Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-26@21:01:47 GMT

◄ اقلیم کردستان ترانزیت سوخت ایران را متوقف کرد

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۶۳۴۴۱

◄ اقلیم کردستان ترانزیت سوخت ایران را متوقف کرد

تین‌نیوز | 

در حالی‌که برخی رسانه‌های داخلی از  قول سامال عبدالرحمن مسئول گمرکات اقلیم کردستان عراق، از ممانعت از صادرات نفت اقلیم کردستان به ایران از روز جمعه و در پی ارسال یک نامه از سوی کنسولگری آمریکا پرده برداشته‌اند، برخی فعالان بخش ترانزیت و حمل‌ونقل ترانزیت کشورمان نیز از توقف ترانزیت سوخت اقلیم کردستان از ایران و جایگزنی مسیر ترانزیتی ترکیه خبر داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تین‌نیوز، خبرگزاری تسنیم امروز در خبری ضمن انتشار اظهارات مسئول گمرکات اقلیم کردستان عراق مبنی بر اجرای دستور ممانعت از صادرات نفت اقلیم کردستان به ایران از روز جمعه، از قول ناظم دباغ نماینده حکومت اقلیم کردستان عراق در تهران نیز نوشت: در چارچوب توافق نفتی اربیل و بغداد از صادرات نفت کرکوک به ایران جلوگیری می‌شود.

این خبرگزاری همچنین از عنوان کرده که منابعی از اقلیم کردستان عراق به یک رسانه کردی گفته‌اند که کنسولگری آمریکا در اربیل، 14 فوریه نامه‌ای را با مضمون ممانعت فوری از صادرات تانکری نفت به ایران به اداره روابط خارجی حکومت اقلیم ارسال کرده و وزارت امور منابع طبیعی حکومت اقلیم کردستان هم در نامه‌ای به گذرگاه‌های سه‌گانه تمرچین، باشماق و پرویزخان دستور ممانعت از صادرات نفت به ایران را صادر کرده است.

به گزارش تین‌نیوز، خبرهای توقف صادرات نفت اقلیم کردستان به ایران در حالی منتشر شده که برخی فعالان بخش حمل‌ونقل بین‌المللی و ترانزیت کشورمان نیز  در شبکه‌های اجتماعی از توقف ترانزیت سوخت از مسیر ایران و احتمال استفاده از مسیر ترکیه به جای ایران از سوی اقلیم کردستان خبر داده‌اند.

به گفته این کارشناسان، همچنین عراق بندر ام‌القصر را توسعه داده و اسکله‌ای نیز در این بندر برای حمل و تخلیه سوخت در کشتی‌های مخصوص حمل مواد نفتی اختصاص داده است که این امر در ترانزیت مازوت عراق از مسیر ایران و درآمدهای ایران از این محل تاثیر بسزایی خواهد گذاشت.

برخی کارشناسان نیز در مورد این اقدام کردستان عراق عنوان کرده‌اند که این اقدام موقتی و در جهت انطباق و تغییر قوانین مرزهای این اقلیم صورت گرفته است و هدف از آن دور زدن ایران، استفاده از بندر ام‌القصر (با توجه به اختلافات عمیق بین حکومت اقلیم کردستان و دولت مرکزی) و یا اجرای توصیه کنسولگری آمریکا نیست.

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: اقلیم کردستان عراق صادرات نفت اقلیم کردستان توقف ترانزیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۶۳۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شترداری رسته مزیت دار دامداری سازگار با اقلیم کشور

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حسینی، کارشناس و فعال حوزه شترداری در گفتگویی اختصاصی درباره ظرفیت پرورش شتر در کشور گفت: در ایران ۹۰ میلیون هکتار اراضی داریم که در مناطق خشک و نیمه خشک قرار دارند اراضی بیابانی و بسیاری از روستا‌های مناطق شرقی و نسبتا مرکزی ایران که در مناطقی قرار گرفتند که فضای بیابانی، ­خشک و نیمه خشک در آنها غالب است، رسته اکثر روستاییان هم در این مناطق رسته دامداری است و در اینها در حوزه دامی بیابانی ­که اخیرا رونق و مورد توجه قرار گرفته رسته مزیت دار پرورش شتر است.
وی افزود: زنجیره ارزش همان رسته مزیت دار که در آن مناطق می‌شود به عنوان یک شغل با درآمد کافی و پایدار به آن توجه کرد که با وضع آب و هوایی آنجا هم سازگار است بحث پرورش شتر است که چند سالی است این موضوع خیلی مورد توجه قرار گرفته که اگر قرار­باشد ما حوزه اشتغال روستایی و عشایری این مناطق را تقویت کنیم با این وضعیت آبی کشور و تغییر اقلیم که صورت گرفته ناچاریم برویم به شمت پرورش شتر ولی یکسری گلوگاه‌ها و محدودیت‌ها دارد که باید رفع بشود.
حسینی درباره جمعیت شتر در کشور اضافه کرد: ما در ایران در اوایل قرن ۱۳ در اوایل دهه ۱۳۰۰ تا ۱۳۱۰ حدودا یک میلیون نفر شتر در کشور داشتیم که موضوع صرفا استفاده از گوشت و شیر آن نبود عمدتا در جابجایی‌ها و انتقال مسافر به خصوص بحث انتقال عشایر و وسایل آنها بود­که کم کم با یکجانشینی، ­استفاده بیشتر­از اراضی و سیاست‌های شهرنشینی، یک میلیون نفر جمعیت شتر رفته رفته رسیده به ۱۵۰ تا ۱۸۰ هزار نفر شتر که جمعیت حال حاضر آن کشور است، اما از لحاظ­اقلیمی کشور ما این ظرفیت را دارد که این جمعیت شتر افزایش پیدا کند.
این کارشناس حوزه شترداری در مورد مزیت‌های پرورش شتر تصریح کرد: دام شتر در مقایسه با گاو‌های وارداتی که در ایران الان پرورش پیدا می‌کنند مثل گاو هولشتاین و گوسفند‌های وارداتی و به نسبت حتی بقیه دام‌های پرورشی، شتر چیز‌های را مصرف می‌کند که برای ما، ارزش افزوده و تولید گوشت و شیر می‌کند که آن دام‌ها نمی‌توانند، شتر با طی مسافت زیاد از گونه‌های خارشتر، ­اشنان و­سرخ گز گونه‌های مرتعی بیابان‌ها و اراضی ما استفاده می‌کند که اگر اینها تقویت بشوند علوفه و مرتع کاری بشود از همین ظرفیت علوفه‌های مرتعی ما می‌تواند تولید گوشت و شیر کند که این مهمترین مزیت شتر است که دام‌های دیگر امکان استفاده از این گونه‌های مرتعی و بیابانی را ندارند.
حسینی درباره پرورش شتر در دیگر کشور‌ها گفت: در دنیا شاید بگویم قوی‌ترین کشور‌هایی که در حوزه شترداری حالت صنعتی را تکمیل کردند و زنجیره ارزش شتر را ­کشور‌های عربی حاشیه خلیج فارس هستند اول امارات و­بعد قطر، ­عربستان و کویت است، بیشتر امارات و عربستان خوب کار کردند به خاطر اینکه در بحث‌های فرهنگی مصرف گوشت شتر و زنجیره کامل کار کردند صرفا روی مصرف گوشت کار نکردند، آمدند روی شیر و مزه‌های متفاوت آن کار کردند و فرآوری‌های مختلف از جمله پنیر، ­شیرخشک و بستی شیر شتر با طعم‌های مختلف و مسابقات شترسواری را دارند و سرمایه گذاری می‌کنند.
وی در پایان گفت: در ایران فعلا تمرکز زنجیره ارزش شتر صرفا روی گوشت است پرورش سنتی و صنعتی شتر بیشتر روی گوشت شتر است علت آن هم نبود بازار‌های هدف و کارگاه‌های فرآوری شیر و پشم شتر بوده است، چون این زنجیره ارزش شتر در گلوگاه‌ها سرمایه گذاری مناسب نشده و به بخش خصوصی برای مشارکت و­سرمایه گذاری، ­تسهیلات لازم داده نشده الان تا آن قسمت پرورش و قسمت مرتع در کشور کار می‌شود ولی مابقی که بحث فرآوری و به بازاررسانی است به نسبت کشور‌های عربی ضعیف‌تر هستیم.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • حمله موشکی به میدان گازی سلیمانیه و توقف کار پمپ بنزین‌ها
  • حمله پهپادی به میدان گازی کورمور در شمال عراق
  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح
  • بازگشایی بازارچه‌های هنگه‌ژال و سیف مطالبه جدی ایران از عراق است
  • شترداری رسته مزیت دار دامداری سازگار با اقلیم کشور
  • افزایش ۴۷ درصدی صادرات و ترانزیت گمرک سرخس در فروردین
  • اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق | مسیر ترانزیت جدید بدون ایران
  • صادرات خودرو به اوراسیا کلید می‌خورد
  • ازسرگیری صادرات نفت کردستان
  • بررسی موضوع تسهیل صادرات محصولات کشاورزی به عراق