Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی که پیش از این ریاست سازمان تبلیغات اسلامی را برعهده داشت، چند ماهی است که با حکم مقام معظم رهبری به عنوان ریاست سازمان اوقاف و امور خیریه درآمده و همچنان عضو هیئت امنای سازمان تبلیغات اسلامی محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همزمان با فرارسیدن چهل سالگی انقلاب اسلامی و برگزاری ویژه برنامه‌های هر کدام از دستگاه‌های دولتی حجت الاسلام والمسلمین خاموشی در حاشیه برگزاری نشست هم‌اندیشی ستاد برگزاری سی و ششمین مسابقات بین المللی قرآن کریم، خاطره ای از روزهای مبارزات انقلاب اسلامی و پیروزی این جنبش مردمی بیان کرد که در زیر مشروح آن را خواهید خواند.

**ضمن تبریک به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با نگاهی به بیوگرافی شما، یکی از نقاط روشن و درخشان حضور شما در محافل قرآنی پیش و پس از انقلاب است، حضوری که خودتان هم به خوبی درباره آن بیان کردید؛ با توجه به دوران خفقان پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، فضای محافل قرآنی در آن سال ها چگونه بود؟

قبل از انقلاب اسلامی به طور طبیعی هویت دینی را باید در محافل خاصی چون خانواده‌های مذهبی، مدارس یا کانون‌های تربیتی جستجو می‌کردیم. افراد در آن مدارس با توجه به انگیزه خانواده‌هایشان در کانون‌ها ثبت نام می‌کردند و تربیت می‌شدند. درواقع یکی از کانون هایی که در شکل گیری شخصیت افراد موثر بود همین حلقه های قرآنی محله و منازل بود.

خود من هم در حلقه قرآنی مدرسه و مسجدمان شرکت می‌کردم و همین شخصیت قرآنی در زندگی ما موثر بود که دو نفر از اساتیدم به رحمت خدا رفتند و یکی دیگر از اساتیدم که امروز پیرمردی شده است، هنوز در محله قدیمی ما حضور دارد و هر وقت که به او می‌رسیم یادی از جلسات قدیمی و سوره‌های کوتاهی که به ما یاد داده است، می‌کنیم.

** چه کسانی از اساتید شما بودند؟

هویت دینی افراد پیش از انقلاب اسلامی بستگی به خانواده، مدرسه و فضای زندگی آنها داشت. در آن دوران اگر یک روحانی محلی کارآمد داشتیم، بچه ها را دسته بندی می‌کرد و هر شب ۱۰ نفر را به اتاق مطالعه‌اش دعوت می‌کرد و برای آنها قرآن می‌خواند. از جمله کسانی که استاد من بود از وابستگان آیت الله طالقانی بود و ما به آن حاج آقا اعلاء می‌گفتیم. او عالمی مردم‌دار بود، و وقتی پیاده در محله رفت و آمد می‌کرد همه محل او را می‌شناختند و با او همراه می‌شدند. 

** شرایط محافل قرآنی چگونه شکل می گرفت؟

بلافاصله پس از حضورم در سازمان اوقاف به شکل‌گیری محافل قرآنی در امامزادگان و بقاع متبرکه را اشاره کردم که کارکرد قرآنی امامزادگان افزون شود و محیط پیرامونی و محلات اطراف خود را تحلیل کنند و به دنبالش محافل قرآنی پیرامون خود را هم مدیریت کنند.

** پس از پیروزی انقلاب اسلامی این دستاوردها چگونه بهبود یافت؟

رشد حلقه های قرآنی پس از انقلاب اسلامی نسبت به قبل از انقلاب اسلامی بسیار بوده است، ما قبل از انقلاب اسلامی درس قرآنی در مدارس به شکل امروزی نداشتم و حالا به برکت جمهوری اسلامی همه یک متن دارند و حلقه‌های قرآنی در مدارس، دانشگاه ها و حوزه های علمی و فرهنگی شکل گرفته است. محافل مردمی ما و کانون های قرآنی و خانه های قرآنی مجوز گرفته  اند. اما سوال این است که آیا تمام این زنجیره چقدر ارتقا‌بخشی داشته و امروز چقدر خلاء داریم؟ درواقع باید برای کارهایمان شاخص گذاری کنیم، چرا که سطح توقع ما بالاتر خواهد بود.

** پس از سالها و ماه ها هنوز شایعات درباره ساخت امامزادگان جدید وجود دارد، تمهیدات شما در این باره چیست؟

تاریخچه بقاع متبرکه در ایران تاریخ امروز نیست، بقاع متبرکه از قدمت تاریخی بهره‌مند است و همه نسب مشخصی دارند. فضاسازی که اخیرا در ساخت امامزاده های جدید شکل گرفته، هیچ مغایرتی با هویت تاریخی ما ندارد، وگرنه هر کدام از امامزادگان و بقاع متبرکه سیر تاریخی و دینی را طی کرده‌اند و وظیفه ماست که از این نوع انحرافات جلوگیری کنیم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سازمان اوقاف قرآن بقاع متبرکه چهل سالگی انقلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۰۳۶۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خاطرات عضو جداشده منافقین

  حضور بیش از دو دهه‌ای در سازمان مجاهدین خلق و ارتباط نزدیک با سران سازمان، وی رابه جعبه سیاه مجاهدین خلق تبدیل کرده است. خدابنده به دلیل مسئولیتش درسازمان (سرتیم حفاظت ازرجوی،عضو شورای مرکزی وفرمانده ارتش آزادیبخش) اطلاعاتی بدیع از درون سازمان مجاهدین خلق دارد. 
   
کلاهی یا کریم رادیو
خدابنده که با نام مستعار«رسول» درسازمان فعالیت می‌کرد، درتابستان۱۳۶۰مسئول مستقیم انتقال محمدرضا کلاهی و مسعود کشمیری (عاملین انفجار دفتر مرکزی حزب جمهوری و دفتر نخست‌وزیری) بود. وی دربخشی از این کتاب، درباره انتقال کلاهی و کشمیری از ایران می‌گوید: «همزمان با ورود مسعود رجوی و ابوالحسن بنی‌صدر به فرانسه(مرداد ۱۳۶۰)، من از لندن به پاریس اعزام شدم و سپس همراه سعید شاهسوندی برای انتقال یک فرستنده رادیویی ۱۰کیلوواتی و سایر وسایل ارتباطی از مونیخ به بغداد و ازآنجا به مرز کردستان ایران و از طریق کوهستان به دره زیرسردشت منتقل شدم. مدتی از حضور در کردستان نگذشته بود که این مقر تبدیل به محل وصل نفرات داخل کشور به فرانسه شد. بسیاری از اعضا در آن سال‌ها به‌ویژه بعد از شکست ۳۰خرداد ۱۳۶۰ از طریق مقر ما که آن زمان همجوار مقر حزب دموکرات بود، به دفتر بغداد و از طریق اردن به فرانسه منتقل شدند. از جمله اینها مهدی ابریشمچی و جلال گنجه‌ای بودند که همه آنها را خودم از مرز تحویل گرفتم. محمدرضا کلاهی (عامل انفجار دفتر حزب جمهوری) و مسعود کشمیری (عامل انفجار ۸ شهریور) هم در همین زمان و البته با فاصله زمانی کمی به مقر ما منتقل شدند. مشخص بود که هیچ‌کدام را به خاطر سابقه نمی‌توانستیم به اروپا بفرستیم و دستور، نگه‌داشتن و مراقبت از آنها بود. کلاهی (با نام سازمانی کریم رادیو) را که به لحاظ فنی در ایستگاه رادیو قابل‌استفاده بود در کردستان نگه داشتیم و مسعود کشمیری (با نام سازمانی باقر روابط) را که عربی بلد بود به دفتر بغداد فرستادیم... .» خدابنده اطلاعات و تحلیل‌های جالبی درباره حیات یا ممات کشمیری و کلاهی دارد.
   
خشم خلق قهرمان!
وی در جای دیگری از خاطراتش می‌گوید: «درمورد انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی(۷ تیر ۱۳۶۰) و دفتر نخست‌وزیری (۸شهریور۱۳۶۰)، فکر نمی‌کنم کسی دراعضا، هواداران، اعضای شورا یا جداشدگان باشد که نداند این دو عملیات کار سازمان بوده است. رجوی بارها در جلسات خصوصی،این مسئولیت راگردن گرفت. اوعلنا مسئولیت این دوعملیات رامی‌پذیرفت و می‌گفت: این خشم خلق قهرمان بود! عامل اصلی دو عملیات ۷تیرو۸شهریور ۱۳۶۰، دو نفر به نام‌های محمدرضا کلاهی و مسعود کشمیری بودند؛ کسانی که وظیفه انتقال آنها از ایران، برعهده من گذاشته شد.»
اطلاعات مسعود خدابنده ازپیشینه سازمان، روابط تشکیلاتی،طرح‌های عملیاتی گوناگون، کمپ اشرف، منابع مالی سازمان مجاهدین خلق و پشت‌پرده روابط مسعود رجوی با افراد و گروه‌های مختلف، خواندنی وجالب است. او که به همراه برادرش ابراهیم در سازمان عضویت داشت، اطلاعات جالبی از سرکرده فرقه منافقین دارد.گفتنی است کتاب «تهران تا تیرانا» به قلم محمد جعفربگلو نوشته شده و انتشارات شهید کاظمی این کتاب را چاپ کرده است.

دیگر خبرها

  • انتقاد محافل سیاسی رژیم صهیونیستی از طرح حمله به «رفح»
  • پاسداران سرباز ولایت و انقلاب اسلامی هستند
  • پیش‌بینی ما از منافع وقف در سال جاری ۲۰ همت است/ هزینه چهار هزار میلیارد تومان برای نیات واقفان
  • افزایش بهره وری موقوفات در دستور کار سازمان اوقاف قرار دارد/ از دانشمندان ایرانی حمایت می کنیم
  • رساندن منافع موقوفات به ۲۰ همت در سال دور از دسترس نیست
  • خاطرات جانباز آزاده‌ای که چهره سال هنر انقلاب فارس شد
  • تبلور موقوفات منفعتی در نمایشگاه دستاورد‌های سازمان اوقاف و امور خیریه
  • ۲۰ هزار حافظ قرآن در خراسان رضوی
  • خاطرات عضو جداشده منافقین
  • نمایندگان جدید قوه قضائیه در شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما منصوب شدند