Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام و‌المسلمین حسن ناصری‌پور، رئیس انجمن مطالعات خانواده در کشور در گفت‌وگو با ایکنا؛ به روند الگوپذیری و الگودهی در میان نسل جوان کشور اشاره و بیان کرد: در نظام تابع و متبوع، بهترین نظام از سوی قرآن کریم معرفی شده است، بنابراین در شرایط امروز جهان که افراد در معرض انبوه اطلاعات قرار دارند بهتر است بجای معرفی الگو به بیان شرایط یک الگوی بهینه و روش‌های انتخاب بپردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در چنین شرایطی افراد مقاومت نمی‌‌کنند و با توجه به اطلاعاتی که کسب کرده‌اند، موفق می‌شوند برای خود الگویی شایسته انتخاب کنند.

وی با بیان اینکه خداوند متعال در قرآن کریم کسانی را که از ظن و گمان‌های بیجا پیروی می‌کنند، نکوهش می‌کند، اظهار کرد: خداوند با آیه مبارکه «إِنْ يَتَّبِعُونَ إِلَّا الظَّنَّ وَإِنْ هُمْ إِلَّا يَخْرُصُونَ» به انسان‌ها یادآوری می‌کند که تبعیت از ظن و گمان، باطل و اشتباه است، چرا که هم اثر وضعی بر انسان دارد و هم افراد را به رفتارهای انحرافی می‌کشاند. همچنین تبعیت از هوای نفس نیز مذموم شمرده شده است چرا که انسان را از راه درست بازداشته و بر زمین می‌زند.

وی با اشاره به آیه 21 سوره مبارکه نور که می‌فرماید: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَاتَتَّبِعُوا خُطُوَاتِ الشَّيْطَانِ وَمَنْ يَتَّبِعْ خُطُوَاتِ الشَّيْطَانِ فَإِنَّهُ يَأْمُرُ بِالْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ؛ اى كسانى كه ايمان آورده‌ايد پاى از پى گام‌هاى شيطان منهيد و هر كس پاى بر جاى گام‌هاى شيطان نهد [بداند كه] او به زشتكارى و ناپسند وامى‌دارد» اظهار کرد: از دیگر مواردی که در نظام تبعیت در قرآن کریم مذموم برشمرده شده، به دنبال گام شیطان گام برداشتن است.

حجت‌الاسلام ناصری‌پور تبعیت از شهوت و امر فرعون و طاغوت زمان را از دیگر مؤلفه‌هایی خواند که قرآن کریم برای هدایت و ارائه مسیر صحیح پیش روی بندگان قرار داده است و گفت: در مقابل قرآن کریم تبعیت از کسانی که در مسیر کمال و تکامل هستند را بیان می‌کند، همان‌هایی که در برابر هدایتشان اجری نیز از افراد طلب نمی‌کنند «قُل لا أَسئَلُكُم عَلَیهِ أَجراً إِلاَّ المَوَدَّةَ فِی القُربى‏؛ ای پیامبر! بگو من هیچ پاداشى از شما بر رسالت درخواست نمى‌كنم». این افراد خود هدایت شده و در نقطه کمال هستند و اطاعات از آنان نیز رشد و بالندگی را به دنبال دارد. «قالَ لَهُ مُوسى‏ هَلْ أَتَّبِعُكَ عَلى‏ أَنْ تُعَلِّمَنِ مِمَّا عُلِّمْتَ رُشْداً موسی به او گفت: آیا تو را پیروی کنم به این [شرط] که مرا از آنچه  آموخته‌ شده‌ای، کمالی بیاموزی؟»

کثرت‌گرایی چالش الگوگیری 

وی پس از بیان شاخص‌ها به برخی اشکالات مطرح در زمینه الگوگیری اشاره و عنوان کرد: اولین مشکل در این میان کثرت‌گرایی است. برخی افراد با مشاهده کثرت یک موضوع در پی آن می‌روند، در صورتی‌که قرآن کریم پیروی بدون تفکر و تعقل را جایز نمی‌داند و این در حالی است که در تاریخ اسلام، مسلمانان بارها بخاطر عدم رعایت این مهم دچار خسران شده‌اند که به طور مثال می‌توان به ماجرای بیعت با خلیفه اول اشاره کرد. برخی افراد پس از رسیدن به شهرت در زمینه‌ای خاص، به خود اجازه می‌دهند در هر زمینه‌ای ابرازنظر کنند و افراد را به بیراهه بکشانند.

رئیس انجمن مطالعات خانواده در کشور به شخصیت حضرت زهرا(س) که خود الگو و حجت برای ائمه اطهار(ع) است اشاره و بیان کرد: روایت‌هایی که از زندگی این بانوی بزرگ در ابعاد عبادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی وجود دارد نشان از آن است که می‌توان به عنوان الگویی برای تمام ابعاد زندگی مورد اقتدا قرارداد، چرا که رسول اکرم(ص) خطاب به ایشان می‌فرمایند: «اى فاطمه(س) بهترين پيامبران از ماست و آن پدر توست و بهترين اوصياء از ماست و آن شوهر توست و بهترين شهيدان از ماست كه آن حمزه سيدالشهداء عموى پدر توست و از ما شهيدى است كه او را در بهشت دو بال است كه به وسيله آن در بهشت بهر كجاى كه بخواهد پرواز می‌كند و آن جعفر پسر عموى پيامبر توست و از ما دو سبط پيامبر اين امتند كه سيد جوانان اهل بهشتند و آن حسن و حسين دو پسر تو هستند و قسم به آنكس كه جانم در دست اوست مهدى اين امت از ماست و او از فرزند توست.»

وی با تأکید بر اینکه عالی‌ترین جریان فکری، عملی و منظومه فکری توحیدی در وجود حضرت زهرا(س) متبلور شده است، تصریح کرد: از جمله خصایصی که می‌تواند ثابت کند حضرت زهرا(س) را می‌توان به عنوان الگو مدنظر قرار داد، ادب ایشان است. ادب ماحصل فهم درونی برای ایجاد رفتار بیرونی انسان است و تمام اخلاقیات و فضیلت‌ها را به رفتار منجر می‌کند. حضرت زهرا(س) از روی ادب پیامبر(ص) را رسول خدا می‌خواندند، اما ایشان خواستند که وی را ابوک بنامند.

حجت‌الاسلام ناصری‌پور به نگاه رحمانی حضرت زهرا(س) و دستگیری ایشان از همسایگان اشاره و بیان کرد: حضرت زهرا(س) در دوران حیات پیامبر(ص) و بعد از آن و در عهد خلافت، زندگی سیاسی و اجتماعی با قدرتی از خود به نمایش گذاشتند. حضور ایشان در خانه، خطبه فدکیه و حتی گریه‌های ایشان درس مبارزه بود. همچنین تعصب‌شکنی از ویژگی‌های بارز حضرت زهرا(س) است به طوری که حضرت نظام جاهلیت را بر هم زدند.

وی با بیان اینکه زندگی روزمره حضرت زهرا(ص) می‌تواند برای نقش‌های مختلف مادری، همسری، دختری، مبارز بودن، تحت ظلم قرار نگرفتن، اجتماعی بودن  و ... الگو باشد، گفت: امروز برای الگودهی نیازی نیست از یک سازمان و نظام خاص سخن به میان بیاوریم. با فراگیر شدن فضای مجازی و عصر ارتباطات هر فردی که دغدغه فرهنگ و ترویج فرهنگ اهل‌بیت(ع) را دارد می‌تواند به میدان بیاید و صرفا به ارائه شاخص‌های الگو بپردازد. همین بیان شاخص‌ها افراد را برای انتخاب کمک و الگوهای جعلی را مشخص می‌کند.  

وی در پایان یادآور شد: امروز یک ناتوی فرهنگی عظیم به راه افتاده است و رفتارهای سلیقه‌ای راه به جایی نمی‌برد، در این میان باید به نگاه و بیان قرآن توجه کرد تا بتوان راه را از بیراهه شناخت در غیر این صورت یک روز برای دل خوشی جوانان از حجاب اختیاری دم می‌زنیم و روز دیگر از هم عهدی با شهدا وا می‌مانیم. مشکلات فرهنگی رایج در کشور اگر چه در شأن نظام جمهوری اسلامی ایران نیست، اما چنانکه برخی بیان می‌کنند ومدعی هستند نیز به بحران تبدیل نشده است و صرفا نیاز به جهادی همگانی برای ارائه الگو دارد.   

انتهای پیام

 

 

 

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا قران خانواده حضرت زهرا الگو الگودهی الگوگیری الگوهای فرهنگی سیره حضرت زهرا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۵۵۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور پاراتکواندو دشتستانی در اردوی تیم ملی

هادی ساعی رئیس و دکتر اصغر رحیمی دبیرکل فدراسیون با حضور در اولین جلسه تمرینی این تیم با ملی پوشان به پرداخته و برای پاراتکواندوکاران در مسابقات قهرمانی آسیا آرزوی موفقیت کردند.

سعید صادقیان‌پور، مهدی پوررهنما، حامد حق شناس، علیرضا بخت از استان بوشهر، امیرمحمد حقیقت شناس و محمدطا‌ها حسن پور در گروه مردان و با هدایت پیام خانلرخانی به عنوان سرمربی و علی کریمی صابر به عنوان خود را برای حضور در رقابت‌های قهرمانی آسیا آماده می‌کنند.

در گروه بانوان نیز آیلار جامی، لیلا میرزایی، مریم عبدالله پور، زهرا رحیمی، مرضیه نصراللهی و رزا ابراهیمی به این رقابت‌ها اعزام خواهند شد. هدایت تیم ملی بانوان برعهده عاطفه کشاورز به عنوان سرمربی است؛ زهرا حسینی و زهرا حاجیوند به عنوان مربی وی را یاری می‌کنند.

همچنین جمشید سهرابی به عنوان رئیس انجمن پاراتکواندو تیم ملی را در مسابقات قهرمانی آسیا همراهی خواهد کرد.

نهمین دوره مسابقات قهرمانی آسیا ۳۰ اردیبهشت ماه به میزبانی کشور ویتنام و در شهر دانانگ برگزار خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان بوشهر بوشهر

دیگر خبرها

  • ساخت ١۵٠ هزار واحد مسکونی از ماه آینده آغاز می‌شود
  • چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم 
  • برگزاری انتخابات اتحادیه‌های صنفی دامپروری و باغبانی در مهریز
  • سپاه حضرت ولیعصر به وجود افراد فعال و جهادی نیازمند است
  • جلوگیری از ناهنجاری‌های جامعه با بهره‌گیری از آموزه‌های قرآن
  • ضرورت بهره گیری از ظرفیت نخبگان و دانشگاهیان در طرح جوانی جمعیت
  • آیت‌الله رمضانی: اسلام گنج وجودی انسان را معرفی می‌کند / ویژگی‌های مسلمان واقعی براساس روایات اهل‌بیت(ع)
  • علم الهدی: امامت سیاسی دشمن دارد/ امام فقط شاگردپرور و عالم نیست؛ اصل امامت به تشکیل نظام رهبری و تشکیلات حکومت اجتماعی است
  • چرایی برقی سازی ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت از منظر مسئولان و صاحبنظران
  • حضور پاراتکواندو دشتستانی در اردوی تیم ملی