Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@08:09:08 GMT

معرفی ۴۰ دستاورد حوزه بیوتکنولوژی کشاورزی

تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۶۵۸۸۴۷

معرفی ۴۰ دستاورد حوزه بیوتکنولوژی کشاورزی

پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی همزمان با دهه مبارک فجر، طی مراسمی به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی از کتابچه معرفی ۴۰ برونداد و فناوری در حال توسعه زیست‌فناوری کشاورزی رونمایی کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر پژمان آزادی، قائم مقام فناوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی طی سخنانی در این مراسم که همزمان با روز درهای باز پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در محل نمایشگاه دائمی دستاوردهای این پژوهشگاه، اظهار کرد: رویکرد اصلی تحقیقات پژوهشگاه، عرضه دستاوردهای قابل تجاری‌سازی است و در این راستا به اثربخشی پژوهش‌ها توجه ویژه داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: در سال جاری چهار قرارداد انتقال فناوری به بخش خصوصی منعقد کردیم؛ ولی حجم مذاکرات ما چندین برابر سال گذشته است به طوری که مثلاً در زمینه دانش فنی تولید لاین‌های والدینی بذور هیبرید با یک شرکت قرارداد بسته‌ایم و در حال حاضر با چهار شرکت متقاضی دیگر هم در حال مذاکره هستیم.

وی خاطرنشان کرد: اخیراً موفق شدیم مشارکت بخش خصوصی را طی موافقت نامه‌ای سه جانبه با حمایت ۱.۵ میلیارد تومانی صندوق توسعه زیست فناوری برای توسعه فناوری تولید هفت آنزیم مورد استفاده در صنایع شوینده‌ها، مواد غذایی و خوراک دام جلب کنیم. در حوزه میکروجلبک ها و استخراج متابولیت‌هایی مثل بتاکاروتن هم در همکاری با شیلات با پنج شرکت خصوصی برای انتقال دانش فنی تولید انبوه میکروجلبک ها در حال مذاکره هستیم که امیدواریم حداقل با دو، سه شرکت به توافق برسیم.

آزادی با تاکید بر اثربخشی بالای طرح‌های تجاری‌سازی‌شده پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی گفت: تنها یکی از پروژه‌های پژوهشگاه که طرح خودکفایی در تولید غده بذری عاری از ویروس ارقام سیب زمینی به روش کشت بافت است، با عرضه به بخش خصوصی و تجاری‌سازی بالغ بر ۲۹ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی در پی داشته است.

وی ادامه داد: طرح دیگر ما که تکثیر انبوه پایه‌های سیب مالینگ مرتون است، با صرف تنها ۸۸ میلیون تومان بودجه اجرا شده که تاکنون ۷۸ میلیارد تومان اثربخشی داشته است.

آزادی تصریح کرد: یکی دیگر از طرح‌های تحقیقاتی پژوهشگاه که خواهان زیادی در بخش خصوصی دارد، طرح جامع کشاورزی هالوفیت مبنا (کشت گیاه شورپسند سالیکورنیا) است که با بهره‌گیری از دستاوردهای این طرح می‌توان اراضی نامساعد کشور را که امکان کشاورزی در آنها وجود ندارد، زیرکشت گیاهان شورپسند با کاربردهای مختلف برد که تاکنون اراضی وسیعی در جنوب کشور، حاشیه دریاچه ارومیه و گرگان زیر کشت این گیاه رفته است.

وی دانش فنی تولید شیر تخمیری فراسودمند پروبیوتیک، فناوری تولید نهال‌های ارقام تجاری خرما با استفاده از روش جنین‌زدایی غیرجنسی (رقم مجول)، فناوری تولید سویه های بومی پروبیوتیک های لبنی سازگار با ذائقه ایرانی را از دیگر فناوری‌های عرضه‌شده جهت تجاری‌سازی عنوان کرد.

آزادی با دعوت از شرکت‌های خصوصی برای تجاری‌سازی دانش فنی و فناوری‌های حاصل از تحقیقات پژوهشگاه، تصریح کرد: طیف وسیعی از فناوری‌های زیستی قابل تجاری‌سازی در پژوهشگاه آماده عرضه به شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران علاقه‌مند است و البته قراردادهای انتقال دانش فنی پژوهشگاه با شرکت‌های دانش‌بنیان به نحوی است که تا زمانی که محصول فناوری به بازار عرضه نشود، رویالیتی از آنها دریافت نمی‌شود و سرمایه‌گذاران می‌توانند با خیال راحت در این زمینه سرمایه‌گذاری کنند. ستاد توسعه زیست فناوری هم حمایتهای خوبی از شرکتهایی که وارد عرصه تجاری‌سازی فناوری‌های زیستی می‌شوند، انجام می‌دهد.

قائم مقام فناوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در ادامه درباره شایعات استفاده از ذرت دامی تراریخته در برخی محصولات خوراکی فرآوری شده از ذرت، گفت: تمام محصولات تراریخته از جمله ذرت تراریخته، وارداتی است و متأسفانه محصول تراریخته تولید داخل نداریم. در مورد مساله استفاده از ذرت خوراک دام در تولید محصولاتی مثل پفک هم که طبعاً هیچ ارتباطی با پژوهشگاه ندارد، صرفاً مطالبی را از رسانه‌ها شنیده‌ام که در صورت صحت این ادعا، مشکلی که می‌تواند مطرح باشد، از این باب است که ذرت با گرید خوراک دام و طیور نسبت به ذرت‌هایی که مورد استفاده انسان قرار می‌گیرند، تست‌ها و آزمایش‌های میکروبی متفاوتی را می‌گذرانند و از این لحاظ ذرت‌های دامی ممکن است از لحاظ مصرف تغذیه‌ای برای انسان آلوده تلقی شوند.

بر اساس اعلام روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، وی افزود: در واقع در ادعای استفاده از ذرت دامی در تولید پفک و دیگر فرآورده‌های ذرت، مسأله‌ای که جای تأمل و بررسی دارد، استفاده از گرید دامی ذرت و نگذراندن تست‌های میکروبی لازم در ذرت‌های خوراک انسانی است و بدیهی است که تراریخته یا تراریخته نبودن آن هیچ فرقی ندارد. همچنان که تقریباً تمام روغن خوراکی موجود در کشور که عمدتاً منشأ وارداتی دارند، تراریخته هستند و بدون هیچ گونه نگرانی و مشکلی مصرف می‌شوند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۵۸۸۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی نیروی مستعدجویای کار به شرکت‌های حاضر در نمایشگاه ایران هلث

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پارک فناوری پردیس، سجاد عباسی فشمی مدیرکل ترویج و توسعه پارک فناوری پردیس با اشاره به برگزاری ایستگاه کار در نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۳ گفت: با توجه به تجربه موفق برگزاری ایستگاه کار در نمایشگاه اینوتکس، این رویداد برای اولین بار در نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۳ با هدف معرفی نیروی مستعد جویای کار به شرکت‌های حاضر در نمایشگاه ایران هلث که در حقیقت بهترین‌ها و برترین‌های این صنعت هستند، اجرا خواهد شد.

وی افزود: در ماه‌های گذشته و با همکاری دانشگاه‌های مطرح کشور، فرایند دریافت رزومه از فارغ‌التحصیلان یا دانشجویایی که در ترم‌های پایانی حوزه‌های مرتبط با صنایع سلامت یا تجهیزات پزشکی مشغول به تحصیل هستند، جهت تصدی چندین موقعیت شغلی مورد نیاز زیست بوم انجام شده و تاکنون صدها رزومه به دست ما رسیده که بررسی‌های اولیه و غربال آن در حال انجام است.

عباسی فشمی ادامه داد: از دیگر برنامه‌های ایستگاه کار، رویداد صدف جاب میت خواهد بود. هدف صدف جاب میت ارتباط و اتصال بین صنعت، دانشگاه و فناوری است، به نحوی که مصاحبه‌های استخدامی افراد و شرکت‌های حاضر در نمایشگاه در محل نمایشگاه انجام خواهد شد.

مدیرکل ترویج و توسعه پارک فناوری پردیس گفت: در ایام برگزاری نمایشگاه بازدیدکنندگانی که در قالب فردی یا در گروه‌های دانشجویی از ایستگاه کار بازدید می‌کنند، می‌توانند رزومه خود را برای سامانه صدف ارسال کنند. اما تنها تفاوت فرایند آنان این است که غربالگری و هماهنگی جلسات آنها پس از اتمام نمایشگاه اجرا خواهد شد. همچنین در محل غرفه برای افرادی که می‌خواهند تحصیلات دانشگاهی در حوزه سلامت داشته و هنوز مردد به انتخاب رشته هستند و نیز دانشجویانی که در ترم‌های ابتدایی هستند، مشاوره‌های شغلی و منتورینگ در نظر گرفته شده است.

به نقل از پارک فناوری پردیس، کارفرمایان و کارجویان تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، دارویی و آزمایشگاهی می‌توانند به سامانه صدف به نشانی iranhealth۲۰۲۴.ir مراجعه کنند.

کد خبر 6090208 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • پایش سطح زیرکشت محصولات استراتژیک کشاورزی با استفاده از داده‌های فضایی
  • اطلاعات پروژه جدید بهمن دیزل لو رفت!
  • معرفی نیروی مستعدجویای کار به شرکت‌های حاضر در نمایشگاه ایران هلث
  • عزم کشت و صنعت مغان برای تبدیل شدن به مرکز تولید بذر صیفی‌جات
  • رونمایی از هفت محصول دانش بنیان کشاورزی در دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی خراسان رضوی
  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرا خیر
  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرای خیر
  • نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است
  • افزایش بهره‌وری با استفاده کشاورزان از فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان
  • خراسان رضوی می‌تواند پایلوت تولید نان کامل شود