Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@02:35:09 GMT

کاهش ۲۵ درصدی صادرات سیر در همدان

تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۴۰۲۲۳

کاهش ۲۵ درصدی صادرات سیر در همدان

استاندار همدان از کاهش ۲۵ درصدی صادرات سیر همدان در سال‌ جاری خبر داد.

به گزارش ایسنا، سید سعید شاهرخی در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان همدان با اشاره به رشد ۲ برابری تولید سیر در سال‌جاری، گفت: با وجود تسهیلات و اعتبارات مطلوب ارائه شده برای تولید سیر، شاهد کاهش ۲۵ درصدی صادرات این محصول بوده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه نباید بازارهای داخلی و بین‌المللی محصولات کشاورزی را از دست داد، مطرح کرد: کاهش صادرات سیر از الزام اهمیت و توجه بیشتر مسئولین مربوطه به بحث صادرات خبر می‌دهد.

وی با تاکید بر اهمیت بالای تولید و صادرات سیر در کشور، عنوان کرد: ۶۰ درصد تولید سیر کشور در اختیار استان همدان قرار دارد؛ بنابراین می‌طلبد با نهایت دقت و در چهارچوب‌های علمی به کشت سیر توجه کنیم.

استاندار همدان افزایش تعامل و همکاری بین جهاد کشاورزی و مرکز تحقیقات را مهم‌ترین توصیه برای بهبود شرایط کشت و صادرات محصولات کشاورزی به‌ویژه سیر دانست و افزود: به هیچ‌کدام یک از محصولات کشاورزی نباید بی توجه بود؛ بحث آموزش و ترویج کشت مناسب هرکدام یک از محصولات کشاورزی از مهم‌ترین وظایف دستگاه‌های مربوطه به‌ویژه مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی است.

شاهرخی با اشاره به شرایط بحرانی ایران در بحث آب، گفت: نیاز کم کشت سیر به آب، می‌تواند یک فرصت بسیار مناسب برای افزایش تولید، سودآوری و اشتغال باشد؛ از این رو می‌طلبد تا تمامی دستگاه‌های مربوطه به عنوان یک مجموعه به این موضوع توجه لازم را داشته باشند.

وی با الزامی دانستن توجه و اهمیت به صنایع تبدیلی، بیان کرد: تولید و فروش خام محصولات کشاورزی یک دید تک بعدی و فکری غیر اقتصادی است. درحالیکه توجه و افزایش صنایع تبدیلی باعث شکل گیری زمینه اشتغال و ورود سرمایه به داخل استان خواهد بود.

استاندار همدان از تأمین سوخت لازم گلخانه‌ها و واحدهای تولیدی در سال آینده خبر داد و گفت: تأمین سوخت موردنیاز واحدهای تولیدی از جمله موارد بسیار مهمی در افزایش تولیدات با کیفیت است.

شاهرخی با بیان اینکه استان همدان رتبه نهم تولید عسل در کشور را دارد، خاطرنشان کرد: تولیدات عسل در استان به شکل خوبی در حال انجام است اما با این وجود از شرایط مطلوب فاصله داریم.

وی ادامه داد: از مرکز تحقیقات و جهاد کشاورزی انتظار می‌رود بیش از این توجه ویژه‌ای به دام و طیور را داشته باشند.

شاهرخی در پایان گفت: تمامی دغدغه دولت نابودی موانع در مسیر حرکت بخش خصوصی و تولیدکنندگان است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۴۰۲۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهبود کیفیت محصولات کشاورزی با تلاش متخصصان بومی



به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سیدعبدالحمید هاشمی ساداتی دانشجوی دکتری تخصصی توسعه کشاورزی از دانشگاه زنجان درباره علت انجام این طرح گفت: استان مازندران با توجه به موقعیت خاص اقلیمی از گذشته به عنوان یکی از پایه‌های اصلی کشاورزی و تأمین مواد غذایی در ایران مطرح بوده و در بسیاری از محصولات کشاورزی ازجمله مرکبات در کشور از بالاترین جایگاه برخوردار است. به همین علت باید با شناخت کامل همه ابعاد و ویژگی‌های این پدیده‌ها، روند تغییرات و نوسانات عوامل اقلیمی برای ارزیابی امکان بروز تغییرات اقلیمی احتمالی بررسی شود.

وی ادامه داد: از طرفی، معیشت خانوارهای روستایی وابسته به کشاورزی است و این آسیب‌پذیری می‌تواند اثرات غیرمستقیمی برالگوی تجارت، توسعه و امنیت غذایی داشته باشد. در سال‌های اخیر توجه مجامع علمی جهان به موضوع تغییر اقلیم بیشتر در زمینه‌های اثرات و پیامدهای تغییر اقلیم و بررسی سازوکارهای تاب‌آوری و سازگاری در مقابل تغییر اقلیم معطوف شده و در سطح جهانی، تغییرات چشمگیری در نگرش نسبت به مخاطرات دیده می‌شود. بر اساس این نگرش، برنامه‌های کاهش مخاطرات باید به دنبال ایجاد و تقویت ویژگی‌های جوامع تاب‌آور باشند و در زنجیره مدیریت سوانح به مفهوم تاب‌آوری نیز توجه کنند.

هاشمی ساداتی تصریح کرد: سازگاری در کشاورزی با توجه به محرک اقلیمی و اصلاحات مرتبط با آن و مطابق با گونه‌های مختلف مزرعه و مکان‌ها، و شرایط اقتصادی، سیاسی و سازمانی انجام می‌شود. مناطق مختلفی از کشور در سال‌های اخیر تحت تأثیر نوسانات آب و هوایی و تغییر اقلیم قرار گرفته‌اند که از این بین می‌توان به مناطق کشاورزی استان مازندران اشاره کرد.

وی خاطر نشان کرد: نتایج این پژوهش در سیاستگذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌های ملی، منطقه‌ای و محلی برای مقابله با آثار وپیامدهای نوسانات وتغییرات اقلیمی در کشور و استان مورد استفاده جدی و کاربردی قرار می‌گیرد و به تدوین برنامه‌ها و اقدامات عملیاتی لازم برای افزایش ظرفیت‌های سازگاری و تاب‌آوری بخش کشاورزی وجوامع محلی در مواجهه با تغییرات و نوسانات اقلیمی کمک می‌کند.

هاشمی ساداتی گفت: توجه به مسأله تغییر اقلیم از اهداف و اولویت‌های کشور‌های مختلف جهان است چراکه با مسائل دیگری از جمله کاهش فقر، امنیت غذایی، دستیابی به خدمات بهداشتی، آموزش و انرژی ارتباط مستقیم دارد.

وی افزود: تغییر اقلیم تأثیر قابل توجهی بر منابع آب خاورمیانه می‌گذارد و به دنبال آن کشور ما نیز با چالش‌های جدی به‌خصوص در بخش آب و کشاورزی مواجه خواهد شد. از طرفی کشاورزی یکی از حساس‌ترین بخش‌هایی است که در معرض تغییرات اقلیمی قرار دارد.

این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان کرد: شواهد موجود نشان می‌دهد که تغییر اقلیم و اثرات آن جهانی است، اما بیشترین اثرات نامطلوب را بر کشورهای در حال توسعه به ویژه کشورهای آفریقایی و آسیایی به‌خاطر پایین بودن ظرفیت مقابله‌شان می‌گذارد.

وی تصریح کرد: کشاورزی را می‌توان یک فعالیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دانست که طیف وسیعی از خدمات زیست بوم را فراهم می‌کند. مهمتر از همه اینکه کشاورزی به اشکال و در مکان‌های مختلف به تغییر اقلیم حساس شده و ظرفیت مدیریت این خطر نیز در این مناطق متغیر است.
این محقق و پژوهشگر افزود:

«تحلیل آسیب‌پذیری و تاب‌آوری باغداران مرکبات در سازگاری آن‌ها در برابر تغییر اقلیم در استان مازندران» عنوان طرحی است که سیدعبدالحمید هاشمی ساداتی در قالب رساله دکتری با راهنمایی اسماعیل کرمی دهکردی ون حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام داده است .

دیگر خبرها

  • صادرات ۷۴ تُن محصولات کشاورزی از استان قزوین
  • صادرات ۷۴ تن محصولات زراعی، دامی و آبزیان در استان قزوین
  • بهبود کیفیت محصولات کشاورزی با تلاش متخصصان بومی
  • صادرات ۲۷۰ هزار تن محصولات کشاورزی از کردستان
  • پیش‌بینی تولید پنج میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در استان
  • طی یک سال؛ صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • تامین ۷۰ درصدی لوله و اتصالات کشاورزی از تولیدکنندگان داخلی
  • ظرفیت صادرات محصولات سلامت محور ایران به کشورهای آفریقایی
  • صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • خسارت ۵۰ درصدی بارندگی به گندمزار‌های خوزستان