Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، پس از اجرای قانون آزادسازی نرخ بلیت هواپیما در پروازهای داخلی، طیف مختلفی از قیمت‌‌ها ارائه شد و قیمت هر ساعت پرواز بسته به مسیر و زمان سفر و حتی ساعت آن، متفاوت شد.

‌در سیستم آزادسازی نرخ‌ها، عرضه و تقاضا قیمت‌ها را مشخص می‌کند، در این راستا با افزایش تقاضای سفر به ویژه در ایام اوج سفر نظیر تعطیلات، قیمت‌ها هم افزایش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته ذکر این نکته هم ضروری است که در نبود تقاضای سفر، در برخی روزها شرکت‌های هواپیمایی قیمت‌هایی حتی پایین‌تر از نرخ بلیت اتوبوس برای مسافران خود عرضه می‌کنند.

با این حال درست است که طبق قانون آزادسازی، عرضه و تقاضا نرخ‌‌ها را تعیین می‌کند، اما نظارت حاکمیت صنعت حمل و نقل هوایی بر سقف نرخ‌ها هم در این حوزه بسیار ضروری است، به هر حال با وجود افزایش تقاضا قیمت‌ها باید به گونه‌ای باشد که از حالت غیرمنطقی عبور نکند و اجحافی به مسافر نشود.

برخی شرکت‌‌های هواپیمایی و آژانس‌‌های فروش بلیت هواپیما در شرایط افزایش تقاضا نرخ‌هایی بابت یک ساعت صندلی پرواز ارائه می‌کنند که شاید چندان منطق اقتصادی برای مسافران نداشته باشد.

نمونه این مورد هم قیمت بلیت پروازهای تهران-کیش در تعطیلات ۲۲ بهمن‌ماه امسال است.

این نرخ‌ها از سوی شرکت‌های هواپیمایی با کف قیمتی ۶۷۰ هزار تومان ارائه شده است و در سقف قیمت به یک میلیون تومان هم می‌رسد.

بنابراین گزارش، ذکر این نکته هم ضروری است که یکی از مشکلات شرکت‌های هواپیمایی، دریافت ارز سامانه نیما است.

قطعاً شرکت‌های هواپیمایی هم در نوسانات اخیر ارزی دچار مشکل شده‌اند، زیرا به هر حال بیش از ۵۰ درصد هزینه شرکت‌های هواپیمایی ارزی است و با افزایش قیمت ارز دچار مشکل می‌شوند.

طبق قانون‌ شرکت‌‌های هواپیمایی می‌توانند ارز نیما دریافت کنند، اما به گفته دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی دریافت ارز از سامانه نیما برای برخی ایرلاین‌‌های داخلی زمان‌بر شده است و برخی شرکت‌ها ارز مورد نیاز خود را از بازار تهیه می‌کنند.

از سوی دیگر نرخ‌گذاری بلیت پروازها بر اساس ارز نیما انجام شده است و به گفته دبیر انجمن شرکت‌‌های هواپیمایی، اگر شرکتی نتواند در هفته ارز نیما دریافت کند باید به سراغ ارز بازار آزاد برود، در حالی که قیمت بلیت‌های آنها با ارز نیما منعقد شده است.

دی‌ماه سال گذشته قیمت یک دلار آمریکا در کشور ۴۵۰۰ تومان بود که امروز به ۱۲ هزار تومان افزایش یافته است و قطعاً این افزایش حدود ۳ برابری قیمت ارز به افزایش قیمت بلیت هواپیما هم می‌انجامد، اما ضرورت دارد دولت و بعد از آن سازمان هواپیمایی کشوری به عنوان حاکمیت صنعت حمل و نقل هوایی با همکاری شرکت‌های هواپیمایی‌ در راستای مشتری‌مداری و رشد گردشگری داخلی و به دنبال آن ارتقاء اشتغال، نرخ‌‌های متعادل‌تری ارائه کنند.

البته در این حوزه‌ سیاست‌‌های تشویقی سازمان هواپیمایی کشوری و شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران از شرکت‌های هواپیمایی داخلی، به ویژه در نوسانات ارزی اخیر، باید مدنظر باشد.

به هر حال شرکت هواپیمایی به عنوان یک بنگاه اقتصادی عمل می‌کند و اگر دولت به دنبال ایجاد اشتغال پایدار و رشد گردشگری است، ضرورت دارد، حمایت‌‌ لازم را هم داشته باشد.

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۸۱۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت تارا در بازار امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳

قیمت تارا اتوماتیک جدید ۱ میلیارد و ۱۸۵میلیون تومان شد.

به گزارش اقتصاد آنلاین، قیمت تارا اتوماتیک V ۴ LX مدل ۱۴۰۳ در بازار با افت ۱۵ میلیون تومانی ۱ میلیارد و ۱۸۵ میلیون تومان شد.

تارا اتوماتیک ارتقا یافته ایران خودرو ۱ میلیارد و ۱۳۵ میلیون تومان شد این مدل نیز کاهش ۱۵ میلیونی داشته است. تارا اتوماتیک مدل ۱۴۰۳ در بازار خودرو کاهش ۱۰ میلیونی داشت و ۹۷۰ میلیون تومان شد.

تارا اتوماتیک مدل ۱۴۰۲ با افت ۱۰ میلیونی ۹۴۰ میلیون تومان شد. قمیت تارا دنده‌ای مدل ۱۴۰۳ در بازار خودرو با کاهش ۱۰ میلیونی ۸۱۰ میلیون تومان قیمت خورد. تارا دنده‌ای V ۱ پلاس ۶ سرعته نیز ۸۶۰ میلیون تومان شد.

قیمت تارا اتوماتیک صفر در کارخانه ۴۹۰ میلیون تومان است. قیمت کارخانه تارا دنده‌ای نیز ۳۹۴ میلیون تومان بوده است. ایران خودرو دو مدل تارای جدید هم معرفی کرده است که بر این اساس تارا اتوماتیک V ۴ LX سدان جدید ایران خودرو در نمایندگی ۶۸۵ میلیون تومان قیمت دارد تارا دنده‌ای پلاس نیز ۵۸۰ میلیون تومان است که گران‌ترین خودروی دنده‌ای ساخت داخل بازار به شما می‌رود!

شما در جدول زیر می‌توانید قیمت انواع تارا در بازار آزاد تهران را مشاهده کنید: 

دیگر خبرها

  • قیمت تارا در بازار امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • افزایش ۲۵ درصدی مصرف سوخت هواپیما در چابهار با افزایش ۳۸ درصدی پروازها
  • آیا با هواپیما می‌توان سفری ارزان به مشهد داشت؟
  • فرار مالیاتی به سبک معامله میلیونی خط‌های رند
  • اضافه شدن ۲۲ هزار صندلی به ناوگان هوایی کشور
  • ۲۲ هزار صندلی به ناوگان هوایی کشور اضافه شد
  • پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سکه امامی به کانال ۴۱ میلیونی صعود کرد
  • ایرتاکسی فرصتی برای رونق مسیرهای کم تقاضا
  • پیش بینی قیمت طلا و سکه 11 اردیبهشت 1403 / سکه امامی میلیونی رشد کرد
  • حضور ۲۵۰ جت نیمه سبک آموزشی در ایران/ هیچ جت شخصی مالکیت فردی ندارد