Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاسی جهان نيوز: این روزها هر یک از دولتمردان که درباره برجام صحبت می‌کنند ناخودآگاه افکارعمومی به سخنان گذشته آنان در زمان اجرای برجام رجوع می‌کنند. این بازگشت به عقب بسیار معنی‌دار و نشان دهنده مطالبه خاص مردم نسبت به وعده‌های برجامی مسئولان است. درواقع نوعی تطبیق سازی با صحبت‌های گذشته صورت می گیرد که خود گویای عملکرد مسئولان در این چند سال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در همین رابطه، «علي اكبر صالحي»، رييس سازمان انرژي اتمي در برنامه «رو در رو» شبكه چهار سيما، پيرامون عملكرد و دستاوردهاي فناوري هسته‌اي در آستانه چهل‌سالگي انقلاب اسلامي گفت:« سوخت ۲۰ درصد را در رآكتور تهران شروع كرديم و بر اساس مهندسي معكوس هم آن را انجام داديم كه كار سختي هم بود و اين كار بر اساس تاكيد رهبري بود كه گفتند خودتان انجام دهيد.»

او در ادامه گفت: «خاطرم هست زماني خانم شرمن به من گفت ما از ديدن مهندسان شما و پيشرفت‌هايي كه به دست آورديد حيرت زده شديم. الان خودمان به اين رسيديم كه مي‌توانيم طراحي سوخت ۲۰ درصد را داشته باشيم.»

پس زمینه و سابقه این سخنان رئیس سازمان انرژی اتمی به دفاع او از برجام در مجلس باز می گردد. آنجایی که صالحی فریاد می زد: «اگر واقعا اهل حق هستید گوش کنید! حرف حق ممکن است برای بعضی‌ها تلخ باشد اما گوش کنید! کسی که چهل سال است در مسائل علمی کار می کند برای یک بار و برای همیشه برای شما می گوید. ما که قرار است سیمان بر روی سرمان ریخته شود، اما گوش کنید.»

صالحی سه بار قسم جلاله را تکرار کرد و گفت: « والله، والله، والله در مسائل هسته‌ای نه با کندی روبرو خواهیم شد و نه با توقف. آب سنگینمان خواهد بود. تحقیقاتمان سر جای خود خواهد بود. غنی سازی‌مان خواهد بود.»

جالب اینجاست که وی در گفتگوی تلویزیونی اخیر خود درباره پر کردن قلب رآکتور هسته‌ای اراک بدون اشاره به آن به مخزن این رآکتور اشاره کرد و گفت:«برخي با فتوشاپ داخل رآكتور سيمان ريختند و عكس آن را منتشر كردند كه اينها سيمان ريختند و صنعت هسته‌اي را به نابودي كشاندند و من متعجبم كه هنوز هم در نماز جمعه اين موضوع را مطرح مي‌كنند كه ما سيمان ريختيم ولي اين واقعيت ندارد.»  

البته در خصوص مخزن شاید سخنان رئیس سازمان انرژی اتمی درست باشد اما درباره قلب رآکتور اراک باید وی شفاف سازی کند و رسانه‌ها نیز برای اولین بار از همین موضوع سخن گفتند. اواخر دیماه 94 بود که سخنگوی سازمان انرژی اتمی با اعلام خبر پایان کار رآکتور اراک گفت : « ما دیروز مرحله نهایی خروج قلب راکتور اراک را انجام دادیم و امروز هم تا حدود یک ساعت پیش کار ما کاملا تمام شد. همچنین حفره های کلندریا نه قلب آن، با سیمان پر میشود. این کار تمام شده و عصر امروز توسط بازرسان آژانس راستی آزمایی می‌شود.»

البته رئیس سازمان انرژی اتمی خود را به عنوان یک دانشمند در این حیطه معرفی  و تحولات این صنعت را رو به جلو عنوان می‌کند اما دانشمندان ایرانی دیگری نیز وجود دارند که نظر صالحی را ندارد.  
  
یکی از این مواردی که مطرح می شود برخورد حذفی با دانشمندان هسته‎ای است که در این خصوص «فریدون عباسی» رئیس سابق سازمان انرژی اتمی می‌گوید: « در دولت قبل در صنعت هسته‌ای از همه افراد استفاده کردیم اما متاسفانه دستگاه اجرایی فعلی از همان شروع کار خود به صورت حذفی برخورد کرد. با این وجود نیز فغان بر می‌دارد که همه چیز تقصیر دولت قبل است اما اینگونه نیست.»

وی در جایی دیگر خطاب به رئیس سازمان انرژی اتمی می گوید: « از آقای صالحی اکنون باید سوال شود چرا شرکت شتاب‌دهنده که در زمان ما ایجاد شد را تعطیل کردی؟ شما که می‌خواستید با اتریشی‌ها شتاب‌دهنده پرتون کار کنید، چرا نگذاشتید دانشجویان و متخصصان ایرانی اینجا کار کنند و کارهایی را که در این زمینه انجام داده بودند به نتیجه برسانند، تجربه پیدا کنند و اینها در قالب تیم تخصصی بعدا بروند با اتریشی‌ها مذاکره کنند؟ یعنی ما نمی‌دانستیم در حال انجام چه کاری هستیم؟ خب! چرا تعطیل کردید و بعدا داماد آقای ربیعی را گذاشتید آنجا؟»

عباسی می افزاید: «ما مدیران پیشرفت، رشد و اقتصاد مقاومتی بودیم اما مدیران دولت آقای روحانی در سازمان انرژی اتمی، مدیران واگذاری و تعطیلی هستند.»

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی، درباره اتفاقاتی که در دولت یازدهم افتاد بیان کرد: «دولت یازدهم یک شرکت داخلی که همه اقدامات مربوط به حوزه‌های فنی، پژوهشی و نیروی انسانی را برای شروع کار با روس‌ها انجام داده بود تعطیل کرد و تغییر مسؤولیت دادند. اینها توان نیروگاه‌سازی ما را هم مخدوش کردند که اگر این موضوع متوقف نشده بود ما در این حوزه تا الان پیشرفت قابل توجهی کرده بودیم. حتی همان شروع سال 92 مشارکت بین شرکت‌های دولتی، خصوصی و سازمان انرژی اتمی را هم تعطیل کردند.»

با این تفاسیر مردم از رئیس سازمان انرژی اتمی این انتظار را دارند که به قسم جلاله‌ای که خورده است به طور صحیح عمل کند و هیچ نقصی در روند تولید انرژی هسته‌ای و پرورش دانشمندان این حوزه و بومی سازی و پیشرفت آن ایجاد نشود و ما نه تنها در این حوزه پس رفت بلکه پیشرفت قابل توجهی ببینم . پیشرفتی که ملموس باشد و بتوانیم از آن برای صنعت و موارد خدماتی از جمله پزشکی استفاده قابل توجهی کنیم. انتظار می رفت که صالحی مصداقی جدی این موارد را مطرح و دولت نیز از این دستاوردها خصوصا در آستانه چهل سالگی انقلاب رونمایی کند.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۱۸۲۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منظور: با وجود تحریم‌ها آمادگی تامین انرژی پایدار منطقه و اروپا را داریم

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشوربا بیان اینکه نیاز به گسترش همکاریهای منطقه‌ای در سطوح مختلف وجود دارد، گفت: جمهوری اسلامی ایران با وجود تحریم‌های ظالمانه، آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشورهای منطقه از جمله کشورهای ترکیه، پاکستان و هند و همچنین گاز مورد نیاز کشورهای اروپایی را دارد.

به گزارش ایسنا، به نقل از سازمان برنامه و بودجه، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در دومین روز حضور خود در بانکوک برای شرکت در هشتادمین جلسه سالیانه اسکاپ، با «آلیس جابانا»، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد و مدیر اجرایی اسکاپ، دیدار و گفتگو کرد.
 داود منظور در این دیدار که در محل کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه (اسکاپ) در بانکوک برگزار شد، با تأکید بر لزوم گسترش همکاریها و نقش نهادهای توسعه‌ای مانند اسکاپ در ارتقای توسعه کشورها، گفت: استفاده از ظرفیت نهادهای وابسته به سازمان ملل در راستای توسعه همکاری‌های منطقه ای، تکمیل کریدورها و مقابله با خشکسالی، حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه نیاز به گسترش همکاریهای منطقه‌ای در سطوح مختلف وجود دارد، گفت: جمهوری اسلامی ایران با وجود تحریم‌های ظالمانه، آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشورهای منطقه از جمله کشورهای ترکیه، پاکستان و هند و همچنین گاز مورد نیاز کشورهای اروپایی را دارد.
معاون رئیس‌جمهور با حائز اهمیت خواندن موضوع نشست امسال اجلاس اسکاپ، بر ضرورت افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در آینده اقتصاد جهان تأکید کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران ضمن علاقه‌مندی به استفاده از تمامی ظرفیت‌های سازمان ملل در مسیر توسعه پایدار، آمادگی دارد در حوزه دیجیتال‌سازی هم همکاری داشته باشد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در ادامه با اشاره به مسئله‌محور بودن برنامه هفتم توسعه، گفت: در تأمین منابع مالی مورد نیاز برای رشد اقتصادی، به استفاده از منابع بین‌المللی هم توجه داریم.
وی نقش جمهوری اسلامی ایران در پشتیبانی از فعالیت‌های مرکز سازمان ملل متحد برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا در آسیا و اقیانوسیه (اپدیم) به عنوان یکی از مؤسسات منطقه‌ای زیرمجموعه اسکاپ مستقر در تهران مستقر را اساسی دانست و گفت: ما ضمن استفاده از همه ظرفیت‌های اپدیم، تجربیات موفقی در کاهش بلایا داریم که می‌توانیم آنها را با سایر کشورها به اشتراک بگذاریم.
دکتر منظور افزود: از جمله تجربیات موفق کشورمان، تجارب حاصل شده در مهار و مدیریت منابع آب و شیرین‌سازی آب است که با توجه به تأثیر تغییرات اقلیم بر بروز خشکسالی های پیاپی و کاهش منابع آب، همکاری مشترک به‌ویژه با کشورهای همسایه، اهمیت دوچندان دارد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به کمبود منابع آب به‌عنوان یکی از چالش‌های مهم در سطح جهان، گفت: ما آماده همکاری در زمینه مدیریت منابع آب با سازمان ملل متحد هستیم.
دکتر منظور با بیان اینکه خوشحال میشویم در منطقه به کشورهای مختلف به‌ویژه کشورهای محصور در خشکی در جهت حمل کالا کمک کنیم، گفت: اسکاپ میتواند نقش بیشتری را در این زمینه بازی کند و جمهوری اسلامی ایران نیز آمادگی دارد با تشکیل گروه کاری مشترک با کشورهای منطقه تحت مدیریت اسکاپ، نقش خود را در این زمینه ایفا کند.
وی با تأکید ضرورت افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در اقتصاد کشورها و همکاری با اسکاپ در حوزه اقتصاد دیجیتال، علاقه‌مندی جمهوری اسلامی ایران برای همکاری بیشتر با اسکاپ و کمیته‌های مربوطه را اعلام کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گسترش همکاری‌های سازمان ثبت و سازمان انرژی هسته‌ای
  • «دودا» هیچ اختیاری درباره استقرار تسلیحات اتمی آمریکا ندارد
  • پیام زلنسکی در سالگرد فاجعه اتمی چرنوبیل
  • امارات نیروگاه هسته‌ای جدید می سازد
  • امارات نیروگاه هسته‌ای جدید می‌سازد
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته ای جدید
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته‌ای جدید
  • رئیس سازمان برنامه و بودجه: آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشور‌های منطقه و اروپا را داریم
  • منظور: با وجود تحریم‌ها آمادگی تامین انرژی پایدار منطقه و اروپا را داریم
  • روسیه: هر سلاح اتمی‌ای وارد لهستان شود، آن را هدف مشروع تلقی می‌کنیم