Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر: علی محمد شاعری عضو هیئت رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، ضمن اشاره به دستاورد‌های حوزه کشاورزی اظهار داشت: ایران پیش از سال ۵۷ در بخش خود اتکایی ضریب کمتر از ۳۰ درصد داشت و این به بدین معناست که ۷۰ درصد نیاز محصولات غذایی از طریق واردات تأمین می‌شد.

وی با اعلام اینکه ضریب خود اتکایی کشور در چهل سال گذشته در حوزه تأمین نیاز‌های غذایی به ۸۰ درصد رسیده است، افزود: معنای این عدد این است که ۸۰ درصد نیاز غذایی مردم در داخل کشور تأمین می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس ضمن طرح این موضوع که پیش از انقلاب به شدت در حوزه تأمین مواد غذایی وابسته بودیم، گفت: در رژیم پهلوی گندم و شکر را وارد می‌کردیم، همچنین بسیاری از میوه ها، مواد پروتئینی همچون گوشت سفید، قرمز و تخم مرغ و محصولات لبنی همچون پنیر و کره را از دیگر کشور‌ها وارد می‌کردیم و الان در تولید بسیاری از این مواد غذایی خودکفا هستیم.

شاعری ادامه داد: در تولید گندم خودکفا شدیم و میزان تولید گندم در کشور از ۶ میلیون تن به بیش از ۱۴ میلیون تن رسیده است، همچنین در تولید شکر خودکفا شدیم، تولید برنج افزایش بسیار چشم گیری داشته و سالانه ۲ میلیون ۲۰۰ هزار تن برنج تولید می‌کنیم و تنها نیازمند واردات ۸۰۰ هزار تن برنج از دیگر کشور‌ها هستیم و توان تولید میوه کشور امروز بیش از ۲۰ میلیون تن است.

وی ادامه داد: امروز ظرفیت تولید گوشت سفید کشور بیش از ۳ میلیون تن است و با توجه به زیر ساخت‌هایی که ایجاد کردیم می‌توانیم مرغ مورد نیاز مصرفی را در داخل تولید کنیم، در تخم مرغ خودکفا شدیم و ۹۰ درصد گوشت قرمز مورد نیاز کشور در داخل تولید می‌شود.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس به خودکفایی کامل مواد لبنی اشاره و عنوان کرد: علاوه بر تولید و تأمین نیاز داخل در محصولات لبنی، تولیدات لبنی را به خارج از کشور صادر می‌کنیم و در بسیاری از محصولات مانند، کشمش، پسته، زعفران، سیب و دیگر محصولات به عنوان کشور صادر کننده صاحب نام مطرح هستیم.

شاعری با بیان اینکه کیفیت محصولات کشاورزی کشور بهبود پیدا کرده است، اظهار داشت: در گذشته تولید محصول کشاورزی با مصرف بی رویه کود و سموم شیمیایی همراه بود در حالیکه کشاورزی ما امروز سالم‌تر از گذشته با کاهش مصرف کود و سموم شیمیایی فعال است و محصولات ارگانیک و کشاورزی سالم رویکرد جدی در کشاورزی جدید ماست.

وی به شیوه‌های نوین آبیاری و استفاده از سامانه‌های آبیاری پرداخت و ادامه داد: پیش از انقلاب در این حوزه حرفی برای گفتن نداشتیم و امروز با استفاده از سامانه‌های نوین آبیاری در بیش از ۱.۵ میلیون هکتار زمین‌های کشاورزی در حال تولید محصولات کشاورزی هستیم.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس یادآور شد: درجه مکانیزاسیون تولید محصولات کشاورزی به چندین برابر پیش از انقلاب رسیده است و مراحل کاشت، داشت و برداشت کشاورزی که در گذشته غیر مکانیزه و غیر صنعتی بوده، امروز به کشاورزی نوین، دانش بنیان و با استفاده از پیشرفته‌ترین ماشین آلات کشاورزی صورت می‌گیرد.

بسیاری از محصولات کشاورزی ایران در دنیا صاحب نام است

شاعری تصریح کرد: امروز فعالان تشکل‌های تعاونی، تشکل‌های کشاورزی دولتی و خصوصی همچنین فارغ التحصیلان دانشگاه‌های کشاورزی به صورت تخصصی در حوزه تولید، بازاریابی و تمامی زنجیره‌های مربوط به بخش کشاورزی در حال فعالیت هستند و ما در بازار جهانی حضور فعالی داریم و به عنوان یک کشور صادر کننده صاحب نام در بخش کشاورزی هستیم. البته علی رغم آنکه تراز تجاری منفی داریم، ولی صادرات ما هر سال نسبت به سال قبل رشد بیشتری پیدا می‌کند.

وی افزود: در روند پیشرفت‌های کشاورزی رشد صادرات رشد کم شده و امیدواریم در تأمین نیاز‌های اساسی بخش کشاورزی به تراز تجاری مثبت برسیم و بتوانیم بازار‌های جهانی را به روی محصولات تولید داخل باز کنیم و تولید محصولات زراعی، باغی و دامی الان در کشور بیش از ۱۲۰ میلیون تن است و رتبه چهاردهم را در جهان از لحاظ تولید محصولات کشاورزی به خود اختصاص داده ایم و این یک موفقیت بسیار بزرگی است که با تلاش کشاورزان سخت کوش به دست آمد.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس تصریح کرد: با حمایت مسئولان از بخش کشاورزی امیدواریم در محصولات استراتژیک دیگر هم، چون دانه‌های روغنی، ذرت و خوراک دام خود کفا شویم که این سه محصول را در حال حاضر وارد می‌کنیم و امیدواریم با تلاش در این بخش هم بتوانیم خودکفا شویم.

منبع: فردا

کلیدواژه: خودکفایی محصولات کشاورزی انقلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۰۲۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بالغ‌بر ۵۰ درصد چاه‌های عمیق جوین متقاضی مجهز شدن به پنل‌های خورشیدی هستند

ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جوین گفت: بالغ‌بر ۵۰ درصد چاه‌های عمیق جوین متقاضی مجهز شدن به پنل‌های خورشیدی هستند.

 قاسمعلی نیک‌پسند در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: محققین توانسته‌اند با جایگزین کردن منابع و تولید برق از انرژی خورشید به نفع خود و برای تولید برق استفاده کنند.

وی در همین خصوص خاطرنشان کرد: شهرستان جوین دارای ۳۶۰ حلقه چاه عمیق می‌باشد که از این میزان در اولین کمیته فنی بالغ‌بر ۱۷۰ حلقه از آن متقاضی مجهز شدن به پنل خورشیدی شدند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جوین با اشاره به اینکه شهرستان جوین دارای تعداد ۳۶۰ حلقه چاه است، اذعان کرد: در چرخه تولید محصولات کشاورزی نیز مکانیزه کردن روند تولید از کاشت، داشت و برداشت با آمدن برق سر چاه توسط پنل‌های خورشیدی، بهره‌وری سیستم‌های آبیاری نوین را فراهم افزایش می‌دهد.

وی با بیان اینکه بدون شک کشاورزی را باید به سمت و سوی نوین‌سازی و کاهش هزینه‌های تولید پیش ببریم، افزود: طرح تجهیز چاه‌های عمیق به پنل‌های خورشیدی با هدف جلوگیری از خسارت قطعی برق در تابستان با توجه به افت عملکرد محصولات و سوختگی پمپ‌ها و ریزش میل چاه‌ها در حال ترویج است که با استقبال خوبی مواجه شده است.

نیک‌پسند اذعان کرد: در چرخه تولید محصولات کشاورزی نیز مکانیزه کردن روند تولید از کاشت، داشت و برداشت با آمدن برق سر چاه توسط پنل‌های خورشیدی، بهره‌وری سیستم‌های آبیاری نوین را فراهم افزایش می‌دهد.

وی در ادامه با اعلام اینکه شهرستان جوین به عنوان قطب تولید محصولات کشاورزی، نقش عمده‌ای در تأمین امنیت غذایی منطقه دارد، گفت: وسعت زمین‌های باغی و زراعی جوین ۳۵ هزار هکتار و محصولات عمده آن گندم، جو، چغندر قند، پیاز، انگور و پسته است.

جوین ۱۲ هزار بهره‌بردار در بخش‌های کشاورزی، باغداری، دام‌پروری و طیور دارد و کارخانه قند و مجتمع کشت و صنعت جوین از صنایع مهم مرتبط با بخش کشاورزی در این شهرستان هستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دشت هراز بزرگترین تولیدکننده برنج مازندران است
  • خبر وزیر کشاورزی درباره شکر؛ متقاضیان ثبت نام کنند
  • مشکل تولید بذر کشاورزی در مازندران امسال رفع خواهد شد
  • مشکل کمبود شکر حل شد؛ متقاضیان ثبت نام کنند
  • نیاز چین به کالاهای کشاورزی و نفتی/ چینی‌ها به دنبال کالای باکیفیت هستند
  • حمل بیش از ۲۸۰ هزار تن گندم از خوزستان به سراسر کشور
  • خودکفایی، اشتغال و معیشت با استفاده از پساب‌های کشاورزی
  • بالغ‌بر ۵۰ درصد چاه‌های عمیق جوین متقاضی مجهز شدن به پنل‌های خورشیدی هستند
  • خودکفایی در تولید برخی از ملزومات خودرو‌های سنگین در جنوبشرق کشور
  • حضور ۱۰ شرکت تولیدی کشاورزی مازندران در نمایشگاه اکسپو