Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-05@02:10:48 GMT

چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در بیشکک

تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۱۸۵۱۲

چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در بیشکک

مراسم چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و روز ملی ایران در شهر «بیشکک» با حضور مقامات دولتی، کارشاسان، فعالان اجتماعی قرقیز و دیپلمات‌های خارجی مقیم قرقیزستان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در بیشکک، شب گذشته در سفارت جمهوری اسلامی ایران در قرقیزستان مراسم چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و روز ملی ایران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مراسم مقامات دولتی، فعالان اجتماعی، کارشناسان قرقیز، سفرا و دیپلماتهای مقیم قرقیزستان حضور داشتند.

«علی مجتبی روزبهانی» سفیر ایران در قرقیزستان پس از خوش آمدگویی به مهمانان، اظهار داشت: چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و روز ملی جمهوری اسلامی ایران را در حالی گرامی می‌داریم که نهال انقلاب اسلامی پس از گذشت چهار دهه، علی رغم تندبادهای شدید و ناملایمات پی در پی به درختی استوار و پربار تبدیل شده است.

وی ادامه داد: انقلاب اسلامی که حرکتی در جهت نفی استبداد داخلی و سلطه خارجی و تحقق آزادی، عدالت و استقلال بود توانست با برقراری نظام جمهوری اسلامی فصلی جدید را بر مبنای مشارکت و آراء مردم و در جهت تحقق اراده ملی آغاز کند و تاکنون نیز ادامه یافته است.

روزبهانی تصریح کرد: کسب استقلال واقعی سیاسی و برقراری مردم سالاری دینی از مهم‌ترین دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی ایران است که در سایه ی آن توانسته است شاخص های قابل توجهی را در رعایت و اجرای اصول مردم سالاری، اعطای حقوق سیاسی به شهروندان، حفظ حقوق اقلیت ها، رشد علمی در حوزه های مختلف، تقویت بخش خصوصی و حمایت از سرمایه گذاری خارجی ثبت کند. به نحوی که در حال حاضر ایران بر اساس شاخص های جهانی اقتصادی در هجدهمین اقتصاد دنیا قرار دارد.

وی خاطر نشان کرد: توافق هسته‌ای به عنوان اثبات کننده سیاست تعامل گرایانه و اعتدالی جمهوری اسلامی ایران است. پایبندی ایران به این توافق به طور مکرر توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد تائید قرار گرفته است.

این مقام ارشد ایران افزود: این در حالی است که ایالات متحده آمریکا در سال گذشته میلادی با نقض صریح قوانین بین المللی از جمله قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل، به طور یکجانبه از توافق هسته ای خارج و تحریم های یکجانبه ظالمانه ای را دوباره بر ملت ایران تحمیل نموده و فراتر از آن که سایر کشورهای مستقل را به نقض قوانین بین المللی و تبعیت از خواسته های غیر مشروع خود تحت فشار قرار داده است.

وی گفت: جمهوری اسلامی ایران حفظ توافق هسته ای را ضرورتی برای تامین منافع و امنیت جامعه بین الملل و تضمین استمرار تعهدات بین المللی می داند و همچنان در تلاش است در جهت تعمیق روابط بین الملل و حل مسائل پیچیده بین المللی و منطقه ای؛ به ویژه در منطقه پرتنش غرب آسیا از راهکار مشارکت جمعی استفاده کند.

سفیر تصریح کرد: حل مسائل و مشکلات جمعی در دنیای به هم پیوسته کنونی، مشارکت جمعی را طلب می کند. در واقع تحقق منافع یک کشور بدون در نظر گرفتن و تحقق منافع دیگر کشورها امکان پذیر نیست.

روزبهانی اظهار داشت: یکی از مشکلات مهم منطقه ما معضل تروریسم است که طی سال های گذشته منطقه غرب آسیا را وارد مرحله ای پرخطر کرده است. اگرچه پروژه داعش به عنوان مهمترین چهره تروریسم طی سال های گذشته رو به زوال گذاشته و شکست های سختی را متحمل شده است اما تروریسم در قالب گروه های مختلف افراط گرا، همچنان یکی از دغدغه های اصلی امروز جامعه بین المللی محسوب می شود که دامنه آن به منطقه غرب آسیا محدود نمانده و خطر آن اقصی نقاط جهان را تهدید می کند. ایران نقش اساسی در شکست این پدیده شوم ایفا کرده و بر تعهد خود به مبارزه با تروریسم همچنان پای بند است.

سفیر ایران در بیشکک گفت: بر این اساس، جمهوری اسلامی معتقد است حل معضل تروریسم نیازمند مشارکت جمعی و همکاری جدی و فراگیر با در نظر گرفتن منافع جمعی جامعه بین الملل است.

وی ادامه داد: ما علاوه بر ایفای نقش موثر در مبارزه با تروریسم به ویژه کمک به دولت های عراق و سوریه برای بیرون راندن تروریست های تکفیری از شهرها و مناطق سرزمینی خود، معتقدیم بحران های منطقه باید توسط دولت های داخل منطقه حل و فصل شود و مداخله قدرت های فرامنطقه ای بدون درخواست کشورهای بحران زده، معادلات را پیچیده تر و از مسیر حل و فصل مشکلات دور می‌کند.

این مقام ارشد ایران خاطر نشان کرد: در همین چارچوب دعوت به گفت و گوهای ملی از جمله گفت و گوهای سوری- سوری و یمنی – یمنی ضرورت نگاه همه جانبه به موضوع امنیت منطقه، تلاش در جهت امنیت پایدار در منطقه با تکیه بر پارادایم منطقه قوی و شبکه سازی اجتماعی و آمادگی جهت مشارکت جمعی در قالب این رهیافت و به طور نمونه ایجاد مجمع گفت و گوی منطقه ای خلیج فارس از جمله موارد پیشنهادی و مورد تاکید جمهوری اسلامی ایران در فضای کنونی منطقه ما است.

روزبهانی اظهار داشت: توسعه همه جانبه روابط با تمامی کشورهای همسایه و منطقه از اصول مهم و موازین اصلی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است و ما از هر ابتکاری برای افزایش تعامل و همکاری با کشورهای منطقه استقبال می کنیم.

وی گفت: روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری قرقیزستان نیز از همین عناصر برخوردار است. جمهوری اسلامی ایران بر مبنای تعاملات دوستانه تاریخی و تشابهات فراوان فرهنگی میان دو ملت ایران و قرقیزستان، از جمله اولین کشورهایی بود که استقلال این کشور را به رسمیت شناخت و با آن روابط رسمی دیپلماتیک برقرار نمود.

روزبهانی گفت: خوشبختانه در سال های اخیر گسترش همکاری ها، با هدایت رهبران دو کشور روند رو به رشدی داشته است. همچنین جای خرسندی است که تعاملات و مناسبات دو کشور از سطح دو جانبه فراتر رفته و همکاری های دو کشور در سطوح منطقه ای و بین المللی نیز نتایج مثبتی را برای دو کشور و منطقه به ارمغان آورده است.

سفیر ایران در بیشکک افزود: در سال گذشته سفرهای مختلف مقامات و کارشناسان حوزه های مختلف به قرقیزستان صورت گرفت که از جمله آن می توان به سفر وزیر دادگستری جمهوری اسلامی ایران، افتتاح اتاق تجاری جمهوری اسلامی ایران در بیشکک اشاره کرد، هیات های متعددی نیز از دانشگاه‌ها، مراکز علمی و هیات ورزشی بین دو کشور تبادل شد و جمهوری اسلامی ایران در سومین دوره بازی های عشایری قرقیزستان فعالانه شرکت نمود.

روزبهانی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران همواره از حفظ صلح، تقویت امنیت، ثبات و توسعه پایدار منطقه آسیای مرکزی و کشور برادر قرقیزستان حمایت نموده است. تلاش مقامات محترم قرقیزستان در کنار اهتمام مسئولین جمهوری اسلامی ایران برای تحکیم و گسترش مداوم مناسبات برادرانه مورد تقدیر بوده و اینجانب بار دیگر از تلاش و حمایت آنها صمیمانه تشکر می نمایم.

«ایبک اموکیف» مشاور وزیر امور خارجه قرقیزستان نیز در این مراسم چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را تبریک گفت و اظهار داشت: روابط دیرینه و تاریخی بین مردمان قرقیزستان و ایران پایه و اساس ارتباطات معاصر 2 کشور را فراهم کردند.

وی گفت: جمهوری اسلامی ایران یکی از اولین کشورهای است که استقلال قرقیزستان را در سال 1992 به رسمیت شناخته و مردم قرقیز این تحول تاریخی را هرگز فراموش نخواهد کرد.

اموکیف خاطر نشان کرد: امروز با اعتماد کامل می‌توان گفت که روابط بین ایران و قرقیزستان وضعیت دوستانه و قابل اعتماد است، بین کشورها هیچ اختلافی وجود ندارد و همکاری‌های سیاسی، تجاری- اقتصادی و فرهنگی- بشردوستانه در حال توسعه است.

این مقام ارشد قرقیز افزود: طی چهل سال گذشته ایران با تیکه به فرهنگ ملی خود به دستاوردهای قابل توجه در حوزه سیاسی، اقتصادی و فرهنگی رسیده در جایگاه ویژه‌ای در عرضه بین‌المللی قرار گرفت و امروز تهران یکی از مراکز پیشرفته اقتصاد و سیاست بین‌المللی است.

اموکیف تصریح کرد: در حال حاضر روابط قرقیزستان و ایران در حال توسعه است و پس از بازدیدهای متقابل رؤسای جمهوری 2 کشور همکاری به سطح بالا و جدید رسیده است.

اموکیف اظهار داشت: امروز دولت قرقیزستان علاقمند توسعه روابط سودمند متقابل با ایران است و امیدهای زیادی به تصویب برنامه همکاری بلندمدت بین 2 کشور تا سال 2026 دارد که آن سند پایه و اساس ادامه همکاری خواهد بود.

وی گفت: ظرفیت بسیار بزرگ و استفاده نشده در روابط ایران و قرقیزستان وجود دارد و بیشکک آماده راه‌اندازی پروژه‌های مشترک، جذب سرمایه، تکنولوژی ایرانی، همکاری در حوزه صنعت، کشاورزی، گردشگری، انرژی و استخراج معدن است.

اموکیف در پایان خاطر نشان کرد: هدف ما تقویت و پشتیبانی همکاری‌های بلندمدت و ثبات با ایران در سطح دوجانبه و بین‌المللی هستیم.

منبع: تابناک

کلیدواژه: بیشکک قرقیزستان سالگرد پیروزی انقلاب سفیر ایران عکس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۱۸۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هیچ مماشاتی با اعمال قدرت علیه ایران در کار نیست | عملیات وعده صادق قدرت فرماندهی ایران را نشان داد

به گزارش همشهری آنلاین، حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد در خطبه‌های نمازجمعه تهران با اشاره به انجام عملیات «وعده صادق»، اظهار کرد: در فضای جنگ شناختی این رسانه‌ها هستند که روایت می‌کنند و باید روایت فتح در عملیات وعده صادق را مورد تاکید قرار داد و به آن پرداخت.

وی یادآور شد: فرمانده مقتدر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تصریح کرده که این عملیات می‌توانست بسیار گسترده باشد اما عملیات محدودی در اندازه شرارت دشمن خبیث انجام شد. اما عملیات از نگاه دشمنان بسیار گسترده و آغازگر تحول در منطقه و معادلات آن تعبیر می‌کنند.

ابوترابی‌فرد تاکید کرد: ایران در این عملیات محدود، قدرت فرماندهی خود را در گسترده‌ترین و پیشرفته‌ترین عملیات پهپادی و موشکی نشان داد.

امام جمعه موقت تهران یادآور شد: دنیای غرب این عملیات را آغاز تحولی بنیادین در منطقه و معادلات سیاسی و نظامی تعریف می‌کند. در این نبرد درخشان رژیم صهیونیستی، آمریکا، انگلیس، فرانسه و کشورهای همسو با آنها از تمام کارت‌ها و ظرفیت‌های دفاعی خود استفاده کرده و آن را به کار بردند، اما ایران از تعداد محدودی از کارت‌های تهاجمی خود بهره گرفت و این نشان‌دهنده وضعیت میدان است.

وی ادامه داد: ایران در این عملیات بالاترین سطح از دقت را به نمایش گذاشت. صهیونیست‌ها که با عملیات طوفان الاقصی نخستین شکست اطلاعاتی، امنیتی و نظامی بزرگ را تجربه کرده بودند، با اشتباه محاسباتی در حمله موشکی به کنسولگری جمهوری اسلامی که در حقیقت بخشی از خاک ایران است، با عملیات پیروزمندانه وعده صادق در سوگ فرو ریختن تار و پود افسانه شکست ناپذیری رژیم صهیونیستی نشستند.

ابوترابی‌فرد افزود: عصر جدیدی در منطقه آغاز شده است که بازیگران اصلی آن پیروان پیامبر اسلام ملل شجاع، معتقد و صبور امت جهان اسلام و ستون فقرات آن محور مقاومت است.

وی با اشاره به برگزاری اجلاس بین المللی ایران و آفریقا، گفت: از رئیس جمهوری و وزیر صمت برای برگزاری این اجلاس تشکر و بر تلاش‌های موفق وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در شکل‌گیری دبیرخانه این اجلاس در وزارت صمت برای پیگیری تصمیمات آن، تاکید می‌کنم.

خطیب موقت نماز جمعه تهران با اشاره به ظرفیت‌های قاره آفریقا، اظهار کرد: قاره آفریقا با حضور بیش از ۵۴ کشور، بیش از ۳۰ درصد از ذخایر طبیعی جهان، ۴۰ درصد از ذخایر طلا و ۹۰ درصد از ذخایر پلاتین جهان را در اختیار دارد و بر اساس گزارش بانک بین‌المللی پول در میان ۱۰ کشوری که در سال ۲۰۲۳ بالاترین سرعت و شتاب را در رشد اقتصادی داشتند، ۶ کشور آفریقایی قرار دارد.

وی افزود: تحکیم رابطه با این قاره کهن و ثروتمند و انسان‌های آراسته به فضیلت آن که در طول قرون گذشته مورد ستم استکبار جهانی قرار گرفتند، یک ضرورت است.

ابوترابی‌فرد با برشمردن پیامدهای عملیات «وعده صادق»، گفت: در بعد سیاست داخلی این عملیات، تلاش دشمن در حوزه جنگ شناختی برای اعتمادزدایی و ایجاد شکاف اجتماعی و تحمیل تفکر ناامیدی و ناکارآمدی و نادیده‌انگاری پیشرفت‌های انقلاب اسلامی و تخریب واقعیت‌ها را با چالشی جدی مواجه ساخته و یک فرصت استثنایی برای ارائه گوشه‌ای از توانمندی‌های کشور در زمینه تولید فناوری‌های نظامی به ویژه صنایع هوافضا فراهم کرده است که می‌تواند در حوزه خلق ثروت برای ایران نقش تعیین‌کننده‌ای داشته باشد.

وی ادامه داد: از پیام‌های این عملیات آن بود که اولاً در راهبرد دفاعی جمهوری اسلامی ایران توسعه و گسترش جنگ تعریف نشده است و ایران برای ارتقای امنیت به‌ویژه در منطقه و کشورهای اسلامی و همسایگان اهمیت بسیاری قائل است و در عین حال، ایران ارتقای امنیت را به ارتقای سطح بازدارندگی مربوط می‌داند.

امام جمعه موقت تهران تاکید کرد: هر قدرتی علیه ایران اقدام کند، با پاسخ سخت مواجه خواهد شد و هیچ مماشاتی در کار نیست. از طرفی آمریکا و متحدان غربی او از شکست‌هایشان در افغانستان، عراق، سوریه، یمن و جنگ هشت‌ساله و تحریم‌های طولانی علیه جمهوری اسلامی ایران درس بیاموزند و با نگاه درس آموز به تغییر معادلات سیاسی در منطقه و شکست‌های خفت‌بار رژیم کودک‌کش و خبیث در راهبرد سیاسی و نظامی خود تجدید نظر کنند و خطاهای محاسباتی گذشته را تکرار نکنند.

ابوترابی‌فرد با طرح این پرسش که صدها میلیارد دلار هزینه جنایت علیه ملل منطقه از مسلمانان، مسیحیان و یهودیان چه دستاوردی برای غرب داشته است، تصریح کرد: تنها راهبرد برای امنیت منطقه فراخوان مردم شریف فلسطین و تشکیل یک حکومت مستقل فلسطینی و مراجعه به آرای ملت فلسطین، اعم از مسلمانان مسیحیان و یهودیان است.

وی در بخش دیگری از سخنانش خطاب به جوانان و جامعه علمی و دانشگاهی کشور، اظهار کرد: فناوری و تکنولوژی به دست چهره‌های فرهیخته علمی و با هدایت مراکز علمی و دانشگاهی و با هدایت رهبر حکیم انقلاب اسلامی در شرایطی به دست آمده است که ملت و نظام به دلیل استقلال‌طلبی و سردادن شعار «نه غربی و نه شرقی» با شدیدترین تحریم‌های بین‌المللی مواجه شده است. این دستاوردهای علمی و نظامی صرفاً با بهره‌گیری درست از ظرفیت نهادهای علم و توانمندی متخصصان داخلی به دست آمده است که به احساس غرور ملی و تقویت خودباوری، امید و استفاده از ظرفیت‌های انباشته‌شده و زیرساخت‌ها در طول چهار دهه گذشته انجامیده است.

خطیب موقت نماز جمعه تهران با تاکید بر اهمیت وحدت ملی، گفت: با تحکیم وحدت ملی و انسجام اسلامی می‌توان بر چالش‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی غلبه و ایران را در جایگاهی دیگری مشاهده کرد که امیدوارم با نگاه درست به این ظرفیت‌ها و تلاش مدیران ارشد جامعه اسلامی، با ارتقای جایگاه بازدارندگی دفاعی ایران مقتدر، کشور با قدرت از همه چالش‌ها عبور کند.

کد خبر 849026 منبع: ایسنا برچسب‌ها نماز جمعه خبر ویژه حمله ایران به اسرائیل تهران

دیگر خبرها

  • تثبیت جایگاه ایران در منطقه پس از «وعده صادق»
  • گسترش همکاری‌ها با کشور همسایه کمکی به دیپلماسی فرهنگی است
  • هیچ مماشاتی با اعمال قدرت علیه ایران در کار نیست | عملیات وعده صادق قدرت فرماندهی ایران را نشان داد
  • عضو خبرگان رهبری: اگر گفته‌های ما منطقی باشد مردم به سمت دین گرایش پیدا می‌کنند
  • عملیات وعده صادق قدرت فرماندهی ایران را نشان داد
  • جمهوری اسلامی ایران مدافع تمامی مظلومان جهان است
  • اقتدار نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در منطقه درخشان است
  • ایران قوی مدیون خون شهدا
  • رژیم صهیونیستی و آمریکا در منطقه سرگردان و متزلزل شدند
  • انتقاد از زیاده خواهی برخی طرف های مقابل در مذاکرات | جزئیات گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با بورل پیش از سفر گروسی