Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@00:12:22 GMT

توسعه 40 ساله صنعت هواشناسی در سیستان و بلوچستان

تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۰۷۳۸۱

توسعه 40 ساله صنعت هواشناسی در سیستان و بلوچستان

زاهدان- ایرنا- تحول ایجاد شده در صنعت هواشناسی سیستان و بلوچستان در40 سال گذشته نشان از توجه ویژه نظام اسلامی به این خطه از ایران بزرگ است بطوریکه قبل از انقلاب تنها 4 ایستگاه هواشناسی در این استان وجود داشت اما اکنون به 20 ایستگاه رسیده وروزانه حداقل 300 گزارش جوی تولید می شود.

به گزارش ایرنا اگر چه هواشناسی زاهدان جزو قدیمی ترین ایستگاه های هواشناسی کشور به شمار می رود و در سال 1327 تاسیس شده که بر خلاف این قدمت، روند توسعه هواشناسی در سیستان و بلوچستان تا پیش از انقلاب با کندی همراه بود، به طوری که تا سال 1357 تعداد ایستگاه های سینوپتیک هواشناسی استان تنها چهار مورد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پس از انقلاب و همزمان با توسعه زیرساخت های کشور، هواشناسی نیز از شتاب توسعه عقب نماند و با جهش 450 درصدی در توسعه زیرساخت ها همراه شد.

**جهش 450 درصدی ایستگاه های هواشناسی سیستان و بلوچستان
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تعداد ایستگاه های هواشناسی موجود استان نسبت به قبل از انقلاب 450 درصد افزایش یافته است بطوریکه تا پیش از انقلاب تمام ایستگاه های هواشناسی استان 30 مورد بود اما اکنون به حدود 170 ایستگاه رسیده است.
محسن حیدری افزود: پیش از انقلاب 18 ایستگاه بارانسنجی، هفت ایستگاه اقلیم شناسی، چهار ایستگاه سینوپتیک هواشناسی و یک ایستگاه جو بالا در سیستان و بلوچستان فعال بود که مجموع آنها به 30 مورد می رسید اما اکنون تنها شمار ایستگاه های بارانسنجی استان با رشد 650 درصدی به 135 مورد رسیده است.
وی تصریح کرد: پس از پیروزی انقلاب تعداد ایستگاه های سینوپتیک هواشناسی و اقلیم شناسی استان نیز به 21 ایستگاه رسیده است.
حیدری با بیان اینکه قبل از انقلاب هیچ ایستگاه خودکار در سیستان و بلوچستان فعال نبوده است، گفت: هم اکنون هشت ایستگاه خودکار هواشناسی در استان فعال است و تمامی ایستگاه های سینوپتیک هواشناسی استان نیز به صورت نیمه خودکار فعالیت می کنند.
وی ادامه داد: علاوه بر این پس از انقلاب دو ایستگاه سنجش غبار نیز در استان فعال شده است که بر اساس برنامه احداث چند ایستگاه جدید نیز در دستور کار قرار دارد.
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان با اشاره به پروژه های در حال ساخت هواشناسی در استان افزود: هم اکنون چهار ایستگاه هواشناسی در زاهدان، دلگان، پسابندر و زرآباد در حال ساخت است که با تکمیل این پروژه ها شبکه پایش استان تقویت می شود.

**ارتقای نقش بانوان از امور دفتری به پست های مدیریتی
رئیس اداره توسعه مدیریت و منابع هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: پیش از انقلاب تنها سه خانم با مدرک دیپلم در امور دفتری و تایپ نامه در هواشناسی فعالیت می کردند اما اکنون تعداد بانوان کارمند این اداره 170 درصد رشد یافته و برخی از بانوان جزو روسای ستادی اداره کل هواشناسی هستند.
محسن نوری افزود: هم اکنون رئیس اداره مهندسی تجهیزات هواشناسی استان یعنی نبض خدمات فنی و سخت افزاری هواشناسی یکی از بانوان کوشا و فعال است که در این بخش نیز موفقیت های خوبی کسب کرده است.
وی ادامه داد: روسای دبیرخانه، مسئول حقوقی و حسابداری نیز در اداره کل هواشناسی استان از بانوان هستند که در امور محوله بسیار خوب عمل می کنند.
رئیس اداره توسعه مدیریت و منابع هواشناسی سیستان و بلوچستان افزود: به لحاظ سطح سواد نیز بانوان هواشناسی استان شاهد یک جهش قابل توجه بودند به طوری که قبل از انقلاب مدرک تحصیلی هر سه کارمند خانم هواشناسی دیپلم بود اما اکنون 2 نفر با مدرک فوق لیسانس و 5 نفر با مدرک لیسانس مشغول به کار هستند.
نوری تصریح کرد: هم اینک بانوان در تصمیم گیری های کلان هواشناسی سیستان و بلوچستان نقش آفرین هستند و به عنوان نماینده در شورای توسعه مدیریت و منابع هواشناسی کشور حضور دارند.

**از 15 دیپلمه به 60 لیسانس و فوق لیسانس رسیدیم
رئیس اداره توسعه مدیریت و منابع هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: قبل از انقلاب فقط 15 کارمند با مدرک دیپلم در هواشناسی استان فعالیت می کردند اما اکنون شمار کارمندان این اداره به 81 نفر با تحصیلات بالا رسیده است.
نوری ادامه داد: به طور کلی تعداد پرسنل هواشناسی استان نسبت به سال 57 بیش از 400 درصد افزایش یافته است.
وی افزوذ: از مجموع پرسنل هواشناسی 22 نفر فوق لیسانس و 37 نفر لیسانس هستند که نشان می دهد سطح سواد و تحصیلات آکادمیک در هواشناسی استان نسبت به قبل از انقلاب رشد جهش گونه داشته است.

**تأسیس واحد پیش بینی در هواشناسی استان
معاون توسعه و پیش بینی هواشناسی سیستان و بلوچستان نیز گفت: قبل از انقلاب پیش بینی وضع هوا به صورت متمرکز در سازمان هواشناسی کشور انجام می شد اما پس از انقلاب مسئولیت این کار به استان ها محول و همزمان در سیستان و بلوچستان نیز گروه پیش بینی هواشناسی تأسیس شد.
دوست محمد کلیم اظهار داشت: قبل از انقلاب فرآیند تولید نقشه های زمان واقعی هواشناسی بسیار زمانبر بود و در برهه ای بین 12 تا 24 ساعت زمان نیاز داشت اما اکنون به مدد طراحی و استفاده از نرم افزارهای تخصصی، این نقشه ها در کمتر از 10 دقیقه تهیه و برای بهره برداری آماده می شود.
وی با بیان اینکه علاوه بر نقشه های زمان واقعی، اکنون نقشه های پیشیابی و مدل های عددی نیز در هواشناسی تولید می شود، افزود: فراتر از همه این موارد اینکه سازمان هواشناسی کشور مدل جدید گردش عمومی جو طراحی کرده است که مزیت هایی نسبت به موارد مشابه دارد.
9908 **6081

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي چهل سالگي انقلاب توسعه هواشناسي سيستان و بلوچستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۰۷۳۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیستان و بلوچستان بعد از سیل (عکس)

به گزارش صدای ایران از ایسنا،پس از باران‌های سیل‌آسا چند هفته اخیر در استان سیستان و بلوچستان و فروکش کردن آب در بیشتر مناطق، ساکنان روستا‌های آسیب دیده با خسارات پس از سیل از جمله بسته بودن راه‌های ارتباطی، آب گرفتگی منازل و غیر قابل استفاده شدن وسایل خانه دست و پنجه نرم می‌کنند؛ روستای پزم تیاب از توابع بخش مرکزی کنارک این استان، یکی از مناطقی است که هنوز با تبعات سیل دست و پنجه نرم می‌کند.

دیگر خبرها

  • کارگران نمونه و کارفرمایان سلامت محور سیستان و بلوچستان تجلیل شدند
  • لزوم تقویت فرهنگ کار تیمی در سیستان و بلوچستان
  • ستاد اقتصادی نحوه مشارکت مردم را در توسعه استان تبیین کند
  • سفر سرپرست وزارت صنعت و تجارت طالبان به ایران
  • معرفی ظرفیت‌های مختلف تولیدی و صادراتی سیستان و بلوچستان در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • ظرفیت‌های مختلف تولیدی و صادراتی در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ معرفی می شود
  • سیستان و بلوچستان بعد از سیل (عکس)
  • هواشناسی سیستان و بلوچستان همزمان ۲ هشدار زرد صادر کرد
  • هشدار هواشناسی سطح زرد جوی برای سیستان و بلوچستان
  • صدور دو هشدار زرد جوی و دریایی در سیستان و بلوچستان