Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-06@16:38:55 GMT

جهاد اکبر نکردیم، به اخلاق نرسیدیم

تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۶۹۰۸۲۳

خرداد: معاون رئیس‌جمهور گفت: گزارش سازمان ملل درباره شاخص توسعه انسانی کاملا نشان می‌دهد که ایران از یک کشور فقرزده، چطور به کشوری درحال پیشرفت و در آستانه‌ی ورود به دایره کشورهای خیلی توسعه‌یافته قرار دارد.
به گزارش خرداد به نقل از خبر آنلاین ، انقلاب اسلامی در ایران چهل ساله شد. چهل سال مرز پختگی محسوب می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در خیلی از حوزه های توسعه ای پیشرفت ها و جهش های معنی‌دار و چشم گیری را شاهد بودیم. البته در کنار این پیشرفت ها، مشکلاتی نیز در کشور بر اثر تحریم ها و برخی سوء مدیریتها وجود داشته و دارد که رفع آنها نیازمند تدبیر و هم افزایی تمام ارکان های حاکمیت است.
معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور که در ۲۲ بهمن ۵۷، ۱۷ سال داشت، امروز ضمن برشمردن دستاوردهای انقلاب به ویژه در حوزه زنان، می گوید: وضعیت امروز ایران با قبل از انقلاب به هیچ وجه قابل مقایسه نیست و حرف کسانی که شبهه آفرینی می کنند هیچ مبنایی ندارد.
مشروح گفتگوی خبرآنلاین با معصومه ابتکار را در ادامه بخوانید.
*****
در آستانه‌ی پیروزی چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی هستیم. به نظر شما بزرگترین حسرت و مهم‌ترین دستاورد چهل سال اخیر چه بوده است؟
حسرتی که به آن نرسیدیم اخلاق در حوزه‌ی سیاسی است.
منظورتان در حوزه عدم تحقق اخلاق سیاسی، انتقاد به یک جناح خاص است یا  هر دو طیف اصلاح‌طلب و اصولگرا را شامل می شود؟
خیر، اصلا به این شکل نگاه نمی‌کنم. به طور کلان می گویم که بداخلاقی‌ها، بی‌انصافی‌ها و استفاده از بهتان و تهمت برای تخریب رقیب در حوزه‌ی سیاسی بسیار زیاد است.
علت چنین حسرتی را چه می‌دانید؟
علتش این است که جهاد اکبر نکردیم. همیشه جهاد اکبر در کنار مبارزه با استکبار مورد تاکید امام خمینی بود. فکر می‌کنم که این جهاد اکبر فراموش شده است.
از نظر شما دستاوردهای مهم چهل سال اخیر ایران چه مصادیقی هستند؟
حرکت پرشتاب ما در شاخص‌های توسعه انسانی را هم می‌توان از جمله مهم ترین دستاورد انقلاب در نظر گرفت. امروز ایران در دایره کشورهای دارای توسعه انسانی خیلی بالا قرار دارد. این دستاورد در حالی حاصل شد که کشور با مشکلات فراوانی اعم از هشت سال جنگ تحمیلی و تحریم‌های سخت دست و پنجه نر می کرد اما امروز جزو کشورهای با توسعه انسانی بالا محسوب می شود.
در شاخص‌های مربوط به زنان، ما گزارش چهل ساله‌ی وضعیت زنان را برای اولین بار منتشر کرده‌ایم که گزارش بی‌نظیری است، از بین ۲۰۰ شاخص وضعیت مربوط به زنان، ۴۰ شاخص را انتخاب کردیم و روند چهل ساله را درنظر گرفتیم تا مشخص شود، از کجا به کجا رسیده‌ایم. البته در برخی شاخص ها اطلاعات پایه از دوره زمانی کمتری موجود بود.
در مجموع تحولات مربوط به جامعه زنان ایران بسیار بسیار چشمگیر است؛ مشخصا بخش ها و زمینه هایی هستند که بعد از انقلاب امکان فعالیت زنان در آن عرصه ها فراهم شد. مثلا خانواده‌های سنتی و مذهبی قبل از انقلاب چندان مایل به تحصیل فرزندان دختران نبودند اما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی این نگاه و دیدگاه تغییر کرد. در حوزه بهداشت و درمان نیز همین اتفاق افتاد.
نمونه دیگر در حوزه ورزش است. اگر این چارچوب موازین دینی برای رشته‌های ورزشی به وجود نمی‌ آمد، همچنان بسیاری از خانواده‌های متدین و سنتی اجازه‌ی حضور در عرصه ورزش را به دختران خود نمی‌دادند اما بعد از انقلاب این نگاه عوض شد و زنان و دختران ما امروز در آوردگاه های جهانی قهرمانی‌های زیادی را برای کشور به دست آوردند. البته این‌ها دستاوردها دلیلی بر نفی ایراداتمان نیست. ایراد و مشکل هم داریم و برای آن هم یک گزارش تحلیلی می‌دهیم.
پاسخ شما به کسانی که شبهه افکنی می کنند و به جوانان آدرس و اطلاعات غلط می دهند و می‌گویند «وضعیت اقتصادی مردم در زمان شاه خوب بود و تنها خدماتی همچون برق و آب رایگان نبود» چیست؟
در آن زمان سطح سواد زنان ایرانی ۳۵ درصد بوده است اما امروز نزدیک ۸۹ درصد زنان باسواد هستند. شتاب رشد نرخ سواد در زنان بیشتر از مردان است که یکی از بالاترین شتاب های نرخ سواد بین کشورهای دنیا محسوب می شود. قبل از انقلاب، کمتر از ۵ درصد از زنان ایرانی تحصیلات دانشگاهی داشتند اما امروز با احتساب دوره‌ی کاردانی، بالای ۲۷ درصد زنان تحصیلات دانشگاهی دارند. در مجموع وضعیت امروز با قبل از انقلاب به هیچ وجه قابل مقایسه نیست و چنین حرفی مبنایی ندارد.
در زمان رژیم شاه در روستاها که هیچ، در شهرها نیز پزشک نداشتیم. امروز پزشکان زن درصد قابل توجهی هستند، رشد بسیار خوبی را در تعداد پزشکان زن و متخصصین زن در رشته های مختلف داریم. بسیار از لحاظ شاخص های توسعه ای شرایط ایران با آن دوران تغییر کرده است.
شاخص توسعه انسانی یک شاخص بین‌المللی است، گزارش سازمان ملل درباره این شاخص کاملا نشان می‌دهد که ایران از یک کشور فقرزده، چطور درحال پیشرفت و در آستانه‌ی ورود به دایره کشورهای خیلی توسعه‌یافته است.
امروز، پسران و دختران روستایی به راحتی می‌توانند وارد دانشگاه شوند. تحقق این امکان در پیش از انقلاب و به طور روشن سال ۵۵ یک رویای غیرقابل تصور محسوب می‌شد که جوان یک روستایی مدارج بالای تحصیلات عالی دانشگاهی را طی کند، البته این مسئله به هیچ عنوان نفی مشکلات نیست چون امروز نیز در بعضی جاها دختران و  پسرانی داریم که هنوز به مدرسه هم نمی‌روند. برچسب ها: معصومه ابتکار ، انقلاب ، معاون رئیس‌جمهور

منبع: خرداد

کلیدواژه: معصومه ابتکار انقلاب معاون رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۹۰۸۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آینده‌ای روشن با زمین بدون پلاستیک

 به گزارش خبرگزاری صداوسیمامرکز یزد، محمد علی حاتمی زاده با اشاره به اینکه استفاده بی‌رویه از پلاستیک و عدم مدیریت صحیح آن، باعث آلودگی هوا، آب و خاک شده و به تخریب زمین و حیات وحش منجر می‌شود، تصریح کرد: بحران پلاستیکی به یکی از بزرگترین چالش‌های محیط زیست تبدیل شده است.
 
وی افزود: اولین گام برای رسیدن به یک جهان پلاستیکی کمتر و زمین پاک‌تر، کاهش مصرف پلاستیک یکبار مصرف و ترویج استفاده از جایگزین‌های قابل بازیافت و دوباره پذیر آن است.

حاتمی زاده ضمن بیان اینکه باید به توسعه فناوری‌های جایگزین پلاستیک که قابل تجزیه هستند توجه شود، خاطر نشان کرد: برای شروع پیشنهاد می‌کنم در فروشگاه تعاونی سازمان جهاد کشاورزی به جای پلاستیک از کیسه‌های پارچه‌ای که به همین منظور تهیه شده است، استفاده شود.

وی با اشاره به اینکه، باید به توسعه سیاست‌ها و قوانین سخت‌گیرانه در خصوص بازیافت و دور انداختن پلاستیک توجه کنیم افزود: آموزش و افزایش آگاهی عمومی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است تا همگان به اهمیت حفظ محیط زیست و کاهش استفاده از پلاستیک آگاه شوند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان عنوان کرد: تمامی اقشار جامعه به عنوان شهروند، مسئولیت دارند تا با اقدامات کوچک خود، به حفظ زمین و آینده بهتر برای نسل‌های آینده بپردازند.

حاتمی زاده در پایان عنوان کرد: روز زمین پاک با شعار جهانی «سیاره زمین در مقابل پلاستیک» شناخته می‌شود و برای تحقق ان مشارکت مردمی بسیار اهمیت دارد.

دیگر خبرها

  • اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم
  • انزوای رژیم صهیونیستی در جشنواره‌ها/ از فرصت‌ها استفاده نکردیم
  • خدمات جهاد سازندگی ماندگار است
  • تجهیز زیر ساخت‌های ۹۰ درصد روستا‌های ایران
  • خیزش دانشگاهی علیه ظلم در جهان آغاز شده است
  • آینده‌ای روشن با زمین بدون پلاستیک
  • حامیان دروغین زنان ایران دختران دانشجورا در خیابان لگدمال می کنند
  • حامیان آزادی زنان ایران دختران دانشجورا در خیابان لگد مال می کنند
  • انقلاب اسلامی ایران ادامه دهنده مکتب امام صادق (ع)است
  • مدیرعامل شرکت پتروایران منصوب شد