Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک دانشمند عراقی مدعی شد که بر تولید مواد شیمیایی مرگبار برای گروه تروریستی داعش برای یک دوره ۱۵ ماهه نظارت داشته است.

به گزارش ایسنا، سال ۲۰۱۴ گروه تروریستی داعش شهر موصل دومین شهر بزرگ کشور عراق را تصرف کرد و در پی آن تمامی دفاتر دولتی و سازمانی در این شهر را به کنترل گرفت و مدیران و کارمندانی که هنوز از این شهر فرار نکرده بودند را دستگیر کرد و آنها را به زور به خدمت گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از این فراد براساس گزارش روزنامه واشنگتن پست، سلیمان العفری دانشمند زمین شناسی وزارت صنایع و معادن عراق بود که از سوی داعش یک شغل جدید به او پیشنهاد شد.

او می‌گوید که درباره کار جدیدش اطلاع چندانی نداشت اما به هر ترتیب آن را قبول کرد.

العفری که در سال ۲۰۱۶ به دست نیروهای کرد و عراقی بازداشت شد و اکنون در شهر اربیل مرکز منطقه خودمختار کردستان عراق زندانی است به واشنگتن پست گفت: آیا از بابت این کارم پشیمان هستم؟ نمی‌دانم که از این کلمه استفاده کنم یا خیر.

او اظهار کرد: آنها تبدیل به دولت در آنجا شدند و ما می‌بایست برای آنها کار می‌کردیم. ما می‌خواهیم کار کنیم تا درآمد داشته باشیم.

العفری ۵۲ ساله که اکنون در لیست اعدامی‌ها قرار دارد در مصاحبه‌ای از درون مقر قلعه گونه وزارت مبارزه با تروریسم دولت منطقه‌ای کردستان به شرح استخدام و زندگی‌اش در دوره اشغالگری داعش پرداخت.

او جزو معدود عاملان برنامه تسلیحات شیمیایی داعش است که زنده دستگیر شده است.

او در این مصاحبه از تلاش‌های موفقیت آمیز گروه تروریستی داعش برای ساخت ماده مرگبار گاز خردل صبحت می‌کند. یک سلاح شیمیایی نسل اولی که در زمان جنگ جهانی اول ده‌ها هزار نفر را به کام مرگ کشاند.

این تلاش بخشی از برنامه بلندپروازانه و عمدتا ناشناخته داعش برای ساخت تسلیحات جدید و سیستم‌های پرتاب آنها به منظور دفاع از اراضی داعش محسوب می‌شده است.

العفری به واشنگتن پست درباره تصمیمش درباره قبول کردن این شغل گفت: آنها هیچ کس را مجبور نکردند، من خودم نگران بودم که کارم را از دست بدهم. کارهای دولتی به سختی به دست می‌آیند و مهم است به آنها بچسبیم.

براساس این گزارش، ماموریت العفری این بود که یک زنجیره تولید گاز خردل را با استفاده از مجموعه‌ای از آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها راه بیندازد.

سلاح‌هایی که از سوی داعش تولید شدند در چندین حمله به سربازان و غیرنظامیان عراقی و سوری مورد استفاده قرار گرفته و باعث تلفات صدها هزار نفر شده‌اند.

پیشرفت این برنامه ظاهرا اوایل ۲۰۱۶ بعد از عملیات مقام‌های عراقی و آمریکایی برای نابود کردن تاسیسات تولید و کشتن یا دستگیر کردن رهبران این برنامه متوقف شده است.

اما برخی مقام‌های عراقی مدعی هستند داعش در ۲۰۱۶ تجهیزات و مواد شیمیایی خود را از عراق به سوریه منتقل کرده و احتمالا برخی از آنها زیر زمین یا جاهای دیگر دفن شده‌اند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: داعش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۷۲۸۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناگفته‌هایی از غرق شدن کشتی تایتانیک

پانزدهم اپریل، درست یکصدو دوازده سال از غرق شدن لوکس‌ترین و بزرگ‌ترین کشتی زمان خودش که یکی از هول‌ناک‌ترین حادثه‌های دریایی را با مرگ بیش از ۱۵۰۰ مسافر رقم زد، می‌گذرد.

تایتانیک، در سال ۲۰۱۲، صدسال پس از غرق شدنش، به عنوان میراث فرهنگی محافظت شده زیر آب در فهرست جهانی یونسکو ثبت شد.

هرچند حالا پژوهشگران تخمین می‌زنند با باکتری‌هایی که به جان بدنه کشتی افتاده تا سال ۲۰۳۰ بیشتر ماندگار نباشد.

با این وجود سالهاست؛ حتی از زمان ساختن کشتی، که راز‌ها و داستان‌های تایتانیک و مسافرانش همچنان از جذابترین قصه‌های شنیدنی دنیای سفر دریایی است؛ و البته سوژه‌ای برای خلق آثار سینمایی، نوشتاری، مستند و ایجاد جاذبه‌های گردشگری گوناگون و طراحی و برگزاری تور‌های مختلف از ماجراجویی تا عاشقانه!

حالا تایتانیک حتی در آستانه نابودی، همچنان از پس چهره نمادین خود در بیان اختلاف طبقاتی جاودانه تاریخ بشریت، راز‌هایی برای شنیدن دارد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • روزی که رژیم بعث عراق به کاربرد سلاح‌های شیمیایی محکوم شد
  • پست معنادار داعش با انتشار تصویر یک ورزشگاه دیگر بیخگوش ایران!
  • غیبت ادامه‌دار عراقی‌ها در اردوی مس رفسنجان
  • ناگفته‌های کهگیلویه و بویراحمد در گفتن نگین
  • پست معنادار داعش با انتشار تصویر یک بازیکن
  • ناگفته‌هایی از غرق شدن کشتی تایتانیک
  • شاهنشاه آریامهر حقوق دهخدا را قطع کرد / بازجویی هایی که به مرگ رئیس دانشگاه تهران منتهی شد / سرگذشت غم انگیز سیاستمدار میانه‌رو و ادیب دانشمند
  • انتقاد کاربران عراقی از توییت اردوغان درباره بغداد
  • ببینید | ناگفته‌های دردناک و تلخ زنان سیستان و بلوچستان درباره آب؛ آواره‌ایم!
  • طالبان از سلاح جنگی جدید "ساخت افغانستان" رونمایی کرد (فیلم)