Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-07@05:17:10 GMT

استحصال آب برای مصرف در گیلان، 40 درصد افزایش یافت

تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۵۸۰۷۴۵

استحصال آب برای مصرف در گیلان، 40 درصد افزایش یافت

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید محسن حسینی روز پنجشنبه در همایش ردپای آب با محوریت بانوان در رشت افزود: طی 10 سال اخیر با افزایش مصرف مواجه بودیم به طوری که میزان استحصال آب برای مصرف از 113 میلیون متر مکعب به 161 میلیون متر مکعب معادل حدود 40 درصد افزایش داشته است.
وی با اشاره به وضعیت استان گفت: از حدود دو و نیم میلیون نفر جمعیت استان ، 61 درصد جمعیت شهری و 39 درصد روستایی و جزو سه استان پرتراکم کشور هستیم و در حال حاضر 99 و 93 صدم درصد جمعیت شهری و 76 و شش دهم درصد جمعیت روستایی تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب شهری و روستایی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی به ورود افزون بر هشت میلیون مسافر نوروزی به گیلان طی سالجاری نیز اشاره و بیان کرد: علاوه بر آب شرب مردم استان با توجه به تعداد بسیار مسافران و گردشگران در طول سال آب مصرفی این افراد نیز بایستی تامین شود.
حسینی با اشاره به اینکه مهاجرت هایی نیز به استان داریم ، تصریح کرد: باید برای تامین آب تمامی افراد برنامه ریزی داشته باشیم ، اگرچه استان پرآبی هستیم اما برای تامین آب شرب مورد نیاز با دشواری هایی مواجه هستیم.
وی افزود: در برخی مناطق همچون مناطق ساحلی امکان حفر چاه وجود ندارد چرا که بدلیل شوری آب و یا وجود موادی همچون آهن و منگنز بالا و در قسمت های کوهستانی نیز بدلیل لایه های سخت و در صورت بهره برداری مناسب نبود سفره های زیر زمینی نمی توانیم از این منابع برای تامین آب شرب استان استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه با توجه به موارد یاد شده بایستی تامین آب شرب را از تصفیه خانه ها به صورت متمرکز داشته باشیم، تصریح کرد: در حال حاضر 65 درصد آب شرب مورد نیاز جمعیت استان از تصفیه خانه بزرگ گیلان در سنگر تامین می شود.
حسینی آبرسانی به 11 شهر رشت را از تصفیه خانه بزرگ گیلان دانست و گفت: طرح های بزرگ آبرسانی را در گیلان داریم که بتوانیم به صورت متمرکز آب شرب مناطق مختلف در استان را تامین کنیم.
وی با بیان اینکه طی سال های آینده امکان استحصال آب بیشتر را نخواهیم داشت، گفت: وزارت نیرو معتقد است به جای مدیریت تولید آب ، مدیریت تقاضا و مصرف را داشته باشیم البته مدیریت مصرف به معنای حذف مصارف مورد نیاز و ضروری نیست اما در جاهایی همچون شستن خودرو و حیاط ، از آب تصفیه شده استفاده نکنیم.
حسینی با اشاره به برنامه ریزی برای فرهنگ سازی مدیریت مصرف آب و برگزاری این همایش برای بانوان گفت: نقش بانوان در فرهنگ سازی و اموزش کودکان و نوجوانان ، مدیریت خانواده و حساس بودن بانوان به مسائل زیست محیطی به طور غریزی از جمله دلایل برگزاری این همایش برای آنان است.
7296/2007
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها خانواده شرکت آب و فاضلاب شهری و روستایی کودکان و نوجوانان مسافران جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۸۰۷۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۰ میلیون مترمکعب روان آب در سازه‌های آبخیزداری بوشهر استحصال شد

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالحسین گرشاسبی دوشنبه شب در جمع خبرنگاران بیان کرد: یکی از اهداف اصلی و اساسی ساخت سازه‌های آبخیزداری، افزایش سطح ایستابی چاه‌های کشاورزی و غنی‌سازی سفره‌های آب زیرزمینی است.

وی کنترل سیلاب و پیشگیری از خسارت سیل را از دیگر اهداف ایجاد سازه‌های آبخیزداری عنوان کرد و افزود: بسیاری از شهرها و روستاها و اراضی کشاورزی و تأسیسات پایین دست در سال‌های گذشته با کوچک‌ترین بارندگی به زیر آب می‌رفت و به آنها خسارت وارد می‌شد، اما با ساخت سازه‌های آبخیزداری، سیلاب‌ها و روان‌آب‌ها کنترل و از ایجاد خسارت جلوگیری می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر اظهار کرد: در اواخر هفته گذشته با وجود بارندگی‌های خوبی که در استان داشتیم و در برخی مناطق حتی بیش‌از ۸۰ میلیمتر بود، هیچ گزارشی از وقوع سیلاب نداشتیم که این از افتخارات حوزه آبخیزداری استان است.

وی بیان کرد: تا کنون افزون‌بر ۸۶۷ سازه آبخیزداری در استان اجرا شده که در بارندگی‌های مختلف در سال گذشته و امسال اثربخشی بسیار خوبی داشته است.

وی گفت: سازه‌های آبخیزداری در بارندگی روز پنج‌شنبه ۱۳ اردیبهشت بیش‌از ۳۰ میلیون و ۸۰۰ هزار مترمکعب روان آب را جمع‌آوری و استحصال کردند.

گرشاسبی ادامه داد: در این بارندگی حوزه آبخیزداری شهرستان دشتستان با ۱۰ میلیون مترمکعب، شهرستان جم با ۴.۲ میلیون مترمکعب، شهرستان دیر با ۳.۷ میلیون مترمکعب و شهرستان دیلم با ۱.۵ میلیون مترمکعب بیشترین استحصال روان آب را در استان داشتند.

وی گفت: در زمان حاضر ۲۵۵ سازه آبخیزداری در شهرستان دشتستان داریم که در بارندگی اخیر ۱۰۰ درصد ظرفیت آنها تکمیل شد و در حوزه شهرستان جم با توجه به میزان بارندگی، ۳۶۱ مورد سازه آبخیزداری که پیش‌از این اجرا شده به طور کامل آبگیری شد و در سایر شهرستان‌ها از جمله تنگستان، دشتی و گناوه هم میزان آبگیری سازه‌ها اثربخشی خود در کنترل سیلاب و رسوبات و افزایش سطح سفره‌های زیرزمینی که از اهداف اجرای این طرح‌ها بوده را داشته است.

کد خبر 6098845

دیگر خبرها

  • افزایش چشمگیر مصرف انرژی‌های تجدیدپذیر در جهان
  • بهبود شرایط جوانی جمعیت در کشور/ از رشد موالید تا چند فرزندی
  • ۳۰ میلیون مترمکعب روان آب در سازه‌های آبخیزداری بوشهر استحصال شد
  • ۵۰ درصد چاه‌های آب سمنان نیازمند مرمت و بازسازی است
  • نظر مجلس درباره اعتراض بازنشستگان تامین اجتماعی به مصوبه افزایش حقوق؛ همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری از خرداد
  • مشکلی در تأمین و تدارک کودهای پتاسه و فسفاته نداریم
  • یک اتفاق جدید درباره افزایش حقوق بازنشستگان / تکلیف همسان‌سازی حقوق بازنشستگان چه شد؟
  • هشدار سطح زرد دریایی برای گیلان
  • جزئیات طرح جدید برای انسداد مرز‌های شرقی
  • زمین ۹۰ درصد متقاضیان نهضت ملی مسکن گناباد تامین شد