Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- کاشت نهال در جزیره کیش، ساخت سایه بان در مدارس جهت استفاده دانش آموزان، تهیه کتاب و اهدای آن به کتابخانه‌ها، رنگ آمیزی معابر و یا تهیه بنر آسیب‌های استفاده از مواد مخدر و مشروبات الکلی و ... ازجمله موارد بکار برده شده جایگزین حبس در حوزه قضایی کیش است. به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، حوزه قضایی کیش به عنوان یکی از حوزه‌های قضایی مطرح در استفاده از مجازات‌های جایگزین حبس بوده، محمد شنبه زاده رئیس دادگستری کیش از قضاتی است که آرای متعددی در رابطه با مجازات‌های جایگزین حبس صادر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نمونه‌ای از این آراء می توان به نجاری، کاشت نهال در جزیره کیش، ساخت سایه بان در مدارس جهت استفاده دانش آموزان، تهیه کتاب و اهدای آن به کتابخانه‌ها، رنگ آمیزی معابر و یا تهیه بنر آسیب‌های استفاده از مواد مخدر و مشروبات الکلی و ... اشاره کرد.

رئیس دادگستری کیش در گفت‌وگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان با اشاره به اینکه هدف از مجازات، اصلاح مرتکب است، عنوان کرد: مقام قضایی به دنبال اصلاح مرتکب از ارتکاب دوباره بزه و از سویی ارائه خدمت اجتماعی است.

شنبه زاده گفت: در زمان مجازات یک شخص، قاضی رسیدگی کننده می‌بایستی هم وضعیت شخص مرتکب و هم مجنی علیه و نیز وضعیت اجتماعی را در نظر داشته باشد و مجازات به نحو اصلاح کننده لحاظ شود؛ چراکه استفاده بی رویه از مجازات حبس باعث آسیب‌های شدید به فرد و اجتماع شده به نحوی که زندان باز دارندگی لازم را نخواهد داشت و از سویی هزینه‌های زیادی به اقتصاد یک جامعه وارد می‌گردد، پس به نظر در چنین مواردی استفاده از مجازات‌های جایگزین می‌تواند به معنی این گزینه در رسیدن به اهداف مجازات که همانا اصلاح مرتکب و باز دارندگی از ارتکاب جرم باشد.

وی اضافه کرد: به همین دلیل موضوع استفاده از راهکار مجازات جایگزین در قانون مجازات سال ۱۳۹۲ پررنگ‌تر از گذشته مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ یعنی شخص بجای تحمل حبس و زندانی شدن در مدت نسبتا طولانی می‌تواند به کار‌های عام المنفعه بپردازد. مثلاً در ماه‌های اخیر با صدور احکامی از شعب این دادگستری همچون نجاری در اماکن مذهبی و رفع مشکلات مربوط توسط متهم، یا کاشت نهال در جزیره کیش و نیز ساخت سایه بان در مدارس جهت استفاده دانش آموزان و تهیه کتاب و اهدای آن به کتابخانه‌ها و یا رنگ آمیزی معابر و یا تهیه بنر آسیب‌های استفاده از مواد مخدر و مشروبات الکلی و نیز ارایه تحقیق و مقاله پیرامون معضلات فعالیت‌های غیراخلاقی از فضای مجازی را می‌توان از جمله موارد بکار برده شده جایگزین حبس در این حوزه قضایی برشمرد که اجرای آن‌ها در سطح جامعه آثار نسبتاً خوبی را به همراه داشته است.

این مقام قضایی در استان هرمزگان تصریح کرد: سعی بر آن شده که نظارت دقیق بر اجرای مفاد آراء انجام شود، زندانی شدن یک فرد خانواده و حتی بستگان فرد را نیز تحت تاثیر حبس قرار می‌دهد و چه بسا آثار خوب حبس برای خانواده به مراتب از شخص محکوم علیه بیشتر باشد و گاهی موجب از هم پاشیدگی خانواده‌ها می‌گردد.
  
رئیس دادگستری کیش خاطرنشان ساخت: همواره سعی شده که در جزیره کیش و در راستای استفاده از این تاسیس حقوقی در جهت آبادانی جزیره با رویکرد خدماتی به گردشگران و همچنین کاهش جمعیت کیفری زندان از تامین مجازات جایگزین حبس استفاده و در کنار قطعیت در برخورد با مجرمین حرفه‌ای و تبهکاران سابقه دار زمینه اصلاح مرتکبین قابل اصلاح نیز فراهم شود و با رویکرد اصلاح فرد و بازگشت سالم وی به اجتماع، مجازات‌ها وضع می‌شود که به حمداله در این خصوص موفقیت‌هایی حاصل شده است.

شنبه زاده به موضوع مجازات‌های جایگزین در قانون مجازات اسلامی سال ۱۳۹۲ که به صراحت قید و در ماده ۶۴ قانون مجازات اسلامی بیان شده است، اشاره کرد و گفت: این موارد عبارتند از: دوره مراقبت، خدمات عمومی رایگان، جزای نقدی، جزای نقدی روزانه و محرومیت از حقوق اجتماعی که شرایط مقرر قانون و حسب مورد از آن استفاده می‌شود.
انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کاهش اسیب های اجتماعی مجازات جایگزین حبس جرم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۶۷۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی به این زودی جایگزین پزشکان اورژانس نمی‌شود

ایتنا - یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که هوش مصنوعی ممکن است بتواند با پر کردن مدارک معمولی به پزشکان کمک کند، اما به این زودی‌ها در اورژانس مفید نخواهد بود.
محققان گزارش می‌دهند که چت جی‌پی‌تی (ChatGPT) در موارد شبیه سازی شده بیماران مبتلا به درد قفسه سینه نتایج متناقضی ارائه می‌دهد. هوش مصنوعی سطوح مختلف ارزیابی خطر قلبی را برای همان داده‌های بیمار برگرداند - نه چیزی که پزشکان می‌خواهند هنگام پاسخ به یک اورژانس پزشکی ببینند.

به گزارش ایتنا، بر اساس یافته‌هایی که اخیراً در مجله PLOS One منتشر شد، هوش مصنوعی نتوانست به خوبی روش‌های سنتی را که پزشکان برای خطر قلبی بیمار استفاده می‌کنند، انجام دهد.

برای این مطالعه، محققان چت جی‌پی‌تی را با هزاران مورد شبیه سازی شده از بیماران مبتلا به بیماری قلبی آموزش دادند. تحقیقات قبلی نشان می‌داد که هوش مصنوعی می‌تواند امتحانات پزشکی را پشت سر بگذارد، بنابراین انتظار می‌رود که در پاسخ به فوریت‌های پزشکی مفید باشد.

درد قفسه سینه یک شکایت رایج در اورژانس است و پزشکان باید به سرعت و فوریت وضعیت بیمار را ارزیابی کنند. به گفته پزشکان، موارد بسیار جدی را می‌توان به راحتی از روی علائم شناسایی کرد، اما موارد کم خطر می‌تواند پیچیده‌تر باشد. تصمیم گیری در مورد اینکه آیا فرد بیمار باید برای ارزیابی در بیمارستان نگهداری شود یا به خانه فرستاده شود، می‌تواند دشوار باشد.

 

هستون، پزشک محقق، توضیح داد که امروزه پزشکان اغلب از دو معیار برای ارزیابی خطر قلبی استفاده می‌کنند که TIMI و HEART نامیده می‌شوند. این چک لیست‌ها به عنوان ماشین‌حسابی عمل می‌کنند که از علائم، سابقه پزشکی و سن برای تعیین ریسک یک بیمار قلبی استفاده می‌کنند. در مقابل، هوش مصنوعی مانند چت جی‌پی‌تی می‌تواند هزاران متغیر را به سرعت ارزیابی کند، ظاهراً به این معنی است که ممکن است بتواند یک وضعیت پیچیده پزشکی را سریع‌تر و دقیق‌تر تجزیه و تحلیل کند.

محققان سه مجموعه از 10000 مورد شبیه سازی شده تصادفی ایجاد کردند. مجموعه اول شامل هفت متغیر مورد استفاده برای مقیاس TIMI، دومی پنج متغیر مورد استفاده در HEART، و مجموعه سوم دارای مجموعه پیچیده‌تری از 44 قرائت تصادفی سلامت بود.

هنگامی که دو مجموعه داده اول تغذیه شد، چت جی‌پی‌تی با امتیازهای ثابت TIMI و HEART، به ترتیب 45 و 48 درصد موافقت کرد. در آخرین مجموعه داده، محققان همان موارد را چهار بار انجام دادند و دریافتند که چت جی‌پی‌تی اغلب حتی نمی‌تواند با خودش موافق باشد. هوش مصنوعی در 44 درصد مواقع ارزیابی‌های متفاوتی را برای موارد مشابه ارائه داد.

این مشکل احتمالاً به دلیل تصادفی بودن نسخه فعلی نرم افزار چت جی‌پی‌تی است که به آن کمک می‌کند تا پاسخ‌های خود را برای شبیه سازی زبان طبیعی تغییر دهد.

چنین تصادفی در مراقبت‌های بهداشتی مفید نیست، جایی که تصمیمات درمانی نیاز به یک پاسخ واحد و ثابت دارد.
هستون گفت: « ما متوجه شدیم که تنوع زیادی وجود دارد و این تغییر در رویکرد می‌تواند خطرناک باشد. این فناوری می‌تواند ابزار مفیدی باشد، اما فکر می‌کنم که این فناوری بسیار سریع‌تر از درک ما از آن پیش می‌رود، بنابراین مهم است که تحقیقات زیادی انجام دهیم، به‌ویژه در این موقعیت‌های بالینی پر خطر.»

علیرغم این مطالعه، هستون خاطرنشان کرد که هوش مصنوعی این پتانسیل را دارد که واقعاً در اورژانس مفید باشد. هستون گفت:« برای مثال، کل پرونده پزشکی یک فرد می‌تواند وارد برنامه شده و مرتبط‌ترین حقایق را در مورد یک بیمار به سرعت در شرایط اضطراری ارائه کند. پزشکان همچنین می‌توانند از برنامه بخواهند تا چندین تشخیص احتمالی را در موارد دشوار و پیچیده ارائه دهد.»

هستون گفت:« چت‌جی‌پی‌تی می‌تواند در ایجاد تشخیص افتراقی عالی باشد و این احتمالاً یکی از بزرگ‌ترین نقاط قوت این فناوری است. اگر کاملاً نمی‌دانید که در مورد یک بیمار چه می‌گذرد، می‌توانید از او بخواهید که پنج تشخیص اصلی و استدلال درباره هر یک را ارائه دهد. بنابراین می‌تواند به شما کمک کند تا در مورد بیماری فکر کنید، اما در دادن پاسخ خوب نیست.»

دیگر خبرها

  • تشکیل ۳ پرونده قضایی در دور اول انتخابات مجلس شورای اسلامی در خراسان رضوی
  • هوش مصنوعی به این زودی جایگزین پزشکان اورژانس نمی‌شود
  • تیپ خاص ناصر حجازی در فضای مجازی داغ شد!
  • تشکیل ۱۳ پرونده قضایی برای مروجین اکاذیب در فضای مجازی کرمان
  • آمار پلیس فتا از جرایم غیراخلاقی در اینستاگرام
  • هرقانونی در فضای مجازی به معنای محدود کردن فضای مجازی نیست!
  • هشدار به برگزارکنندگان لایو‌های غیراخلاقی در اینستاگرام
  • تاکید پلیس بر‎اخلاق‎ ‎مداری‎کاربران‎ ‎مجازی‎ در‎انتخابات‎
  • مجازات شهادت دروغ در محاکم قضایی چیست؟
  • افزایش مجازات شهادت دروغ در محاکم قضایی