Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@02:45:07 GMT

رقابت یک نظامی و یک شاهزاده برای نخست وزیری تایلند

تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۶۹۶۸۳۸

رقابت یک نظامی و یک شاهزاده برای نخست وزیری تایلند

تهران - ایرنا - در روزهای آخر هفته گذشته ورود یک شاهزاده و یک نظامی در انتخابات تایلند به موضوعی چالشی در میان جامعه این کشور تبدیل شد.

به گزارش ایرنا، باگذشت نزدیک به پنج سال از کودتای نظامی در تایلند، مردم این کشور برای بازگشت دموکراسی در حالی به انتخابات آینده نزدیک می‌شوند که در روزهای آخر هفته گذشته رقیبی چشمگیر از خاندان سلطنتی در مقابل رهبر کودتای نظامی در رسانه‌ها حضور یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش بانکوک پست، «اوبول راتانا» شاهزاده 67 ساله تایلند جمعه 8 فوریه (19 بهمن) اعلام کرد که قصد دارد نامزد نخست وزیری از طرف حزبی شود که به «تاکسین شیناواترا»، نخست‌وزیر سابق تایلند که با کودتای نظامی از قدرت برکنار شد، وفادار است.
انتخابات تایلند قرار است 24 مارس (چهارم فروردین 98) برگزار شود. این اولین انتخابات بعد از کودتای 2014 است که علیه دولت «طرفدار تاکسین» انجام شد.
«تاکسین شیناواترا» از 2001 تا 2006 نخست‌وزیر تایلند بود و با یک کودتای نظامی از کار برکنار شد. او تنها نخست‌وزیر تایلند بوده است که توانسته یک دوره چهار ساله کامل را در قدرت بماند. خواهر او، «ینگلاک شیناواترا» نیز از 2011 تا 2014 نخست‌وزیر تایلند شد، اما او نیز با رأی دادگاه قانون اساسی و سپس کودتای نظامی از نخست‌وزیری برکنار شد.
به دنبال نزدیک شدن به تاریخ انتخابات در هفته گذشته حزب نجات ملت تایلند، در یک اقدام بی‌سابقه اعلام کرد که شاهزاده «اوبول راتانا» (خواهر پادشاه تایلند) را به‌عنوان نامزد نخست‌وزیری برای شرکت در انتخابات پیش‌رو معرفی می‌کند.
این اقدام با واکنش منفی «ماها واچیرالونگ‌کورن»، پادشاه تایلند روبه‌رو شد. او در یک موضع‌گیری رسمی، اقدام خواهرش را یک عمل سیاسی نامناسب و بی‌سابقه توصیف کرد.
تصمیم خواهر پادشاه برای نامزدی در انتخابات، برخلاف سنت خاندان سلطنتی تایلند است که به شکل علنی در سیاست کشور مداخله نمی‌کنند.
با مخالفت پادشاه حزب نجات ملت تایلند، ضمن اعلام وفاداری به پادشاه و خاندان سلطنتی اعلام کرد که از فرمان سلطنتی تبعیت می‌کند و نسبت به حضور اوبول راتانا خواهر پادشاه در انتخابات منصرف می‌شود.
اگر چه با تصمیم حزب نجات ملت تایلند مسئله نامزدی این شاهزاده منتفی است، اما به گفته ناظران، حتی اگر این حزب بر تصمیم خود پافشاری می‌کرد، به دلیل مخالفت پادشاه، کمیسیون انتخابات صلاحیت شاهزاده را برای نامزدی رد می‌کرد.
کارشناسان اتفاقات اخیر در تایلند را از این جهت جالب توجه می‌بینند که باعث ایجاد مسیری جدید در وضعیت رکود سیاسی تایلند شده است.
سلطنت در تایلند جایگاهی معنوی و روحانی دارد و حضور اعضای خانواده سلطنتی در عرصه عمومی معمولاً به وظیفه‌ یا مناسبت اشرافی مربوط است. در تاریخ اخیر تایلند چنین اتفاقی بی‌نظیر بوده است.
شاه که یک سال از خواهرش کوچک‌تر است روز جمعه (19 بهمن ماه) گفته بود که نامزدی یک عضو خانواده سلطنتی علیه روح قانون اساسی کشور و «نامناسب» است.
شاهزاده اوبول راتانا در زمان اعلام آمادگی خود برای حضور در انتخابات گفت که با پذیرش نامزدی نخست‌وزیری قصد دارد حقوق شهروندی خود را تمرین کند. او گفت که من عناوین سلطنتی را برای زندگی کردن به‌عنوان یک فرد عادی کنار گذاشته‌ام. او همچنین افزود که تلاش برای دستیابی به حقوق و آزادی بدون هیچ گونه مزیت اشراف‌مآبانه‌ای موجب شد این تصمیم را بگیرد.
آساق**9473**17663**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي تايلند انتخابات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۹۶۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تیم هاکی روی یک جوانان ایران پنجم شد

به گزارش خبرگزاری مهر، تیم ملی هاکی روی یخ کشورمان امروز در آخرین بازی خود در مسابقات قهرمانی جوانان آسیا و اقیانوسیه برابر تیم ملی هند به میدان رفت و با نتیجه ۱۴ بر ۲ به سومین پیروزی خود دست یافت.

جوانان هاکی باز کشورمان که دوم اردیبهشت ماه به منظور شرکت در این مسابقات به ازبکستان سفر کرده بود در پنج بازی خود، دو باخت و سه برد ثبت کردند.

هاکی بازان جوان ایران که در گروه A با تیم های ازبکستان، تایلند، مالزی و کویت همگروه بودند بعد از باخت مقابل ازبکستان و تایلند توانستند تیم های کویت و مالزی را مقتدرانه و با اختلاف مغلوب کنند و به عنوان تیم سوم گروه خود برای دیدار رده بندی به مصاف هند تیم سوم گروه B بروند.

تیم ملی کشورمان با پیروزی برابر هند به مقام پنجم این رقابت ها دست یافت و نسبت به سال گذشته یک پله صعود کرد.

ملی پوشان جوان هاکی روی یخ ایران در این رقابت ها دومین حضور خود در بازی های آسیایی را تجربه می کردند. ایران در دوره قبل در بین شش تیم ششم شد و امسال در بین 10 تیم شرکت کننده از کشورهای ازبکستان، تایلند، مالزی، کویت، امارات، مغولستان، هند، اندونزی و ماکائو با کسب سه برد و دو باخت مقام پنجمی این رقابتها را از آن خود کرد تا به پشتوانه این جوانان شایسته آینده خوب هاکی روی یخ زودتر از حد تصور فرا برسد.

ازبکستان و تایلند هم گروه ایران که جلوی صعود تیم ایران به جمع چهار تیم را گرفتند امروز در فینال برای مدال طلا و نقره مسابقات در مقابل یکدیگر صف آرایی خواهند کرد.

کد خبر 6093210

دیگر خبرها

  • آغاز تبلیغات مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم /رقابت ۹۰ کاندیدا برای فتح ۴۵ کرسی پارلمان
  • رقابت ۱۲ نفر برای ۶ کرسی دیگر مجلس در آذربایجان شرقی
  • عدم مشارکت جبهه نجات ملی تونس در انتخابات
  • احمد مسجدجامعی: در اوایل انقلاب، بسیاری از مهم‌ترین مشاغل از جمله ریاست‌جمهوری، نخست‌وزیری و نمایندگی مجلس و استانداری بحق در اختیار معلمان بود/ از اقدامات نابخشودنی سال‌های اخیر، تغییر نام دانشگاه تربیت معلم است
  • اسراری که گورهای تاریخی افشا کردند
  • تیم هاکی روی یخ جوانان ایران پنجم شد
  • تیم هاکی روی یک جوانان ایران پنجم شد
  • ماجرای «نفرین فرعون» چگونه بر سر زبان‌ها افتاد؟
  • هالند به جای پادشاه بربرها در بازی کلش آف کلنز!
  • لندن و تجهیز اوکراین برای جنگ بهاره پیش از انتخابات انگلیس