Web Analytics Made Easy - Statcounter

فازهای ۱۳ و ۲۲ تا ۲۴ از معدود فازهای باقی مانده میدان گازی پارس جنوبی هستند که هنوز به بهره‌برداری نرسیده‌اند و پازل توسعه آن‌ها درحال تکمیل است. آمار و ارقام حاکی از آن است که طرح توسعه فاز ۱۳ برای تولید ۵۶ میلیون متر مکعب گاز غنی و طرح توسعه فازهای ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی برای برداشت روزانه ۵۶ میلیون متر مکعب گاز ترش طراحی شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، امروز بیژن زنگنه، وزیر نفت در سفر به منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در جریان آخرین وضعیت توسعه فازهای ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی قرار گرفت. عملیاتی شدن سکوی فاز ٢٢ طرح توسعه فازهای ٢٢ تا ٢٤ پارس جنوبی، روزانه ١٤، ٢ میلیون متر مکعب گاز به مقدار کنونی برداشت گاز از میدان مشترک پارس جنوبی افزوده است و متعاقب آن درآمدهای کشور را از فرآورده‌های گازی افزایش می‌دهد.

گاز ترش غنی سکوی فاز ۲۲ پارس جنوبی پس از برداشت از چاه‌های تولیدی به‌منظور فرآوری و جداسازی ترکیبات گازی با یک رشته خط لوله ٣٢ اینچ به‌ طول ١١٠ کیلومتر به پالایشگاه خشکی واقع در سایت تنبک انتقال داده می‌شود. با بهره برداری کامل از چهار سکوی بخش فراساحل فازهای ٢٢ تا ٢٤ پارس جنوبی، از هر یک از این سکوها روزانه ١٤.٢ میلیون متر مکعب گاز ترش غنی برداشت خواهد شد.

طرح توسعه فازهای ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی برای برداشت روزانه ۵۶ میلیون متر مکعب گاز ترش از میدان مشترک و تولید روزانه ۵۰ میلیون متر مکعب گاز متان، ۲۹۰۰ تن گاز مایع (ال‌پی‌جی)،  ۲۷٥٠ تن اتان، ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی و ۴۰۰ تن گوگرد طراحی شده است.

فاز ۱۳ پارس جنوبی تا پایان بهمن‌ماه به ظرفیت کامل می‌رسد

فاز ۱۳، میزبان بعدی زنگنه بود. فازی که تکمیل آن مراحل نهایی خود را طی می کند و طبق برنامه‌ریزی انجام شده قرار است تا پایان بهمن‌ماه به ظرفیت کامل برسد. به گفته پیام معتمد، مجری طرح توسعه فاز ۱۳ پارس جنوبی، چهار ردیف شیرین‌سازی پالایشگاه به‌طور کامل عملیاتی شده و آماده دریافت گاز از بخش دریا و خشکی است. این طرح تا پایان بهمن‌ماه با ظرفیت کامل شیرین‌سازی روزانه ٥٦ میلیون متر مکعب، معادل ظرفیت اسمی ۵۶ میلیون مترمکعب به تولید ادامه خواهد داد.

با توجه به آمادگی بخش فراساحل برای ارسال گاز به پالایشگاه، واحدهای جدیدی از جمله تثبیت میعانات گازی (۱۰۳)، پشتیبان تثبیت میعانات گازی (١١٠) و مخازن ذخیره‌سازی این محصول (۱۴۳) در مسیر بهره‌برداری قرار می‌گیرد. همزمان با ورود گاز ترش به پالایشگاه، این واحدها آماده سرویس‌دهی هستند و میعانات گازی به عنوان یکی از محصولات جدید تولیدی پالایشگاه فاز ١٣ در مخازن ویژه خود دخیره‌سازی خواهد شد.

اتصال خط لوله انتقال اتان به مجتمع‌های پتروشیمی

مجری طرح توسعه فاز ۱۳ پارس جنوبی با اشاره به آمادگی تولید اتان از نخستین ردیف واحد تولید اتان پالایشگاه این طرح، گفت: این واحد پیش از این راه‌اندازی شده و پالایشگاه فاز ١٣ به خط لوله انتقال اتان پارس ۲ به مجتمع‌های پتروشیمی متصل شده است. یکی از چهار ردیف بازیافت گوگرد در مدار تولید قرار دارد و روزانه از سوختن بیش از ٦٠٠ تن گاز اسیدی در مشعل‌ها جلوگیری می‌کند. در حال حاضر محصول گوگرد مایع تولید شده در مخازن مربوطه ذخیره می‌شود. با راه‌اندازی واحد دانه‌بندی گوگرد از ٢٥ دی ماه جاری، تولید گوگرد دانه‌بندی شده از اوایل ماه آینده در فاز ١٣ پارس جنوبی آغاز می‌شود.

با بهره‌برداری از بخش فراساحل و تکمیل زنجیره تولید در طرح توسعه فاز ١٣ پارس جنوبی، پالایشگاه این طرح فرآوری منابع گازی را آغاز کرده و محصولات گازی هدف‌گذاری شده در این طرح تولید خواهد شد.  طرح توسعه فاز ١٣ پارس جنوبی برای تولید ۵۶ میلیون متر مکعب گاز غنی از میدان مشترک و تولید روزانه ۵۰ میلیون متر مکعب گاز متان، ۲۹۰۰ تن گاز مایع (ال‌پی‌جی)،  ۲۷٥٠ تن اتان، ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی و ۴۰۰ تن گوگرد طراحی شده است.

بر اساس این گزارش، بیژن زنگه در آخرین اظهارنظر خود درباره پارس جنوبی، اعلام کرده بود: از ۲۷ فاز پارس جنوبی، ۲۱ فاز تا سال گذشته به مدار آمده‌اند، تا آخر امسال سه فاز دیگر در دریا و چهار فاز در خشکی به مدار خواهد آمد و سه میلیارد فوت مکعب به تولید پارس جنوبی اضافه خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پارس جنوبي گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۹۷۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ جدید عوارض آزادراه خرم آباد - پل زال اعلام شد

 بر اساس اعلام شرکت مادرتخصصی ساخت و توسعه زیربنا‌های حمل و نقل کشور به شرکت احداث، نگهداری و بهره برداری آزادراه خرم آباد – پل زال، عوارض خودروی سواری ۳۴۵ هزار ریال اعلام شده است.

همچنین عوارض تردد مینی بوس ۵۲۰ هزار ریال، کامیونت ۷۳۵ هزار ریال، اتوبوس ۶۰۵ هزار ریال و کامیون ۲ محور ۸۱۵ هزار ریال ابلاغ شد و برای تردد کامیون سه محور نیز عوارضی معادل یک میلیون و ۶۰ هزار ریال در نظر گرفته شده است.

عوارض جدید خودروی تریلی یک میلیون و ۲۷۰ هزار و نفت کش نیز یک میلیون و ۳۰۰ هزار ریال می‌باشد.

تاکنون نرخ عوارض خودرو‌های سواری درآزادراه خرم آباد – پل زال ۲۶۵ هزار ریال، وانت ۵۰۰ هزار ریال، مینی بوس ۴۰۰ هزار ریال، کامیونت ۵۶۵ هزار ریال، اتوبوس۴۶۵ هزار ریال، کامیون ۲ محور۶۲۵ هزار ریال، کامیون سه محور ۸۱۵ هزار ریال، تریلی ۹۷۵ هزار ریال و تانکر یک میلیون ریال بود.

آزادراه خرم آباد پل زال در حد فاصل ۲ شهر خرم آباد و اندیمشک به طول ۱۰۴ کیلومتر قرار گرفته که با هدف کاهش تصادف و زمان سفر، صرفه جویی سالانه ۴۰۰ میلیارد ریال در مصرف سوخت در زمان بهره برداری، کاهش ۶۰ کیلومتری طول مسیر نسبت به مسیر قدیمی خرم آباد - پلدختر - اندیمشک، کاهش بار ترافیکی و افزایش سرعت مطمئن در این مسیر احداث شد و در ۱۱ آبان سال ۸۹ به بهره برداری رسید.

ساخت این آزادراه حدود هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال هزینه داشته که ۵۰ درصد آن توسط دولت و بقیه توسط بخش خصوصی تامین شده که گفته می‌شود سهم دولت پس از پنج سال از محل صرفه‌جویی در مصرف سوخت خودرو‌ها برگشت داده شده و در اظهار نظر‌هایی عوارض دریافتی از خودرو‌ها در این آزادراه از ۱۸ سال تا ۳۰ سال پس از بهره برداری به بخش خصوصی تعلق خواهد گرفت.

 

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • شاخص شدت انرژی در کشور رو به افزایش است
  • بهره برداری از زورخانه ده ونک
  • بهره برداری از خانه بهداشت کارگری در دماوند
  • مشکلات تبدیل وضعیت ایثارگران در وزارت نفت
  • بهره برداری از خانه بهداشت خوزنان آبیک
  • نرخ جدید عوارض آزادراه خرم آباد - پل زال اعلام شد
  • برنامه قطعی وزارت نفت خاموشی فلرها در پارس جنوبی است
  • بهره برداری از بزرگترین مزرعه خورشیدی برای نمک زدایی در عمان
  • امضای قرارداد فشار افزایی با ابهامات باقی مانده
  • بهره برداری از سه طرح بهداشتی، درمانی در فیروزکوه