Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- رئیس پژوهشگاه هوافضا با اشاره به خدمات حوزه فناوری فضایی به فناوری ارتباطات گفت: امروز فقط 100 میلیون دلار در سال هزینه خدمات ماهواره ای برای برقراری ارتباطات موبایلی مردم می دهیم.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دکتر فتح الله امی امروز (چهارشنبه) همزمان با آیین افتتاحیه هفتمین دوره مسابقات ملی و نخستین دوره مسابقات بین المللی کن ست (Cansat) اظهار داشت: امروز چالش های زیادی در کشور داریم که در چهل سالگی انقلاب باید عقلانی و تخصصی حل بشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چالش هایی مانند بحران آلودگی هوا، کم آبی، ریزگردها، نشست و فرونشست زمین، اعتیاد و اشتغال و امثال آن باید توسط نخبگان حل شود‌.
وی گفت: حوزه فناوری فضایی پیش از این متعلق به بعضی کشورها بود و کشور ما قبل از انقلاب سهمی از این فناوری نداشت، حتی آمریکایی ها در دانشگاه خود دروس مرتبط به فناوری فضایی را به دانشجویان ایرانی درس نمی دادند.
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به ارزش بالای فناوری فضایی در اقتصاد جهانی گفت: امریکا در سال 2014 حدود 20 میلیارد دلار روی حوزه فضایی سرمایه گذاری کرد و 80 میلیارد دلار بهره برد، ضمن اینکه بیش از 200 هزار شغل آفرید.
وی با اشاره به آموزش فناوری فضایی در دانشگاه ها گفت: امروز در 14 دانشگاه این رشته تدریس می شود، رقمی بالای 500‌ نفر در مقطع کارشناسی، 370 نفر در کارشناسی ارشد و 70 نفر در دکتری پذیرش می شوند، همچنین بیش از 2 هزار دانش آموخته داریم که باید برای این دانش اموخته ها کارافرینی کنیم.
رئیس مسابقات کن ست با اشاره خدمات فناوری فضایی به فناوری اطلاعات تاکید کرد: بر اساس آمار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز 140 میلیون سیم کارت دست مردم هست که خدمات آن از ماهواره های مخابراتی و سنجشی به دست می آید.
وی با استناد به سخنان معاون وزیر ارتباطات گفت: حدود 100 میلیون دلار در سال هزینه خدمات ماهواره می دهیم تا ارتباطات موبایلی مردم برقرار شود، به همین دلیل باید این بخش را توسعه دهیم.
دکتر امی ادامه داد: مسابقات کن ست را با همین هدف راه اندازی کرده ایم تا دانشجویان با مسایل مرتبط آشنا شوند.
وی اظهار امیدواری کرد: این مسابقات هر سال با گسترش بیشتر انجام و به صورت بین المللی برگزار شود.
رئیس پژوهشگاه هوافضا همچنین در این مراسم با اشاره به تاریخ معاصر ایران اظهار داشت: انقلاب اسلامی به آسانی به دست نیامده است، دست کم چهار دوره دشوار بر ایران گذشته است.
دکتر امی افزود: آزادی خواهان زیادی در مشروطیت به شهادت رسیدند، دوره سوم پهلوی اول به نام جمهوریت کودتا کرد و بعد از آن 54 سال مردم ایران منتظر جمهوریت بودند، در دوره چهارم مرحوم مصدق برای ملی کردن نفت تلاش کرد ولی کودتایی شد که ملت ایران را به روز سیاه نشاند.
وی ادامه داد: تا اینکه انقلاب اسلامی ایران در سال 57 با کمترین خسارت به پیروزی رسید.

*ادغام پژوهشگاه ها در دانشگاه ها درست نیست
معاون پژوهشی پژوهشگاه هوافضا نیز در این مراسم با تاکید بر اهمیت فعالیت پژوهشگاه ها گفت: پژوهشگاه ها نسبت به دانشگاه ها برتری های جدی دارند، عده ای می گویند باید پژوهشگاه ها در دانشگاه ها ادغام شوند؛ ولی بعضی کارهای تحقیقاتی فقط در پژوهشگاه ها ممکن است.
دکتر طیبی افزود: در دانشگاه ها هم کارهای خوبی انجام شده است ولی تحقیقات تا حدی در دانشگاه ها قابل انجام است و بقیه مسیر باید در پژوهشگاه ها و مراکز تحقیقاتی مختلف پی گرفته شود.
وی با اشاره به مسابقات کن ست نیز گفت: مسابقات کن ست از سال 90‌ شروع شد و هر سال پیاپی برگزار شده است. امسال چند تیم خارجی نیز شرکت کرده اند که رقابت را بهتر می کند.
دکتر محمد طیبی ادامه داد: این نوع مسابقات با اهداف مختلف انجام می شود؛ از جمله یاد گرفتن کار گروهی برای اینکه بعد از دانش آموختگی بتوانند وارد صنعت شوند و با دیگران کار کنند.
در این مراسم همچنین از فناور برتر پژوهشگاه دکتر مهدی عالمی رستمی عضو هیات علمی پژوهشگاه نیز تقدیر شد.
به گزارش ایرنا کن‌ ست از دو کلمه‌ کن (can) به معنای قوطی و ست (sat) مخفف کلمه (satellite) به معنای ماهواره، ساخته شده است.
کن‌ ست در حقیقت یک ماهواره‌ یا کاوشگر فضایی کوچک است که در ابعاد حدود یک قوطی، با جرم محدود و شرایطی مشابه یک پروژه فضایی اما در مقیاس کوچکتر از هر نظر، طراحی و ساخته می شود.
کن ست را می‌توان با وسایلی از قبیل راکت و بالون از ارتفاع‌ مختلف رها کرد تا در ضمن فرود سالم به زمین، مأموریت موردنظر را که مشابه مأموریت یک ماهواره یا کاوشگر است به انجام برساند. در مسابقات کن ست ایران، کن‌ست ها باید در یکی از دو دسته (کلاس) وزنی و ابعادی که قید شده است طراحی و ساخته شوند.
همچنین یک کن‌ ست اغلب شامل تمام قسمت‌های اساسی یک ماهواره یا کاوشگر از جمله زیرسیستم‌های توان، مدیریت داده و فرمان، مخابرات، سازه و بازیابی است تا به کمک آنها بتواند مأموریت خود را به انجام برسانند.
در این مراسم همچنین سه کارگاه آموزشی با عنوان کن ست؛ ماموریت ها، الزامات و راهکارها، طراحی سیستمی و چالش های عملیاتی کن ست، ملاحظات عملی در طراحی زیز سیستم های الکترونیکی و مخابراتی نیز برای گروه های شرکت کننده در این مسابقات برگزار شد.
علمی**9157**1440

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي خدمات ماهواره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۵۸۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعرفه معاینه فنی تنها یک سوم از هزینه این خدمات را پوشش می‌دهد

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید محمد مهدی میرزایی قمی سرپرست ستاد معاینه فنی خودروهای تهران با انتقاد از عدم افزایش سالانه تعرفه‌های معاینه فنی گفت: امسال تعرفه‌های معاینه فنی تغییری نکرده است و این در حالی است که هزینه‌های مراکز معاینه فنی با توجه به افزایش نرخ تورم و هزینه‌ها به صورت چشمگیری افزایش داشته است.

میرزایی قمی با بیان این‌که افزایش تعرفه‌ها در سال 1402 پس از سه سال تناسبی با هزینه های جاری مراکز نداشته و این خدمات را با مشکلات متعددی مواجه کرده است، اظهار کرد: عدم تغییر سالانه تعرفه معاینه فنی متناسب با رشد هزینه ها و نرخ تورم به صورت عمومی مراکز معاینه فنی کشور را با مشکلات جدی در بخش نیروی انسانی و نگهداری تجهیزات در شرایط استاندارد مواجه کرده و با توجه به اینکه در وضعیت کنونی نوع تعرفه‌ها به گونه‌ای است که هزینه‌ها را پوشش نمی‌دهد لذا امکان این که مراکز معاینه فنی در سطح کشور به سمت کاهش کیفیت کار و تخطی از ضوابط دستورالعمل های ابلاغی دولت در این ارتباط سوق داده شوند و از کیفیت خدمات خود بکاهند وجود دارد.

وی با اشاره به این‌که شهرداری تهران با تخصیص بودجه بخشی از هزینه مراکز معاینه فنی تحت تملک خود را تامین می نماید، تصریح کرد: مراکز معاینه فنی شهر تهران توسط شهرداری تهران حمایت و بودجه دریافت می نمایند و البته مراکز معاینه فنی تهران تحت این شرایط توانسته اند به فعالیت خود بدون هیچگونه تخطی از ضوابط و دستورالعمل های ابلاغی دولت ادامه دهند.

شایان ذکر است بخش بزرگی از مراکز معاینه فنی در کشور متعلق به بخش خصوصی بوده و این مراکز با مشکلات متعددی روبه‌رو هستند و عدم افزایش تعرفه‌ها می تواند موجب کاهش دقت و صحت آزمون های معاینه فنی و یا عدم تجهیز و به روز رسانی دستگاه های مربوط به آزمون های معاینه فنی گردد.

سرپرست ستاد معاینه فنی با تاکید بر این‌که به شدت پیگیر هستیم که امسال تعرفه ها متناسب با هزینه خدمات افزایش یابد، ادامه داد: براساس محاسبه ریز هزینه های مراکز معاینه فنی نرخ صدور گواهی معاینه فنی حداقل 320 هزار تومان برای مراجعه نخست خودروهای سبک ارزیابی می شود که این نرخ در حال حاضر 92 هزار تومان است و تنها حدود یک سوم از هزینه این خدمات را پوشش می دهد. امیدواریم با ابلاغ تعرفه جدید در آغاز سال شرایطی فراهم شود که مراکز معاینه فنی بتوانند به حیات خود ادامه دهند. البته این موردی است که می بایست توسط وزارت کشور به دولت پیشنهاد گردد.

وی با اشاره بدین موضوع که تعرفه معاینه فنی توسط دولت تعیین می شود ، گفت: براساس قانون هوای پاک نرخ بهای خدمات صدور گواهی معاینه فنی توسط وزارتخانه های کشور و راه و شهرسازی تعیین و در نهایت توسط هیات وزیران تصویب می گردد که این فرایند و طی مراحل قانونی آن موجب می گردد این افزایش با تاخیر انجام شود .

بدون تردید این رویه تعیین تعرفه توسط دولت که در قانون تبیین گردیده نیازمند اصلاح بوده و مورد پیشنهاد است که تصمیم سازی و تعیین آن به صورت مستقیم به وزارتخانه های مسئول در این حوزه و یا شوراهای اسلامی شهر تفویض گردد.

در همین راستا گفتنی است با توجه به تفاوت قیمت زمین در شهرها، هزینه تمام شده انجام معاینه فنی در نقاط مختلف کشور متفاوت بوده و تعیین این تعرفه لازم است به صورت محلی توسط شوراهای اسلامی شهر با توجه به ارزیابی قیمت تمام شده همان شهر تعیین و تصویب گردد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مبارزه با تغییرات اقلیمی با استفاده از پوشش گیاهی
  • پایش سطح زیرکشت محصولات استراتژیک کشاورزی با استفاده از داده‌های فضایی
  • زباله فضایی در دام دوربین ماهواره ژاپنی افتاد
  • تعرفه معاینه فنی تنها یک سوم از هزینه این خدمات را پوشش می‌دهد
  • پایش سطح زیر کشت محصولات کشاورزی با استفاده از داده های فضایی
  • تحصیل در دانشگاه آزاد ممسنی با کمترین هزینه/ تعامل با شهرداری نورآباد براساس رویکرد فناوری
  • غول داروسازی آمریکا بیش از ۲ هزار نفر را اخراج می‌کند
  • هوشمندسازی خدمات حوزه مشاوره و سلامت دانشجویی با به‌کارگیری هوش مصنوعی
  • ۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • ۳ فضانورد چینی به سمت ایستگاه فضایی چین رفتند