Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جهان نيوز به نقل از تسنیم، ائتلافی از مجلس نمایندگان در این کشور طرحی را مطرح کردند که شامل تاسیس مجلس سنا و تعیین یک یا چند معاون برای رئیس‌جمهور می‌شود.این طرح امروز از سوی این نمایندگان به علی عبدالعال رئیس مجلس مصر ارائه می‌شود و برای تصویب نیازمند رای دو سوم اعضای پارلمان است و بعد از آن نیز باید همه پرسی در این رابطه برگزار شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بر اساس اصلاحاتی که توسط این نمایندگان پیشنهاد شده، باید علاوه بر مجلس نمایندگان کنونی که شامل 596 نماینده است، مجلس شورا نیز در این کشور تاسیس شود. این مجلس پیش از این تحت عنوان مجلس ملت وجود داشت، اما در سال 2014 لغو شد. علاوه بر اینکه پیشنهاد شده یک یا چند معاون برای رئیس جمهور انتخاب شود.

پیشنهادات مطرح شده همچنین شامل تضمین سهم تعداد کرسی‌های پارلمانی برای زنان است که نباید از 25 درصد مجموع کرسی‌ها کمتر باشد. علاوه بر اینکه کارگران و کشاورزان و جوانان و قبطی‌ها نیز باید حضوری متناسب در مجلس داشته باشند.

تغییرات پیشنهاد شده هیچ اشاره‌ای به مدت ریاست جمهوری در این کشور نکرده است، اما عبدالهادی القصبی رهبر ائتلاف حمایت از مصر که این پیشنهادات را مدیریت می‌کند، معتقد است که حق اعضای پارلمان است که هر درخواستی را برای اصلاح مواد مختلف قانون اساسی مطرح کنند.

القصبی می‌افزاید که ماده 226 از قانون اساسی به رئیس‌جمهوری یک پنجم اعضای پارلمان اجازه پیشنهاد اصلاحات در مورد هر کدام از مواد قانون اساسی را می‌دهد.در توضیحاتی که از سوی القصبی ارائه شده، مشخص نیست که آیا این طرح ارتباطی با تلاش حاکمیت مصر برای مادام‌العمر کردن ریاست جمهوری السیسی در این کشور دارد یا نه. پایگاه خبری شبکه الجزیره دو ماه پیش گزارش داد که نشست‌هایی در سرویس‌های امنیتی مصر برگزار می‌شود تا نحوه اصلاح قانون اساسی این کشور و صدور مجوز برای عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور، جهت تمدید مدت ریاست جمهوری‌اش بعد از پایان دوره دوم را بررسی کند.

از این گزارش‌ها به نظر می‌رسد که السیسی به دنبال پیروی از تجربه محمد انور سادات و حسنی مبارک رؤسای جمهور اسبق مصر است تا خود را رئیس جمهور مادام‌العمر مصر قرار دهد.
از زمان تعیین السیسی به عنوان وزیر دفاع مصر، رسانه‌های مصری سعی کردند او را به عنوان جانشین جمال عبدالناصر معرفی کنند. خود وی نیز در این رویکرد موثر بود و به صورت منظم در سالروز وفات جمال عبدالناصر در مقبره وی حاضر می‌شود.

قانون اساسی مصر که در سال 1971 تدوین شد، به صراحت اعلام کرد که رئیس جمهور این کشور بعد از دو دوره شش ساله نمی‌تواند در این سمت باقی بماند، اما سادات در سال 1980 این ماده از قانون را اصلاح کرد تا مقدمات ریاست جمهوری مادام العمر خود را فراهم کند. او به اعضای پارلمان دستور داد که چنین درخواستی را در اجرای اصلاحات قانون اساسی داشته باشند.

سادات در نهایت این اصلاحات را وارد قانون اساسی کرد، اما خودش نتوانست از آن استفاده کند، چرا که ترور شد. اما حسنی مبارک جانشین وی 5 دوره ریاست جمهوری را تجربه کرد تا نهایتا توسط انقلاب مردمی در ژانویه سال 2011 کنار گذاشته شد.

در نتیجه قانون اساسی که بعد از انقلاب مردمی مصر تدوین شود، رئیس جمهور تنها دو دوره می‌تواند در این سمت باقی بماند که مدت هر کدام از آنها چهار سال است. اما برخی رسانه های مصری به نقل از منابع سیاسی این کشور گزارش می‌دهند که تلاش‌هایی در دولت مصر برای بررسی اصلاحات جدید در قانون اساسی و تمدید چند باره ریاست جمهوری السیسی را دنبال می‌کنند.  

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۱۱۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماینده پارلمان عراق: سفیر آمریکا از عراق اخراج شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المعلومه، «رفیق الصالحی» نماینده فراکسیون پارلمان الصادقون تاکید کرد که سخنان «النا رومانسکی» سفیر آمریکا در بغداد به مثابه مداخله آشکار این کشور در امور داخلی عراق است.

وی افزود: باید فوراً یک موضع گیری ملی یکپارچه علیه سفیر آمریکا و اخراج وی از عراق اتخاذ شود.

الصالحی تصریح کرد: رومانسکی به شدت شأن عراق، ملت و دولت این کشور را پایین آورده است. ما نسبت به پیامدهای تحرکات سفیر آمریکا بر حاکمیت عراق هشدار می دهیم.

«عباس المالکی» فعال سیاسی عراقی نیز روز گذشته تاکید کرد که سفارت آمریکا در بغداد به دنبال گسترش انحرافات اخلاقی در جامعه عراق و اجرای پروژه های مخرب خود است.

وی افزود: مخالفت آمریکا و انگلیس با تصویب قانون مبارزه با فحشاء در عراق به این دلیل انجام می شود که واشنگتن از انحرافات اخلاقی به عنوان وسیله ای برای اجرای سیاست های خود در برخی کشورهای منطقه از جمله عراق استفاده می کند.

پیشتر نیز «علی جابر التمیمی» کارشناس مسائل حقوقی عراق تاکید کرد که «النا رومانسکی» سفیر آمریکا در بغداد قانون‌های بین المللی را در خصوص این کشور نقض کرده است.

وی افزود: سفیر آمریکا در امور داخلی عراق به ویژه تصویب قانون مبارزه با فحشاء دخالت می‌کند که بدین ترتیب مفاد توافقنامه امضا شده میان بغداد و واشنگتن را نقض کرده است.

کد خبر 6094024

دیگر خبرها

  • معرفی اعضای شبکه اجرای قانون اساسی در استان بوشهر
  • یکی از مطالبات مردم در دور اول انتخابات مجلس موضوع تحول بود
  • نماینده پارلمان عراق: سفیر آمریکا از عراق اخراج شود
  • درگیری پلیس با معترضان به قانون ماموران خارجی در تفلیس
  • لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم سازوکار مشارکت مردم در بخش مولد را تسهیل خواهد کرد
  • موارد تسری مزایا و امتیازات قوانین ایثارگران مشخص شد
  • لایحه برنامه هفتم پیشرفت اصلاح شد
  • موافقت با اصلاح موادی از لایحه برنامه هفتم
  • مجلس با اصلاح موادی از لایحه برنامه هفتم موافقت کرد
  • اصل ۷۵، اصل ۶۴ قانون اساسی را به زمین زد