Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- شرکت ملی نفت ایران از بدو تاسیس در سال 1330 به عنوان دومین شرکت بزرگ نفتی جهان و عضو اصلی اوپک، در کسوت پرچمدار همکاری های منطقه ای و جهانی در خاورمیانه، همواره سعی داشته تا با توسعه فعالیت های اکتشافی، حفاری، افزایش تولید نفت و گاز، پژوهش و توسعه، پالایش و توزیع نفت، گاز و فرآورده های نفتی و همچنین صادرات، نقش بی بدیل و تاریخی خود را به عنوان شرکتی با سابقه 67 ساله در عرصه تولید و صادرات در منطقه تثبیت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرکت ملی نفت ایران هم اکنون به منظور حفظ جایگاه خود در منطقه و در عرصه بین الملل، سیاست های خود را در بخش میدان های مشترک نفت و گاز (به ویژه میدان های غرب کارون و میدان مشترک پارس جنوبی)، افزایش ضریب برداشت، تزریق گاز به میدان های نفتی و افزایش برداشت از میدان هایی که در نیمه دوم عمر خود قرار دارند، متمرکز کرده است.

از میان سیاست ها و راهبردهای پیش گفته، توسعه پارس جنوبی؛ به عنوان بزرگترین مخزن گازی جهان و میدان های نفتی مشترک در محدوده غرب کارون در زمره مهمترین اولویت های توسعه ای شرکت ملی نفت ایران است.نفت‌خام تولیدی حوزه غرب کارون مشتمل بر سه نوع نفت سبک، سنگین و فوق‌سنگین است؛ به‌طوری‌که بخشی از نفت تولیدی میادین یادآوران و آزادگان جنوبی و کل نفت تولیدی میدان دارخوین (فاز اول و دوم) نفت سبک بوده و سایر نفت‌های تولیدی این حوزه سنگین و یا فوق‌سنگین است. در راستای توسعه این میدان ها، واحد فرآورش متمرکز حوزه غرب کارون با ظرفیت 165 هزاربشکه در روز برای فرآورش نفت‌خام تولیدی میادین یاران شمالی و جنوبی، سپهر و جفیر، سوسنگرد و بندکرخه در نظر گرفته شده است.

همچنین در راستای افزایش ظرفیت تولید نفت‌خام میادین مشترک غرب کارون در مجموع پنج پروژه شامل توسعه فاز 1 میدان یادآوران، توسعه فاز 1 میدان آزادگان شمالی و آزادگان جنوبی، توسعه میدان یاران شمالی و توسعه میدان یاران جنوبی تعریف شده بود که از این میان بهره برداری از طرح توسعه فاز 1 میدان یادآوران از اسفند 1390انجام شده و طرح توسعه فاز 1 میدان آزادگان شمالی نیز از فروردین 1395 به بهره برداری رسیده است. طرح توسعه میدان یاران شمالی نیز از بهمن 1391 وارد فاز بهره برداری شده است.

**پارس جنوبی، نماد افتخار صنعت نفت
میدان گازی پارس جنوبی، بزرگترین مخزن گازی جهان است که بر روی خط مرزی مشترک ایران و قطر در خلیج فارس و به فاصله 100 کیلومتری از ساحل جنوبی ایران قرارگرفته است. وسعت این میدان 9700 کیلومتر مربع بوده که بخش متعلق به ایران3700 کیلومتر مربع وسعت دارد. در سال 1369 با حفر اولین چاه اکتشافی در این میدان و براساس نتایج حاصل از لرزه نگاری وجود گاز مورد تائید قرار گرفت. براساس آخرین برآوردهای انجام شده ذخیره درجای این بخش حدود 14,2 تریلیون مترمکعب و همچنین دارای ذخیره ای بالغ بر 19 میلیارد بشکه میعانات گازی است. با توجه به وسعت این میدان، توسعه آن در فازهای مختلف مطابق با برنامه های پنجساله توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و با هدف تامین تقاضای رو به رشد گاز طبیعی اعم از مصارف داخلی در کشور و تزریق آن به میادین نفتی بمنظور صیانت از مخازن و همچنین صادرات گاز در دستورکار وزارت نفت قرار گرفته است.

تولید گاز طبیعی از میدان گازی پارس جنوبی از سال 1380 با تولید حدود 2 میلیون مترمکعب در روز آغاز شده که درنتیجه بهره‌برداری از فازهای این میدان، میزان تولید گاز غنی کشور از این میدان مشترک در حال حاضر با کشور قطر برابر شده است. نکته قابل توجه در این میان آن است که توسعه بیشتر فازهای میدان گازی پارس جنوبی با استفاده از توانمندی شرکت‌ها، سازندگان و پیمانکاران داخلی کشور صورت گرفته است؛ از آن جمله سهم 70 درصدی ساخت داخل در تکمیل و افتتاح فازهای 15 و 16 میدان گازی پارس جنوبی و همچنین بهره برداری از فاز 12 که از لحاظ ظرفیت پالایش گاز طبیعی، بزرگ‌ترین طرح توسعه این میدان به شمار می رود؛ در اجرای طرح مذکور 67 درصد ارزشی کار توسط ظرفیت‌های ایرانی به انجام رسیده‌است. در حال حاضر 27 سکوی میدان گازی پارس جنوبی در فازهای 24 گانه در حال تولید بوده و نصب 3 سکوی دیگر نیز تا پایان سال 97 تکمیل و راه‌اندازی خواهد شد.

همچنین قرار است فازهای 13، 22، 23 و 24 پارس جنوبی تا پایان امسال به بهره برداری برسد.با وارد مدار شدن مجموع سکوهای فوق، ظرفیت تولید گاز غنی از میدان گازی پارس جنوبی به 642 میلیون متر مکعب در روز در پایان سال جاری افزایش خواهد یافت. در همین حال انجام حفاری بیش از 350 حلقه چاه‌، نصب و سپس راه‌اندازی 30 سکوی بهره‌برداری، نصب خطوط لوله زیردریایی، ایجاد تاسیسات عظیم پالایشگاهی عمدتاً توسط پیمانکاران داخلی در حال انجام است.
**بهره برداری از لایه نفتی پارس جنوبی
در مسیر توسعه پارس جنوبی، فاز اول طرح توسعه لایه نفتی میدان پارس جنوبی نیز با هدف تولید 35 هزاربشکه در روز نفت‌خام در قالب قرارداد بیع‌متقابل و به صورت ترک تشریفات مناقصه از سال 1383 به شرکت پتروایران واگذار شد. در ادامه این مسیر، عملیات حفاری و تکمیل چاه‌های طرح، شامل حفاری 6 حلقه چاه دارای 9 بازوی افقی و تعمیر یک حلقه چاه موجود و ساخت عرشه و روسازه سکو به اتمام رسیده و این سازه ها در محل خود نصب شدند.

در همین حال اقدامات عملیاتی و مهندسی چاه‌ها در اسفند سال 1394 به پایان رسیده و کشتی شناور پالایشی (FPSO) در اسفند ماه 1395 در محل مستقر شد و تولید روزانه حدود 20 هزار بشکه نفت‌خام از لایه نفتی میدان پارس جنوبی در واپسین روز از اسفند 1395 آغاز شد.شرکت ملی نفت ایران در مسیر توسعه همه جانبه خود در دوران پس از انقلاب همچنین موفق شده است تا صدها طرح و پروژه دیگر در حوزه توسعه میادین نفتی و گازی و احداث تسهیلات بهره برداری، احداث تاسیسات نمک زدایی به همراه احداث ایستگاه های جمع آوری گازهای همراه و تقویت فشار و تزریق گاز و همچنین احداث کارخانجات گاز و گاز مایع را به انجام برساند.

منبع: روزنامه شرق؛ 1397،11،17
گروه اطلاع رسانی**2059**2002

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد شرق توسعه اقتصادي ميادين گازي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۵۰۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۲۱درصدی تولید نفت ایران در خلیج فارس

مدیر امور تولید شرکت نفت فلات قاره ایران از افزایش ۲۱درصدی تولید این شرکت در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ خبر داد.

به گزارش شانا به‌نقل از شرکت نفت فلات قاره ایران، امیر سالاری گفت: با اجرای برنامه‌های توسعه‌ای و تعمیراتی، تولید نفت و میعانات گازی در سال ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ نه‌تنها کاهش نداشته، بلکه ۲۱درصد افزایش یافته است.

وی افزود: با پیگیری‌های فراوان و با وجود همه محدودیت‌ها، اقدام‌های زیادی همچون افزایش تعداد دکل‌های در اختیار شرکت از ۳ به ۶ دستگاه، حفاری ۱۰ حلقه و تعمیر ۳۳ حلقه چاه، رفع مشکل خطوط لوله انتقال نفت و مبدل‌های حرارتی میدان ابوذر به‌عنوان بزرگ‌ترین میدان تولیدی این شرکت، نصب و راه‌اندازی کابل انتقال برق دریایی میدان سروش، راه‌اندازی ۹ حلقه چاه مجهز به پمپ درون‌چاهی، تعمیر و نصب مولد گازسوز میدان رشادت، راه‌اندازی هفت حلقه چاه مجهز به پمپ درون‌چاهی، اجرای ۱۶ عملیات تعمیر خطوط لوله دریایی انتقال نفت، پیگیری تأمین کالاهای حیاتی عملیات تولید و حفاری و... انجام شده است که افزایش تولید این شرکت را در سال ۱۴۰۲ محقق کرده است.

مدیر امور تولید شرکت نفت فلات قاره بیان کرد: با توجه به پایان عملیات حفاری چاه‌ها و راه‌اندازی سکوی جدید F۱۸ میدان مشترک فروزان تا پایان خرداد، و پایان عملیات حفاری چاه‌ها و راه‌اندازی سکوهای نو A۲۰ و A۲۱ میدان ابوذر تا پایان شهریور امسال، بخش مهمی از پروژه‌های توسعه‌ای جاری این شرکت تعیین تکلیف می‌شود. همچنین با توجه به تأمین کالای پروژه نصب و راه‌اندازی خط لوله جدید انتقال نفت میدان ابوذر که به شرکت تأسیسات دریایی واگذار شده است، پیش‌بینی می‌شود این خط لوله تا پایان امسال آماده بهره‌برداری باشد.

سالاری افزود: پارسال مجموع تولید نفت‌خام مناطق عملیاتی قشم و کیش ۶۰درصد بالاتر از برنامه مصوب، و تولید نفت‌خام منطقه سیری بسیار بیشتر از اعداد یادشده بود و آمار منتشرشده درباره ظرفیت تولیدی این مناطق عملیاتی غیرواقعی و نادرست است.

وی با اشاره به اینکه برنامه تولید مصوب شرکت‌ها، استفاده از ظرفیت نهایی چاه‌های نفت و گاز است، گفت: به‌دلیل ماهیت تولید نفت از میدان‌های دریایی و پیچیدگی‌های آن، استفاده از فرازآوری مصنوعی برای تولید، تحریم‌های ظالمانه، محدودیت‌های لجستیکی و آب‌وهوایی، بضاعت و نیز مشکل‌های پیمانکاران فعال در دریا، جبران کاهش ناشی از افت تولید طبیعی میدان‌ها در سال‌های اخیر با دشواری‌های بسیار زیادی روبه‌رو بوده که با افزایش ناوگان دکل‌های دریایی و اجرای عملیات تعمیری که فرایندی زمان‌بر است، این موضوع با جدیت در حال پیگیری و اجراست.

دیگر خبرها

  • توسعه پارس جنوبی روزانه ۴۲ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور می‌افزاید
  • ارتقای شاخص‌های ایمنیِ صادرات در شرکت پایانه‌های نفتی ایران
  • آغاز تعمیرات اساسی سکوهای تولید گاز پارس جنوبی
  • نگاهی متفاوت به دیدار روز گذشته معلمان با رهبر انقلاب + فیلم
  • ارتقای شاخص‌های ایمنی صادرات در شرکت پایانه‌های نفتی ایران
  • افزایش ۲۱درصدی تولید نفت ایران در خلیج فارس
  • میدان‌داری شرکت‌های ایرانی در میدان‌های نفت و گاز غرب کارون
  • سیستم تله‌متری بارگیری میعانات گازی در مدار قرار گرفت
  • برنامه ریزی برای توسعه ۵ میدان نفتی
  • نیمی از رشد اقتصادی کشور مربوط به نفت و گاز است