Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@09:54:34 GMT

بی رغبتی صنعت، نخبگان را راهی خارج کشور می کند

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۵۸۸۱۰

بی رغبتی صنعت، نخبگان را راهی خارج کشور می کند

شیراز- ایرنا- دانشیار بخش علوم و مهندسی کامپیوتر دانشگاه شیراز گفت: دانشگاه ها بر اساس وظیفه ذاتی خود نسبت به تربیت محقق اقدام می کنند اما به دنبال بی رغبتی بخش صنعت به بهره گیری از ظرفیت این نخبگان، آنها جذب بازار کار در خارج کشور می شوند.

دکتر اشکان سامی شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ارتباط محدود صنعت با دانشگاه و فضای تولید علم در کشور باعث شده تا محققان و دانشگاهیان نخبه ای که در دانشگاه های مادر فارغ التحصیل شده اند کمتر بتوانند وارد فضای کسب و کار شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این استاد دانشگاه گفت: علوم مهندسی و اقتصاد دانش‌بنیان دو عاملی است که می تواند چرخه اقتصاد کشور را به حرکت در بیاورد و نیرویی که قادر است به این چرخه شتاب دهد نیز در دانشگاه‌ها تربیت می‌شود اما بازدهی این نیروها در جای دیگری است.
** کم کاری دیگر نهادها به پای دانشگاه گذاشته نشود
دانشیار دانشگاه شیراز با بیان این که ارزیابی جایگاه دانشگاه باید بر اساس شرح وظائف آن صورت گیرد، اظهار داشت: نباید در کشور کم کاری نهاد های دیگری ازجمله قانون گذار تا مجری قانون به گردن دانشگاه و دانشگاهیان انداخته شود.
سامی ادامه داد: بر اساس معیارهایی که برای دانشگاه های مادر در ایران و جهان تعریف شده است فعالیت علمی دانشگاه شیراز مورد قبول بوده و توانسته است در تربیت نیروهای متخصص اقدامات خوبی انجام دهد.
وی معتقد است: دانشگاه های مادرعلاوه بر تربیت محقق، چاپ مقاله های علمی را نیز در دستور کار دارند.
این استاد دانشگاه گفت: دانشگاه مکانی برای تربیت پژوهشگر است این پژوهشگران باید بتوانند جامعه خود را بهبود دهند.
** بودجه 100 برابری دانشگاه های همتراز دانشگاه شیراز در خارج
سامی اظهار داشت: دانشگاه های مادر همچون دانشگاه شیراز علاوه بر وظیفه ملی وظایف بین المللی نیز دارد و باید با توجه به وضعیت علمی کشور در صحنه های بین الملل امکان بهبود جایگاه علمی کشور را ایجاد کنند.
او اضافه کرد: در این راستا با تولید مقالات علمی برتر در صحنه های بین الملل جایگاه علمی کشور بهبود می یابد اما برخی در سال‌های اخیر نسبت به تولید مقاله جبهه گرفته و امکان تولید مقاله را از بین برده‌اند.
دانشیار بخش کامپیوتر دانشگاه شیراز گفت: برخی از دانشگاه های همتراز در کشورهای اروپایی صد برابر بودجه دانشگاه شیراز، اعتبار تحقیقاتی دریافت می کنند؛ با این حال، فعالیت‌های علمی این دانشگاه همتراز با این دانشگاه های اروپایی است و به همان میزان تولید علم دارد.
وی افزود: دانشگاه شیراز در مقاطع عالی نسبت به تربیت نیروهای محقق اقدام می کند و این افراد نیروهای کارآمدی در سیستم تولید و اقتصاد کشور هستند اما این نیروها از کشورهای مختلف اروپایی و آمریکایی دعوت نامه همکاری دارند و در اثر بی رغبتی بخش صنعت ایران به بهره گیری از ظرفیت آنها، برخی از آنان به کشورهای مختلفی همچون آلمان، فرانسه و ... مهاجرت کرده اند.
** سرعت گیر تولید فناوری در ایران
سامی در بخش دیگری از این گفت و گو از شفاف نبودن قوانین و تامین نشدن سرمایه در گردش شرکت های دانش بنیان به عنوان عوامل کاهنده سرعت تولید تکنولوژی و علم در کشور یاد کرد.
وی اظهار داشت: باید توجه داشت، تولید علم باعث رشد تکنولوژی خواهد شد و در نتیجه رفاه جامعه نیز افزایش می یابد و دانشگاه در این فرایند با تولید علم می تواند نقش تعیین کننده ای در رشد تکنولوژی و رفاه جامعه داشته باشد.
این استاد دانشگاه گفت: در این میان اگر شرکت‌های دانش بنیان بخواهند از تسهیلات دولتی استفاده کنند منابع مالی کشور تسهیلات مناسبی به این شرکت‌ها اعطا نمی کنند و در این شرایط، تکنولوژی جدیدی در کشور تولید نمی شود.
سامی با بیان این که زیر ساخت کار صنعتی در کشور با چالش مواجه است، افزود: قصوری از دانشگاه در تعامل با بخش صنعت صورت نگرفته است؛ البته باید توجه داشت آموزش های بعد از دانشگاه نیز در بکارگیری پژوهشگران در زیرساخت‌های اقتصادی جامعه موثر است.
استاد دانشگاه شیراز تاکید کرد: ایران جایگاه پنجم جهان در تعداد فارغ التحصیلان دانشگاهی را دارد با این حال تولید ناخالص ملی (GDP) در ایران محدود است و هیچ کشوری در جهان پیدا نمی کنید که تنها با فروش سوخت های فسیلی تجدیدناپذیر نظیر نفت ، گاز و مشتقات آن بتواند اقتصاد کشورش را اداره کند.
وی در ادامه بسترسازی تقویت ارتباط صنعت با دانشگاه با هدف پاسخگویی به نیازهای جامعه را خواستار شد.
ع.پ / 2027

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي دانشگاه صنعت شرکت دانش بنیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۵۸۸۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از  مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری محوری‌ترین موضوع این همکاری، حمایت از ایفای نقش مؤثر دانشگاه در دستیابی به مرجعیت علمی، توسعه علم و دستاوردهای علمی فاخر توسعه فناوری و تجاری‌سازی محصولات دانش بنیان و فناورانه، جذب نخبگان و توسعه زیرساختهای آزمایشگاهی و پارک علم و فناوری است.

 حمایت از تحقق مرجعیت علمی-پژوهشی مسئله محور و تحول آفرین و انتشار دستاوردهای پژوهشی برتر در دانشگاه در سطح بین المللی و توسعه همکاری‌های دانشگاه با بخش‌های اقتصادی و شرکت‌های بزرگ با استفاده از ظرفیت اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه و سرمایه گذاری ازدیگر بخش های این توافق نامه است .

حمایت از توانمندسازی تخصصی و اشتغال‌پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه، کمک به بلوغ و توسعه زیرساخت‌های فناوری و آزمایشگاهی در دانشگاه از دیگر محورهای این توافق‌نامه همکاری مشترک است.

در قالب این همکاری مشترک، حداقل پنج طرح دانشگاهی در قالب طرح‌های تجاری محصولات فناورانه و دانش و حداقل پنج طرح توسعه فناوری و خدمت بار اول مورد حمایت قرار می‌گیرد. همچنین زمینه برای اشتغال حداقل ۲۵ نفر در زیست بوم نوآوری و کارآفرینی دانشگاه در شرکت‌های زایشی فراهم خواهد شد و از همکاری‌های تحقیق و توسعه و پژوهشی (تا سقف ۷۰ میلیارد ریال)، جذب حدأقل سه عضو هیئت علمی مورد تأیید بنیاد نخبگان و سه محقق پسادکتری مورد تایید بنیاد علم یا بنیاد ملی نخبگان حمایت می‌شود.

معاونت علمی، ضمن حمایت از فعالیت‌ها و برنامه های تحول آفرین در دانشگاه در چهار محور «مرجعیت علمی»، از زیست بوم فناوری، زیست‌بوم کارآفرینی و اقتصاد دانش‌بنیان و اشتغال ‌پذیری دانشجویان حمایت می‌کند. علاوه بر این، حمایت از پژوهشگران پسادکتری برای انجام پژوهش‌های مسئله محور و تحول آفرین توسط بنیاد ملی علم در قالب برنامه مشترک دانشگاه با بنیاد علم و بنیاد نخبگان تا سقف ۲۰ میلیارد ریال در سال، حمایت از طرح های فناورانه و زیرساخت‌های آزمایشگاهی در دانشگاه در قالب حمایت از طرح‌های توسعه فناوری محصول خدمت بار اول هر طرح تا سقف ۱۰ میلیارد ریال و در مجموع سالانه تا سقف ۱۰۰ میلیارد ریال، حمایت از طرحهای پژوهشی دانشگاه با صنایع و شرکتهای بزرگ از محل اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه این شرکتها موضوع ماده ۱۱ قانون جهش تولید تا سقف ۲۰۰۰ میلیارد ریال، حمایت از راه اندازی و تجهیز آزمایشگاههای عضو شبکه آزمایشگاهی تا سقف ۵۰ میلیارد ریال در چارچوب مورد تائید شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و حمایت از تدوین برنامه و پیاده سازی ماده ۵ قانون جهش تولید دانش بنیان و مدیریت مالکیت فکری دارایی های پژوهش و فناوری دانشگاه ذیل این محورها به دست معاونت علمی صورت می‌گیرد.

همچنین حمایت از طرح های تجاری سازی محصولات دانش بنیان و فناورانه دانشگاه، هر طرح تا سقف ۲۰۰ میلیارد ریال در مجموع تا سقف دو هزار میلیارد ریال، حمایت از برگزاری «بوت کمپ‌»های تخصصی و تولید محتوای مرتبط با اشتغال پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه تا سقف ۱۰ میلیارد ریال، تسهیل و حمایت از برخورداری دانشجویان پژوهشگران و اعضاء هیئت علمی دانشگاه از برنامه های حمایتی بنیاد ملی نخبگان در قالب این همکاری محقق خواهد شد.

این همکاری با هدف پیشبرد برنامه‌های توسعه دانش‌بنیان در دانشگاه صنعتی امیرکبیر به امضای جواد مشایخ، معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور و علیرضا رهایی، رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر رسید.

دیگر خبرها

  • شیراز قهرمان مسابقات والیبال اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد منطقه یک کشور
  • ظرفیت علمی نیرو‌های مسلح در خدمت نخبگان و دانشگاهیان قرار می‌گیرد
  • لزوم شناسایی، جذب و رشد نخبگان در استان قم
  • تربیت نیروی ماهر در گرو ارتباط دانشگاه و صنعت
  • حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه
  • موزه دانشگاه صنعتی امیرکبیر افتتاح شد
  • سالانه ۲۰۰۰ نفر در حوزه کوانتوم تربیت و جذب می‌شوند
  • جذب و تربیت سالانه دو هزار نیروی متخصص در حوزه فناوری کوانتوم
  • تعلیم و تربیت زیر ساخت اصلی سعادت و پیشرفت کشور است
  • پارک علم و فناوری تربیت‌مدرس هاب بین‌المللی تعاملات علمی با کشورهای دیگر