Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، کارشناسان درجدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند مصرف بیش از اندازه دارو‌های ضد سرما خوردگی می‌تواند زمینه ساز ابتلای افراد به بیماری‌های قلبی عروقی شود.   فشارخون بالا با مصرف قرص سرماخوردگی

در فصل سرما و زمستان بیشتر افرادی که واکسن آنفلوآنزا تزریق نکرده اند دچار مشکل هایی، چون ابتلا به سرما خوردگی و آنفلوآنزای فصلی می‌شوند و اولین راهی که به ذهن این بیماران می رسد مصرف قرص سرماخوردگی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان درموسسه (CardioVascular PinnacleHealth) به تازگی دریافته اند افراد مبتلا به بیماری فشارخون بالا یا بیماری قلبی کنترل نشده نباید به طور خودسرانه به مصرف دارو‌های ضدسرماخوردگی بپردازند، زیرا می‌تواند بیماری آن‌ها را تشدید کند.

این افراد افزون بر تزریق واکسن آنفلوآنزا پیش از آغاز فصل سرما باید راهکار‌های خود مراقبتی و پیشگیرانه از ابتلا به بیماری سرماخوردگی را بیاموزند تا درصد ابتلا به این بیماری در آنها کاهش یابد.

برخی ترکیب‌های به کار رفته در دارو‌های ضد سرماخوردگی متداول خاصیت ضد انعقاد و ضد التهابی غیر استروئیدی و دارای ترکیب هایی، چون (NSAIDs) هستند که می‌توانند سبب افزایش فشارخون شود.

برخی ترکیب‌های نام آشنا، چون فنیل افرین دردرمان بیماری سرماخوردگی بسیاراثرگذارهستند، اما می‌توانند سبب افزایش فشارخون یا تشدید علامت‌های بیماری‌های قلبی شوند.

دریک پژوهش پزشکی کارشناسان دریافتند عده زیادی از افراد سالمند دچار بیماری‌های قلبی یا فشارخون بالا پس از ابتلا به سرماخوردگی یا آنفلوآنزا و با مصرف دارو‌های ضد سرماخوردگی به دلیل تشدید علامت‌های بیماری به مراکز اورژانس مراجعه کرده اند و این میزان سه برابر حالتی بوده است که آن‌ها از دارو‌های ضد سرماخوردگی استفاده نکرده اند.

مصرف دارو‌های ضد سرماخوردگی نباید به طور خودسرانه و برای بازه زمانی بیش از یک هفته باشد، زیرا زمینه ساز فشارخون بالا می‌شود.

دارو‌های ضد سرماخوردگی معمولاً دارای ترکیب‌های ضد التهابی هستند و با افزایش احتباس مایع در بدن زمینه ساز افزایش فشارخون می‌شوند به همین دلیل افرادی که سابقه ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی دارند باید درمصرف این دارو‌ها احتیاط کنند و در مورد بازه و میزان مصرف حتماً با متخصص مشاوره انجام دهند.

راهکارهای پیشگیری از سرماخوردگی

کارشناسان برای جلوگیری از ابتلا به بیماری سرماخوردگی یا آنفلوآنزای فصلی به افراد توصیه می‌کنند در زمان خروج از منزل و حضور درمراکز پر ازدحام، چون مترو یا اتوبوس حتماً ازماسک استفاده کنند، شستن دست‌ها پیش و پس از صرف غذا، خواب به میزان کافی، تغذیه سالم شامل انواع میوه و سبزیجات تازه، پروتئین حیوانی کم چرب، مصرف لبنیات کم چرب، دانه‌های آجیل، زیتون و نیز نوشیدن میزان کافی آب و دمنوش هایی، چون چای سبز می‌تواند سبب تقویت سیستم ایمنی بدن افراد شود.

پوشیدن لباس‌های گرم، استفاده از کلاه، دستکش، شال گردن، تعویض به سریع البسه زمانی که دراثرباران یا برف مرطوب شدند همگی می‌تواند سبب محافظت ازبدن دربرابر ابتلا به سرماخوردگی شود.

در زمانی که یکی از افراد خانواده دچار آنفلوآنزا شده است دیگر اعضا به ویژه سالمندان باید مراقب باشند، استفاده از ماسک، جدا کردن ظرف‌های بیمار، استفاده از دستگاه‌های تصفیه و بخورهوا درمنزل و نیز مصرف میوه‌های حاوی آنتی اکسیدان، چون مرکبات می‌تواند خطر ابتلا را کاهش دهد.

کارشناسان به سالمندا توصیه می‌کنند در زمان ابتلا به سرماخوردگی یا آنفلوآنزا به ویژه اگر سابقه ابتلا به بیماری‌های مزمن را دارند از خوددرمانی خودداری و به متخصص مراجعه کنند  تا درمان مورد نیاز و دارو‌های متناسب با وضعیت بدن  فرد برای او تجویز شود.

درصورت استمرار تب، سرفه و عطسه مراجعه دوباره به متخصص ضروری است.

منبع: medicalxpress

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانستنی تغذیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۸۰۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ دمنوشی که برای درمان سرماخوردگی معجزه می‌کند

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خبر آنلاین، گیاهانی چون اکالیپتوس و نعناع برای کمک به تسکین سرفه و گلودرد مناسب هستند. هم‌چنین بهتر است از مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار اجتناب کنید تا در دوره بیماری خللی به روند خواب شما وارد نشود.

هم‌چنین مصرف این نوشیدنی گرم در مواقعی که در شرایط آب و هوایی سرد قرار دارید، سبب آرامش و تنظیم دمای بدن می‌شود. شواهد زیادی نشان می‌دهد که دمنوشِ برخی از ترکیبات گیاهی ممکن است علائم عفونت تنفسی را کاهش دهد.

۱. چای لیمو

نوشیدن دم‌کرده لیمو یا چکاندن چند قطره لیمو در انواع نوشیدنی‌های گیاهی، یک درمان خانگی است که محبوبیت زیادی دارد و معمولاً برای تسکین گلودرد مورداستفاده قرار می‌گیرد. لیمو حاوی ویتامین C است و این ویتامین یک ماده مغذی مهم برای بدن در مبارزه با سرماخوردگی یا ویروس‌های دیگر است.

۲. چای سبز

چای سبز به دلیل فواید بسیاری که برای سلامتی دارد، محبوب است. این چای به دلیل محتوای آنتی اکسیدانی خود، از بدن هنگامی که تحت حمله ویروس یا عفونت قرار می‌گیرد، محافظت می‌کند. محققان به این نتیجه رسیده‌اند که چای سبز به تقویت سیستم ایمنی و متابولیسم کمک می‌کند. هم‌چنین چای سبز علاوه بر مبارزه با سرماخوردگی، انرژی جسمی را نیز افزایش می‌دهد.

۳. چای گیاهی با عسل

دمنوش‌های گیاهی را می‌توان از میوه‌های خشک، ادویه‌جات یا گیاهان تهیه کرد. دمنوش‌های گیاهی به طور طبیعی بدون کافئین هستند، بنابراین سبب کم‌آبی بدن نمی‌شوند. ترکیب چای‌های گیاهی با عسل یا شیر گرم و عسل، علاوه بر طعم مطبوع، خواص این نوشیدنی‌ها را افزایش می‌دهد. به طور مثال، چای بابونه یا چای نعناع به همراه کمی عسل از گذشته برای درمان سرماخوردگی مورد استفاده قرار می‌گرفت. عسل می‌تواند به تسکین سرفه در هنگام سرماخوردگی کمک کند و حتی مصرف آن برای کودکان بالای یک سال مبتلا به عفونت‌های حاد تنفسی فوقانی نیز توصیه می‌شود.

۹ میوه فوق‌العاده برای تقویت سیستم ایمنی بدن

۴. چای اکالیپتوس

دمنوش برگ‌های گیاه اکالیپتوس به تسکین علائم سرماخوردگی و آنفلوانزا کمک می‌کند. اکالیپتوس حاوی اسانسی به نام سینئول است که معمولاً به عنوان یک گیاه معطر یا طعم‌دهنده و هم‌چنین به‌عنوان یکی از مواد تشکیل‌دهنده شربت‌ها و داروهای درمان سرفه استفاده می شود. سینئول با کاهش دفعات سرفه به درمان علائم برونشیت حاد نیز کمک می‌کند.

۵. چای نعناع

نعناع دارای خواص ضد التهابی است و به رفع گرفتگی سینوس‌ها کمک می‌کند. دم‌کرده این گیاه دارای خواص ضد درد است؛ اگر گلودرد دارید، نوشیدن چای نعناع می‌تواند به بی‌حس شدن گلو و کاهش درد کمک کند. نعناع هم‌چنین به طور طبیعی فاقد کافئین است، به این معنی که ضمن بهبودی بیماری، بر خواب تأثیری نمی‌گذارد.

سایر درمان‌های خانگی

بسیاری از درمان‌های خانگی دیگر وجود دارد که می‌توانید برای بهبود سرماخوردگی یا گلودرد، آنها را امتحان کنید.

هیدراته ماندن برای سلامت بدن ضروری است و اهمیت این موضوع در دوران سرماخوردگی بیشتر می‌شود. در دوره بیماری سعی کنید ۸ تا ۱۰ لیوان آب یا مایعات بدون کافئین مصرف کنید.

مکمل‌های روی (زینک) ممکن است مدت‌زمان بیماری را کاهش دهند، به‌ویژه اگر آن‌ها را ظرف ۲۴ ساعت پس از ظهور علائم بیماری مصرف کنید.

داروهای بدون نسخه مانند استامینوفن و ایبوپروفن نیز به کاهش سردرد، درد مفاصل و علائم تب ناشی از سرماخوردگی کمک می‌کنند.

شربت‌های ضد سرفه نیز با تحریک تولید بزاق، گلوی شما را مرطوب نگه می‌دارند و درد را کاهش می‌دهند.

کد خبر 848610 برچسب‌ها چای خبر مهم بیماری - سرما خوردگی

دیگر خبرها

  • فشار خون عامل مرگ سالانه ۱۰ میلیون نفر در جهان
  • خودداری از مصرف خودسرانه هرگونه قارچ خود رو در طبیعت
  • علائم فشار خون بالا
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • یک سوم افراد جامعه ابتلا به مشکلات بی‌اختیاری ادرار را تجربه می‌کنند
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • هشدار افزایش ابتلا به سرخک در رفسنجان
  • فشارخون عامل اصلی بیماری های قلبی و عروقی
  • ابتلا به بیماری‌های کبدی با مصرف این نوشیدنی شیرین
  • ۵ دمنوشی که برای درمان سرماخوردگی معجزه می‌کند