Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی دوازدهمین روز بهمن ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

12 بهمن 1304، دولت شوروي بدون هيچگونه هشدار قبلي مرزهاي خود را به روي ورود كالاهاي ايراني مسدود كرد. دليل اين اقدام، بالا بردن ارزش واحد پول روسيه بود.

12 بهمن 1326، سپهبد يزدان پناه، وزير جنگ تقاضاي دريافت يك وام ده ميليون دلاري را به منظور خريد جنگ افزار از آمريكا به مجلس شوراي ملي تقديم كرد.

12 بهمن 1343، سفير كبير آمريكا در تهران هنگام تحويل جت هاي جنگي جديد‌ آمريكا به ايران گفت كمك ‌‌هاي نظامي آمريكا در ايران در 15 سال گذشته ۶۵۰ ميليون دلار بوده است.

12 بهمن ۱۳57، امام‌خميني (ره) پس از 14 سال دوري از وطن در ميان استقبال پر شور و ميليوني مردم به ايران باز گشتند. روزنامه كيهان طول جمعيت استقبال كننده را 32 كيلومتر اعلام كرد. امام ‌خميني (ره) پس از ورود به تهران از ميان انبوه جمعيت استقبال كننده به سوي قطعه شهدا در بهشت ‌زهرا رفتند و در آنجا نطق تاريخي و مهم خود را درباره شاه، دولت، مجلسين، ارتش و برنامه ‌هاي آينده خود در كشور اعلام كردند. در حالي كه مراسم ورود حضرت امام (ره) به طور مستقيم از تلويزيون پخش مي ‌شد نظاميان با يورش به اين سازمان از ادامه پخش آن جلوگيري كردند. اين امر چنان مردم را خشمگين كرد كه برخي از آنها تلويزيوني ‌هاي خود را شكستند. همچنین در این روز، بانک‌ های سوئیس گفتند که پول‌ های ایران را پس نمی ‌دهند و رادیو کویت نیز اعلام کرد: وزیر انرژی آمریکا گفته است در صورت ادامه عدم ‌صدور نفت ایران، کشورش مجبور به جیره ‌بندی نفت خواهد بود. یونایتدپرس نیز به نقل از مقامات انگلیس گزارش داد تقاضای ایران برای پایان دادن به معاملات تسلیحاتی موجود میان دو کشور، انگلستان را با خسارتی معادل چهار میلیارد دلار بابت عدم فروش اسلحه و همچنین بیکار شدن 20 هزار نفر رو به رو خواهد کرد.

12 بهمن 1374، ريچارد مورفي عضو شوراي روابط خارجي آمريكا گفت سياست هاي دولت كلينتون در متهم كردن ايران به تروريسم، اعمال تحريم هاي كنگره، تخصيص بودجه براي براندازي، تلاش براي منزوي كردن ايران و لغو قرارداد نفتي كونكو با ايران، عموماً اشتباه بوده است.

12 بهمن 1382، فرودگاه بين المللي امام خميني (ره) افتتاح شد. عمليات اجرايي ساخت اين فرودگاه از سال 1373 آغاز شده بود.

12 بهمن 1390، مرکز آمار ایران در گزارشی تازه، ۳۲ شهر مهم کشور را با معیار "قیمت‌مسکن" رد‌ه‌ بندی کرد و ضمن تشریح آخرین وضعیت بازار مسکن سراسر کشور، میانگین ارزش آپارتمان‌ در هر شهر و استان‌ را اعلام کرد؛ در این گزارش، تهران گرا ن‌ترین شهر و یاسوج ارزان ‌ترین شهر ایران معرفی شدند.

12 بهمن 1391، با تصویب وزیران عضو کارگروه کنترل بازار و تایید رییس ‌جمهور، قیمت خودرو آزاد شد تا از این پس خودروسازان بدون دخالت سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، محصولات خود را قیمت ‌گذاری کنند؛ طبق تصویب‌ نامه جدید هیات ‌وزیران که توسط معاون اول رییس ‌جمهور برای اجرا به وزارتخانه ‌های اقتصاد و «صنعت، معدن و تجارت» ابلاغ شده است، خودروسازان از این پس مجازند نسبت به فروش خودرو به قیمت تجاری (حد فاصل قیمت بازار آزاد و قیمت محاسباتی با نرخ مبادله ‌ای ارز که توسط سازمان حمایت تعیین می ‌شود) اقدام کنند.

12 بهمن 1392، عباس عراقچی، عضو ارشد تیم مذاکره‌ کننده هسته ‌ای ایران و معاون وزیر امور خارجه، درباره اولین قسط بازپرداخت دارایی ‌های مسدود شده ایران، گفت: این قسط به یکی از بانک ‌های سوئیس واریز شده ‌است و و پس از پایان تعطیلات آخر هفته در اروپا و آمریکا از طریق این کشور پرداخت خواهد شد. واریز دارایی ‌های مسدودشده ایران به مبلغ 2.4 میلیارد دلار، مهم ‌ترین تعهد غرب در توافق هسته‌ ای ژنو در برابر تعلیق داوطلبانه بخش‌ هایی از برنامه غنی‌ سازی ایران بود .

12 بهمن 1394، شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران برای خرید ۲۰ فروند هواپیمای سبک ۷۰ نفره «ای ‌تی ‌آر» با این شرکت هواپیماسازی ایتالیایی-فرانسوی قرارداد منعقد کرد.

12 بهمن 1395، علی طیب ‌نیا وزیر اقتصاد در پاسخ به سوال نماینده مهاباد درخصوص قاچاق کالا اعلام کرد: در ۸ ماه اول سال ۹۵ میزان کشفیات قاچاق کالا ۱۱۷ درصد رشد داشته و براساس گزارش ستاد مرکزی قاچاق کالا و ارز رقم قاچاق کالا از ۲۵ میلیارد دلار به ۱۵ میلیارد دلار کاهش یافته است.

12 بهمن 1396، "جنت یلن" کرسی ریاست فدرال ‌رزرو را به دست "جی پاول" سپرد. بدین ترتیب شانزدهمین رئیس فدرال ‌رزرو در طول تاریخ بیش از صدسال این بانک مرکزی بر روی کرسی جدید خود نشست.

 

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: تاریخ اقتصاد اقتصاد ایران رویدادهای اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۸۱۸۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شبکه ملی تنظیم‌گری ایران رونمایی شد

شبکه ملی تنظیم‌گری با حضور نهادهای ذیربط با محوریت مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری رونمایی شد. - اخبار سیاسی -

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، شبکه ملی تنظیم‌گری ایران روز گذشته با حضور مصطفی زمانیان رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری رونمایی شد.

طی ماه‌های گذشته، مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری میزبان سلسله نشست‌هایی با موضوع نسبت‌یابی نهادهای تنظیم‌گر با دستگاه‌های حاکمیتی از دولت گرفته تا قوه قضاییه و حتی دیگر نهادهای تنظیم‌گر بود.

در این نشست‌ها که با حضور نمایندگان خود نهادهای تنظیم و نمایندگان دستگاه‌های اجرایی و قضایی از وزارتخانه‌های مختلف گرفته تا دیوان عدالت اداری برگزار شد، برخی چالش‌های موجود در تعامل نهادهای تنظیم‌گر با این دستگاه‌ها مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و مشخص شد که برخی از چالش‌های موجود در فضای تنظیم‌گری کشور از طریق ایجاد فضای گفتگو بین خود نهادهای تنظیم‌گر قابل حل است.

بر همین اساس ایجاد یک شبکه برای کنار هم نشاندن نهادهای تنظیم‌گر با نام «شبکه تنظیم گران ایران» و با محوریت مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری در دستورکار دولت سیزدهم قرار گرفت.

به‌طورکلی دولت از محل پرداختن به این موضوع به دنبال بهبود ساختار تنظیم‌گری در کشور و رسیدن به کارآمدی بیشتر است، تا در سایه تعامل نهادهای تنظیم‌گر با یکدیگر، توسعه هم‌افزایی و جلوگیری از تداخلات اجرایی، شاهد تحقق یک دولت تنظیم‌گر واقعی در کشور باشیم.

این شبکه بستر لازم برای تعامل نهادهای تنظیم‌گر با یکدیگر در قالب یک شبکه واحد را فراهم می‌کند تا از یک طرف زمینه لازم برای حل تعارضات بین این نهادها ایجاد شود و از سوی دیگر امکان ایفای نقش دیده‌بانی بر قوانین و فعالیت‌های مرتبط با بحث تنظیم‌گری در کشور نیز فراهم شود.

جمعی از نهادهای ذیربط از جمله معاونت حقوقی ریاست جمهوری، نماینده بانک مرکزی و نمایندگانی از شورای رقابت، سازمان غذا و دارو، سازمان بورس، سازمان خصوصی سازی، سازمان تنظیم مقررات و سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در این رونمایی حضور داشتند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قالیباف و آقاتهرانی برای ریاست مجلس به توافق رسیدند؟ /متفکرآزاد: دعوا بر سر صندلی را دوست ندارم/یوسفی: تصمیمات باید در درون مجلس گرفته شود
  • چهارده تغییر مدیریتی استقلال در یک دهه
  • پایان پوتین؟!
  • پایان پوتین؟!/ او گورباچف نیست/ بعید است صاعقه دوبار به یکجا اصابت کند!
  • سرنگونی پوتین؟!/ او گورباچف نیست/ بعید است صاعقه دوبار به یکجا اصابت کند!
  • رزرو بلیط هواپیما و مقایسه قیمت با سفرمارکت
  • شبکه ملی تنظیم‌گری ایران رونمایی شد
  • درجا زدن فدرال رزرو آمریکا نردبان طلای جهانی شد
  • دوراهی قالیباف برای رسیدن به صندلی ریاست
  • چین اولین مقصد صادرات کالاهای ایرانی/ باید بازار چین را بشناسیم