Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-26@15:54:53 GMT

راهی ارزان و موثر برای داشتن محیط‌زیست سالم

تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۱۱۵۳۴

راهی ارزان و موثر برای داشتن محیط‌زیست سالم

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، رشد شهرنشینی در دهه های اخیر، به همراه مزایای خود، خساراتی نیز به محیط زیست انسان وارد کرده است. هرچند این اثرات منفی در مواردی اجتناب ناپذیر است، ولی عدم توجه کافی و رسیدگی به این موضوع در آینده ای کوتاه خسارات مالی، انسانی و زیست محیطی جبران ناپذیری را محیط جغرافیایی زیست انسان وارد می سازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بنابراین آنچه اهمیت دارد این است که در کنار رشد و توسعه شهرها تدابیری برای کنترل آثار منفی این توسعه بر محیط زیست اندیشیده شود. یکی از راهکارهایی که به کمک رفع این آلودگی های زیست محیطی آمده است؛ استفاده از فناوری زیست پالایی است. تکنیک مدیریت زباله که با استفاده از موجودات زنده برای حذف یا خنثی کردن آلاینده‌ها از یک وضعیت آلوده مورد استفاده قرار می گیرد.


دشواریهای که اکنون دنیا در پاکسازی پسماند زیان آور خود با آن روبرو است به مراتب بیش از چیزی است که یکی دو دهه قبل تصور آن می رفت. زیست پالایی فرآیندی است که به وسیله آن پویایی و یا سمی بودن ماده های آلوده زا در یک مکان با بهره گیری از فرآیندهای زیستی برطرف می شود یا کاهش می یابد.

استفاده از فناوری‌های نوین زیستی برای تصفیه فاضلاب‌های شهری
ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی یکی از بخش هایی است که در حوزه رفع مشکلات پسماندها ورود کرده است که از آن جمله می توان به تدوین و تصویب 3 پروپوزال به عنوان طرح پایلوت کمیته زیست پالائی آب وخاک اشاره کرد.


این اقدامات شامل «طراحی، ساخت و راه اندازی واحد پایلوت پیشرفته ترین سیستم تصفیه فاضلاب (سیستم تصفیه هوازی با لجن گرانولی برای حذف همزمان موادآلی، نیتروژن و فسفر از فاضلابهای شهری) درشهرک اکباتان تهران»، «طراحی، ساخت و را ه اندازی واحد حذف بیولوژیکی نیترات از یکی از چاههای آب آشامیدنی با شدت جریان 860 مترمکعب در روز با استفاده ازباکتریهای اتوتروف» و «نصب پکیج تصفیه پساب استخر به منظور استفاده در فضای سبز» می شود.


به گفته مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، «در واقع زیست پالایی فرآیندی است که بوسیله آن مدیریت مناسب برای تجزیه و جابجایی ماده های شیمیایی آلی درخاک یا بقایای آلوده از میکروارگانیسمها استفاده می شود. از زیست پالایی برای پاکسازی هیدروکربنهای نفتی نیز استفاده می شود».


یکی از روش های زیست پالایی، زیست پالایی به کمک گیاهان است. خاک عنصری مهم برای انواع حیات است که فعالیتهای انسانی آلودگی های عظیمی را در آن به وجود آورده است و بین روشهای سالم سازی خاک گیاه پالایی جایگاه ویژه ای دارد و از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است.


قانعی با اشاره به استفاده از فناوری‌های نوین زیستی برای تصفیه فاضلاب‌های شهری، گفت: «به کمک صندوق زیست فناوری از روش های نوین برای تصفیه فاضلاب‌های شهری استفاده می کنیم که برخی از روش ها در شهرهایی از کشور در حال اجرا شدن است.»


در شرایط کنونی جهان، فاضلاب تصفیه شده به عنوان یکی از منابع مهم آب به شمار می‌رود و هرروزه شاهد راه‌اندازی پروژه‌های جدیدی از این دست در سطح دنیا هستیم که ایران نیز از این قافله عقب نمانده است و به کمک ستاد توسعه زیست فناوری اقدام به اجرای طراحی سیستم‌های تصفیه فاضلاب شهری بر اساس فناوری نوین کرده است.
پایان پیام/

306 / 279 محیط زیست ارزان موثر رسیدگی آینده فناوری مدیریت

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: محیط زیست ارزان موثر رسیدگی آینده فناوری مدیریت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۱۱۵۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باغچه‌های سلامت خانگی راهی برای ترویج فرهنگ تغذیه سالم

ایسنا/خراسان رضوی سرپرست جهاد کشاورزی گلبهار باغچه‌های سلامت خانگی را راهی برای ترویج فرهنگ تغذیه سالم دانست.

محمد شجعی کلاتی در حاشیه ایجاد باغچه‌های سلامت خانگی در گفت‌وگو با ایسنا، از اجرای طرح ایجاد باغچه‌های سلامت خانگی در روستای اسجیل این شهرستان خبر داد.

وی بیان کرد: با اجرای این طرح تلاش می‌شود فرهنگ تغذیه سالم و بهبود وضعیت آن در بین زنان روستایی و گنجاندن سبزی و صیفی در برنامه غذایی را ترویج دهیم.

 سرپرست جهاد کشاورزی گلبهار تصریح کرد: در واقع باغچه‌های کوچک خانگی در منازل روستایی راهی برای دستیابی به غذای سالم است.

شجعی با بیان اینکه در برخی از سایت‌های آموزشی با اعطای بذر سالم از سوی جهاد کشاورزی شهرستان گلبهار، فراگیران مورد تشویق قرار می‌گیرند، افزود: توان‌افزایی زنان روستایی در توسعه پایدار منطقه یکی از دغدغه‌های جدی جهاد کشاورزی شهرستان گلبهار است.

سرپرست جهاد کشاورزی گلبهار در ادامه از هزینه‌بر بودن فرآیند دریافت گواهی استاندارد برای محصولات کشاورزی و غیراقتصادی بودن آن در سطوح کشت کوچک که امکان اجرا برای همه ذینفعان طرح میسر نیست، خبر داد.

وی در همین خصوص افزود: برای تحت پوشش قرار دادن تعداد بیشتری از دینفعان، فرهنگ‌سازی استفاده بهینه از نهاده‌های شیمیایی، آموزش و ترویج هر چه بیشتر فرایند مدیریت منابع پایه، بهبود تغذیه خانوار روستایی، حفاظت از محیط‌زیست و در نهایت دستیابی به محصولات سالم‌تر و بهبود کسب و کارهای سبز روستایی، طرح ایجاد باغچه‌های سلامت خانگی در دستور کار قرار گرفته است.

وی در ادامه به بازدید از مزارع گندم، جو، کلزا و گلخانه‌های سطح شهرستان گلبهار اشاره و اظهار کرد: با هدف بررسی روند فعالیت شبکه مراقبت و بررسی وضعیت گلخانه‌های شهرستان این بازدیدها انجام می‌شود.

وی گفت: سطح زیر کشت کلزا حدود ۱۵۰ هکتار، سطح زیر کشت غلات حدود ۱۰ هزار هکتار و سطح گلخانه‌های شهرستان حدود ۳۲ هکتار است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بازدید مدیر عامل شرکت آبفای استان یزد از تصفیه خانه آب شهر میبد
  • تحویل زمین به آبکاران به شرط آغاز ساخت پیش‌تصفیه
  • تصفیه خانه فاضلاب شهر خوی، نیازمند نیروگاه انرژی های تجدید پذیر
  • بهره‌برداری از اولین تصفیه‌خانه مدرن فاضلاب روستایی در قزوین
  • آبفای لرستان ۱۰۰ پروژه در دست اجرا دارد
  • توسعه ۱۷ کیلومتری شبکه و خط انتقال فاضلاب در استان قزوین
  • ۱۱۰۰ کیلومتر شبکه فاضلاب استان قزوین شست‌وشو شد
  • تصفیه خانه فاضلاب از هدر رفت آب درصنایع آب بر پیشگیری می‌کند
  • باغچه‌های سلامت خانگی راهی برای ترویج فرهنگ تغذیه سالم
  • اعتباری برای روستاهای ضرر دیده از طرح «قمرود» پرداخت نشده است