Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-26@00:57:22 GMT

چرا در بودجه ایران، بزغاله یکی هفت‌صنار نیست

تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۸۲۲۷۲

ساعت24-چرا در ماجرای بودجه، خبری از حساب و کتاب نیست. مگر می‌شود این همه پول در اختیار نهادها و سازمان‌های مختلف گذاشته شود و از آنها پرسیده نشود با این همه پول چه کردید؟

کاش قبل از اینکه بودجه امسال آمده می‌شد و کاش قبل از اینکه پارلمان چکش کاری خود را آغاز می‌کرد، نهادها و سازمان‌هایی که در سال 97 بودجه گرفته‌اند به هر میزان، طی گزارش رسمی اعلام می‌کردند با بودجه کشور چه کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چه سازمان‌هایی که کارهای عمرانی می‌کنند و چه نهادهایی که کارهای فرهنگی می‌کنند باید پاسخ‌گوی ریال به ریالی که از بیت‌المال گرفته‌اند باشند.

 نمی‌دانم چرا در ماجرای بودجه، خبری از حساب و کتاب نیست. مگر می‌شود این همه پول در اختیار نهادها و سازمان‌های مختلف گذاشته شود و از آنها پرسیده نشود با این همه پول چه کردید؟

در سوره زلزله آمده است:« فَمَن یَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ خَیْراً یَرَهُ، وَمَن یَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ شَرّاً یَرَهُ‏» پس هر کس به مقدار ذرّه‏ای کار نیک کرده باشد همان را ببیند.و هرکس هم وزن ذره‏ای کار بد کرده باشد آن را ببیند.

در مثل‌های قدیم ایرانی، بارها و بارها به حساب و کتاب اشاره شده است. «برادری بجا، بزغاله یکی هفت‌صنار»، «حساب حسابه٬کاکا برادر»

به طور مثال یک موسسه فرهنگی، چند میلیارد تومان بودجه می‌‌گیرد. باید از آنها پرسیده شود، با این پول چه کرده‌اند؟ در کجا هزینه شده؟ جز به جز آن به صورت ریز باید در اختیار دولت، مجلس و مردم قرار بگیرد.

مگر نمی‌گویند بودجه از بیت‌المال است، پس چرا مردم نباید بدانند، مقامات حقیقی و حقوقی با بودجه این کشور چه می‌کنند.

دولت با توجه به تحریم‌های آمریکا به سختی پول روی پول می‌گذارد تا بودجه کشور را تامین کند حالا نمی‌دانم چرا به همین راحتی این پول‌ها را در اختیار کسانی می‌گذارد که حتی به صورت شفاف حاضر نیستند گزارش دهند چه می‌کنند و چه نمی‌کنند.

هنوز هم دیر نشده در همین فصل بودجه می‌شود به حساب و کتاب این نهادها و سازمان‌ها رسیدگی شود. این آقایان که بودجه دریافت کرده‌اند را به مجلس دعوت کنید و از آنها بپرسید در سال 97 چه کرده‌اند. اگر حساب و کتاب‌شان روشن بود و کارهای مشخصی انجام داده بودند که به درد جامعه خورده است و گره‌ای از گره‌های جامعه باز کرده است به آنها بودجه دهید و در غیر اینصورت، نه تنها بودجه آنها را قطع کنید بلکه به مقامات ذی ربط هم معرفی کنید تا آنها ببیند که چرا یک موسسه بودجه میلیاردی می‌گیرد و کاری نمی‌کند.

یک موسسه‌ای در یک دولتی به هزار و یک دلیل بودجه گرفته است، حالا چرا باید هر سال دوباره به آن بودجه تعلق بگیرد. این چه رسمی است که در بودجه نویسی ایران مُد شده است؟

شفافیت تنها راه حل مشکلات کشور است. سال‌ها دم از این شفافیت زده می‌شود اما گویی انگار نه انگار و هر سال دریغ از پارسال.

خیلی از این بودجه‌ها، می‌تواند بسیاری از مشکلات کشور مثل ازدواج جوان‌ها را حل کند. قطعا حل مشکلات ازدواج جوان‌ها به مراتب بهتر و مهم‌تر از خیلی‌ از کارهای فرهنگی است که بودجه دارند اما کاری نمی‌کنند.

پول‌های همین چند موسسه می‌تواند در قالب وام ازدواج در اختیار جوانان قرار بگیرد تا مشکلات آنها برای تشکیل زندگی حل شود.

به امید شفافیت در بودجه کشور و حذف نهادها و سازمان‌هایی که با پول مردم زندگی می‌کنند و هیچ تاثیری در جامعه ندارند.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۸۲۲۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیگیر اجرای هدفمندسازی یارانه‌های دانشجویی در سال جدید هستیم

مدیر کل دفتر طرح و برنامه سازمان امور دانشجویان گفت: از جمله برنامه‌های پیش روی این دفتر پیگیری اجرای هدفمندسازی یارانه‌های دانشجویی (ایجاد سامانه تغذیه، مدیریت هزینه) در سال جدید است.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین امامعلی پور، مدیر کل دفتر طرح و برنامه سازمان امور دانشجویان در خصوص فعالیت‌های این دفتر در سال ۱۴۰۲ گفت: این دفتر شامل دو گروه برنامه و بودجه و تشکیلات، تحول اداری و بهره وری است که از جمله مهم‌ترین اقدامات آن می‌توانیم به هدفمندسازی یارانه‌های دانشجویی و تهیه و تدوین طرح الگوی نوین تغذیه دانشجویی و اجرایی کردن بودجه ریزی عملیاتی اشاره کنیم.

امامعلی‌پور تصریح کرد: تهیه و تدوین سند راهبردی سازمان، تهیه و تدوین برنامه عملیاتی سالانه سازمان در سال‌های (۱۴۰۱، ۱۴۰۲، ۱۴۰۳)، توانمندسازی و ارتقاء صلاحیت حرفه‌ای منابع انسانی سازمان، طراحی و ایجاد چرخه مدیریت بهره وری و بهبود عملکرد، پیاده سازی بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد، راه‌اندازی کمیته ساختار سازمان برای اصلاح، به‌روزرسانی و بازطراحی ساختار سازمانی، برنامه محوری در ابلاغ اعتبارها، مستندسازی، اصلاح و مهندسی مجدد فرآیند‌های مورد عمل در سازمان (مهندسی و هوشمند سازی فرایند‌های سازمان) از دیگر اقدامات این سازمان در سال گذشته است.

وی با اشاره به اینکه کمیته بررسی طرح‌های پژوهشی برای اولین بار سال گذشته در سازمان امور دانشجویان ایجاد شده است؛ اظهار کرد: به روز رسانی و پیشنهاد تعرفه‌های جدید خدمات سازمان امور دانشجویان و تصویب آن در هیئت محترم دولت، تشکیل کمیته راهبری (اتاق فکر) برای اولین بار در سازمان، بهبود و ارتقای نظام توسعه منابع انسانی (توانمندسازی فراگیر)، استقرار مدیریت دانش در سازمان، تهیه و تدوین لایحه پیشنهادی برنامه هفتم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در حوزه رفاهی- دانشجویی آموزش عالی نیز از دیگر اقدامات این دفتر در سال گذشته بوده است.

مدیر کل دفتر طرح و برنامه سازمان امور دانشجویان در خصوص دوره‌های آموزش و توانمندسازی منابع انسانی در سال ۱۴۰۲ تصریح کرد: تعداد ۲۰ دوره آموزشی در ۱۹۳ ساعت برگزار شده است و کارکنان این سازمان در دو بخش اختصاصی و عمومی به کسب آموزش پرداخته‌اند.

وی درباره اهم اقدامات این سازمان در سال جاری تصریح کرد: توسعه سرمایه انسانی و زیرساخت ها، طراحی و توسعه نظام حکمرانی و مدیریت سازمانی (فرایند‌های سازمانی)، ارتقاء نظام تعالی سازمانی (بهره وری)، پیگیری اجرای هدفمندسازی یارانه‌های دانشجویی (ایجاد سامانه تغذیه، مدیریت هزینه)، اصلاح نظام برنامه، بودجه و تشکیلات، برگزاری منظم جلسات کمیته‌های بهره وری، ساختار سازمانی، پژوهشی و بودجه، حمایت و پشتیبانی مالی از طرح‌ها و برنامه‌های دانشگاه‌ها در حوزه‌های مشاوره و سلامت، ورزش، شاهد و ایثارگر، تغذیه، خوابگاه، توانمندسازی و ارتقای صلاحیت‌های حرفه‌ای منابع انسانی، برنامه محوری و هدفمند نمودن ابلاغ اعتبار‌ها از جمله برنامه‌های پیش روی این دفتر در سال جاری است.

دیگر خبرها

  • انگلیس درصدد راه اندازی گنبد آهنین
  • مجلس، بودجه سازمان بهزیستی را افزایش دهد
  • مجلس ، بودجه سازمان بهزیستی را افزایش دهد
  • سفر معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه به تایلند
  • پیش‌بینی ردیف جداگانه بودجه برای قانون معلولان
  • پیگیر اجرای هدفمندسازی یارانه‌های دانشجویی در سال جدید هستیم
  • دارو باز هم داد مجلس را درآورد؛ دارویار پس از ۲ سال به کجا رسید؟
  • مخالفت مجلس با ارسال گزارش دارو به قوه قضائیه
  • بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه مقصران اصلی کمبود دارو در کشور
  • بانک مرکزی به تعهدات خود درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرده است