Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-09@03:15:10 GMT

محسن رضایی: دنبال مجلس سنا نیستیم

تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۵۹۶۷۹۶

محسن رضایی: دنبال مجلس سنا نیستیم

یکی از دستاوردهای انقلاب ما ارائه مدل جدیدی از حکمرانی در ایران و جهان است

محسن رضایی دبیر تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: ما از این به بعد به اجماع نخبگان و یکپارچگی بین دستگاه های مختلف توجه بیشتری خواهیم داشت. جایگاه مجمع در قانونگذاری مشخص است، ما به دنبال مجلس سنا نیستیم و چارچوبی که قانون اساسی برای مجمع تعیین کرده، کاملا مشخص است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



دبیر تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: یکی از دستاوردهای انقلاب ما ارائه مدل جدیدی از حکمرانی در ایران و جهان است.

به گزارش خبرگزاری ها، محسن رضایی در دومین کنفرانس حکمرانی و سیاستگذاری عمومی که صبح امروز در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار شد، گفت: دهه پیروزی انقلاب اسلامی و چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را به ملت شریف ایران اسلامی و مقام معظم رهبری تبریک عرض می‌کنم. امیدوارم این رویکرد بزرگ ملت ایران که تاکنون از میان مقاومت‌های جهانی راه‌هایی را برای ما باز کرده است آورده های بیشتری را به ارمغان بیاورد.

 

وی با تشکر از دست اندرکاران برگزاری این همایش گفت: یکی از دستاوردهای انقلاب ما ارائه مدل جدیدی از حکمرانی در ایران و جهان است. نظام جمهوری اسلامی در ایران تاسیس شده که بن‌مایه‌های ما از فرهنگ ما و اسلام ما و تجارب و سابقه تاریخی حکومت اسلامی بوده است‌ هر موضوع نو و جدیدی نیازمند تجربیاتی است تا غنی‌تر شود. امروز در چهلمین سال پیروزی انقلاب این همایش معنای خاصی دارد و آن این است که اهداف بزرگی داریم که نیازمند تعامل بیشتر مردم و نخبگان در حکمرانی است که مردم و نخبگان باید نقش بیشتری در حکمرانی داشته باشند.

اهم اظهارات رضایی به شرح زیر است:

*باید مدل های جدیدی از ارتباط مردم و نخبگان در اداره کشور طراحی شود. وقتی مردم با انتخابات دولت را انتخاب می‌کنند، این باید شروع کار باشد یعنی کنار نکشند و در اداره کشور نقش داشته باشند و تماشاچی نباشند. امروزه در سطح جهان چالش های جدی در زمینه حکمروایی وجود دارد و چالش حکمرانی با هویت وجود دارد مانند چالش حکمرانی در فرانسه و در انگلیس. امروز چالش حکمروایی و اقتصاد در انگلیس مطرح است همچنین چالش حکمروایی در آمریکا به تعطیلی دولت منجر شده است.

* در چین چالش حکمروایی وجود دارد و در داخل کشور ما مهمترین موضوع حکمروایی، کارآمدی است، هر چند کشور ما در چهل سال گذشته در تمام زمینه ها پیشرفت داشته و در هیچ زمینه ای نبوده که پیشرفت نداشته باشیم اما در مواردی بوده که مردم از پیشرفت ها راضی نیستند.

*چالش یکپارچگی دومین چالش ماست، دولت‌ها پیوستگی کارآمدساز بین خود و مجلس ندارند یعنی نگاه بخشی به منافع ملی وجود دارد.

* در انتخابات اقلیت‌ها کنار می‌مانند بنابراین یک ظرفیتی از کشور کنار می رود؛ مجمع تشخیص مصلحت نظام یکی از وظایفش این است که کارآمدی را افزایش دهد.

* ابتدا وظیفه مجمع حل اختلاف مجلس و شورای نگهبان بود اما پس از آن سیاستگذاری و نظارت راهبردی در اداره کشور بر عهده مجمع گذاشته شد.

* حکمرانی، نظام و حاکمیت را غنا می بخشد و حلقه وصل دولت و ملت است. ما در حکمرانی با یک امر واحد در حکومت مواجهه هستیم. اقدامات قوای سه گانه برای انجام یک امر واحد باید صورت بگیرد یعنی سه قوه مستقل به معنای سه اقدام مستقل نیست.

* استقلال قوای سه گانه چگونه باید به یک امر واحد تبدیل شود؟ رفاه و امنیت یک امر دراز مدت است و دولت ها و مجلس‌ها چگونه با وجود مستقل بودن به امر واحد رفاه و امنیت می‌پردازند؟ مجمع تشخیص مصلحت نظام یک ابزاری در اختیار رهبری است که حکمرانی راهبردی را به وجود می آورد.

*رهبر انقلاب از طریق مجمع تشخیص مصلحت نظام اختلافات را رفع و سیاست های راهبردی را محقق کرده و بر اجرای این سیاست ها نظارت می کنند. با حکم رهبری تعریف سیاست های کلی نظام و الزامات اجرایی آن و فرآیند و اثرگذاری آنها در اقدامات مجمع تشخیص بازنگری می شود و باید پیشنهاد دهیم، سطح سیاست های کلی باید از سیاست های اجرایی فراتر باشد. سیاستگذاری که تا امروز داشتیم تجربه جدیدی بوده و لازم است در سیاست گذاری شفافیت و صراحت داشته باشیم. ما قبلا سیاست نویسی می کردیم اما امروز با دستور رهبری وارد مرحله سیاست گذاری شدیم.

* ما از این به بعد به اجماع نخبگان و یکپارچگی بین دستگاه های مختلف توجه بیشتری خواهیم داشت. جایگاه مجمع در قانونگذاری مشخص است، ما به دنبال مجلس سنا نیستیم و چارچوبی که قانون اساسی برای مجمع تعیین کرده، کاملا مشخص است.

 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۹۶۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت شناسایی و تعریف فناوری نرم حلال

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه با حضور در سازمان غذا و دارو با اشاره به موضوع حلال و حرام اظهار کرد: در متون دینی حلال در مقابل حرام است، گاهی به جای حلال از طیّب و به جای حرام از خبیث استفاده می‌شود، همگی این مفاهیم را می‌توان در حلال و حرام گنجاند. 

 

وی با طرح این سؤال که ملاک حلیّت در اسلام چیست؟ گفت: مصادیق حلیّت و حرام در اسلام بیان شده است، قاعده اصالت حلیّت را نیز در اسلام داریم، بر این اساس اگر چیزی جز مصادیق حرام یا حلال نباشد، اصل بر حلال بودن آن است. معیار سوم هم قاعده لاضرر است، بر این مبنا اگر حلالی به انسان ضرر می‌رساند، حرام است. 

 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه باید در مسائل حلال نگاه حکمرانی داشته باشیم، ادامه داد: اگر نگاه حکمرانی به موضوعات نداشته باشیم نگاه جزءنگرانه حاکم می‌شود، مثلا پیشنهاد ایجاد سازمان حلال، ایجاد ساختار جدید و جزئی است، حکمرانی فقط ساختار نیست، ارکان حکمرانی سیاستگذاری نیز است، اینکه سند سیاستی حلال نوشته شود مهم است، در این زمینه اقدامات لازم در حال انجام است. 

 

استاد خسروپناه رکن دیگر حکمرانی را تنظیم‌گری دانست و افزود: مسئله تنظیم‌گری شامل قانونگذاری، ساختارسازی، گفتمان‌سازی است. یکی از ویژگی حکمرانی تسهیل‌گری است بنابراین باید قوانین یا ساختاری ایجاد شود که تسهیل‌گر باشد متأسفانه به خاطر پیچیدگی‌ها شاهد تساهل‌گری هستیم. 

 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی رکن سوم حکمرانی را راهبری و هدایتگری قلمداد کرد و گفت:‌ وقتی سیاستی نوشته شد باید دستگاهی آن را اجرا کند، رکن چهارم حکمرانی نظارت و ارزیابی است هم نظارت به معنای ارزیابی درست عمل کردن و هم اثرسنجی است.

 

وی ادامه داد:‌ بنابراین باید همه ابعاد حکمرانی حلال را تعیین و در سند راهبردی و راهبری گنجانده شود تا آنجا ممکن است این ویژگی‌ها لحاظ شود. همچنین باید به گونه‌ای عمل شود که مردم متصدی امر باشند دولت نقش سیاستگذاری داشته باشند و نظارت هم هوشمند باشد. در سند سیاستی حلال فرآیند هوشمند سازی حلال نیز تدبیر خواهد شد. 

 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر عرصه فناوری‌های حلال، تاکید کرد: فناوری به دو بخش فناوری نرم و فناوری سخت تقسیم می‌شود، مثلا فناوری آموزشی جز فناوری نرم است اگر این فناوری باعث شود دانش‌آموز و دانشجو حافظه‌محور شوند، این فناوری حرام است چون تعالیم دینی بر عقلانیت تأکید دارد و توده مردم از این تکنولوژی نفع نمی‌برند این حکمرانی حرام است. فناوری سخت مانند کشف بیماری و آلودگی‌هاست، این فناوری حلال است، اما فناوری سختی که انسان‌ها را نابود می‌کند، حرام است. روی فناوری نرم حلال تمرکز کنید چراکه نیاز امروز است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عکس قدیمی از آیت الله هاشمی و محسن رضایی درحال خوردن آش افطاری
  • محسن رضایی زیر ذره‌بین؛ از دوستی قدیمی با قالیباف تا تغییر استراتژی!
  • استراتژی جدید برادر محسن؟ / رای اصولگرایی به رضایی برای زدن قالیباف
  • دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: نگه‌داری از توله سگ و گربه جای فرزندان را گرفته است/ آمار تکان دهنده از ازدواج و طلاق
  • چگونگی استنباط سنن الهی در نظام حکمرانی
  • فیلم/رضوانی: برخی‌ها فیگور ریاست مجلس گرفته‌اند اما پاپس‌ می‌کشند
  • کمالوندی: ما به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیستیم
  • محسن رضایی در جلسه شورای مرکزی شورای وحدت
  • ماکرون: به‌دنبال «تغییر رژیم» در روسیه نیستیم!
  • ضرورت شناسایی و تعریف فناوری نرم حلال