادر باردار را به سلامت به بیمارستان رساند.

نوزاد این مادر باردار به محض رسیدن به بیمارستان به سلامت به دنیا آمد و گرمابخش خانواده ۵ نفره شد.

دختر تازه متولد شده این مادر در سلامتی کامل می‌باشد.

کد خبر 6096413

دیگر خبرها

  • ۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است
  • انجام ۵۲ هزار زایمان در بیمارستان‌های فارس
  • نقش موثر مامایی در کاهش آمار سزارین و افزایش زایمان طبیعی
  • برگزاری رایگان کلاس‌های آمادگی برای زایمان در یزد
  • فعالیت بیش از ۱۷۰ ماما در مراکز بهداشتی استان یزد
  • نوزادِ عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهر متولد شد
  • نجات جان مادر باردار در نهبندان
  • تولد یک نوزاد در هیاهوی سیلاب/نجات جان دو انسان توسط امدادگران
  • تولد یک نوزاد در هیاهوی سیلاب نهبندان
  • تولید بیماری‌های احتمالی برای نسل آینده؛ حاصل بی‌توجهی به مامایی