Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-02@13:27:40 GMT

سرپرست ۸ زن ِسرپرست خانوار هستم

تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۶۰۹۵۰۱

سرپرست ۸ زن ِسرپرست خانوار هستم

زهره منصوری، متولد ۱۳۶۳ و فارغ‌التحصیل رشته خیاطی است.

او امروز جزو زنان کارآفرینی است که بیش از هشت زن سرپرست خانوارهم در کنار او مشغول به کارهستند. این بانوی پرتلاش در گفت‌وگو با خبرنگار ما درباره حضورش درعرصه کار، می‌گوید: بعد از ازدواج سعی کردم علاوه بر امورخانه و بچه، خیاطی را هم به صورت جدی آموزش ببینم و مدرک نازک‌دوزی را از فنی و حرفه‌ای دریافت کردم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  کار در منزل

وی می‌افزاید: بعد از مدتی در منزل شروع به دوخت سرویس لحاف و تشک و روتختی کردم و احساس کردم، امکان همزمان تولید و فروش محصولاتم را دارم.

از این رو فروشگاه کوچکی را برای تزئینات منزل و جهیزیه عروس راه‌اندازی کردم و اجناس خودم را در آن جا به فروش می‌رساندم.

 راه‌اندازی فروشگاه پوشاک سیسمونی

وی ادامه می‌دهد: کم‌کم علاوه بر سفارش‌های متعدد برای سرویس‌های عروس، کار دوخت سرویس نوزاد را هم به تولیداتم اضافه و فروشگاه دیگری را برای سیسمونی نوزاد راه‌اندازی کردم و کارگاه کوچکی را برای تولیداتم اجاره کردم، زیرا تعدد و تنوع کارها به گونه‌ای بود که دیگر نمی‌توانستم در خانه کار را ادامه دهم و نیاز به کمک و استخدام پرسنل داشتم.

وی خاطرنشان می‌سازد: سال ۸۹ به تهران مهاجرت و مدتی در تهران کار کردم و پس از دو سال مجدداً به مشهد بازگشتم و این بار با روحیه‌ای جدی‌تر از قبل و مصمم‌تر کارم را ادامه دادم.

منصوری تصریح می‌کند: این بار علاوه برکارهای قبل، تولید سفره دو و چهار نفره هم، به تولیداتم اضافه شد و برای گسترش کارم، تعداد چرخ‌های خیاطی را باید افزایش می‌دادم و برای قبول سفارشات بیشتر نیاز به فضای بزرگ‌تر و پرسنل بیشتری داشتم.

 روزی حلال برای ۱۲ مادر

وی اذعان می‌دارد: از این رو یک کارگاه بزرگ‌تر باید اجاره می‌کردم و این بار ۱۲ بانوی سرپرست خانوار با من در این کارگاه همکاریشان را شروع کردند و من خیلی احساس خوبی داشتم که شرایطی برای زنانی که می‌خواهند، روی پای خودشان بایستند و روزی حلال برای بچه‌هایشان سر سفره ببرند، مهیا شده است.

منصوری در ادامه با اشاره به اینکه آینده دو پسرش عارف ۱۷ ساله و عرفان ۱۳ ساله در اولویت زندگی وی است، تأکید می‌کند: مادر بودن حرمت دارد و به اعتقاد من بچه‌ها برای هر خانواده‌ای، انگیزه تلاش و خسته نشدن هستند.

 وام خود اشتغالی

وی درباره شرایط کارش برایم توضیح می‌دهد و می‌گوید:خوشبختانه من مشکل گرفتن سفارش و بازار کار را ندارم اما برای تولید مدام نیاز به تهیه مواداولیه و خرید پارچه و لایکو و خرج کار دارم. از این رو دنبال وام بودم که با وام‌هایی با سودهای ۱۸ و ۲۴ درصد مواجه شدم اما شنیدم واحد خودکفایی برای زنان کارآفرین وام خود اشتغالی بدون سود و تسهیلات بهتر و آسان‌تر می‌دهند و بعد از پیگیری سرانجام ابتدای امسال توانستم ۱۴ میلیون تومان وام از واحد خودکفایی دریافت کنم که مبلغ اقساط آن ماهانه ۲۳۰ هزار تومان است.

 ۳ برابرشدن قیمت‌ها

وی تأکید می‌کند: با این وام توانستم مواد اولیه کارم را نقدی تهیه کنم و این فرصت خوبی برای ادامه و گسترش کارم شد.

منصوری همچنین درباره وضعیت فعلی کار و مشکلات نوسان ارز و تحریم‌ها و تأثیر آن بر روی کارش تأکید می‌کند: متأسفانه بازار ثبات ندارد و همین افزایش بی‌رویه قیمت‌ها، کار را برای تولیدکنندگان بسیار سخت کرد. برای مثال در چند ماه پیش پارچه‌ای که قبلاً متری ۴۰۰۰ تومان بود اکنون باید همان پارچه را حدود ۱۲۰۰۰ تومان تهیه کنم و این سه برابر شدن و افزایش قیمت‌ها برای همه مواد اولیه همین رویه را دارد و کار کردن را سخت کرده است.

وی ادامه می‌دهد: در حال حاضر برای چهار عمده فروش و چهار فروشگاه کار تولید می‌کنم و به طور متوسط میزان تولید ماهانه کارگاهم بیش از ۷ هزار تکه است و گردش مالی مناسبی دارم که به طور متوسط سود حاصل از کار، بعد از پرداخت هزینه‌های مختلف مانند دستمزد هشت نیروی کار که همه بانوان و سرپرست خانواده هستند و به علاوه اجاره، آب و برق چرخ زندگیم را می‌چرخاند.

 امکان به کارگیری ۲۰ زن سرپرست خانوار

از آرزوهایش که می‌پرسم، مثل هر مادری بلافاصله سلامت و موفقیت پسرهایش را بزرگ‌ترین آرزوی خود می‌داند و می‌افزاید: ادامه تحصیل را همیشه دوست داشتم و دارم و مطمئنم اگر وام توسعه اشتغال و حمایت مسئولان وجود داشته باشد امکان گرفتن یک سوله بزرگ و بکارگیری ۲۰ زن سرپرست یا بد سرپرست خانواده را دارم تا با هم کارکنیم.

این بانوی کارآفرین درباره تولید کارش در حال حاضر نیز توضیح می‌دهد: سرویس‌های آشپزخانه ۱۴، هفت، پنج و سه تیکه نسوز و معمولی، دمکش، پیشبند، دستکش فر، دستگیره، کیسه نان و سبزی، آبگیر و... را تولید می‌کنیم که برای بهترشدن کار برنامه‌ریزی جدی‌تر و طراحی‌های جدید را در کارم دارم.

منبع: روزنامه قدس

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بانوی کارآفرین زنان سرپرست خانوار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۰۹۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شروط حضور دانش‌بنیان‌ها در معادن

کیوان جعفری طهرانی کارشناس معدن و تحلیلگر ارشد بازار‌های جهانی معدن و صنایع معدنی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: برخی از معادن بزرگ دولتی مانند چادرملو و سنگ آهن مرکزی ایران دچار پیری شده اند. شایان ذکر است که وضعیت معدن گل‌گهر کمی بهتر است، همچنین منظور از سنگ آهن مرکزی معدن چغارت بافق است؛ چرا که معدن سه‌چاهون طی چند سال اخیر به بهره‌برداری مناسب رسیده است.

وی ادامه داد: متاسفانه معادن اصلی چادرملو و چغارت پیر شده اند و تنها راه برخورد با این قضیه کشف ذخایر جدید است. البته لازم به ذکر است که این معادن عمق ۱۰۰ متر را رد کرده اند و به صورت روباز از آنها برداشت شده است. زمانی که به این عمق می‌رسیم، ادامه برداشت در صورت داشتن ذخیره به صورت زیر زمینی مهیا است، اما ما تکنولوژی و ماشین آلات مناسب برای این نوع برداشت را در اختیار نداریم.

جعفری طهرانی در ادامه اظهار کرد: به عنوان مثال زمانی که آقای دکتر کرباسیان رییس ایمیدرو بود، ذخیره‌ای در استان کرمان کشف شد که در عمق ۵۰۰ متری قرار دارد. این ذخیره را به عنوان منبع برداشت برای گل‌گهر می‌توانستیم در نظر بگیریم، اما ما برای برداشت در این عمق فاقد ماشین آلات و تکنولوژی لازم بودیم.

چرایی ضعف در صنعت معدن

وی تصریح کرد: در سال‌های گذشته برای غلبه بر مشکل کمبود قطعات ماشین آلات اقدام به مهندسی معکوس شده است. این امر کمی هزینه‌های ساخت را در ابتدا افزایش می‌دهد، اما در ادامه تولید قطعات برای این ماشین آلات با توجه به موارد متعدد استفاده آنها توجیه اقتصادی خواهد یافت؛ به عنوان مثال حتی گل‌گهر پا را فراتر گذاشت و اقدام به ساخت دامپ‌تراک کرد، اما همچنان محدودیت‌هایی وجود دارد که اجازه نمی‌دهد از یک تناژی به بالاتر ساخته شود.

این تحلیلگر ارشد بازار‌های جهانی معدن و صنایع معدنی اظهار کرد: دامپ تراک‌های سنگین معمولا ۱۰۰ درصد دیزل نیستند و موتور‌های الکتریکی دارند که ساخت آنها در حالت عادی در کشور ممکن نیست. تحریم‌ها نیز باعث شده است که نتوانیم این قطعات را وارد کنیم و قیمت ارز هم که معضلی دیرینه است.

وی ادامه داد: فراموش نکنیم که پروژه‌های اکتشاف در خیلی از کشور‌ها صرفا توسط دولت آن کشور اتفاق نمی‌افتد، بلکه سرمایه گذاران خارجی نیز در این نوع پروژه‌ها همکاری دارند. اما در کشور ما به واسطه تحریم‌ها این مورد محقق نمی‌شود. جمیع موارد ذکر شده باعث شده است که ما در زمینه توسعه تکنولوژی معادن دچار ضعف شویم.

توسعه وسیع صنعت فولاد در سایه کمبود انرژی 

جعفری طهرانی در خصوص افزایش حجم تولید فولاد به ۳۲ میلیون تن گفت: خیز بلند تولید فولاد در ایران حقیقت دارد و حجم حدودا ۵ درصد در سال ۱۴۰۲ به تولید افزوده شده است. قابل ذکر است، همانطور که آقای دکترسبحانی رئیس انجمن فولاد گفته است اگر ما کسری انرژی نداشتیم می‌توانستیم به تولید ۴۰ میلیون تن فولاد در سال نیز برسیم.

وی ادامه داد: با همین میزان تولید ما در رتبه دهمین تولید کننده فولاد در دنیا هستیم، اما لازم است که برای بدست آوردن برتری و حفظ جایگاه خود در بازار جهانی برای کمبود انرژی تمهیداتی اندیشیده شود. این کمبود انرژی سال به سال حادتر خواهد شد، هرچند در سال ۱۴۰۲ این کسری با مدیریت خوب کارخانجات و دولت کمتر از سال قبل موجب آسیب به تولید شد، اما لازم است این مسئله را به صورت پایه‌ای حل کنیم.

دانش بنیان‌ها و تولید

جعفری طهرانی در خصوص حل مشکلات تولید مواد معدنی با استفاده از پتانسیل دانش بنیان‌ها گفت: جدای از توان فنی دانش بنیان‌ها نباید فراموش کنیم که مشکل اصلی در تمام پروژه‌های کشور تامین نقدینگی است. در زمینه دانش فنی تولید فولاد با وجود اینکه فعلا فولاد سبز تولید نمی‌کنیم، اما مشکلی در توسعه تولید نداریم.

وی ادامه داد: هم اکنون مشکل شرکت‌های دانش بنیان نقدینگی است وگرنه کار که از تولید تسلیحات پیشرفته‌ای که هم اکنون می‌سازیم سخت‌تر نیست. مشکل فعلی تامین نقدینگی است و باید دست به دست هم راه حلی برای افزایش ارزآوری و تامین نقدینگی فراهم کنیم. شرکت‌های دانش بنیان هم اکنون قادر به تامین منابع از بانک‌ها نیز نیستند، چرا که خود بانک‌ها هم مشکل دارند.

این کارشناس صنایع معدنی در پایان تصریح کرد: تولید تکنولوژی مشکل بزرگی نیست؛ چرا که مشکلات تکنولوژی در نهایت ۳۰ درصد گره تولید را شامل می‌شود. اگر تامین نقدینگی که باعث ۷۰ درصد مشکلات است به درستی مرتفع شود، قطعا دانش بنیان‌ها قادر به انجام تولید و یا انتقال تکنولوژی و همچنین مهندسی معکوس هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «سلمان فارسی» پروژه‌ای جریان‌ساز
  • بازیگران جدید سریال «سلمان فارسی» مشخص شدند
  • میرباقری: تلاش می‌کنیم «سلمان فارسی» را ۱۴۰۵ به پخش برسانیم
  • گرانی میوه ناشی از ضعف نظارتی دستگاه‌هاست
  • دست آفریده های زنان شهرتهران، در راه صادرات
  • اشتغال حدود ۲۰۰ خانوار در قم به کار پرورش شتر
  • مشکل کمبود شیرخشک در نشست سازمان بازرسی بررسی شد
  • سهم زنجان از تولید ناخالص داخلی کشور افزایشی است
  • شروط حضور دانش‌بنیان‌ها در معادن
  • وزیر نفت: ۵۰ درصد از رشد اقتصادی کشور مربوط به نفت است