Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-08@00:22:37 GMT

۳۰۰ بانوی رزمنده در گیلان شناسایی شد

تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۵۷۷۶۳۲

۳۰۰ بانوی رزمنده در گیلان شناسایی شد

مدیر‌‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان گفت: ۳۰۰ بانوی رزمنده گیلانی شناسایی شده‌اند که باید به‌عنوان الگوی عملی به جامعه معرفی شوند. ۱۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۶ استانها گیلان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، سرهنگ عباس بایرامی امروز در نشست فرماندهان دفاع مقدس گیلان در رشت اظهار داشت: دانشنامه استانی دفاع مقدس در 3 کارگروه جغرافیا، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اشخاص در حال فعالیت است که تاکنون یک هزار و 25 مدخل برای این دانشنامه گردآوری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر‌‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان گیلان تصریح کرد: دانشنامه استانی دفاع مقدس نیازمند کمک و نظارت فرماندهان و رزمندگان دفاع مقدس است چرا که در آینده این دانشنامه منبع اصلی تاریخ دفاع مقدس گیلان است.

وی با اشاره به اینکه استان گیلان 97 هزار رزمنده، 24 هزار جانباز، 8 هزار شهید و 2 هزار و 600 آزاده سرافراز را تقدیم کرده است گفت: اسناد به‌دست آمده تنها از 3 هزار و 619 نفر از رزمندگان، اسناد دریافت شده است که این امر نیازمند یک پویش سراسری است تا همه آثار جمع‌‌آوری شود.

نماینده ولی‌فقیه در گیلان: زندگی فرماندهان دفاع مقدس مستندسازی شود‌نشست کمیته رسانه‌ای شورای هماهنگی دفاع مقدس گیلان برگزار شدنمایشگاه دستاوردهای وزارت دفاع افتتاح شد

بایرامی با تاکید بر اینکه امروز رسانه حرف نخست را در جابه‌جایی افکار عمومی و مهندسی افکار می‌زند گفت: خبرگزاری دفاع مقدس باید منبع اصلی برای اطلاعات دیگر رسانه‌ها در حوزه دفاع مقدس شود که این امر در خبرگزاری استانی مورد توجه ویژه قرار گرفته است.

مدیر‌‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان گیلان بیان کرد: از اصلی‌ترین مسائل، توجه به تاریخ شفاهی دفاع مقدس است که از فرماندهان گردان‌های پیاده و زرهی و رزمندگان دفاع مقدس برای غنای بیشتر این تاریخ با تقویت حوزه روایتگری بهره می‌بریم.

بایرامی با اشاره به اینکه تاکنون 60 عنوان کتاب در بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس انتشار یافته است افزود: در پی آن هستیم تا گام‌های بیشتری در ثبت تاریخ شفاهی دفاع مقدس و انتشار کتاب برداریم و نهضت نویسندگی را در بین رزمندگان گسترش دهیم.

وی با بیان اینکه در موضوع هنری و سینمایی دفاع مقدس در گیلان کارهای خوبی انجام شده و هنرمندان زیادی با سناریوها و سوژه‌های ناب برای ساخت به مرکز حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مراجعه می‌کنند گفت: با کمک فرماندهان و بچه‌های اطلاعات عملیات می‌توان این سناریوها را تکمیل‌تر کرد.

مدیر‌‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان گیلان عنوان کرد: بیش از 400 روحانی رزمنده در گیلان شناسایی شدند و یکصد و 52 شهید روحانی در استان گیلان داریم که تاریخ شفاهی در صحنه‌های روایتگری فرصت مناسبی برای حضور و بیان رشادت‌های این قشر جامعه است.

وی با اشاره به اینکه با عنایت به سخنان مقام معظم رهبری که بر برجسته‌سازی حضور و پرداختن به مشارکت زنان در دوران دفاع مقدس توجه ویژه داشتند خاطرنشان کرد: 300 بانوی رزمنده گیلانی شناسایی شده‌اند که باید به‌عنوان الگوی عملی جامعه به‌ شایستگی معرفی شوند.

بایرامی با بیان اینکه از سال 1380 تا 1397 در 47 نقطه استان گیلان 127 پیکر مطهر شهدای گمنام تدفین شده است اظهار داشت: هر کدام از المان‌های شهدا در نقاط مختلف استان باید یک مرکز فرهنگی محسوب شود تا برنامه‌های فرهنگی حول محور شهدا تدوین شوند.

مدیر‌‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان گیلان بیان داشت: طراحی سازه‌ای موزه دفاع مقدس استان گیلان انجام شده و مجری آن بسیج سازندگی سپاه قدس گیلان است و یک زمین 10 هکتاری در جاده تهران کنار ساختمان حوزه علمیه برای این امر اختصاص یافته است.

وی با اشاره به اینکه موزه دفاع مقدس گیلان در دو بعد پیام مقاومت و خانواده‌محوری طراحی شده است تا همه افراد در هر سنی بتوانند از آن بهره‌ کافی ببرند گفت: این موزه فضای گردشگری و فرهنگی هم محسوب می‌شود که نیازمند حضور فعال و مشارکت همه مسئولان و خیرین در تامین بودجه و اعتبارات است.

انتهای پیام/ش

R7877/P/S6,71/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۷۷۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آستان مقدس حضرت معصومه(س)، آماده‌ی دهه‌ کرامت است

برنامه‌های آستان مقدس حضرت معصومه(س) به‌مناسبت دهه کرامت با حضور معاون فرهنگی این آستان تشریح شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیداحمد مشرف، معاون فرهنگی حرم حضرت معصومه (س) اظهار کرد: برای سایر روزهای دهه کرامت نیز عناوینی ازجمله «حضرت فاطمه معصومه(س)، بهترین دختر دنیا، الگوی عفاف و حجاب»، «زیست عفیفانه به دست بانوی کرامت و مهربانی»، «شهر مقدس قم حرم اهل بیت (ع)، خواستگاه انقلاب اسلامی» انتخاب شده است.
مشرف اینگونه ادامه داد: «خدمت کریمانه، مشارکت مردمی، اقتدار مردمی»، «امامزادگان پرچمداران جهاد تبیین و معرفت‌افزایی»، «امین ولایت، عزیز برادر»، «مساجد تراز اسلامی، خواستگاه والدین ولایی، شهیدان خدایی»، «مبارزه با ظالم، دفاع از مظلوم، زمینه‌ساز ظهور منجی»، «ماه امید، نشاط معنوی، زیارت عارفانه» و «خاندان موسی بن جعفر(ع)، الگوی خانواده ایمانی» از دیگر عناوین انتخاب شده برای روزهای دهه کرامت هستند.
وی با بیان اینکه مراسم افتتاحیه دهه کرامت در قالب مراسم خطبه‌خوانی ۲۰ اردیبهشت‌ماه ساعت ۷:۳۰ در شبستان امام خمینی برگزار می‌شود بیان کرد: این مراسم با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر مقام معظم رهبری و آیت‌الله سیدمحمد سعیدی، تولیت حرم بانوی کرامت و مدیحه‌سرایی حاج عباس حیدرزاده و شعرخوانی مجید تال و مجری‌گری مهدی کلانترزاده برگزار می‌شود. همچنین تشکیل ستاد ملی تکریم دختران در دستور کار قرار دارد و در این ستاد، حرم بانوی کرامت، دبیرخانه پایگاه و راهبری برای کنشگران فرهنگی و اجتماعی در حوزه دختران و بانوان است.
معاون فرهنگی حرم حضرت معصومه(س) راجع به مراسم جشنی که در ۲۰ اردیبهشت‌ماه در شب میلاد بانوی کرامت برگزار می‌شود توضیح داد: این جشن با سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین میرباقری و مدیحه‌سرایی مجید بنی‌فاطمی در حرم بانوی کرامت برگزار می‌شود و همچنین ۲۲ اردیبهشت‌ماه، صبح روز میلاد نیز مراسم دعای ندبه با سخنرانی حجت‌الاسلام رفیعی و ندبه‌خوانی محمدرضا طاهری برگزار می‌شود. وی با اشاره به اجتماع دانشجویی دختران در عصر چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت‌ماه ادامه داد: اجتماعات و جشن‌هایی برای تکریم دختران در حرم برگزار می‌شود به عنوان نمونه عصر چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت‌ماه ۵ هزار نفر از دختران دانشجو سراسر کشور در شبستان امام خمینی (ره) حرم بانوی کرامت حضور پیدا می‌کنند، در این مراسم حجت‌الاسلام علیرضا پناهیان و مداحی حدادیان و شعرخوانی علیرضا برقعی برگزار می‌شود.

مشرف درباره‌ی اجتماع دختران طلبه و بانوان امدادرسان افزود: یکشنبه ۲۳ اردیبهشت‌ماه اجتماع دختران طلبه در حرم بانوی کرامت برگزار می‌شود. همچنین اجتماع بانوان امدادرسان هلال احمر و اجتماعات سایر گروه‌ها و اصناف دیگر نیز در حرم حضرت معصومه(س) برگزار می‌شود.

معاون فرهنگی حرم حضرت معصومه گفت: اعزام خادمان حرم حضرت معصومه(س) با عنوان سفیران کریمه امسال نیز مانند سال‌های گذشته انجام می‌شود تا فضای معنوی حرم بانوی کرامت را در قم، ۲۵ شهر و ۲۹ کشور نیز فراهم کرده و شخصیت ایشان را به مردم معرفی کنند.

وی با بیان اینکه در ۲۰۱ نقطه در سراسر دنیا، مراسم و جشن‌های میلاد حضرت معصومه(س) برگزار می‌شود تصریح کرد: در سراسر ایران در بقاع متبرکه و مساجد نیز به مناسبت دهه کرامت جشن‌هایی برگزار خواهد شد.

مشرف ادامه داد: علاوه بر خطبه‌خوانی مراسم آغازین جشن‌های دهه کرامت، از روز شنبه ۲۲ اردیبهشت‌ماه، هر روز مراسم خطبه خوانی با حضور گروه‌ها، اصناف و اقشار مختلف مردم در حرم حضرت معصومه(س) برگزار می‌شود.

معاون فرهنگی حرم بانوی کرامت افزود: جشن تکلیف ویژه نومکلفان در سطح ملی با حضور دختران به تکلیف رسیده برگزار می‌شود تا آغازی برای عبادت و بندگی آنان در دهه کرامت باشد.

مشرف، برگزاری نشست علمی پژوهشی با موضوع زیارت و شخصیت‌شناسی حضرت معصومه(س)، کرسی تلاوت فاطمی با حضور قاریان برجسته ملی و بین‌المللی، برگزاری مسابقه قرآنی ویژه بانوان، تجلیل از بانوان حافظ قرآن و اجتماع بانوان بین‌الملل برای زبان‌های مختلف را از دیگر برنامه‌های دهه کرامت معرفی کرد.

وی بیان کرد: در حوزه رسانه نیز تولیدات رسانه‌ای در شبکه‌های ملی نیز پخش می‌شود؛ در شامگاه ۲۰ اردیبهشت‌ماه در اعتاب مقدسه، بقاع متبرکه و مساجد سراسر کشور، قرائت سراسری زیارتنامه حضرت معصومه(س) انجام می‌شود. جمعه ۲۱ اردیبهشت‌ماه در سالروز میلاد حضرت معصومه(س)، شخصیت بانوی کریمه توسط ائمه جمعه سراسر کشور در خطبه‌های نماز جمعه انجام می‌شود.

مشرف با بیان اینکه محفل ادبی شعر ویژه بانوان نیز در ایام دهه کرامت برگزار می‌شود، گفت: برنامه‌های ویژه کودکان و نوجوانان نیز امسال با قوت بیشتری صورت می‌گیرد و در سالروز میلاد حضرت معصومه(س)، هدیه‌ای از متبرکات حرم به دختران زائر اهدا خواهد شد. همچنین موزه فاطمی در روز میلاد نیز به صورت رایگان و در سایر روزهای دهه کرامت نیم بها پذیرای بازدید کنندگان است.

اهدای درب طلای حرم امام رضا(ع) از طرف حرم حضرت معصومه(س) در دهه کرامت
هادی محمودنژاد، معاون اجرایی حرم مطهر بانوی کرامت گفت: در ایام دهه کرامت به همت خادمان حضرت معصومه(س) اتفاقاتی در حوزه‌های هنری و مهندسی این آستان مقدس از جمله افتتاح برخی پروژه‌ها و رونمایی از برخی دستاوردهایی که در طول سال گذشته در این آستان مقدس انجام شده رقم خواهد خورد.

وی اظهار کرد: از یکسری پروژه‌ رونمایی خواهد شد. تکمیل ضریح مطهر رأس الحسین(ع) برای کشور سوریه که به همت خادمان حرم مطهر بانوی کرامت انجام شده و در سالروز میلاد حضرت معصومه(س) رونمایی می‌شود و آماده ارسال به آن مکان مقدس است.

معاون اجرایی حرم مطهر بانوی کرامت با اشاره به درب طلایی که برای حرم حضرت رضا (ع) در کارگاه هنری آستان مقدس بانوی کرامت ساخته شده است، گفت: این درب طلای فاخر با بهره‌گیری از هنرمندان قم، اصفهان و تیم فنی و هنری آستان قدس رضوی و حمایت دو نفر از خیرین ساخته شده و در دهه کرامت ضمن رونمایی برای نصب به حرم امام رضا (ع) ارسال می‌شود.

وی با بیان اینکه این دو پروژه از منابع خیرینی که با آستان مقدس همکاری می‌کنند تأمین شده است، افزود: همچنین در موکب حرم مطهر حضرت معصومه (س) در عمود ۱۰۸۰ مسیر نجف به کربلا ساخت یک زائرسرا به زیربنای ۳ هزار مترمربع شروع شده برای ارائه خدمت به زائران اربعین می‌باشد. پیش بینی می‌شود که ساخت این زائرسرا تا پایان دهه کرامت به بهره‌برداری برسد.
محمودنژاد ادامه داد: ما در حرم مطهر حضرت معصومه (س) پروژه‌های هنری و عمرانی از جمله کاشی‌کاری، نقاشی و مقرنس‌کاری داریم که برخی در فاز اول و برخی در فاز تکمیلی قرار دارد و در دهه کرامت رونمایی می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین صفر فلاحی، مدیر حرم بانوی کرامت گفت: دهه کرامت ظرفیتی برای اقدامات فرهنگی، تبلیغی، ترویجی، اجتماعی و عمرانی است و حرم حضرت معصومه (س) دومین حرم اهل بیت و یکی از مجموعه‌هایی است که نقش مهمی در مسائل فرهنگی و الگوسازی دارد.
وی ادامه داد: آن حضرت یکی از بهترین الگوها برای مسئله عفاف و حجاب هستند و حرم ایشان مرکز کرامت و محل ترویج علوم اسلامی است و حتماً حکمتی دارد که بزرگترین حوزه علمیه در کنار حرم ایشان قرار دارد و امروز دانش‌پژوهان از ۱۱۰ کشور جهان در جوار آستان آن حضرت در حال تحصیل هستند.

فلاحی با اشاره به اینکه اصحاب رسانه همانند سنوات گذشته با نشر اخبار دهه کرامت نشاط اجتماعی فراگیر را در این ایام ایجاد کنند، بیان کرد: درخواست ما این است که نهادها، برنامه‌های متوازنی در این دهه داشته باشند و از پرداختن به شخصیت حضرت معصومه (س) و معرفی جایگاه و ویژگی‌های ایشان با تولید محتوا و کار فرهنگی، تبلیغی، ترویجی و رسانه‌ای غافل نشوند.

وی با اشاره به اینکه در صحن جوادالائمه و پیامبر اعظم و میدان آستانه نیز مواکب به زائرین خدمت‌رسانی می‌کنند، بیان کرد: مردمی کردن جشن‌های دهه کرامت کار بسیار مهمی است و همه باید به آن بپردازیم و زمانی موفق هستیم که مثل عاشورا بر در هر خانه بیرق دهه کرامت توسط خود مردم نصب شود. گل‌آرایی ضریح حرم توسط خادمان حرم بانوی کرامت با همکاری خادمان حرم امام رضا (ع) انجام می‌شود.

فلاحی با اشاره به اینکه فضا سازی محیط حرم بانوی کرامت و پیرامون حرم بیش از سال‌های گذشته در دستور کار قرار دارد، افزود: سرکشی از خانواده‌های شهدا و مدارس و دانشگاه‌ها و مجموعه‌های فرهنگی توسط سفیران کریمه انجام می‌شود.

خبرنگار: زینب دده‌بیگی

انتهای خبر/

کد خبر: 1229531 برچسب‌ها ایسکانیوز

دیگر خبرها

  • اختصاص ۸۲ میلیاردتومان اعتبار برای ساخت پروژه دفاع مقدس در گلستان
  • افتتاح موزه‌های دفاع مقدس در ۵ استان کشور
  • ضرورت الگوسازی و معرفی بانوان ایثارگر و شهید به نسل جوان
  • امیر آراسته: جوانان درس مقاومت را از شهدا فرابگیرند
  • ایستادگی بر سر ارزش‌ها عامل پایداری نظام در مقابل توطئه‌ است
  • دستاوردهای ایران، همرده با کشورهای پیشگام در حوزه‌ جنگ‌افزارسازی است
  • تجهیزات دفاعی ایران هم‌سطح کشور‌های پیشگام در حوزه جنگ‌افزارسازی است
  • آستان مقدس حضرت معصومه(س)، آماده‌ی دهه‌ کرامت است
  • افتتاح فاز نخست موزه دفاع‌ مقدس زنجان
  • فاز نخست موزه دفاع‌ مقدس زنجان افتتاح می‌شود