Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-06@22:53:39 GMT

توزيع منابع مالي بخش درمان عادلانه نيست

تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۵۰۷۱۲۶

توزيع منابع مالي بخش درمان عادلانه نيست

خبرگزاري آريا - مهاباد - ايرنا - رييس کميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي گفت: توزيع و تقسيم منابع مالي بخش درمان در مناطق محروم کشور تاکنون عادلانه نبوده است.

به گزارش ايرنا حسينعلي شهرياري روز پنجشنبه در جريان بازديد از بيمارستان 64 تختخوابي نيمه تمام تکاب افزود: تبعيض و بي عدالتي در زمينه توزيع بودجه و منابع مالي بخش درمان در برخي استان ها از جمله آذربايجان غربي و سيستان و بلوچستان مشاهده مي شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي بيان کرد: توزيع بودجه درمان تاکنون براساس چانه زني بوده و همين امر موجب کمبود امکانات و تجهيزات بهداشتي و درماني در مناطق محروم کشور شده است.
شهرياري با بيان اينکه در زمينه توزيع منابع و امکانات درماني بين استان هاي برخوردار و کم برخوردار انصاف و عدالت رعايت نشده، ادامه داد: از زمان دولت سازندگي تاکنون به دنبال ايجاد فرآيند عادلانه براي توزيع منابع و امکانات در مناطق محروم کشور بوده ايم اما اين اتفاق رخ نداده است.
شهرياري با اشاره به تکميل نشدن بيمارستان 64 تختخوابي تکاب پس از 12 سال گفت: هيچ توجيه منطقي براي نيمه تمام ماندن بيمارستاني که تنها 10 درصد از عمليات اجرايي آن باقي مانده است، وجود ندارد.
وي ابراز اميدواري کرد عمليات اجرايي بيمارستان 64 تختخوابي تکاب با تخصيص منابع مالي مورد نياز تکميل، تجهيز و سال آينده به بهره برداري برسد.
فرماندار تکاب نيز در اين بازديد گفت: عمليات احداث بيمارستان 64 تختخوابي اين شهرستان از سال 1386 آغاز شده و اينک از 90 درصد پيشرفت فيزيکي برخوردار است.
علي مکرمي افزود: عمليات اجرايي اين طرح عمراني در حوزه بهداشت و درمان تکاب در سال هاي گذشته به دلايل مختلف از جمله کمبود اعتبار و وجود مشکل مالکيت و معارض زمين به کندي پيش رفته است.
وي با بيان اينکه اين بيمارستان از مهمترين طرح هاي عمراني نيمه تمام و از مطالبه هاي اصلي مردم تکاب است، اضافه کرد: تاکنون بيش از 160 ميليارد ريال براي ساخت و تکميل آن هزينه شده و براي بهره برداري از آن 50 ميليارد ريال اعتبار ديگر نياز است.
فرماندار تکاب ادامه داد: اين بيمارستان در زميني به مساحت 30 هزار مترمربع و با زيربناي 9 هزار و 400 مترمربع ساخته شده است و با تکميل و راه اندازي آن مشکل کمبود تخت بيمارستاني و ارائه خدمات مطلوب پزشکي و درماني در اين شهرستان رفع مي شود.
وي افزود: تجهيزات تخصصي پزشکي مورد نياز اين بيمارستان نيز خريداري شده است و پس از اتمام عمليات عمراني نصب مي شود.
به گزارش ايرنا، رييس و اعضاي کميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي، نماينده مردم مياندوآب، شاهين دژ و تکاب و جمعي از مديران وزارت بهداشت و درمان روز پنجشنبه در سفري يک روزه به تکاب از بيمارستان 64 تختخوابي اين شهرستان بازديد کردند و موانع فراروي تکميل اين طرح عمراني را مورد بررسي قرار دادند.
همچنين اعضاي کميسيون بهداست و درمان مجلس با حضور در بيمارستان شهداي تکاب که تنها بيمارستان در حال فعاليت اين شهرستان با قدمت بيش از 50 سال محسوب مي شود، با پزشکان و کادر درماني اين بيمارستان ديدار و گفت و گو کردند.
شهرستان تکاب با 81 هزار نفر جمعيت در جنوب آذربايجان غربي واقع شده است و طبق اعلام وزارت کشور جزو 31 شهر محروم و کم برخوردار به شمار مي رود.
زيرساخت هاي اين شهرستان در بخش هاي مختلف از جمله راه هاي دسترسي و بهداشت و درمان نيازمند بهبود و ساماندهي است.
7514/6185/3072
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۰۷۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی

مشکلات پایان ناپذیر کادر درمان به ویژه در بخش دولتی، باعث شده برخی از پزشکان و پرستاران، خدمت در بخش خصوصی را به ماندن در بیمارستان‌های دولتی ترجیح دهند.‌

به گزارش مشرق، بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیش از ۸۰ درصد بستری‌ها در بیمارستان‌های دولتی صورت می‌گیرد، یعنی اینکه اغلب مردم به دلیل هزینه‌های سنگین درمان؛ ناگزیر به انتخاب بخش دولتی هستند و این در حالی است که شرایط ماندگاری کادر درمان در بیمارستان‌های دولتی تا حدودی سخت‌تر از بخش خصوصی است. به ناچار شاهد مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی هستیم.

آن طور که از اخبار و شواهد امر بر می‌آید، پرداختی مردم در بیمارستان‌های دولتی بین ۱۰ تا ۱۵ برابر کمتر از بخش خصوصی است. پرداختی و ویزیت متخصص یا فوق تخصص در بیمارستان‌های دولتی مبلغی در حدود ۱۵ هزار تومان است، در صورتی که اگر بیمار به متخصص و یا فوق تخصص در مطب رجوع کند، حدود ۲۵۰ هزار تومان باید پرداخت کند.

با توجه به پرداختی بسیار کمتر بیمارانی که به بخش دولتی مراجعه می‌کنند و با عنایت به اینکه اختلاف بسیاری در پرداختی بیماران بیمارستان‌های دولتی و خصوصی وجود دارد؛ سیاست دولت و مجلس باید به گونه‌ای باشد که کادر درمان تمایلی به تغییر جابجایی از بخش دولتی به خصوصی را نداشته باشند.

جلیل میرمحمدی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، مهاجرت پزشکان و کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی را فاجعه پنهان نظام پزشکی دانست و گفت: مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی منجر به کاهش نیروی مجرب در سیستم دولتی خواهد شد و مردم بالاجبار برای دریافت خدمات درمانی به سیستم خصوصی مراجعه می‌کنند و در نتیجه پرداختی از جیب مردم بین ۱۰ الی ۱۵ برابر افزایش پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه دولت باید انگیزه و مشوق‌های ماندگاری پرستاران و پزشکان در بخش دولتی را فراهم کند، اظهار داشت: امروز پرداختی کادر سلامت در برابر خدماتی که ارائه می‌دهد کافی نیست و انگیزه لازم برای ماندگاری در سیستم دولتی را فراهم نمی‌کند، از طرفی پرداختی‌های کادر سلامت نیز در سیستم دولتی به قدری با تأخیر انجام می‌پذیرد که انگیزه فعالیت از این گروه را می‌گیرد.

میرمحمدی ضمن انتقاد از اینکه پرداختی کادر درمان با تأخیر ۹ الی ۱۰ ماهه است، گفت: پرداختی کادر درمان به صورت پلکانی و مشمول پرداخت مالیات با عناوین مختلف شده است که نه تنها مشوقی برای پزشکان نیست بلکه انگیزه‌ای برای خروج هرچه سریع‌تر از سیستم دولتی خواهد شد و متأسفانه آسیب این کوتاهی‌ها در خدمات پزشکی را مردم متوسط و مستضعف خواهند دید که به ناچار در بیمارستان‌های دولتی بستری می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه دولت باید از حداکثر توان خود بهره بگیرد تا نیروی متخصص در بدنه دولتی باقی بماند، یادآور شد: امروز دولت با اتخاذ تصمیمات نادرست منجر به خروج کادر درمان از سیستم دولتی می‌شود.

میرمحمدی با اشاره به تلاش مجلس برای ماندگاری نیروی کارآمد پزشکی در بدنه دولتی، ادامه داد: در سال گذشته تلاش شد پزشکانی که دارای مطب در بخش خصوصی نیستند از پرداخت مالیات معاف شوند و طبق مصوبات مجلس ۱۰ درصد مالیات برای آنان تعیین شد، اما تاکنون موفق نشدیم خروجی این مصوبات را بگیریم، البته رئیس مجلس قول قطعی داد که در اولین فرصت این مسئله در داخل صحن علنی به گونه‌ای حل شود تا مصوبه سال گذشته مجلس، امسال نیز ادامه داشته باشد.

وی با بیان اینکه بحث کارانه باید برای پزشکانی که در غیر از مراکز استان در حال خدمت رسانی به مردم مناطق محروم هستند، تغییر کند، یادآور شد: سیاست‌های دولت و مجلس باید به گونه‌ای باشد که مشوق یا انگیزه‌ای برای پزشکان عمومی، متخصص و فوق تخصص شود تا در مناطق محروم و بیمارستان‌های غیر از مراکز استان‌ها خدمات ارائه دهند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس تاکید کرد: توجه به این مسئله برای پزشکان هیأت علمی نیز صدق می‌کند چرا که اگر پزشک متخصص هیأت علمی ما انگیزه‌ای نداشته باشد نه تنها آموزش به لحاظ کیفی آسیب می‌بیند بلکه از سیستم نیز خارج خواهد شد و عملاً ما به لحاظ کمی، عضو هیأت علمی نخواهیم داشت تا بتوانیم آموزش‌ها را ارائه دهیم.

در همین حال، همایون سامه یح یکی دیگر از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با عنوان این مطلب که امروز کادر درمان در بخش دولتی و خصوصی تحت فشار هستند، گفت: متأسفانه دولت با مشکل تأمین بودجه برای حقوق پرستاران مواجه است و طبیعتأ زمانی که در بخش دولتی پرستاران ما با این مشکلات مواجه هستند در بخش خصوصی نیز از آنان سوءاستفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه مشکلات پرستاران منجر به دلسردی آنان می‌شود و سیستم درمانی کشور را دچار مخاطره می‌کند، خاطرنشان کرد: برخی از پرستاران که شرایط مهاجرت دارند استعفا داده و اقدام به خروج از کشور می‌کنند، اما برخی دیگر که شرایط و توان مهاجرت ندارند و به دلایل مختلف از جمله وابستگی به خانواده، عشق به وطن و یا نداشتن مشکلات مالی در کشور ماندگار می‌شوند، اما چنین شرایطی دلسردی و بی‌انگیزگی را برای آنان رقم می‌زند، بی تردید بی توجهی به مشکلات کادر درمان به ویژه پرستاران منجر به ایجاد مخاطراتی برای سیستم درمانی کشور خواهد شد.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • تکمیل ۲ بیمارستان در خراسان جنوبی
  • اهدا آمبولانس به بیمارستان جاسک
  • توزیع عادلانه امکانات؛ رمز اصلاح حاشیه‌نشینی در مشهد
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های زاهدان رایگان شد
  • درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان های دولتی سمنان
  • ضرورت توزیع عادلانه اعتبارات برای شهرستان‌های بهار و کبودراهنگ
  • توزیع اعتبارات در شهرستان بروجن عادلانه باشد
  • اجرای نوبت‌دهی الکترونیکی در پایانه‌های بار سراسر کشور در راستای توزیع عادلانه
  • مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی
  • شهرستان تکاب میزبان اولین اردوی ۴ روزه آماده سازی تیم نجات غریق آقایان