Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرهاد نظری مدیرکل دفتر ثبت آثار تاریخی و طبیعی ایران به خبرنگار مهر گفت: برای سال ۲۰۱۹ پرونده جنگل های هیرکانی در اجلاس میراث طبیعی یونسکو که در شهر باکوی اذربایجان برپا می شود، ارائه خواهد شد تا پس از ارزیابی کارشناسان در فهرست جهانی ثبت شود. مسئولیت این پرونده را دکتر حسینی به عهده دارد.

نظری گفت: پرونده شیوه و هنر ساختن و نواختن دو تار نیز در کمیته میراث ناملموس یونسکو که آذرماه در کلمبیا برپا خواهد شد، مورد بررسی قرار می گیرد تا به عنوان میراث ناملموس ایران به ثبت جهانی برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پرونده نیز در اختیار بهروز وجدانی از پژوهشگران موسیقی قرار گرفته است.

وی در ادامه با اعلام اینکه آذربایجان نیز اگر بخواهد درآینده به پرونده دوتار ملحق شود ما خوشحال خواهیم شد گفت: هر دو این پرونده ها به صورت مستقل به نام ایران ثبت خواهد شد منتها ما همیشه به کشورهای دیگر اعلام کرده ایم که آماده ایم تا اگر کشوری مدارکی دارد به آن اضافه کند.

نظری همچنین درباره پرونده هایی که قرار است در سال ۲۰۲۰ به یونسکو ارسال شود نیز بیان کرد: پرونده راه آهن شمال به جنوب برای سال بعد ارائه خواهد شد. برای حوزه میراث ناملموس نیز چند پرونده را در دست بررسی داریم. البته در این حوزه سهمیه نداریم چون یک سال در میان باید پرونده میراث ناملموس ارسال شود، ولی می خواهیم از فرصت پرونده مشترک استفاده کنیم.

وی افزود: پرونده یلدا را در دستور کار نیز داریم و امیدواریم تا پایان سال بتوانیم این پرونده را مشترک با کشورهای دیگر به یونسکو ارسال کنیم. با چند کشور در این ارتباط وارد مذاکره شده ایم ولی هنوز نهایی نشده است.

نظری افزود: از سال ۲۰۱۸ یونسکو با توجه به محدودیت هایی که دارد اعلام کرد هر کشوری می تواند سالی یک پرونده ثبت کند، یا طبیعی و یا تاریخی . به همین دلیل نمی توانیم مانند سالهای گذشته در کنار یک پرونده طبیعی، امسال یک پرونده تاریخی نیز ارائه کنیم. یونسکو در واقع سالی ۳۵ پرونده را بررسی می کند.

مدیرکل دفتر ثبت آثار تاریخی و طبیعی ایران ادامه داد: هر سال شرایط ثبت پرونده های میراث جهانی سخت تر می شود. یونسکو با محدودیت های بیشتری رو به رو شده است به خصوص با خروج آمریکا از یونسکو در تامین بودجه ها به مشکل برخورد کرده است به همین دلیل از تعداد پرونده های ثبتی کاسته است.

نظری درباره پرونده نوروز هم تصریح کرد: برای پرونده نوروز هنوز کشور جدیدی درخواست الحاق نداده است اما همچنان چین و مغولستان علاقه مند برای الحاق هستند ولی هنوز مدارکشان را ارسال نکرده اند. الحاق شدن کشور جدید به ۱۲ کشور عضو پرونده نوروز اتفاق زمان بری است چون باید دوباره هر یک از کشورها مدارک خودشان را ارسال کنند و موافق الحاق کشورهای دیگر نیز باشند تا دوباره برای نوروز یک پرونده جدید با شماره ثبت جدید تعلق بگیرد. این اتفاقی است که برای پرونده های میراث طبیعی و یا تاریخی نمی افتد و در نهایت هر پرونده ای می تواند ۲۵ درصد الحاق بگیرد ولی برای حوزه میراث ناملموس پرونده از اول نوشته می شود.

کد خبر 4519334 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: جنگل های هیرکانی فرهاد نظری فهرست میراث جهانی یونسکو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۵۷۳۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاهده گله گوزن قرمز در جنگل‌های هیرکانی لنگرود (فیلم)

 

 

 

مرال یا گاو وحشی به طور معمول در دوران حیات خود یک بار زاد و ولد می‌کند، امن بودن محیط زندگی این حیوان برای ادامه‌ بقای آن از اهمیت زیادی برخوردار است و محیط‌بانان با حضور و تلاش شبانه‌روزی در جنگل‌ها زیستگاه‌ها را برای حیات وحش امن می‌کنند. زمان جفت‌گیری مرال‌ها از نیمه دوم شهریور تا نیمه دوم مهرماه است و چنانچه شرایط برای زادآوری مرال‌ها مناسب نباشد، سبب کاهش زادآوری و به‌هم ریختگی در جمعیت مرال‌ها می‌شود.   حمزه عشوری امروز، پنجم اردیبهشت‌ماه درباره جزئیات ثبت این تصاویر اظهار کرد: پایش دوره‌ای و منظم زیستگاه‌ها و همکاری جوامع محلی از مهم‌ترین عوامل افزایش جمعیت این گونه با ارزش در استان گیلان است.   مدیرکل حفاظت محیط‌زیست گیلان گفت: مرال یا گوزن قرمز یکی از نمادهای تنوع زیستی جنگل‌های هیرکانی و از گونه‌های حمایت شده و شکار ممنوع در زیستگاه‌های استان گیلان است.   به نقل از روابط عمومی اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان گیلان، عشوری با بیان اینکه مرال یا گاو وحشی به طور معمول در دوران حیات خود یک بار زاد و ولد می‌کند، تصریح کرد: امن بودن محیط زندگی این حیوان برای ادامه‌ بقای آن از اهمیت زیادی برخوردار است و محیط بانان با حضور و تلاش شبانه‌روزی در جنگل‌ها زیستگاه‌ها را برای حیات وحش امن می‌کنند. ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: یک گوزن در حال جویدن و بلعیدن یک مار (فیلم) جولان خرس‌های قهوه‌ای در البرز مرکزی (فیلم) بستن یک جاده برفی توسط گله‌ گوزن‌ ها (فیلم)

دیگر خبرها

  • کمبود معلم، نتیجه ناترازی در سالهای گذشته است
  • مشاهده گله گوزن قرمز در جنگل‌های هیرکانی لنگرود (فیلم)
  • هویت ملی در هر حوزه‌ای ثبت جهانی شود
  • قرآن کریم؛ در فهرست پرفروش‌ترین کتاب‌های جهان
  • مشاهده ۴ راس مرال در جنگل های هیرکانی گیلان
  • ثبت تصویر ۴ راس مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان + فیلم
  • گل انفرادی دیدنی گابریل مارتینلی در خانه چلسی (لیگ برتر انگلیس - ۲۰۱۹/۲۰) / فیلم
  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد
  • سونامیِ بستری کودکان و نوجوانان انگلیسی به خاطر عوارض سیگار الکترونیکی
  • گره تخصیص بودجه برای «رفع فقر سه دهک اول» باز نشد!؟