Web Analytics Made Easy - Statcounter

تا چند سال پیش، میزان تولید محصولات کشاورزی ۹۷ میلیون تن در سال بود ولی با برنامه‌های اجرا شده طی این سال‌ها، شاهد ارتقای کمیت این محصولات به ۱۱۸ میلیون تن بوده‌ایم، این در حالی است که دولت هم‌چنان به دنبال افزایش تولید گندم در جهت نیل به خودکفایی است و در این راه توانسته با وجود خشکسالی‌های چند ساله، با بیش از 61 درصد رشد، تولید گندم را به 14.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

5 میلیون تن برساند.

به گزارش ایسنا، خودکفایی در تولید محصولات استراتژیک، به ویژه محصول گندم از شاخص‌های اصلی اقتصاد مقاومتی است. از طرفی، تامین بخش اعظمی از امنیت غذایی کشور با خودکفایی در تولید گندم حاصل می‌شود و خوشبختانه استان زنجان، امسال جزو 10 استان برتر تولیدکننده گندم کشور قرار گرفته است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان زنجان در این رابطه در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار می‌کند: سازمان جهادکشاورزی استان زنجان با برنامه‌ریزی مناسب و بسیج همه منابع و امکانات استان، با تاکید بر کاهش سطح زیر کشت و افزایش بهره‌وری نسبت به حمایت از تولید محصول گندم اقدام کرده است.

اکبر کرامتی ادامه می‌دهد: انتقال دانش فنی به مزارع و پهنه‌های تولیدی از طریق بهکارگیری ناظران کشاورزی، تنوع‌بخشی و تامین بذور اصلاح شده، تامین ماشین‌آلات و ادوات کشاورزی مورد نیاز، توسعه بیمه کشاورزی و تامین نقدینگی مورد نیاز گندم‌کاران از جمله مهم‌ترین اقدامات انجام گرفته توسط سازمان جهادکشاورزی استان زنجان در راستای حمایت از تولید محصول استراتژیک گندم به شمار می‌رود.

وی می‌افزاید: البته حمایت‌های مناسب از تولیدکنندگان نیز نقش اصلی را ایفا می‌کند و سبب شده است که طی سال جاری با وجود عدم افزایش میزان بارندگی در استان در مقایسه با میانگین بلندمدت، رکورد تولید گندم شکسته شود؛ در واقع امسال بیش از 510 هزار تن محصول گندم از حدود 300 هزار هکتار از گندم‌زارهای استان زنجان برداشت شد و از این میزان محصول تولیدی بالغ بر 455 هزار تن به ارزش حدود 6000 میلیارد ریال توسط شرکت غله و خدمات بازرگانی استان با نمایندگی از دولت خریداری شد.

کرامتی یادآور می‌شود: آخرین رکورد ثبت شده از میزان تولید و خرید گندم در استان زنجان مربوط به سال 90 با 372 هزار تن خرید بوده است و عملکرد بسیار مطلوب استان در تولید و خرید گندم از کشاورزان سبب شد که از نظر نرخ رشد تولید محصول در مقایسه با سال زراعی قبل، موفق به احراز رتبه دوم کشوری شویم.

وی با تاکید بر این‌که به منظور ارتقای بهره‌وری و دستیابی به اهداف مورد نظر در بخش کشاورزی کشور،تقویت ارتباطات علمی با مراکز و قطب‌های علمی کشاورزی دنیا ضروری است، می‌افزاید: در حال حاضر پروژه مشترک ایران_ سیمیت با همکاری مرکز بین‌المللی تحقیقات گندم و ذرت (سیمیت) و وزارت جهادکشاورزی، در استان زنجان هم‌زمان با سه استان قزوین، همدان و اردبیل در حال اجرا است و مقرر است که به افزایش عملکرد گندم به میزان 25 درصد در اراضی دیم طی پنج سال، افزایش بهره‌وری نظام‌های زراعی گندم بنیان در ایران و ارتقای مدیریت مزرعه منتج شود.

کرامتی با اشاره به مقایسه 13 رقم مختلف گندم دیم مرسوم و جدید از مناطق مختلف سردسیر کشور در قالب پروژه مشترک ایران_ سیمیت، خاطرنشان می‌کند: در راستای اجرای این پروژه دو پلاتفرم در شهرستان‌های ابهر و خدابنده هر کدام به مساحت 10 هکتار انتخاب شده است . همچنین به منظور اجرای این پروژه در استان زنجان، تفاهم‌نامه همکاری بین نماینده سیمیت (مرکز بین‌المللی تحقیقات گندم و ذرت) در ایران و رئیس سازمان جهادکشاورزی استان به امضا رسیده و مسئول کشاورزی حفاظتی سیمیت نیز تاکنون چندین مرتبه از مزارع انتخابی بازدید کرده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: امنیت غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۷۵۰۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۷ هزار تن توت فرنگی در مازندران تولید می‌شود

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران،  بابک مومنی در حاشیه بازدید از مزارع توت فرنگی شهرستان سیمرغ با بیان اینکه استان مازندران یکی از قطب‌های اصلی تولید انواع محصولات کشاورزی است، گفت: مازندران دارای یک هزار و ۷۰۰ هکتار سطح زیرکشت و ۱۷ هزار تن تولید انواع ارقام توت فرنگی است.

وی با اشاره به اینکه مازندران رتبه دوم کشور را در سطح زیر کشت و تولید توت فرنگی دارد، افزود: کشاورزان و باغداران در سال‌های اخیر علاوه بر عرضه این محصول در فصل بهار، کشت خارج فصل آن را در دستور کار دارند.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: سیاست‌های حمایتی بخش کشاورزی مازندران در رویکرد دولت مردمی سیزدهم، نگاه حمایتی به محصولاتی است که ارزش اقتصادی بالایی دارند و کشاورزی را در سبد اقتصاد دانش بنیان حفظ می‌کنند و ارتقاء می‌دهند.

مومنی اظهار کرد: برنامه ریزی داریم بتوانیم توسعه کشت گلخانه‌ای توت فرنگی را در استان داشته باشیم و در این راستا سیاست‌های حمایتی و اعطای تسهیلات سرمایه در گردش از سوی استانداری مازندران و سازمان جهاد کشاورزی استان در دستورکار قرار گرفت.

او گفت: توسعه مکانیزاسیون و سیستم‌های نوین آبیاری و اصلاح سیستم‌های سنتی کشت در ارتقاء عملکرد محصول توت فرنگی موثر خواهد بود و حمایت جدی خواهد شد.

مومنی اضافه کرد: در بازار عرضه محصول توت فرنگی درصدد تدوین راهبرد‌هایی هستیم که بتوانیم صادرات این محصول را دنبال کنیم و به بازار کشور‌های منطقه اوراسیا و cis محصولات کشاورزی استان را عرضه کنیم.

دیگر خبرها

  • تولید نان کامل در خراسان رضوی امنیت غذایی را تامین می‌کند
  • تمهیدات جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد برای برداشت گندم و جو
  • توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی یک ضرورت است
  • امنیت غذایی فرابخشی است/ تدوین ۵ برنامه جهش تولید در کشاورزی
  • ایران و سریلانکا همکاری در سازمان‌های منطقه‌ای و بین المللی را گسترش می‌دهند
  • ضرورت توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی
  • برداشت ۱۶ هزار تن سیر در طارم
  • امسال قطعی برق برای کشاورزان نخواهیم داشت
  • مشارکت مردمی تضمین‌کننده امنیت غذایی کشور است
  • ۱۷ هزار تن توت فرنگی در مازندران تولید می‌شود