Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمیدرضا حاجی بابایی در گفتگو با خبرنگار مهر که به بهانه قرار گرفتن در آستانه ۴۰ سالگی انقلاب و بررسی نقش مجلس در این مدت با بیان اینکه مجلس در جمهوری اسلامی نماد مردمی بودن نظام است، گفت: خوشبختانه در جمهوری اسلامی ایران فضا به گونه ای است که هرکسی می تواند در انتخابات شرکت کند ونماینده شود، گفت: اقتدار  مجلس به گونه ای است که هیچ نهادی نمی‌تواند مجلس را منحل کند اما مجلس می‌تواند در همه امور قانون‌گذاری کند و حتی مجلس می تواند عدم کفایت رئیس جمهور را صادر کند که این نشان از اوج اقتدار مجلس دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بااشاره به اینکه نمایندگان اول انقلاب با امروز متفاوت هستند و بعد از انقلاب مجلس با اقتدار بیشتری شکل گرفت اما امروز مجلس نسبت به آن زمان ضعیف‌تر شده است و  هرچقدر جلوتر می‌رویم نگاه مردم متفاوت تر و عوامل تاثیرگذار بر رای مردم  بیشتر می شود، گفت: اگر در گذشته سه نفر از بزرگان در هر شهر می‌گفتند به فلان فرد رای دهید مردم قبول می کردند، اما امروز این تاثیرگذاری خیلی پررنگ نیست و نماینده را عموم مردم با رای مستقل تر انتخاب می‌کنند و انتخاب مردم مولفه های تاثیرگذار زیادی دارد و از انحصار بیرون آمده است.

بین کارآمدی مجلس و قانون فاصله زیادی وجود دارد

رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه بین کارآمدی مجلس و آنچه که در قانون است، فاصله زیاد است، گفت: از نظر قانونی نماینده حق نظارت بر روی وزراء را دارد و این جایگاه ویژه نظارتی مجلس را نشان می‌دهد، اما در این عمل مجلس ضعیف است.

وی بابیان اینکه آنچه که امروز انقلاب ما را تهدید می‌کند این است که  که استکبار نیروهای توانمند و تاثیرگذار را از ما می‌گیرد و در واقع با به شهادت رساندن نیروهای ما دشمن آنها را از ما گرفت، گفت: آنچه خطرناکتر از شهید کردن عناصر انقلابی ماست، این است که نیروهای انقلابی و کارآمد با نفوذ فرهنگی را اسیر دنیا کند.

حاجی بابایی بابیان اینکه امروز تعداد اندکی از نیروهای انقلابی بعد از ۴۰ سال خوی اشرافی‌گری پیدا کرده اند و با مردم نمی توانند زندگی کنند که این خطرناک است و بدبینی ایجاد می کند، گفت: خوی اشرافیگری داشتن سرمایه و ثروت نیست بلکه خوی اشرافی حق بیشتری برای خود قائل شدن و فاصله با مردم است که با نفوذ فرهنگی ایجاد شده و تکمیل پازل جدایی مردم از افراد موثر است.

اوایل انقلاب خلق و خوی اشرافی گری وجود نداشت اما امروز فاصله طبقاتی به وجود آمده و برخی از مسئولین از مردم جدا شده‌اند که این خطرناک است رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس بابیان اینکه در واقع تعدادی از افراد را با شهادت از نظام جدا کردند که شهدا مردم را به انقلاب خوش‌بین می‌کنند اما افرادی که با اشرافی گری از مردم فاصله گرفتند مردم را نسبت به انقلاب و نظام بدبین و بی‌تفاوت می‌کنند، تاکید کرد: اوایل انقلاب خلق و خوی اشرافی گری وجود نداشت اما امروز فاصله طبقاتی به وجود آمده و برخی از مسئولین از مردم جدا شده‌اند که این خطرناک است.

رئیس کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه با اشاره به ماده ۳۸ برنامه ششم توسعه، گفت: در زمان تدوین برنامه ششم توسعه، ماده ۳۸ پیشنهاد کرده بود که هیچ کس نباید بیشتر از میزان مشخصی حقوق بگیرد و برای حقوق ها سقف تعیین می شد و اگر کسی بیشتر از سقف تعیین شده حقوق می‌گرفت هم کسی که حقوق را پرداخت کرده بود و هم حقوق گیرنده مجرم محسوب می‌شدند و تحت پیگرد قرار می گرفتند اما با تمام پیگیریها نتوانستیم در مجلس این ماده را مصوب و قانونی کنیم.

وی در تبیین این موضوع بابیان اینکه درنهایت ماده ۳۸ برنامه ششم توسعه قانونی و اجرایی نشد که باید بررسی کرد مشکل کجاست؟ گفت: اینکه برآیند نمایندگان در مجلس عدالت‌خواهانه  نیست جای سئوال دارد.

وی بابیان اینکه پاسخ مشخص است چراکه مجلس نظارت نکرده، افزود: چطور است که نمایندگان استیضاح  وزیر را امضاء می کنند اما فردای آن روز استیضاح پس گرفته یا وزیر ابقاء می‌شود.

حاجی بابایی بابیان اینکه مجلس در راس امور است اما عملکرد نمایندگان در راس امور نیست، گفت: در حال حاضر کارآمدی مجلس برای مردم سئوال است و روشن نیست اما اگر مجلس قوی عمل کند، دولت هم قوی عمل می‌کند و اگر مجلس قدرتمند بایستد، دولت هم تنظیم شده و قوه قضائیه هم تنظیم می‌شود.

رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس بابیان اینکه سیستم تعریف شده هیئت نظارت بر نمایندگان مجلس کارآمد نیست زیرا آن ها با هم همکار هستند، گفت: باید سیستمی تعریف شود که بتواند به مردم بگوید این نماینده کارآمد نیست یا کارآمد است چراکه در وضعیت کنونی دیده می شود نماینده‌ای که تاثیرگذار و  کارآمد نیست خود را کارآمد نشان می‌دهد و برعکس کارآمدی نماینده تاثیرگذار مشخص نمی شود.

وی بااشاره به اینکه در کشور مسئولان مخلص و خدمتگزار فراوان هستند اما مسئولانی هم وجود دارند که روحیه آن‌ها تغییر کرده و بخاطر همین است که در تصمیم گیری‌ها مشکل داریم، گفت: متاسفانه کسانی در تصمیم گیری‌ها وجود دارند که عدالت با خود آن‌ها در تعارض و تناقض است.

حاجی بابایی در تبیین این موضوع گفت: برای مثال می خواهیم به منظور ایجاد عدالت مصوب کنیم که در سال ۹۸ فردی که حقوق بالای ۷ میلیون تومان دریافت می‌کند به حقوقش اضافه نشود تا با اعتبار محدود به کسانی که حقوق پایین دارند کمک کنیم چراکه درحال حاضر کسی نمی‌تواند با یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان زندگی خود را بگذراند، اما وقتی پای تصمیمی گیری به میان می آید با مشکل روبرو می‌شویم.

مردم عدالت را مطالبه می کنند

وی بابیان اینکه امروز تعداد زیادی از افراد هستند که رویه انقلابی خود را حفظ کرده اند و از سوی دیگر متاسفانه تعداد محدودی رویه انقلابی خود را از دست داده اند، گفت: امروز اعتراض و مطالبه مردم این است که چرا عده ای جدای از مردم اشرافی گری می کنند و بر همین اساس مردم عدالت را مطالبه می کنند.

عضو کمیسیون بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با طرح این پرسش که چرا در جمهوری اسلامی یک نفر باید ۲۰۰تا ۳۰۰ تومان میلیون دریافتی داشته باشد و در مقابل فردی یک میلیون و دویست هزار تومان دریافتی داشته باشد؟ گفت: علاوه بر حقوق ها، در اعتبارات نیز آنچه دولت اجرا می‌کند عادلانه نیست چراکه دولت باید آمایش سرزمین واصل ۴۸ و ۴۹ قانون اساسی اجرا کند اما در عمل می بینیم که کارخانه، صنعت و راه آهن به سمت خاصی حرکت می کند و حساب و کتاب ندارد.

وی با بیان اینکه نماینده می‌بیند که اگر برای منطقه خود تلاش نکند حوزه انتخابیه اش متضرر می شود بنابراین دولت باید با عدالت در تقسیم بودجه عمل کند تا مجلس بتواند نقش قانونگذاری و نظارت خود را به خوبی ایفا کند و هیچ  نماینده ای به دنبال مسائل منطقه‌ای خود نباشد، گفت: متاسفانه در عمل این تحقق نمی یابد و وقتی نماینده می بیند در منطقه اش مردم آب برای خوردن ندارند باید امور را پیگیری کند.

ساختار فعلی مجلس نیاز به بازنگری دارد

وی باتاکید بر اینکه ساختار فعلی مجلس نیاز به بازنگری دارد، ادامه داد: در کشور ما که احزاب نقش جدی ندارند به نظر می رسد باید به سمتی حرکت کنیم که شوراها تقویت شوند و در قالب مجلس محلی فعالیت کنند و یا حتی مجلس دیگری وجود داشته باشد تا با این مجلس بتوانند مکمل هم باشند.

حاجی بابایی تصریح کرد: این ضعف ها باعث برداشت غلط از وظایف نماینده شده حال آنکه نقش اصلی و اساسی نماینده قانونگذاری و تصویب قوانینی است که بتواند پاسخگوی نیاز جامعه و غالب اقشار باشد.

وی با بیان اینکه برای مثال در برنامه ششم توسعه قانون افزایش ۳ برابری حقوق مستمری بگیران بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی را مصوب کردیم که کار تدوین و تصویب قانون برنامه ششم ۸ ماه به طول انجامید، گفت: با تصویب این قانون مستمری بگیران در کل کشور منتفع شدند.

وی بابیان اینکه کار مجلس این است اما ساختار مجلس به گونه ای است که برخی از نمایندگان شاید به ندرت در مجلس و  بیشتر در منطقه انتخابیه خود هستند، گفت: این ساختار  موجود معیوب است و این ضعف ساختاری مجلس به نظارت نیاز دارد.

رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی بیان داشت: سیستم نظارت بر نمایندگان باید به گونه ای تعریف شود که کارآمدی هر نماینده را مردم به صورت واضح و روشن اعلام کند اما کارآمدی این مجلس برای مردم مشخص نیست و مجلس از ابزار نظارتی به طور کارآمد استفاده نمی کند.

کد خبر 4520069

منبع: مهر

کلیدواژه: عدالت اجتماعی مجلس شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۶۷۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس مهم است؟

چند روزی بیشتر تا برگزاری دور دوم انتخابات مجلس باقی نمانده و بالاخره تکلیف ۴۵ کرسی باقی مانده مشخص خواهد شد. ممکن است بیشتر مردم تصور کنند که انتخابات پایان یافته در حالی که چنین نیست و با توجه به این که کرسی های باقی مانده اکثرا به شهرهای بزرگی چون تهران تعلق دارند اهمیت حضور مردم در همه پرسی ۲۱ اردیبهشت را دو چندان می‌کند.

مشارکت پُرشور مردم در حوزه‌هایی که به دور دوم کشیده شده اهمیت بسزایی دارد چرا که نماینده‌ای با پشتوانه رأی بالا قطعاً مؤثرتر از نماینده‌ای است که پشتوانه رأی بالایی ندارد. همچنین زمانی که مجلس قوی باشد، قدرت نظارت بالایی خواهد داشت و می‌تواند تخطی از اجرای قوانین را به خوبی شناسایی کرده و به دستگاه‌ها و مسؤولان اجرایی کشور گوشزد کند که در ریل قانون حرکت کنند.

این انتخابات در ۲۲ حوزه «تهران، شمیرانات، اسلام‌شهر و پردیس» «تبریز، آذرشهر و اسکو»، «شبستر»، «میانه»، «پارس‌آباد، بیله‌سوار و اصلاندوز مغان»، «سمیرم»، «لنجان»، «کرج، اشتهارد و فردی»، «بیرجند، درمیان و خوسف»، «مشهد و کلات»، «آبادان»، «رامهرمز و رامشیر»، «خدابنده»، «زنجان و طارم»، «شیراز و زرقان»، «مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد»، «کرمانشاه»، «گنبدکاووس»، «خرم‌آباد و چگنی»، «قائم‌شهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی»، «ملایر» و «ورامین» برگزار خواهد شد. 

چه کسانی می‌توانند در مرحله دوم رای دهند؟

کسانی که در مرحله اول انتخابات رای نداده باشند، در مرحله دوم می‌توانند رای دهند. کسانی که در مرحله اول رای داده‌اند فقط در همان حوزه انتخابیه می‌توانند رای دهند.

براساس تبصره ۴ ماده۱۰ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، «کلیه رأی‌دهندگان مرحله دوم منحصراً در حوزه انتخابیه‌ای که در مرحله اول انتخابات رأی داده‌اند شرکت خواهند نمود و کسانی که در مرحله اول در هیچ یک از حوزه‌های انتخابیه رأی نداده باشند در مرحله دوم انتخابات می‌توانند شرکت کنند.»

مردم با مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس به وظیفه شرعی و سیاسی خود عمل کنند

غلامرضا مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره اهمیت مشارکت مردم در دور دوم انتخابات گفت: در انتخابات دور دوم مجلس مردم برای هر کرسی دو گزینه برای انتخاب دارند و این کار را برای آنان آسان‌تر می‌کند. 

او افزود: مردم باید با مشارکت بیشتری نسبت به دور اول در انتخابات شرکت و بار دیگر به تکلیف دینی،سیاسی و اجتماعی خود عمل کنند.

مصباحی مقدم متذکر شد: آینده چهار سال بعدی قوه مقننه به دست مردم است وانتخاب برای تعیین تکلیف چهل و پنج کرسی باقی مانده مجلس اهمیت بسزایی دارد .

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: از احزاب و تشکل‌های سیاسی تقاضا دارم تا به صورت مشترک لیست بدهند تا کاندیداها پشتوانه سیاسی و اجتماعی محکم‌تری داشته باشند.

انتخابات دور دوم مجلس نقش بسزایی در آینده چهار سال بعد کشور دارد

همچنین قدرتعلی حشمتیان رئیس خانه احزاب در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره اهمیت مشارکت مردم در دور دوم انتخابات مجلس گفت: از ابتدای انقلاب اسلامی انتخابات‌های بسیاری در کشور برگزار شده و مردم همواره با مشارکت بالا پای صندوق‌های رأی آمده‌اند. 

او افزود:در کشور ما مسئولان با انتخاب مردم مشخص می‌شوند و احزاب و تشکل‌های سیاسی باید مردم را به شرکت در انتخابات تشویق و نقش آنان را در عرصه های مهم کشور پررنگ‌تر کنند.

حشمتیان متذکر شد: امیدوارم که انتخابات آینده شاهد مشارکت بیشتری از مردم باشیم چرا که این دوره از انتخابات نقش پررنگی در شیوه شکل گیری مجلس و سرنوشت جامعه دارد لذا از آحاد جامعه تقاضا داریم به همه پرسی چند روز آینده بی تفاوت نباشند.

حشمتیان درباره چینش هیات رئیسه مجلس دوازدهم افزود: در مجلس دوازدهم شاهد رقابت بین جریان‌های اصولگرایی هستیم و معتقدم که اتحاد شورای وحدت و ائتلاف در شکل گیری هیات رئیسه آینده نقش پررنگی دارد .

رئیس خانه احزاب تاکید کرد: بعد از اعلام نتایج انتخابات دور دوم می‌توانیم با اطمینان بیشتری درباره ترکیب هیات رئیسه مجلس گمانه زنی کنیم.

مشارکت بالای مردم مجلسی قوی می‌سازد 

علی‌اکبر علیزاده نماینده مجلس نیز در گفت‌وگویی با اشاره به اهمیت دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم اظهار کرد: از آنجایی که مجلس شورای اسلامی در همه حوزه‌ها مجاز به قانون‌گذاری است و در جمهوری اسلامی ایران جایگاه بالایی دارد، مشارکت بالای مردم در انتخابات باعث تشکیل مجلسی قوی می‌شود.

وی افزود: نباید اینگونه تصور شود که مشارکت مردم در دور دوم انتخابات اهمیتی ندارد؛ مشارکت پُرشور مردم در حوزه‌هایی که به دور دوم کشیده شده است، بسیار اهمیت دارد. نماینده‌ای که با پشتوانه رأی بالا راهی مجلس شود، قطعاً مؤثرتر از نماینده‌ای خواهد بود که پشتوانه رأی بالایی نداشته است.

نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر مشارکت در انتخابات بالا باشد، مجلسی قوی به وجود می‌آید و اگر مجلس قوی و با پشتوانه رأی بالا باشد، دولت‌ها چاره‌ای ندارند جز اینکه در ریلی که مجلس می‌گذارد، حرکت کنند.

علیزاده تصریح کرد: همچنین زمانی که مجلس قوی باشد، قدرت نظارت بالایی خواهد داشت و می‌تواند تخطی از اجرای قوانین را به خوبی شناسایی کرده و به دستگاه‌ها و مسؤولان اجرایی کشور گوشزد کند که در ریل قانون حرکت کنند.

منتخب مردم دامغان در مجلس دوازدهم ادامه داد: هنوز ۴۵ نماینده مجلس دوازدهم مشخص نشده است و از آنجایی که این افراد قطعاً تأثیر زیادی بر مجلس آینده خواهند داشت، بر این اساس نباید کسی تصور کند که دور دوم انتخابات مجلس فاقد اهمیت است.

وی اظهار کرد: مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی بسیار مؤثر است چراکه آیت الله مدرس هم یک نماینده بود و بر این اساس حتی یک نماینده روی مجلس تأثیر دارد و نباید دور دوم انتخابات مجلس کم اهمیت جلوه داده شود؛ برای مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم نیز باید رسانه‌ها به ویژه صداوسیما امکان تبلیغات برابر را برای داوطلبان دور دوم انتخابات فراهم کنند.

نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی گفت: باید اهمیت دور دوم انتخابات به خوبی برای مردم تبیین شود تا مردم در حوزه‌های انتخابیه‌ای که انتخابات به دور دوم کشیده شده است، حضور پُر شوری پای صندوق‌های رأی داشته باشند. تبیین و آگاهی‌بخشی به مردم، مهم‌ترین کاری است که باید مورد توجه باشد.

علیزاده اظهار کرد: در نظام جمهوری اسلامی ایران حضور و مشارکت مردم در عرصه‌هایی مانند انتخابات اهمیت زیادی دارد و امیدواریم مردم مشارکت بالایی در مرحله دوم انتخابات مجلس داشته باشد.

توصیه رهبر معظم انقلاب درباره اهمیت مشارکت مردم در انتخابات 

مقام معظم رهبری درباره اهمیت حضور مردم در انتخابات فرموده اند: خیلی‌ها ممکن است پای صندوق‌ها نیایند؛ به‌خاطر این‌که حوصله‌اش را ندارند، وقتش را ندارند، درست اهمیت قضیه را نمی‌دانند، متوجه تأثیر رأی خودشان نیستند یا به کسی که به او اطمینان و اعتماد کنند، نرسیده‌اند؛ یا کسی را هم که شناخته‌اند، نپسندیده‌اند؛ لذا نمی‌آیند. تلاش شما - خانواده‌ها و دوستان‌تان - باید این باشد که مشارکت را به معنای حقیقی کلمه حداکثری کنید.

ایشان همچنین فرموده اند: در زمینه‌ی مشارکت مردم، هر طور که می‌توانید، روی خانواده‌ها و دوستان‌تان کار کنید. مشارکت، یکی از اساسی‌ترین مسائل است. حضور مردم برای پیشرفت و صیانت کشور لازم است. نه این‌که اگر عده‌ی زیادی شرکت نکردند، اینها به نظام «نه» گفته‌اند؛ به‌هیچ‌وجه این‌طوری نیست. آنهایی که به‌خاطر نه گفتنِ به نظام نمی‌آیند، درصد خیلی کمی‌اند. یک عده به‌خاطر بی‌حالی نمی‌آیند؛ یک عده به‌خاطر بی‌حوصلگی نمی‌آیند؛ یک عده روز جمعه کار دیگری دارند و نمی‌آیند؛ اینها را شما راه بیندازید والا کسانی که معتقد به نظام و قانون اساسی نیستند و دلشان برای بیگانگان و نفوذ آنها پر میزند و منتظر آمدن بیگانگان هستند، درصد بسیار کمی‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی احزاب و تشکل‌ها

دیگر خبرها

  • حداقل سهم مازندران در هیئت دولت، حضور یک وزیر کشاورزی یا ورزش از نخبگان این استان است
  • چرا مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس مهم است؟
  • تحقق توسعه پایدار با همدلی و انسجام مجلس و دولت
  • زمان آغاز به کار مجلس ششم خبرگان رهبری اعلام شد
  • قانون مهریه 2 الی 3 سال است که معطل مانده/ نماینده مجلس: منتظر هستیم؛ فعلا دست هیئت رئیسه است
  • افتتاحیه دوره ششم مجلس خبرگان رهبری اول خرداد برگزار می‌شود
  • ماجرای عجیب رای به مصوبه جنجالی مجلس یازدهم
  • لایحه دو فوریتی اصلاح قانون تعزیرات حکومتی به مجلس می‌رود
  • انتقاد نماینده ولی فقیه از دخالت نمایندگان مجلس در انتصابات
  • نیازمند تشکیل مجلس قدرتمند و کارآمد هستیم