Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-26@00:05:41 GMT

امام جماعتی که خیر مسجد ساز و نیکوکار مصلح بود

تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۲۰۵۲۶

امام جماعتی که خیر مسجد ساز و نیکوکار مصلح بود

تاسیس صندوق قرض الحسنه در مسجد برای کمک به مستمندان، تشکیل جمعیت خیریه با تحت پوشش قرار دادن هفتصد خانوار و ساخت مسجد فاطمیه از جمله اقدامات شهید مخبر بود.

به گزارش خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، شهادت روحانیون و ائمه جماعات در سنگرهاى مقدس جهاد و دفاع از دین و در محراب گسترده و نورانى جبهه‏ هاى حق، خواندن نماز عشق با وضوى خون است و رداى سرخ ائمه جماعات شهید، عَلَمى است که نشان از عاشوراى مجدد تاریخ امروز ما دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنان صداقت و حقانیت رهبرى دینى را با اهداى خون پاک خویش به ثبت رساندند و در کربلاهاى ایران، با تکبیر عشق و ایمان در محراب عشق و حقیقت قیام کردند و با آغوش باز، شهادت را پذیرا شدند. حجت الاسلام عبدالکریم مخبر، امام جماعت مسجد فاطمیه از جمله این شهدا است.

 

 وی از‌‌ همان اوان کودکی شیفته اسلام و تحصیل علوم دینی بود و در زمان اختناق رضاشاهی علیرغم ممنوعیت نوحه خوانی، کودکان هم سن و سال خود را جمع و مخفیانه مراسم مذهبی را اجرا می کرد. تحصیلات ابتدایی را در بروجرد و توأم با کار در کنار پدر گذراند و سپس با اشتیاقی فراوان وارد مدرسه عملیه بروجرد شد. وی قسمتی از درس و سطوح را در محضر اساتیدی چون شیخ علی جواهری و آیت الله بهاءالدین حجتی تلمذ کرد و پس از مدتی برای سیراب کردن روح تشنه‌اش عازم شهر قیام و شهادت قم، گردید و با تنگدستی به ادامه تحصیل علوم دینی پرداخت و از محضر اساتید بزرگی چون آیت الله سید محمد تقی خوانساری و آیت الله بروجردی بهره‌ها گرفت.

 

 وی بعد از تلمذ در محضر اساتید قم به تهران عازم شد و در مسجد فاطمیه فعالیت های تبلیغی و فرهنگی خود را شروع کرد. ایشان زمین مسجد را به دو بخش تقسیم کرد، یک بخش برای مراسم مذهبی و عبادات و یک بخش برای مسائل فرهنگی و بانک و رسیدگی به امور ایتام؛ در همان اوایل ساخت مسجد،وی نماز جماعت را در آنجا اقامه کرد و حتی قبل از ساخت کامل،در زمستان بر روی برف ها به نماز می ایستاد، پس از اتمام مسجد در بین سالهای 42 الی 47 در مسجد، علاوه به نماز جماعت، فعالیت های دیگر فرهنگی را ادامه داد.

 

در سال‌های شکوفایی انقلاب اسلامی در ارشاد و هدایت مردم نقش به سزایی داشت و در برگزاری راهپیمایی‌ها عامل مؤثری بود. پس از پیروزی انقلاب به سبب مدیریت عالی و دید وسیعش به سرپرستی ستاد ۲ کمیته منطقه ۱۳ منصوب شد و در این مسئولیت منشأ خدمات ارزنده‌ای گردید. بسیج مستضعفین و بسیج اقتصادی را در منطقه سازمان داد و پس از آغاز جنگ تحمیلی علاوه بر عزیمت به مناطق جنگی، هدایا و کمک‌های فراوانی را جهت ارسال به جبهه جمع آوری کرد و به مناطق جنگ زده ارسال داشت. عارفی شوریده و عاشقی وارسته و دانشمندی عالی مقام و مصلحی نیکوکار بود.

 

شهید مخبر همیشه آرزوی شهادت داشت و سه بار مورد سوءقصد واقع شد که دوبار از معرکه جان سالم به در برد، ولی سرانجام به آرزوی دیرینه خود رسید و به دست منافقین کوردل و از خدا بی خبر به شهادت رسید.

چند خاطره

در زمانی که در قم طلبه بود، از نظر غذایی سخت در مضیقه بود، زمانی پیش می آمد که چند شبانه روز غذا به ایشان نمی رسید، شهید مخبر به حالت ضعف می افتاد، به حرم حضرت معصومه(ع) روانه می شد و بعد از راز و نیاز با خدا و حضرت معصومه می گفت: یا حضرت معصومه! من دیگر طاقت ندارم و واقعاً ضعف کرده ام زمانی که در حال گریه و زاری از حال می رفت و سپس چشم باز می کرد یک پاکت پول در کنارش می بیند که با آن پول غذا تهیه می کند و خود و دیگر طلبه ها از آن استفاده می کنند.زمانی که فرزند ایشان در بستر بیماری قرار می گیرد او با توسل به اهل بیت با اینکه پزشکان او را از بهبودی فرزندش ناامید کرده بودند، شفای پسرش را از خداوند متعال می گیرد.

 

اهم فعالیت ها و اقدامات

 تاسیس صندوق قرض الحسنه در مسجد جهت کمک به مستمندان


تشکیل جمعیت خیریه با تحت پوشش قرار دادن هفتصد خانوار


تاسیس و ساخت مسجد امام جعفر صادق (ع(

 

 تاسیس و ساخت مسجد حضرت ابوالفضل (ع(


ساخت مسجد فاطمیه


 فعالیت در کمیته انقلاب به فرمان آِت الله مهدوی کنی درخصوص پایگاه آن مسجد


 همکاری نزدیک با نهادهای انقلابی و جامعه روحانیت مبارز تهران


 همکاری در تشکیل کمیته امور صنفی محل


تهیه لوازم مختلف و مقادیر فراوانی کمک های نقدی و جنسی برای تقسیم در بین شهرهای جنگ زده

 

 

 

 

پایان پیام/40

منبع: شبستان

کلیدواژه: راهپیمایی22 بهمن 22 بهمن راهپیمایی 22 بهمن چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی انقلاب اسلامی راهپیمایی فاطمیه ایام فاطمیه راهپیمایی ۲۲بهمن اصفهان مسجد طراز اسلامی مسجد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۲۰۵۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ولادت امام رضا ۱۴۰۳ چند شنبه است و آیا تعطیل است؟

علی بن موسی الرضا (ع) معروف به امام رضا (ع) هشتمین امام شیعیان هستند که مشهورترین لقب ایشان رضا است. ایشان به عالم آل محمد و امام رئوف نیز شهرت دارند.

ولادت امام رضا (ع) چه روزی است؟

تاریخ دقیق ولادت امام رضا (ع) در تقویم شمسی برابر با دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ است.

تاریخ دقیق ولادت امام رضا (ع) در تقویم قمری برابر با ۱۱ ذوالقعده ۱۴۴۵ است.

تاریخ دقیق ولادت امام رضا (ع) در تقویم میلادی برابر با ۲۰ می ۲۰۲۴ است.

زندگینامه امام رضا (ع)

پدر بزرگوار حضرت رضا (ع)، امام موسی کاظم (ع) و مادر ایشان نجمه خاتون نام داشت. پدر امام رضا (ع) در سال ۱۸۳ هجری قمری به دست هارون عباسی به شهادت رسید و پس از ایشان امام رضا (ع) در سن ۳۵ سالگی امامت شیعیان را برعهده گرفت. مدت امامت ایشان نزدیک به ۲۰ سال طول کشید که ده سال اول آن همزمان با خلافت هارون الرشید، پنج سال بعد از آن مقارن با حکومت امین و پنج سال آخر امامت ایشان مصادف با خلافت مامون بود. پس از گذشت ۱۷ سال از دوران امامت، ایشان مجبور شد با نقشه و حیله مامون عباسی راهی خراسان شود، به اجبار ولایت عهدی مامون را نیز پذیرفت و ۳ سال آخر امامت خود را تحت نظر مامون در خراسان سپری کردند.

شهادت امام رضا (ع)

مامون عباسی با خوراندن سم به امام رضا (ع) سبب مسمومیت و سپس شهادت ایشان شد. در مورد سال شهادت ایشان اختلاف نظر وجود دارد. برخی سال ۲۰۲ هجری قمری را سال شهادت امام رضا (ع) می‌دانند و تعدادی دیگر گفته‌اند که شهادت ایشان در سال ۲۰۳ هجری قمری بوده، که نظریه دوم بیشتر معروف است و در بیشتر منابع گفته شده که امام هشتم در ۲۹ صفر سال ۲۰۳ هجری قمری در سن ۵۵ سالگی به شهادت رسیدند.

احادیث امام رضا (ع)

 درباره فراگیری دانش

امام رضا (ع) می‌فرماید: رَحِمَ اللّه ُ عَبْدا اَحیا اَمْرَنا … یَتَعَلَّمُ عُلومَنا وَ یُعَلِّمُهَا النّاسَ، فَاِنَّ النّاسَلَوْ عَلِموا مَحاسِنَ کَلامِنا لاَتَّبَعونا

رحمت خدا بر بنده‌ای که امر ما را زنده کند، دانش‌های ما را فرا گیرد و به مردم بیاموزد. اگر مردم زیبایی‌های سخنان ما را می‌دانستند از ما پیروی می‌کردند. (معانی الأخبار، ص ۱۸۰، ح ۱)

درباره سه ویژگی برجسته مؤمن

امام رضا (ع) می‌فرماید: لا یَکُونُ الْمُؤْمِنُ مُؤْمِنًا حَتّی تَکُونَ فیهِ ثَلاثُ خِصال:۱ سُنَّةٌ مِنْ رَبِّهِ. ۲ وَ سُنَّةٌ مِنْ نَبِیِّهِ. ۳ وَ سُنَّةٌ مِنْ وَلِیِّهِ. فَأَمَّا السُّنَّةُ مِنْ رَبِّهِ فَکِتْمانُ سِرِّهِ. وَ أَمَّا السُّنَّةُ مِنْ نَبِیِّهِ فَمُداراةُ النّاسِ. وَ أَمَّا السُّنَّةُ مِنْ وَلِیِّهِ فَالصَّبْرُ فِی الْبَأْساءِ وَ الضَّرّاءِ.

مؤمن، مؤمن واقعی نیست، مگر آن که سه خصلت در او باشد: سنّتی از پروردگارش و سنّتی از پیامبرش و سنّتی از امامش. امّا سنّت پروردگارش، پوشاندن راز خود است، امّا سنّت پیغمبرش، مدارا و نرم رفتاری با مردم است، امّا سنّت امامش، صبر کردن در زمان تنگدستی و پریشان حالی است. (امالی صدوق، ج ۱، ص ۳۳۹)

درباره همسرداری

امام رضا (ع) می‌فرماید: وَ قَالَ إِنَّهَا تَشْتَهِی مِنْکَ مِثْلَ الَّذِی تَشْتَهِی مِنْهَا

همسرت از تو همان را می‌خواهد که تو از او توقع داری. (بحار الأنوار (ط – بیروت)، ج ‏۷۳، ص:۱۰۲)

درباره خوش رفتاری با خانواده

امام رضا (ع) می‌فرماید: أَقْرَبُکُمْ مِنِّی مَجْلِساً یَوْمَ الْقِیَامَهِ أَحْسَنُکُمْ خُلُقاً وَ خَیْرُکُمْ لِأَهْلِهِچ

امام رضا علیه السلام به نقل از پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند: نزدیکترین شما به من از نظر مقام در روز قیامت، کسی است که در مورد خانواده خود خوش رفتار باشد. (صحیفه الإمام الرضا علیه السلام، ص:۶۷)

درباره رفع اندوه مؤمن

امام رضا (ع) می‌فرماید: مَن فَرَّجَ مِن مُؤمِنٍ، فَرَّجَ اللّه ُ عَن قَلبِهِ یَومَ القِیامَهِ

هر کس اندوه مؤمنی را بزداید، خداوند در روز قیامت، غم از دلش می‌زداید. (الکافی، ج ۲، ص ۲۰۰)

درباره اهمیت زمان

امام رضا (ع) می‌فرماید: إجتَهِدوا أن یَکونَ زَمانُکُم أربَعَ ساعاتٍ: ساعَهً مِنهُ لِمُناجاهِ اللّه ِ و ساعَهً لِأمر المَعاشِ و ساعهً لِمُعاشَرَهِ الإخوانِ و الثِّقاتِ و الَّذینَ یُعَرِّفُونَ عُیُوبَکُم و یَخلِصونَ لَکُم فِی الباطِنِ و ساعَهً تَخلُونَ فِیها لِلَذّاتِکُم و بِهذِهِ السّاعَهِ تَقدِروُن عَلَی الثَّلاثِ ساعاتٍ

بکوشید که زمانتان را به چهار بخش تقسیم کنید:

۱- زمانی برای مناجات با خدا

۲- زمانی برای تأمین معاش [کسب روزی]۳- زمانی برای معاشرت با برادران و معتمدانی که عیب‌هایتان را به شما می‌شناسانند و در دل شما را دوست دارند

۴- و ساعتی برای کسب لذت‌های حلال

با بخش چهارم توانایی انجام دادن سه بخش دیگر را به دست می‌آورید. (فقه الرّضا علیه السلام، ص ۳۳۷)

منبع: ایمنا

tags # تقویم سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • ساخت مسجد در روستای دره بید در بخش ممبی توسط گروه جهادی
  • نخستین سالگرد شهادت آیت الله سلیمانی در زاهدان برگزار می‌شود
  • تعطیلی مسجد المهدی در پردیس به دنبال قطع گاز + فیلم
  • سومین سالگرد شهادت سردار حجازی برگزار می‌شود
  • ولادت امام رضا ۱۴۰۳ چند شنبه است و آیا تعطیل است؟
  • برگزاری مراسم اولین سالگرد شهادت آیت الله سلیمانی در زاهدان
  • مراسم اولین سالگرد شهادت آیت الله سلیمانی در زاهدان برگزار می شود
  • ۲۷۱ نفر از رزمندگان حزب الله شهید شده اند
  • امشب: مراسم سالگرد آیت‌الله بروجردی در مسجد اعظم قم/ 3 ویژگی مرجع فقید
  • شهادت یک عضو دیگر حزب الله در جنوب لبنان