Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با خانواده‌های شهدا، روحانیون، معتمدین و مدیران شهرستان سراب با اشاره به اینکه ۴۰ سال پیش مردم به صورت متحد انقلاب کردند و با پیروی از امام راحل، همدل و متحد حرکت کردند و موفق شدند اظهار داشت: مزاحمت‌های زیادی از ابتدای انقلاب علیه ایران وجود داشت و حتی تحرکاتی برای کودتا هم بود که همدلی مردم، در صحنه بودن آن‌ها و تیزبینی امام راحل، دشمن را ناکام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه دشمنان دست بردار نیستند و همچنان به دنبال بر هم زدن وضعیت داخلی کشور هستند، افزود: امام در اوج مشکلات، دستور تشکیل سپاه را دادند تا مشکلات را حل کنند و بهترین فرزندان کشور عضو سپاه و بسیج شدند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه استراتژی آمریکا ایجاد نا آرامی در داخل کشور بود، گفت: نیرو‌های انقلابی از گذشته تاکنون مصمم بوده و هستند که از فضای انقلاب استفاده کنند و اقتصاد کشور را درست کنند، اما سنگ اندازی دشمنان موفقیت‌های آن‌ها را کمرنگ کرده است.

وی با بیان اینکه دستگاه‌های دولتی در اوایل انقلاب فلج بودند که جنگ آغاز شد اضافه کرد: در جنگ تحمیلی، امام خمینی (ره) همه حواس‌ها را به جنگ معطوف کرد، ولی یک عده ماجراجویی و مسئله سازی می‌کردند، شرایط سیاسی را بر هم زده و اختلاف افکنی کردند که امام راحل هم برای ایجاد آرامش، به دنبال وحدت ملت بود.

رئیس قوه مقننه افزود: امام معتقد بودند که وقتی آمریکا و دنیا پشت سر صدام است، باید همه نیرو‌ها را برای مقابله با دشمن بسیج می‌کردند که اختلاف داخلی مخل این شرایط بود خاطرنشان کرد: با درایت امام، پیروان امام و پشتیبانی ملت، جنگ با پیروزی تمام شد. ۲۰۰ هزار شهید دادیم و ۱۰۰۰ میلیارد دلار به ایران صدمه زد، اما دستاورد ما حفظ استقلال بود که دشمن دیگر هوس جنگ طلبی با ایران نکرد.

لاریجانی با اشاره به اینکه از آن زمان تا امروز بیش از ۳۰ سال گذشته و دیگر کسی هوس جنگ با ایران را ندارد، ادامه داد: حرف می‌زنند، ولی جرات اقدام ندارند، چون با ایستادگی ملت در دفاع مقدس، ایران بیمه شد و این دستاورد بزرگ و ماندگاری است که امنیت امروز حاصل آن فداکاری‌ها است.

وی با بیان اینکه بعد‌ها ماجرای اتمی را ساختند و با شورای امنیت و... ماجراسازی کردند تا جلوی توسعه ایران را بگیرند و نگذارند ملت ایران در حرکات خود موفق شود ابراز داشت: ایران مذاکره کرد و به توافق رسید، همین موجوداتی که نامه داده بودند که به پای مذاکره بیایید، همین‌ها مذاکرات را بر هم زدند. اگر حرف‌های مسئولین آمریکایی را دنبال کنید، با صراحت همین طایفه‌ای که روی کار است بیان می‌کند که باید داخل ایران را با فشار اقتصادی به هم بریزیم چراکه از جنگ سخت به نتیجه نرسیده ایم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این سوال که وظیفه انسان مومن انقلابی در این شرایط چیست؟ گفت: وظیفه انقلابیون این است که نگذارد آشفتگی و دو دستگی ایجاد شود. باید «ید واحده» باشیم چراکه در دفاع مقدس با «ید واحده» پیروز شدیم. امروز وظیفه‌ای سنگین‌تر از این نداریم که حاشیه را کنار بگذاریم و ید واحده شویم. اگر با هم بود آمریکا پشیمان می‌شود. پاسخ آمریکا در اختلاف افکنی این است که پاتک زده و ید واحده باشیم.

وی افزود: برای «ید واحده» باید مردم دنبال حواشی نروند و وفاق داشته باشند و مسائل و مشکلات مردم را با نگاه طبیبانه حل کنند. اگر کسی نظری دارد، برای حل مشکلات ارائه دهد، رهبری معظم هم اینگونه عمل می‌کنند. مقام معظم رهبری به همه سران کشور گفتند که با هم تصمیم بگیرید تا «ید واحده» بوده و اختلافات را کنار گذاشته و با اختیارات جدید، با هم تصمیم بگیرید.

لاریجانی با اشاره به اینکه برخی از این مشکلات از بیرون تحمیل می‌شود و راه حل‌هایی دارد، خاطر نشان کرد: زمانی ارز را ساعتی تغییر می‌دادند که تلاطم در ارز ایجاد کنند که تا حدی جلوی آن گرفته شد، امروز هم راه دیگری را امتحان می‌کنند که باید راه‌های اقتصادی و اجتماعی و... اندیشیده شود. گرانی‌ها حل خواهد شد و در مجلس هم در این موضوع پیگیر هستیم.

وی با تاکید بر اینکه باید به تولید کمک کنیم و شرایط سرمایه گذاری را روان کنیم تا تولید و اشتغال افزایش یابد گفت: مجلس برای تسهیل فضای کسب و کار طرح‌هایی ارائه کرده و رهبری معظم هم بر این موضوع تاکید داشته اند. مسئولین کشور مصمم هستند که فضای کسب و کار را تسهیل کنند. اقداماتی هم آغاز شده و در بودجه ۹۸ مورد توجه قرار گرفته است.

انتهای پیام/ب

صحبت‌های رئیس مجلس در دیدار با خانواده شهدا در سراب

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار مجلس شهدا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۷۰۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک وعده دیگر اقتصادی دولت رئیسی، هوا شد؛ واردات خودرو کارکرده، پَر

عباس علی‌آبادی وزیر صمت تا همین دو هفته پیش وعده ابلاغ قریب‌الوقوع آیین‌نامه واردات دست‌دوم‌ها را به رسانه‌ها داد، بااین‌حال روز گذشته سخنگوی دولت تیر خلاص را به ورود کارکرده‌ها زد.

به گزارش دنیای اقتصاد، سخنگوی دولت، در نشست خبری با اصحاب رسانه اعلام کرد که آیین‌نامه واردات خودروی کارکرده از مناطق آزاد به تصویب رسیده و ابلاغ هم شده و آیین‌نامه دیگری در این زمینه موجود نیست.

ظاهرا ورود کارکرده‌ها از مناطق آزاد که سال گذشته ابلاغ و اجرا شد، جایگزین آیین‌نامه واردات دست‌دوم‌ها شده و قرار نیست آیین‌نامه جدایی در این زمینه از سوی هیات دولت ابلاغ شود. هر چند مهدی ضیغمی، رئیس سازمان توسعه تجارت، اسفند سال گذشته اعلام کرد که «واردات خودرو از مناطق آزاد ربطی به واردات خودرو‌های کارکرده ندارد»

بااین‌حال ظاهرا دولت همراه با فشار از سوی مدافعان تولید داخل، به‌ناچار به واردات کارکرده‌ها از مناطق آزاد رضایت داده و قرار نیست آیین‌نامه دیگری در این زمینه ابلاغ کند. در مصوبه دی‌ماه سال گذشته دولت تاکید شده بود «خودرو‌هایی که تا پیش از ابلاغ این آیین‌نامه، مجاز به تردد در مناطق آزاد تجاری و مناطق صنعتی و ویژه اقتصادی هستند، مشروط به پرداخت کلیه عوارض و بدهی‌های مربوط و حقوق ورودی (مشتمل بر حقوق گمرکی و سود بازرگانی مصوب)، دارا بودن معاینه فنی متصل به سامانه سیمفا و با رعایت قوانین، مجاز به پلاک‌گذاری ملی و واردات به سرزمین اصلی خواهند بود.»

در راستای اجرای این مصوبه، امکان ثبت سفارش خودرو‌های واردشده به مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی قبل از تاریخ ۱۹ دی‌ماه ۱۴۰۲ و ورود آن‌ها به سرزمین اصلی در سامانه جامع تجارت فراهم شد. بر این اساس تصور می‌شد ابلاغیه مذکور همان واردات دست‌دوم‌ها به کشور باشد که وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه تجارت با تصحیح این تصور تاکید کردند که آیین‌نامه جدایی برای واردات دست‌دوم‌ها به کشور ابلاغ خواهد شد. اما طولانی شدن روند ابلاغ آیین‌نامه کارکرده‌ها همراه با وعده امروز و فردای وزیر، این شائبه را ایجاد کرده بود که دولت تمایلی به ابلاغ آیین‌نامه‌ای در این زمینه ندارد.

یک فعال واردات خودرو به «دنیای اقتصاد» گفت که مسوولان وزارت صمت به این نتیجه رسیده‌اند که طرح واردات خودرو‌های کارکرده طرحی است ناپخته و همین موضوع اعلام آیین‌نامه مربوطه را به تاخیر انداخته است. وی در ادامه اظهار کرد که بعید است آیین‌نامه واردات خودرو‌های کارکرده حتی تا پایان امسال نیز ابلاغ شود. ظاهرا دولت از ارسال الحاقیه قانون ساماندهی صنعت خودرو به مجلس (واردات خودرو‌های کارکرده) پشیمان شده، زیرا به این نتیجه رسیده که مدیریت و تامین ارز آن دردسرساز است؛ بنابراین بهتر است در واردات کارکرده‌ها به همان واردات از مناطق آزاد اکتفا شود و آیین‌نامه جدایی در این زمینه ابلاغ نشود.

چرا واردات منتفی شد؟

آنچه مشخص است در هیچ دولتی به اندازه دولت سیزدهم شاهد وعده‌های خودرویی نبودیم؛ وعده‌هایی که با توجه به روند سیاستگذاری، غیرعملی به نظر می‌رسید. واردات ۲۰۰هزار دستگاه خودرو، تولید یک‌میلیون و ۷۰۰هزار محصول خودرویی، واردات دست‌دوم‌ها و ... از وعده‌های جذاب دولت برای تنظیم بازار خودرو بود. این در شرایطی است که این وعده‌ها نه‌تن‌ها اجرایی نشد بلکه منجر به التهاب بازار نیز شدند.

ورود تنها ۱۱هزار خودرو، تولید حدود یک‌میلیون خودروی سواری و در نهایت لغو آیین‌نامه کارکرده‌ها نتیجه توهمات سیاستگذار خودرو است. در این بین واردات کارکرده‌ها بیش از دیگر قول‌وقرار‌های دولت، بزرگ و عجیب به نظر می‌رسید. این سوال از ابتدا مطرح بود که وقتی اراده و ارزی برای واردات خودرو‌های نو وجود ندارد، چطور دولت طرح واردات کارکرده‌ها را به مجلس ارسال کرده است.

نگاهی به سوابق ارسال این لایحه از سوی دولت به مجلس نشان می‌دهد بیش از اینکه هدف دولت از ارسال این لایحه به بهارستان، تنظیم بازار خودرو باشد، بیشتر نجات وزیری بود که نمایندگان مجلس کمر همت به استیضاح وی بسته بودند. سیدرضا فاطمی امین که می‌توان از وی به نام «وزیر ابروعده‌ووعید‌های خودرویی» نام برد، برای جلب رضایت نمایندگان، دولت را مجاب کرد که لایحه الحاق موادی به قانون ساماندهی صنعت خودرو را به مجلس ارسال کند که از قضا نمایندگان با دوفوریت آن موافقت کردند. در تبصره ۶ این لایحه دوفوریتی، برای تسهیل واردات خودرو‌های کارکرده سازوکاری دیده شد که هدف از ارائه آن تنظیم بازار و تنوع‌بخشی به بازار خودرو با تسهیل واردات بیان شد.

حتی در حین بررسی این لایحه بانک مرکزی هم اعلام کرد که منشأ ارز برای واردات خودرو‌های کارکرده ابلاغ می‌شود. پس از تصویب و ابلاغ این لایحه از سوی رئیس مجلس قرار بود بعد از یک ماه آیین‌نامه آن تهیه و از سوی هیات دولت جهت اجرا ابلاغ شود. این در شرایطی است که با گذشت حدود ۹ماه نه تنها آیین‌نامه‌ای تهیه نشده بلکه ظاهرا پروژه واردات دست‌دوم‌ها از سوی دولت منتفی شده است.

در این بین سکوت نمایندگان مجلس عجیب است. نمایندگانی که از ورود دست‌دوم‌ها حمایت می‌کردند حالا در پنهان‌کاری دولت مبنی بر لغو واردات کارکرده‌ها، ترجیح می‌دهند اظهارنظری در مورد مصوبه خود نداشته باشند؛ مصوبه‌ای که دولت را مقید می‌کرد یک ماه بعد از ابلاغ، آیین‌نامه آن را تهیه کند.

وزیر صمت ۲۸ فروردین‌ماه امسال و زمانی که دولت به نتیجه رسیده بود که واردات دست‌دوم‌ها شاید خیلی ضرورتی نداشته باشد و اصلا به صلاح بازار خودرو کشور نیست، باز هم وعده داد و عنوان کرد که «واردات خودرو‌های دست‌دوم امسال هم در قانون بودجه دیده شده و آیین‌نامه واردات هم تنظیم و برای دولت ارسال شده است». وی این نکته را مورد تاکید قرار داد که در زمان حاضر واردات دست‌دوم‌ها از مسیر مناطق آزاد در حال انجام است و همچنین در حال بازبینی در آیین‌نامه واردات خودرو‌های دست‌دوم با کمک نمایندگان مجلس و همکاران وزارت صمت در بخش‌های تخصصی هستیم تا واردات این خودرو‌ها با کمترین عارضه و مشکل انجام شود.

اظهارات علی‌آبادی بیانگر این نکته است که ظاهرا دولت، مجلس را نیز در این زمینه مجاب و همراه خود کرده است. بااین‌حال می‌توان سه سناریو برای همکاری یا عدم همکاری مجلس برای لغو واردات دست‌دوم‌ها پیش‌بینی کرد.

سناریوی اول اینکه مجلس نیز به نظر دولت مبنی بر صلاح نبودن واردات دست‌دوم‌ها تمکین کند و از خیر ورود این نوع خودرو‌ها بگذرد. سناریوی دوم اینکه نمایندگان حامی این طرح همچنان بر اجرای آن اصرار داشته باشند. اما سناریوی دیگر اینکه ترجیح دولت بر این است که تجدیدنظر بر لایحه ارسالی خود را با مجلس بعدی پیش ببرد.

در هر صورت با توجه به اظهارات سخنگوی دولت، به نظر می‌رسد واردات دست‌دوم‌ها لغو شده و دولت به همان آیین‌نامه ورود کارکرده‌ها از مناطق آزاد بسنده کند. موضوعی که شاید با واکنش نمایندگان مجلس همراه باشد. طولانی شدن پروسه تهیه آیین‌نامه واردات کارکرده‌ها و همچنین فشار برخی از مخالفان این طرح، از مدت‌ها پیش گمانه‌زنی‌ها در مورد لغو ورود این نوع خودرو‌ها را ایجاد کرده بود؛ این در شرایطی است که حالا سخنگوی دولت تیر خلاص را به این طرح دولتی زد.

دیگر خبرها

  • گیر واردات خودرو‌های کارکرده کجاست؟
  • جمیله علم الهدی : به ایران بیایید و وضعیت زنان را ببینید
  • امام جمعه تهران: مذاکره موشکی نکردیم، نمی‌کنیم و نخواهیم کرد /وقتی می‌گوییم می‌زنیم محکم می‌زنیم /در مساله عفاف و حجاب دوقطبی شکل ندهید
  • جمیله علم‌الهدی: به ایران بیایید و وضعیت زنان را ببینید
  • گیر واردات خودروهای کارکرده کجاست؟
  • لیست ۳۰ نفره والیبال ایران در لیگ ملت‌ها؛ موسوی و غفور قید تیم ملی را زدند
  • آیا مذاکرات مستقیم میان ایران و آمریکا در جریان است؟
  • واکنش آمریکا به ادعای مذاکرات مستقیم با ایران/ اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران/ سفر هیات اقتصادی کره شمالی به ایران/ تصویب بسته کمک به اوکراین، اسرائیل و تایوان در سنای آمریکا
  • یک وعده دیگر اقتصادی دولت رئیسی، هوا شد؛ واردات خودرو کارکرده، پَر
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم