Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@16:15:44 GMT

56 درصد دانش آموختگان جویای کار هستند

تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۴۹۹۹۵

56 درصد دانش آموختگان جویای کار هستند

تهران – ایرنا – بر اساس طرح رصد اشتغال دانش آموختگان، از بین جمعیت 12 و نیم میلیون نفری دانش آموختگان یا در حال تحصیل، 56 درصد دانش آموختگان جویای کار هستند.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا، عدم تناسب بین رشته های دانشگاهی با خواسته ها و نیازهای جامعه از یک سو، همچنین عدم ایجاد مهارت های خاص در دانشجویان جهت پاسخگویی به تغییرات و نیازهای بازار کار از دلایل عمده افزایش نرخ بیکاری دانش آموختگان دانشگاهی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آمارهای موجود در خصوص اشتغال دانش آموختگان و تعداد دانشجویان کشور، بیانگر پایین بودن نرخ اشتغال آنان است.
برای نخستین بار، معاونت پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اقدام به پایش وضعیت اشتغال دانش آموختگان در سال 96 کردند که برخی آمارها احصاء شد.
به منظور پیمایش اشتغال دانش آموختگان، دو روش مورد ارزیابی قرار گرفت. در روش اول دانشگاه ها بر اساس فرم های ارسالی در معاونت پژوهش و فناوری نسبت به برقراری ارتباط با دانش آموختگان سال 93-92 اقدام کردند.
در روش دوم، بر اساس کد ملی دانشجویان و بررسی اطلاعات ثبت شده در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی وضعیت اشتغال دانش آموختگان مورد بررسی قرار گرفت.

** شرکت 87 دانشگاه در طرح رصد دانش آموختگان
اطلاعات آماری طرح رصد اشتغال دانش آموختگان از 87 دانشگاه دریافت شد.

**تعداد دانشجویان به اذعان مرکز آمار ایران
بر اساس اطلاعات مرکز آمار ایران، تعداد 3 میلیون و 794 هزار و 420 دانشجو در دانشگاه های کشور مشغول به تحصیل هستند که از این تعداد، یک میلیون و 723 هزار و 269 نفر زن و 2 میلیون و 71 هزار و 151 دانشجو مرد هستند.

**56درصد دانش آموختگان جویای کارند
وضعیت فعالیت جمعیت دانش آموخته یا در حال تحصیل در سال 96 نشان می دهد از حدود 12 و نیم میلیون نفر جمعیت دانش آموخته یا در حال تحصیل دوره های عالی، حدود 7.1 میلیون نفر معادل 56.9 درصد فعال اقتصادی(جویای کار) هستند که از این تعداد 5.7 میلیون نفر معادل 80.6 درصد شاغل و 1.4 میلیون نفر معادل 19.4 درصد بیکار هستند.
همچنین 5.4 میلیون نفر معادل 43.1 درصد غیرفعال اقتصادی محسوب می شوند به این معنا که به دنبال شغل نیستند.

**کاهش نرخ بیکاری در سال 96
در سال 96، در مقایسه با سال 95، بیش از 424 هزار نفر به جمعیت فعال اقتصادی این گروه اضافه، حدود 385 هزار نفر به جامعه شاغلان و بیش از 39 هزار نفر به جامعه بیکاران افزوده شده است.
همچنین نرخ بیکاری در سال 96 نسبت به سال قبل به میزان 6.0 درصد کاهش داشته است.

**بیشترین جذب دانش آموختگان
بیشترین جذب دانش آموختگان در بخش خدمات شامل سازمان ها، دستگاه ها، ادارات دولتی، خصوصی و آموزش و پرورش همچنین دانشگاه ها است.
ظرفیت بخش خدمات محدود است و بخشی از دانش آموختگان جذب می شوند و بخش عمده ای از آنان، به دلیل عدم آموزش های مهارتی و عدم نیازهای خدماتی، بیکار می ماندند.

**پرشغل ترین رشته ها
بر اساس دیگر آمار ارائه شده از سوی معاونت پژوهشی وزارت علوم، رشته های مکانیک، کامپیوتر، عمران، برق و زبان انگلیسی جزء رشته های با میانگین درصد اشتغال بین 50 تا 60 درصد و رشته های علوم پایه مانند فیزیک، ریاضی، ادبیات فارسی بین 10 تا 40 درصد اشتغال دارند.

**دانشگاه های دارای بیشترین اشتغال
میانگین درصد اشتغال دانشگاه ها در مقطع تحصیلی کارشناسی نشان می دهد که 87 درصد دانش آموختگان دانشگاه صنعتی سهند تبریز شغل دارند و کمترین آمار با 50 درصد به دانشگاه هرمزگان می رسد.
میانگین درصد اشتغال دانشگاه ها در مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد دانشگاه ها حاکی از آن است که دانش آموختگان دانشگاه صنعتی سهند تبریز با 93 درصد، بیشترین آمار اشتغال را دارند و کمترین آمار به دانشگاه زابل با 47 درصد می رسد.
میانگین درصد اشتغال دانشگاه ها در مقطع دکتری نشان می دهد دانش آموختگان مقطع دکتری دانشگاه ولی عصر رفسنجان، صنعتی سهند تبریز، میبد و شهید بهشتی 100 درصد شاغل هستند و کمترین آمار به دانشگاه صنعتی شاهرود با 64 درصد می رسد.

**تاکید وزارت علوم بر رصد اشتغال دانش آموختگان
محمدسعید سیف، مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا درباره رصد اشتغال دانش آموختگان توسط دانشگاه ها، تاکید کرد: این رصد برای نخستین بار توسط دانشگاه ها صورت گرفته است. هدف مهم وزارت علوم در این طرح، ورود دانشگاه ها به رصد اشتغال دانش آموختگان شان است و تا وقتی دانشگاه ها به طور مستقیم با دانش آموختگان ارتباط برقرار نکرده و مشکلات شان را نشنوند و ندانند، این رصدها تاثیری ندارد.
وی افزود: در نخستین مرحله رصد اشتغال دانش آموختگان که امسال برای سال 96 صورت گرفت، 87 دانشگاه از طریق ارتباط با دانش آموختگان در این طرح شرکت کردند.
به گفته مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، این طرح به عنوان یک وظیفه برای دانشگاه ها تعریف شده است و موظف هستند هر سال اشتغال دانش آموختگان خود را رصد کنند تا در پذیرش دانشجو، تکمیل برنامه ریزی ها و تهیه برنامه ریزی های درسی، اقدامات مناسب تری انجام دهند.
**9492** 1200

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي دانش آموختگان معاونت پژوهشي و فناوري اشتغال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۴۹۹۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعهد اشتغال ۷۵۰۰ فارغ‌التحصیل بیکار در همدان

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان با تأکید بر لزوم برگزاری ایده بازار در دانشگاه‌ها، گفت: امسال در استان همدان متعهد شده‌ایم برای ۷۵۰۰ فارغ‌التحصیل بیکار شغل ایجاد کنیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازهمدان، سیدمجتبی حسینی امروز در افتتاحیه رویداد صدرا که با همت دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان برگزار شده است، اظهار‌ داشت: حدود 42 درصد از تعهد 17 هزار 770 نفری ایجاد اشتغال سال‌جاری در راستای دغدغه دولت سیزدهم برای ایجاد شغل فارغ‌التحصیلان بیکار در استان همدان به این گروه اختصاص دارد.

وی با بیان اینکه فرصت‌های شغلی باید به درستی و متناسب و متوازن توزیع شوند، تأکید کرد: تحقق هدف ایجاد اشتغال برای فارغ‌التحصیلان بیکار باید با آموزش‌های مناسب و اشتغال‌یابی درست پیش برود. بنا‌بر‌این ابتدا باید با کمک دفاتر ارتباط با صنعت در دانشگاه‌ها چگونه مهارت‌آموزی را به دانشجو آموزش دهیم و بعد از او انتظار داشته باشیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان با تأکید بر اینکه دنیای امروز عصر دانش و گذار به سمت هوش مصنوعی و دنیای پیچیده دیجیتال است، بیان کرد: خارج شدن از تفکرات کلیشه و اداری و فراهم کردن فضا برای ورود ایده‌ها و اندیشه نو، استفاده از تکنیک حل مسئله باید در دستور کار قرار گیرد تا منتج به فعالیت‌های فناورانه و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان شود.

حسینی تأکید کرد: با تعامل بین دانشگاه‌های استان و صنعت و مجموعه اقتصادی استان باید سازو‌کاری در نظر گرفته شود که هر دستگاهی برای اشتغال فارغ التحصیلان چه کارهایی می‌تواند انجام دهد، بر اساس آن موارد را احصا کرده و سند راهبردی در این رابطه تدوین شود که سرلوحه عملکرد استان قرار گیرد.

وی با بیان اینکه مهمترین راهکار ایجاد شغل برای تحصیلکردگان استفاده از ظرفیت های دانش بنیانی است و باید به این مهم توجه شود، افزود: تحقیقات و پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد سونامی فناوری باعث شده برخی مشاغل رود یا در آینده از دست خواهد رفت بنابراین حتما باید نوآور و به‌روز باشیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان با تاکید بر اینکه سال جاری تمرکز استان بر توسعه سرمایه‌گذاری، حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالیت‌هایی است که منجر به توسعه اشتغال در فارغ‌التحصیلان دانشگاهی می‌شود، گفت: پیشنهاد ما این است دانشگاه آزاد اسلامی رویدادی را برگزار کند که از ابتدا و تا انتها یک شغل مولد را آموزش دهد، خلق ایده و ایجاد مشاغل پیگیری را کند تا نتیجه آن به صورت عملیاتی مشهود شود.

حسینی، همچنین خواستار برگزاری ایده بازار در دانشگاه‌ها شد و افزود: پاشنه آشیل دولت سیزدهم مسئله اشتغال است و ما باید توجه به اشتغال‌آفرینی و هدایت شغلی را سرلوحه کار خود قرار دهیم.

وی با بیان اینکه ایجاد گرایش‌های بین رشته‌ای و تغییر سرفصل برخی دروس توسط دانشگاه‌های استان می‌تواند در رفع مشکل به کار‌گیری فارغ‌التحصیلان موثر باشد، بیان کرد: هدف اصلی ما تأمین نیروی انسانی مورد نیاز بازار کار با تمرکز بر دانشجویان و فارغ التحصیلان است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان آموزش، کارآفرینی و اشتغال را سه مؤلفه رشد جامعه دانست و گفت: دانشگاه محور فرهنگ، کارآفرینی و اقتصاد است. براین اساس باید به دنبال توسعه کارآفرینی در دانشگاه بود و سرمایه‌گذاری‌ها باید با اکوسیستم منطقه سازگاری داشته باشد.

حسینی تأکید کرد: اقتصاد و کارآفرینی باید در دانشگاه نقش محوری داشته باشد و در همه پیوندها و لایه‌های آن پیاده‌سازی شود؛ هر دانشگاه باید بر اساس توانایی و محیط پیرامونی خود مدل کارآفرینی ویژه خود را ارائه دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رویداد صدرا به ایستگاه اندیمشک رسید
  • تعهد اشتغال ۷۵۰۰ فارغ‌التحصیل بیکار در همدان
  • نکوداشت دانش‌آموختگان بین‌المللی در شیراز برگزار می‌شود
  • امضای تفاهم‌نامه و رونمایی از پوستر برگزاری آیین نکوداشت دانش‌آموختگان بین‌المللی
  • رویداد «ایده بازار» در دانشگاه برگزار شود
  • امضای تفاهم‌نامه آیین نکوداشت دانش‌آموختگان بین‌المللی در شیراز
  • اشتغال به تحصیل یک‌میلیون و ۳۵۰ هزار دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی
  • رویداد صدرا نقطه عطف حل مسائل جامعه است
  • حدود ۳ هزار نفر جذب آموزش و پرورش البرز می شوند
  • سهم ۲۴ درصدی محصولات کشاورزی در تولید ناخالص استان مازندران