Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت قاسم‌زاده اصل رییس انجمن صنفی فیلمنامه‌نویسان در گفتگو با خبرنگار مهر در نقد فیلمنامه‌های سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر عنوان کرد: به‌عنوان رییس انجمن فیلمنامه‌نویسان باید بگویم به لحاظ آماری در ۶، ۷ سال اخیر سهم اعضای انجمن فیلمنامه‌نویسان از فیلمنامه‌های تولیدات سینمایی هیچ‌وقت در یک سال بیش از ۳۰ درصد نبوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یعنی به طور میانگین سالانه ۷۰ درصد فیلمنامه‌ها توسط تازه واردهایی که عضو این انجمن نیستند، نوشته شده است.

وی ادامه داد: البته این موضوع یک چیز قهری و گریزناپذیر است و به نظرم اتفاق بدی نیست. بر همین مبنا هر سال سهم نویسندگان شناخته شده از تولیدات همان سال هم بیش از سی درصد نیست و این یک آمار واقعی است. ضمن اینکه اکثر این تازه‌واردها در سال بعد عضو جدید انجمن می‌شوند بنابراین این یک واقعیت آماری است که هر سال تکرار می‌شود و شخصا عیبی در آن نمی‌بینم. البته اینکه برخی می‌گویند سینمای ایران کوچک است و فیلم‌های کمی در آن وجود دارند یک بحث دیگر است.

سینمای ما بیشتر از فیلمنامه از فقر بصری رنج می‌برد یعنی نه زیبایی بصری داریم و نه معنا که این موضوعات من را رنج می‌دهدقاسم‌زاده اصل با اشاره به اینکه در این دوره از جشنواره اکثر کارگردانان خودشان فیلمنامه‌هایشان را نوشته‌اند، توضیح داد: البته مواردی وجود داشته که فیلمنامه‌نویس و کارگردان یک اثر یکی بودند اما نتیجه درخشانی را به همراه داشته‌اند از سوی دیگر مواردی را هم دیده ایم که این ۲ جدا بودند و نتیجه بدی داشته است و برعکس. بنابراین هر دوی این موضوعات اتفاق افتاده است اما من به لحاظ آماری نمی‌دانم که کدام درست‌تر است ضمن اینکه این تصور که یک نفر به سبب اینکه ۲ کار را با هم انجام می‌دهد و نمی‌تواند مدیریت درستی داشته باشد، غلط است چون کارگردان‌های زیادی داریم که فیلمنامه‌نویس هستند و آثار خوبی هم تولید کرده‌اند اما گاهی اوقات شاهد این موضوع هستیم که ولعی در برخی از کارگردان‌ها وجود دارد و دوست دارند با کمترین بهانه و کمترین نقش در فیلمنامه، اسم خودشان را کنار فیلمنامه‌نویس اضافه کنند و به عنوان یک فیلمساز مولف شناخته شوند من نمی‌دانم منشا این موضوع چیست اما می‌دانم که آنها دوست دارند به صورت حق یا ناحق به عنوان مولف به حساب بیایند که معمولا این اتفاق به ناحق رخ می‌دهد.

قاسم‌زاده اصل در بخش دیگر از صبحت‌هایش با انتقاد از فیلمنامه‌های این دوره از جشنواره بیان کرد: من کم و بیش آثار این دوره از جشنواره را دیده‌ام و باید بگویم تاکنون فیلمی ندیده‌ام که فیلمنامه درخشانی داشته باشد. ضمن اینکه بیشتر فیلم‌های علاوه بر داشتن ضعف فیلمنامه ضعف ساختاری هم دارند از همین رو تعجب می‌کنم که چگونه ساخته شده‌اند چون غلط‌های فاحش دراماتیک دارند و جالب‌تر اینکه بدون اینکه آنها متوجه شوند فیلم را با همین ضعف‌ها و غلط‌ها جلو برده اند.

وی افزود: از سوی دیگر وقتی مصاحبه‌های کارگردان‌ها را می‌خوانم و می‌بینم که اتفاقا به این غلط‌ها افتخار می‌کنند و خبرنگارانی را که در این باره انتقاد می‌کنند، بی سواد خطاب می‌کنند تعجب می‌کنم اما آنها در زمان اکران جواب این اشتباهات را می‌گیرند چراکه مخاطب این ضعف‌ها را پس می‌زند و در نتیجه موفق نمی‌شوند. این نکته را هم باید اضافه کنم سینمای ما بیشتر از فیلمنامه از فقر بصری رنج می‌برد یعنی نه زیبایی بصری داریم و نه معنا که این موضوعات من را رنج می‌دهد.

این فیلم‌نامه‌نویس و کارگردان درباره موضوعات آثار این دوره از جشنواره فیلم فجر و نشان دادن برخی از روابط در آنها عنوان کرد: من کمترین تعلق خاطری به این گونه فیلم‌ها ندارم ولی اگر بپذیریم که سینما و تلویزیون باید آیینه تمام‌نمای جامعه باشند و این اتفاقات در جامعه وجود دارد بنابراین باید دیدن این روابط در فیلم‌ها را هم بپذریم. البته من این اتفاق را نفی یا تایید نمی‌کنم اما لاجرم باید سراغ ساخت این فیلم‌ها برویم. این را هم باید بپذریم که برخی از قبح‌ها در جامعه شکسته شده و نمی‌شود ظاهرمان را بزک کنیم در حالی که در باطن دچار ضعف هستیم البته این به این معنی نیست که در فیلم هایمان این روابط اشتباه را توصیه کنیم.

رییس انجمن صنفی فیلمنامه‌نویسان در بخش دیگر از صبحت هایش با بیان اینکه مرد ستیزی عجیبی در برخی از فیلم‌ها وجود دارد، مطرح کرد: نمی‌دانم چرا مردها در فیلم‌ها انقدر بد نشان داده می‌شوند و گویا یک مرد ستیزی در فیلم‌ها وجود دارد. البته به نظر می‌رسد چنین کارگردان‌هایی این موضوع را برای به دست آوردن مخاطبان زن انجام می‌دهند این را هم باید بگویم همان روزی که در سینما و تلوزیون مردها رقصنده شدند آسیب‌ها ظاهر شد و رفته رفته دیدیم که آنها ناهنجاری‌هایی زیادی مثل تمایلات عجیب و غریب جنسی دارند و از طرف دیگر به صورت پیش فرض این بحث مطرح شد که در جامعه به زن‌ها ظلم می‌شود.

کد خبر 4533507 زهرا منصوری

منبع: مهر

کلیدواژه: سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر فیلمنامه نویسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۶۳۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستمزدم برای فسیل کم بود

به گزارش همشهری آنلاین، هفته گذشته بیانیه صنفی انجمن فیلمنامه‌نویسان خانه سینما منتشر شد که در آن علیرغم اذعان به کم بودن دستمزدهای پیشنهادی نویسندگان برای سال پیش‌رو، قیمت‌های پایه برای نگارش فیلمنامه سینمایی و تلویزیونی اعلام شد.

در این بیانیه دستمزد نوشتن یک فیلمنامه کامل سینمایی ۵۰۰ میلیون تومان و بالاترین رقم بود. دستمزد نگارش هر قسمت سریال تلویزیونی ۸۰ میلیون تومان و جالب آن‌که این رقم برای هر قسمت سریال نمایش خانگی، ۱۲۰ و ۱۵۰ میلیون تومان اعلام شده بود. به بهانه این بیانیه و ارقام اعلام شده با حمزه صالحی، نویسنده و فیلمنامه‌نویس فسیل و بسیاری از فیلم‌های کمدی چند سال اخیر به گفت‌وگو نشستیم.

صالحی در واکنش به قیمت‌ها و درصد تحقق‌ آن برای نویسندگان گفت: با توجه به اینکه رقم دستمزد برای کارگردان‌ها و بازیگرها افزایش پیدا کرده طبیعتا قیمت نوشتن فیلمنامه هم باید افزایش پیدا کند. اگر دو سال پیش قیمت نوشتن یک فیلمنامه ۷۰ میلیون تومان بود برای شرایط فعلی طبیعتا باید بیشتر باشد اما من فکر نمی‌کنم اعداد اعلامی جدید هم محقق شود. در فیلمنامه‌نویسی مجوزی نداریم و هر کس اراده کند می‌تواند فیلمنامه بنویسد

صالحی ادامه داد: واضح است که ما سازوکار درستی نداریم. در دنیا مبلغ دستمزد برای فیلمنامه‌نویس، یک درصدی از قیمت پروژه است؛ مثلا در ترکیه بین ۷ تا ۱۱ درصد پروژه را به فیلمنامه اختصاص می‌دهند اما اینجا این‌گونه نیست.

جزئیاتی تازه درباره سال گربه و بهرام افشاری | کمدی متفاوت در سینمای ایران ارگان‌ها و دفاتر خصوصی این ارقام را جدی نمی‌گیرند

نویسنده فیلم بخارست با بیان آن‌که با اعلام ارقام از سوی انجمن مخالف نیست، توضیح داد: من مخالف این نیستم که عدد اعلام شود اما مکانیسم اجرایی برای محقق کردن آن نداریم. باید تکلیفی به ارگان‌ها اعلام شود و دفاتر خصوصی سازوکاری داشته باشند تا ملزم شوند این عدد را رعایت کنند. تا وقتی که هیچ تکلیفی به عهده ارگان‌ها یا تهیه‌کننده نباشد با شما چانه می‌زنند و آن عدد را دریافت نمی‌کنید. در پلفترم ژانر اجتماعی اقبال بیشتری دارد اما عددی که برای دستمزد نوشتن هر اپیزود در پلتفرم‌ها هم اعلام شده احتمال خیلی ضعیفی دارد که محقق شود مگر برای پروژه های خاص و تاریخی

این نویسنده در پاسخ به اینکه چرا این اتفاق بیشتر برای نویسنده‌ها در سینما رخ می‌دهد، افزود: کارگردان باید مجوز بگیرد تا نامش به عنوان کارگردان یک اثر ثبت شود ولی در فیلمنامه‌نویسی مجوزی نداریم و هر کس اراده کند می‌تواند فیلمنامه بنویسد.

حمزه صالحی نویسنده فیلم «فسیل»

او ادامه داد: از این رو در بازار قیمت‌شکنی اتفاق می‌افتد و اگر میزان دریافتی شما عدد بالایی باشد با شما کار نمی‌کنند چراکه قیمت‌های خیلی پایین‌تری وجود دارد. قیمت را نصف می‌کنند و با یک فیلمنامه‌نویس دیگر کار می‌کنند.

نویسنده فیلم انفرادی با اشاره به نقش انجمن فیلمنامه‌نویسان گفت: در کانون فیلمنامه تعامل وجود دارد و مشکل از سوی آنها نیست. کانون باید برای ارشاد مکانیسمی تعریف کند تا این را یک تکلیف برای ارگان‌ها و دفاتر بداند. حتی نه برای سقف قیمت اما حداقل برای کف دستمزد یک عددی تعیین شود.

در این بیانیه حتی قیمت‌ها به تفکیک ژانر نوشته نشده‌اند!

صالحی بیانیه منتشرشده را فاقد دسته‌بندی دانست و ادامه داد: در این بیانیه حتی آثار از نظر ژانری دسته‌بندی نشده‌اند و کسوت و سابقه نویسنده دسته بندی نشده است. مشکل اجرایی همین است که یک عدد برای تمام شرایط اعلام می‌شود؛ در صورتی که شرایط فیلمنامه اجتماعی و کمدی زمین تا آسمان فرق می‌کند. در این بیانیه حتی آثار از نظر ژانری و کسوت و سابقه نویسنده، دسته بندی نشده اند. در صورتی که شرایط فیلمنامه اجتماعی و کمدی زمین تا آسمان فرق می‌کند

وی افزود: من هم اگر فیلمنامه اجتماعی بنویسم با قیمت کمتری این کار را می‌کنم چراکه سینمای اجتماعی، سینمای حمایتی است. همه می‌دانیم که بودجه تهیه‌کننده برای چنین آثاری، مانند فیلم کمدی نیست، حتی بازیگری که برای فیلم کمدی ۳ میلیارد پیشنهاد می‌دهد برای فیلم اجتماعی با ۶۰۰ یا ۷۰۰ میلیون تومان هم کار می‌کند.

او با اشاره به وضعیت متفاوت در پلتفرم‌ها، دسته‌بندی دستمزدها را مهم دانست و افزود: در پلفترم، ژانر اجتماعی اقبال بیشتری دارد آنجا می‌توان این نسبت را برعکس کرد یا به هم نزدیک کرد اما عددی که برای دستمزد نوشتن هر اپیزود در پلتفرم‌ها هم اعلام شده احتمال خیلی ضعیفی دارد که محقق شود مگر برای پروژه‌های خاص و تاریخی.

فیلمنامه‌ اجتماعی با ۵۰ تا ۷۰ میلیون خرید و فروش می‌شود

نویسنده تگزاس۲ با بیان اینکه ارقام اعلام شده حتی به فیلم‌های کمدی هم تعلق نمی‌گیرد، گفت: در ژانر کمدی شاید من جزو کسانی باشم که دستمزد مناسب‌تری دریافت می‌کنم اما این قیمتی که اعلام شده حتی به من هم تعلق نمی‌گیرد. دستمزد نوشتن فیلمنامه اجتماعی خیلی از این کمتر است و در جریانم که با ۵۰ یا ۷۰ میلیون فیلمنامه اجتماعی خرید و فروش می‌شود.

صالحی در نهایت با اشاره به پرفروش‌ترین فیلم سینمای ایران پس از انقلاب یعنی فسیل که نوشتن فیلمنامه آن برعهده خودش بوده، گفت: در پروژه فیلم فسیل با فروش میلیاردی که داشت هم قیمت نگارش سال گذشته، به من تعلق نگرفت. من خیلی وقت است با آقای عامریان کار می‌کنم و رویه ایشان به این ترتیب است که وقتی فیلمی می‌فروشد، خودشان یک هدیه در نظر می‌گیرند.

کد خبر 849248 منبع: ایرنا برچسب‌ها خبر مهم بازیگران سینما و تلویزیون ایران سینمای ایران چهره‌های مشهور

دیگر خبرها

  • انتشارفراخوان حمایت از تولیدات نمایشی انجمن هنرهای نمایشی خوزستان
  • یک جایزه و یک نامزدی برای «لوتریا» در آمریکا و بلژیک
  • نامه ۱۰ انجمن بزرگ تولیدی به رهبر انقلاب
  • نویسنده فیلم سینمایی فسیل : دستمزدم به اندازه ارقامِ انجمن فیلمنامه‌نویسان هم نبود!
  • دولت عشق آمد و من دولت پاینده شدم/ نگاهی به فیلم مست عشق
  • دستمزدم برای فسیل کم بود
  • دستمزدم برای «فسیل» هم به اندازه ارقامِ انجمن فیلمنامه‌نویسان نبود!
  • دستمزدم برای «فسیل» به اندازه ارقامِ انجمن فیلمنامه‌نویسان هم نبود!
  • عکاسان برای مشارکت در پروژه‌های سینمایی مجوز بگیرند
  • دومین نشست «عصابیفکن» برگزار شد