Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-08@21:02:38 GMT

مرمت و احیای 120 بنای تاریخی در آذربایجان غربی

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۷۵۲۶۷

مرمت و احیای 120 بنای تاریخی در آذربایجان غربی

مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی گفت: آذربایجان غربی از استان های پیشرو در احیا و مرمت بافت های تاریخی است.

جلیل جباری در گفت و گو با خبرنگار ایسنا منطقه آذربایجان غربی گفت: اقدامات بسیاری در حوزه حفاظت و مرمت آثار تاریخی در دولت تدبیر و امید در سطح استان صورت گرفته است که احیا بافت های تاریخی شهرهای ارومیه، خوی، ماکو و تکاب بخشی از تلاش های اداره کل میراث فرهنگی استان در این راستا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به مصوبات ستاد بازآفرینی استان اظهار کرد: از سال گذشته  تاکنون، ۱۲۰ بنای تاریخی با ارزش در سطح استان با اعتبار نزدیک به ۱۳ میلیارد تومان مرمت و احیا شده اند.

جباری ادامه داد: در سفر اخیر رئیس جمهور به استان ۵۲ میلیارد تومان برای حفاظت، مرمت و احیا آثار تاریخی و ساخت مجموعه بارگاه شمس تبریزی اختصاص استان یافته است.

مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی با بیان اینکه برگزاری همایش ها و جشنواره ها شیوه مناسب و مطلوب برای معرفی آثار تاریخی و جاذبه گردشگری استان است تصریح کرد: در چند ساله اخیر جشنواره ها و کنگره ها و همایش های زیادی با محوریت معرفی آثار تاریخی و جاذبه های گردشگری استان برگزار شده است که جشنواره بین المللی جاده ابریشم و کنگره شمس تبریزی ، برنامه نوروزگاه ، جشنواره برفی و اسکی خوشاکو ، جشنواره زمستانی تخت سلیمان و رالی خانوادگی از عمده ترین این مراسمات است.

جباری آمادگی اداره کل میراث فرهنگی استان را برای شرکت در همایش و جشنواره های داخلی و داخلی برای معرفی هرچه بهتر و بیشتر آثار تاریخی و جاذبه های استان اعلام کرد و  ضمن تشکر از کمک های استاندار آذربایجان غربی در توسعه گردشگری استان اظهار کرد: آذربایجان غربی با توجه به   همسایگی با چندین کشور توان تبدیل شدن به قطب گردشگری کشور را دارد.


انتهای پیام انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها آثار تاریخی آذربایجان غربی جاذبه های گردشگری استان صنایع دستی و گردشگری گردشگری استان جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۷۵۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) جنجال تبدیل کلیسای تاریخی به مسجد به دستور اردوغان

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه روز دوشنبه یک کلیسای دوران بیزانس در استانبول را به‌عنوان یک مسجد افتتاح کرد.

به گزارش فرارو، این اقدام دولت ترکیه که انتقاد یونان را به دنبال داشت، پس از ۴ سال از بازگشایی مسجد ایاصوفیه که پیش از آن ابتدا کلیسا و سپس موزه شده بود، انجام شده است.

ترکیه در سال ۲۰۲۰ طرح تبدیل کلیسای تاریخی «خورا» به مسجد را آغاز کرد. این کلیسا که به «کاریه» نیز معروف است در دوران عثمانی به مسجد و در سال ۱۹۴۵ توسط شورای وزیران ترکیه به موزه تبدیل شد.

اگرچه طرح بازگشایی مسجد کاریه در سال ۲۰۲۰ آغاز شد، اما این اتفاق برای تکمیل کار مرمت این بنا تا به امروز به تعویق افتاده بود.

تغییر کاربری دو بنای تاریخی ایاصوفیه و خورا به مسجد اگرچه با استقبال مسلمانان ترکیه همراه شد، اما یونان و برخی از کشور‌ها با انتقاد از این اقدام دولت ترکیه، از این کشور خواستند از بنا‌های تاریخی مهم دوران بیزانس محافظت کند. دو بنای تاریخی ایاصوفیه و چورا در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده‌اند.

اردوغان از طریق ویدئوکنفرانس در مراسم بازگشایی این مسجد شرکت کرده بود.

بنای تاریخی خورا که در نزدیکی دیوار‌های باستانی استانبول قرار دارد، به‌خاطر کاشی‌کاری و نقاشی‌های دیواری خود که قدمت آن‌ها به قرن چهارم پس از میلاد می‌رسد، مشهور است.

برخی از تحلیلگران سیاسی بر این نظرند که دولت اردغان با تغییر کاربری دو بنای تاریخی ایاصوفیه و خورا به مسجد در تلاش بوده است تا پایگاه هواداران محافظه‌کار و مذهبی حزب حاکم ترکیه را در بحبوحه رکود اقتصادی در این کشور تقویت کند.

گفته می‌شود که به‌هنگام بازگشایی مسجد ایاصوفیه در استانبول، حدود ۳۵۰ هزار نمازگزار برای شرکت در نماز جمعه در این بنا و اطراف آن حاضر شده بودند.

دیگر خبرها

  • ظرفیت هتل‌ها و مراکز اقامتی استان فارس تکمیل شد
  • همکاری شهرداری با احیاگران خانه‌های تاریخی محله امامزاده یحیی
  • (ویدئو) جنجال تبدیل کلیسای تاریخی به مسجد به دستور اردوغان
  • ۵۳۶ اثر به جشنواره شعر ترکی - آذری آذربایجان غربی ارسال شد
  • ساماندهی مسجد یوردشاهی ارومیه
  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه
  • تصویب مطالعات طرح ویژه تفصیلی بافت تاریخی شهر ارومیه
  • تالاب گرده‌قیت نقده بعد از ۲۵ سال احیا شد
  • گشایش نمایشگاه نقاشی در نگارخانه حوزه هنری
  • ضرورت برگزاری تورهای گردشگری مذهبی در آذربایجان شرقی