Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر این که بهترین نوع کشاورزی از نوع زنجیره‌ای است در این باره، گفت: در این نوع کشاورزی، کشاورز و خریدار هسته‌های اقتصادی و مدیریتی را خود تشکیل داده و متناسب با بازار روز محصول تولید می‌شود. این نوع کشاورزی در دستور کار وزارتخانه است.

به گزارش ایسنا، محمود حجتی در جلسه علنی امروز (یکشنبه‌) مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال اسدالله عباسی، نماینده رودسر در خصوص ساماندهی محصولات کشاورزی، بیان کرد: زمانی که کشاورزی از تولید معیشتی به تولید انبوه می‌رود، کشاورزی یا باید به صورت قراردادی انجام شود و یا به صورت زنجیره‌ای باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر دو نوع کشاورزی در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد. منتهی سال‌های متمادی طول می‌کشد که این ساختار به طور کامل در کشور شکل بگیرد.

وی در ادامه بیان کرد: امروز در خیلی از حوزه‌ها کشاورزی قراردادی در حال شکل گرفتن است. به عنوان مثال محصول چغندر قند امروز به صورت قراردادی کشت می‌شود؛ یعنی کشاورز با یک کارخانه قرارداد می‌بندد و این کارخانه متعهد می‌شود تا محصول را خریداری کند و در محصولی نظیر زعفران کشاورز با کارخانه قرارداد می‌بندد و کارخانه محصول را تحت ضوابطی خریداری کرده و به بازارهای داخلی و خارجی عرضه می‌کند.

وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از صحبت‌های خود، خاطر نشان کرد: نوع دوم، کشاورزی زنجیره‌ای است که بهترین شکل آن تعاونی است. کشورهای توسعه یافته در بخش کشاورزی محصولات خود را به صورت زنجیره‌ای و در چارچوب تعاونی‌ها کشت می‌کند. یعنی کشاورز و تولید کننده خود هسته‌های اقتصادی و مدیریتی را ایجاد می‌کنند و متناسب با بازار روز کشاورز نهاده‌ها را از خریدار محصول دریافت کرده و خریدار نیز متعهد می‌شود که محصول را در پایان خریداری کند.

وزیر کشاورزی در ادامه تاکید کرد: در کشاورزی زنجیره‌ای خریدار نهاده‌ها را در اختیار کشاورز قرار داده و پس از کشت محصولات را با قیمت منصفانه از کشاورز می‌خرد و به بازارهای داخلی و خارجی عرضه می‌کند. این نوع کشاورزی در دستور کار وزارتخانه است. امروز ۳۵ درصد از تولید تخم‌مرغ نیز به این صورت انجام می‌شود. این نوع کشاورزی باعث می‌شود تا واسطه‌ها از میان رفته و مرغدارها هم از لحاظ دریافت نهاده‌ها و هم از لحاظ خرید محصولشان ایمنی داشته باشند.

وی در ادامه بیان‌ کرد: منتهی این نوع کشاورزی نیاز به فرهنگ‌سازی، تأمین منابع اقتصادی و توانمند کردن بنیادهای اقتصادی این زنجیره‌ها را دارد.

وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از صحبت‌های خود، خاطر نشان کرد: در خصوص ناظران کشاورزی به خصوص در بخش چای که آمده است پنج ماه بدون حقوق و بیمه هستند، باید این را بگویم که این ناظران در زمان عرضه برگ سبز چای وظیفه نظارت بر کیفیت درجه برگ چای دارد تا اجحافی در حق کشاورزان انجام نشود و در اصل یک برون سپاری در وزارت جهاد کشاورزی انجام شده و آنها با وزارتخانه قرارداد ندارند، بلکه طرف قرارداد آنها یک شرکت است و تنها در دوره خاصی موظف هستند که در سازمان نظام مهندسی نقش نظارتی داشته باشند. اگر نیاز استخدام آنها نیز باشد، این اختیار نیز به مجلس شورای اسلامی باز می‌گردد. ما به دنبال راهکاری برای بیمه آنها هستیم، اما تاکنون موفق نشده‌ایم و در اصل این ناظران طرف قراردادشان دولت نیست.

حجتی در ادامه با اشاره به سوال نماینده رودسر در خصوص این که نقش وزیر و معاونان و مدیران ستادی در شرکت‌های اقماری چگونه است، بیان کرد: در طول این دوره ۴۴ شرکت که سهام کلی یا جزئی آن دولتی بوده واگذار شده است و بخش عمده‌ای که از شرکت‌ها بودند که در چارچوب مقررات سهام آنها در یک سبد همگون به ده‌ها هزار ایثارگر دفاع مقدس واگذار شده است. امروز مؤسسه جهاد توسعه یا شرکت‌های نظیر آن که خود دارای شرکت‌های زیر مجموعه زیادی بودند، دیگر زیر مجموعه‌ای ندارند و تمامی شرکت‌های زیر مجموعه آنها واگذار شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سوال از وزیر کشاورزی محمود حجتی وزارت جهاد كشاورزي وزير جهاد کشاورزي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۰۸۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح جهاد میدانی محققان زراعت و حفظ نباتات در سرعین اجرا شد

داور داوردان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: شهرستان سرعین به عنوان یکی از مناطق مهم کشاورزی استان، از طریق اجرای طرح جهاد میدانی توسط محققان متخصص در زمینه زراعت و حفظ نباتات، بهبود و توسعه قابل توجهی را در این بخش به دست آورده است.

وی افزود: این طرح که با هدف ارتقای عملکرد و بهره‌وری کشاورزی در این منطقه اجرا شده است، توانسته با ارائه روش‌های نوین و کارآمد، به تولید بیشتر و کیفیت بهتر محصولات کشاورزی در این منطقه کمک کند.

مدیر جهاد جهاد کشاورزی سرعین با بیان اینکه یکی از اصلی‌ترین اقدامات این طرح، آموزش به روش‌های پیشرفته زراعت و حفظ نباتات به کشاورزان است، گفت: محققان با بررسی علمی و آزمایش‌های میدانی، روش‌های بهینه کاشت و داشت، آبیاری، مدیریت آفات و بیماری‌ها، و استفاده از کودهای طبیعی را به کشاورزان آموزش دادند که این آموزش‌ها منجر به افزایش بهره‌وری و کاهش هدر رفت منابع طبیعی شده است.

داوردان با اشاره به اینکه بررسی و اعمال تکنولوژی‌های نوین در زمینه کشاورزی نیز در این طرح مورد بررسی قرار گرفت، ادامه داد: استفاده از سامانه‌های هوشمند در مدیریت آبیاری، کنترل دقیق میزان کوددهی، استفاده از سنسورها و دستگاه‌های خودکار در تشخیص بیماری‌ها و آفات، از جمله فناوری‌هایی هستند که در این طرح مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

وی خاطرنشان کرد: این اقدامات توانستند عملکرد کشاورزی را بهبود بخشیده و همچنین به حفظ محیط زیست و کاهش آلودگی منابع طبیعی کمک کنند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرعین تصریح کرد: طرح جهاد میدانی محققان در بخش زراعت و حفظ نباتات در شهرستان سرعین نشان دهنده تلاش‌های قابل توجه محققان و متخصصین برای توسعه پایدار و بهره‌وری بالا در بخش کشاورزی بوده و علاوه بر ارتقای سطح زندگی کشاورزان، به توسعه اقتصاد منطقه و استان نیز کمک می‌کند.

کد خبر 6100529

دیگر خبرها

  • طرح جهاد میدانی محققان زراعت و حفظ نباتات در سرعین اجرا شد
  • فائو و ایران پروژه جدیدی برای افزایش اصالت زعفران امضا کردند
  • جلوگیری از صادرات کالا به منظور تنظیم بازار داخلی ممنوع است
  • تضمین تعهدات بیش از ۲۰۴ هزار پرونده «کشاورزی قراردادی» با عاملیت بانک کشاورزی
  • خسارت ۴۸ هزار میلیارد ریالی سیل به بخش کشاورزی فارس
  • آمار واقعی مبنای مدیریت هوشمند بازار محصولات کشاورزی است
  • جهش تولید در حوزه کشاورزی لرستان
  • ۵۰ درصد پروژه‌های وزارت جهاد کشاورزی مربوط به آب و خاک است
  • 530 تن کود کشاورزی در میاندورود توزیع شد
  • مبارزه با آفت سن غلات در مزارع