Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@21:58:08 GMT

سمنان ۷۷ درصد آب‌های زیرزمینی‌اش را برداشت می‌کند

تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۴۴۴۷۹

سمنان ۷۷ درصد آب‌های زیرزمینی‌اش را برداشت می‌کند

استاندار سمنان، با اشاره به معضل کمبود آب در این استان، اقدام در جهت تأمین آن را در راستای پدافند غیرعامل توصیف کرد و گفت: استان سمنان در حال حاضر برای تأمین منابع آبی، ۷۷ درصد منابع زیرزمینی خود را برداشت می‌کند.

به گزارش خبرنگار ایسنا، علیرضا آشناگر در جلسه شورای پدافند غیرعامل استان که با حضور سردار جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور برگزار شد اظهار کرد: این در حالی است که میانگین برداشت از منابع زیرزمینی در کشور که بارها در خصوص آن هشدار داده شده ۵۵ درصد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به شرایط اقلیمی در استان سمنان با بیان اینکه به دلیل تبخیر بالا و میزان پایین بارندگی، عملاً چیزی از نزولات جوی برای مردم استان نمی‌ماند افزود: متوسط بارندگی‌ها در استان حدود ۱۲۰ میلمی‌متر است و این در حالی است که میزان تبخیر در استان ۱۰۷ میلی‌متر است به عبارتی چیزی از نزولات جوی عملاً دست ما را نمی‌گیرد. ضمن اینکه وضعیت آب‌های سطحی در استان نیز چندان قابل اتکا نیست.

این مقام ارشد اجرایی با اذعان به اینکه توسعه استان منوط به تأمین منابع آبی است اضافه کرد: استان سمنان علاوه بر استقرار بیش از ۲۰۰۰ واحد صنعتی و ۶۰۰ معدن فعال در آن، بخش مهمی از اشتغال استان‌های دیگر و از جمله استان‌های همجوار را تأمین می‌کند لذا هرگونه مشکل در این استان دیگر استان‌ها را نیز تحت‌تأثیر قرار می‌دهد.

وی با بیان اینکه سازمان پدافند غیرعامل می‌تواند با توجه به اهمیت موضوع در این حوزه استان سمنان را یاری کند گفت: یکی از اهداف سازمان پدافند غیرعامل حفاظت از زیرساخت‌ها و مردم است لذا با توجه به اینکه کمبود منابع آبی این منابع را در استان تهدید می‌کند، سازمان پدافند غیرعامل باید توجه ویژه‌تری از این منظر به استان سمنان داشته باشد.

آشناگر با اذعان به اینکه سمنان استان معین تهران است افزود: استان سمنان جدا از نقش مهمی که در اقتصاد ملی دارد باید آمادگی لازم برای خدمات‌دهی به مردم پایتخت در مواقع بحرانی را داشته باشد لذا تأمین منابع مورد نیاز استان امری ضروری است.

ضرورت تأمین منابع آبی پایدار از منابع آبی موجود در استان‌های همجوار

وی با بیان اینکه برداشت بی‌رویه از منابع آبی به بروز فرونشست در برخی مناطق جنوبی استان منجر شده ادامه داد: این فرونشست‌ها در نزدیکی محل عبور خطوط ریلی استان هم مشاهده شده و اگر در زمینه تأمین منابع آبی اقدامی صورت نگیرد در آینده ممکن است خطرات و تهدیدات جدی به وجود بیاورد.

وی بر لزوم تأمین منابع آبی پایدار از استان‌های همجوار و منابع آب سرزمینی تاکید و تصریح کرد: استان سمنان فرصت‌های کم‌نظیری در فلات مرکزی و استان سمنان برای استان‌های همجوار وجود دارد که از آن بهره‌مند می‌شوند لذا هرگونه آسیب و تهدید احتمالی در استان سمنان این استان‌ها را نیز تحت‌تأثیر قرار می‌دهد.

آشناگر در ادامه بر لزوم تکمیل کریدورهای شمال جنوب و غرب به شرق در این استان و تسریع در اتصال آن به کریدورهای بین‌المللی را ضروری خواند و گفت: تسریع در برقی کردن خطوط ریلی و توسعه آن در استان و همچنین تکمیل راه‌های ارتباطی این دو کریدور مهم در استان باید با شتاب بیشتری انجام شود.

استاندار سمنان با اشاره به حضور خیره کننده مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن از آن به عنوان یک کارکرد مؤثر در حوزه پدافند غیرعامل نام برد و گفت: از همین رو است که ترامپ و جان بولتن از سر عصبانیت توئیت می‌کنند در واقع این عصبانیت آنها ناشی از اثرگذاری حضور مردم در میدان دفاع از انقلاب و کشور است.

آشناگر با اشاره به نشست ضد ایرانی هم‌پیمانان آمریکا در "ورشو" گفت: همزمانی حمله تروریستی اخیر در جاده خاش-زاهدان با شوی تبلیغاتی امریکایی‌ها در ورشو نشان دهنده این است که آنها مؤلفه‌های قدرت ما را نشانه گرفته‌اند.

وی با اذعان به اینکه ترامپ شوی تبلیغاتی- سیاسی ورشو هم طرفی برنمی‌بندد ادامه داد: حضور مردم در صحنه و دفاع آنها از انقلاب آمریکایی‌ها را به‌شدت عصبانی کرده و از همین رو دست به اقداماتی علیه جمهوری اسلامی می‌زنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آب هاي زيرزميني استاندار سمنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۴۴۴۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۰ درصد مزارع گندم سیستان و بلوچستان برداشت شد

عباس اشکانی گفت: ۳۰ هزار و ۲۴۶ تن گندم از کشاورزان استان به ارزش پنج هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال خریداری شده است.

وی گفت: در سال زراعی   ۳۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی سیستان و بلوچیتان به زیر کشت گندم رفته است.

وی تصریح کرد: بیش از ۱۵۰ دستگاه کمباین بومی و مهاجر و ۶۰۰دستگاه دروگر جهت برداشت محصول گندم و ۱۶ مرکز خرید جهت تحویل این محصول استراتژیک در سیستان و بلوچستان پیش بینی و به بهره‌برداران در برداشت و خرید گندم کمک می‌کنند.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: شهرستان های دلگان با ۱۵ هزار تن و بمپور با هشت هزار تن بیشترین گندم تحویلی به مراکز خریدرا به خود اختصاص داده‌اند.

وی با اشاره به رشد بیش از ۱۰۰ درصدی میزان کشت قراردادی گندم در سیستان و بلوچستان نسبت به تعهد کشت قراردادی به وزارت جهاد کشاورزی افزود: خوشبختانه کشاورزان در سال زراعی جاری استقبال خوبی برای کشت قراردادی داشته‌اند.

اشکانی تصریح کرد: امسال ۱۶ مرکز خرید در سطح استان، کار خرید گندم از گندمکاران را انجام خواهند داد.

وی در خصوص قیمت گندم سال زراعی جاری بیان کرد: نرخ پایه خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم معمولی و دورروم به ترتیب ۱۷۵ هزار ریال و ۱۸۰ هزار ریال تعیین شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • تضمینی برای تامین حقابه کشاورزان گرمسار از حبله‌رود وجود ندارد
  • ۴۰ درصد مزارع گندم سیستان و بلوچستان برداشت شد
  • توسعه ۳۰۰ هزار هکتار اراضی؛ افزایش سه میلیون تنی محصولات کشاورزی
  • هدر رفت آب در اردستان ۳ درصد کاهش یافت
  • کاهش سهم آموزش و پرورش از بودجه ۱۴۰۳ / ۶۳ درصد منابع دانشگاه فرهنگیان با کسر از حقوق دانشجومعلمان تأمین می‌‎شود
  • ۴۰ درصد گندمزارهای سیستان و بلوچستان درو شد
  • ثبت رکورد تولید و برداشت دانه روغنی کلزا در ایلام
  • کدورت آب شرب جوانرود در پی طغیان چشمه کاوات
  • از مدار بهره برداری خارج شدن چشمه کاوات به علت طغیان
  • تکمیل سد «دیورش» رودبار نیازمند اعتبار ۷۰۰ میلیارد تومانی است