Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-07@20:45:58 GMT

کشف‌اسکلت‌دختربچه5000ساله دربابل

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۶۳۴۴۷

سرپرست تیم کاوش باستان‌شناسی تپه تاریخی بزرودپی بابل از کشف اسکلت دختر بچه‌ای ۵۰۰۰ ساله در تپه های باستانی این منطقه خبر داد و گفت: اسکلت دختری حدوداً ۱۳ تا ۱۴ ساله نیز در این منطقه کشف شده است که درفشی در کنارش و گردنبندی از جنس صدف، سنگ و قیر در گردن او قرار داشت و با بررسی‌های به عمل آمده قدمت این اسکلت به ۳۰۰۰ تا ۵۰۰۰ سال تخمین زده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناطقان: محمد فاضلی در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به حضور یک ماه و نیمه تیم باستان شناسی در تپه‌های تاریخی بزرودپی اظهار کرد: شهرستان بابل از لحاظ تخریب و تجاوز آثار تاریخی در رتبه اول مازندران قرار دارد.
وی با ابراز نگرانی از وضعیت موجود آثار تاریخی در بابل گفت: ما در معرض انتقال زمین سوخته به نسل‌های بعدی هستیم؛ در منطقه هفت‌تپه ۴۰۰ تا ۵۰۰ حفاری غیرمجاز صورت گرفته که نیاز است در آن قسمت امنیت حفظ آثار تاریخی برقرار شود.
فاضلی یادآور شد: بسیاری از محوطه‌های تاریخی در بابل ثبت میراث فرهنگی نشده اما با پیگیری‌های صورت گرفته در حدود ۲ هکتار از تپه باستانی بزرودپی بابل ثبت میراث فرهنگی شده است.
*نبود آزمایشگاه‌های تخصصی میراث فرهنگی در کشور
فاضلی در ادامه با ابراز تأسف از نبود آزمایشگاه‌های تخصصی میراث‌فرهنگی در کشور گفت: حدود ۵۰ میلیون تومان هزینه آزمایش باستان‌شناسی این منطقه برای ارسال به آلمان، انگلستان و لهستان خواهد شد و در حدود ۶ ماه نیز اعلام پاسخ آزمایش‌ها به طول می‌انجامد.
*ایجاد سایت موزه‌ای در تپه‌های باستانی بابل
سرپرست تیم کاوش باستان‌شناسی تپه تاریخی بزرودپی بابل با بیان اینکه در یک برنامه ۵ ساله در نظر داریم این محوطه تبدیل به سایت‌موزه بشود، افزود: به دنبال حضور تیم بین‌المللی باستان‌شناسی در این منطقه هستیم تا این نقطه به مدرسه باستان‌شناسی تبدیل شود.

تپه‌های تاریخی بابل زیر تیغ پروژه‌های عمرانی
فاضلی با بیان اینکه تپه‌های تاریخی بابل زیر تیغ پروژه‌های عمرانی قرار گرفته است، افزود: متأسفانه به رغم اعتراضات ما و به دستور استاندار وقت، عملیات عمرانی در این مناطق انجام گرفت که سبب تخریب بخشی از این تپه تاریخی شد.
وی در ادامه افزود: شهرداری و شورای‌شهر خوش‌رودپی نیز درصدد اجرای پارک در این مکان بودند که با پیگیری تیم باستان شناسی و رئیس‌کل دادگستری استان مازندران جلوی این پروژه گرفته شد.
سرپرست تیم کاوش باستان‌شناسی تپه تاریخی بزرودپی بابل با اشاره به اینکه در کشور بالای ۱۲۰ پایگاه میراث فرهنگی داریم که اماکن تاریخی را تحت نظر خود دارند، خاطرنشان کرد: برنامه ما این است که در بابل پایگاه بین‌المللی میراث‌فرهنگی ایجاد کنیم تا حضور باستان‌شناسان بین‌المللی در این شهرستان تقویت شود.
فاضلی با بیان اینکه با مطالعات باستان‌شناسی می‌توان وضعیت موجود را آسیب‌شناسی کرد، افزود: مازندران همیشه در طول تاریخ، یک استقلال فرهنگی و اجتماعی داشته و نفوذپذیری اقوام در این منطقه کمتر دیده می‌شود.
*کشفیات مرموز و جالب در تپه‌های باستانی بابل
فاضلی در ادامه با اشاره به اکتشافات اخیر در تپه‌های تاریخی بابل تصریح کرد: کاوش‌های صورت گرفته در این منطقه نشان می‌دهد تمدن در این نقطه به ۵۰۰۰ سال پیش بازمی گردد؛ این دوره به دوره مفرغ و آغاز شهرنشینی معروف است.
وی با اشاره به اینکه بیشتر کاوش‌هایی که انجام شد مربوط به ۵۰۰۰ سال پیش بوده است، خاطرنشان کرد: در حالی که جنگل‌های ما اکنون در حال از بین رفتن است؛ با کاوش‌های انجام شده می‌توان گفت در ۵۰۰۰ سال پیش، اکوسیستم این منطقه چگونه بوده است.
سرپرست تیم کاوش باستان‌شناسی تپه تاریخی بزرودپی بابل با بیان اینکه چندین مورد ذغال کشف شده وجود دارد که نشان‌دهنده گونه‌های درختی در منطقه است، یادآور شد: در یکی از لایه‌ها بیش از ۲۰ کیلوگرم دانه گیاهی کشف شد که برای معطر بودن، درمان و آرایش آن زمان‌ها استفاده می شده است.
کشاورزی مازندران ۵۰۰۰ ساله است؟
فاضلی تاکید کرد: در رابطه با تاریخ کشاورزی ایران هیچ اطلاعی وجود ندارد، مهم‌ترین آگاهی باستان‌شناسان در این منطقه، کشف دانه‌های گیاهی بوده که تاریخ کشاورزی مازندران در ۳۰۰۰ تا ۵۰۰۰ سال پیش را نشان خواهد داد.
وی با اشاره به اینکه به نظر می‌رسد حدود ۳۲۰۰ سال پیش سیل بزرگی در این منطقه به وقوع پیوسته و قسمتی از این مکان را با خود به زیر آب برده است، افزود: لایحه‌های دست‌نخورده و بکر این منطقه، به عصر مفرغ و عصر آهن که همان دوران شکوفایی ایران بوده است، مربوط می‌شود.
وی با اشاره به اینکه تعداد زیادی اشیای تاریخی دیگری نیز از این محوطه به دست آمده است، افزود: این اشیا شامل دوک نخ‌ریسی، شاخ مارال، درفش و خمره بوده است. 
سرپرست تیم کاوش باستان‌شناسی تپه باستانی بزرودپی بابل با بیان اینکه آزمایشات نشان خواهد داد که وضعیت آب و هوایی و اکوسیستمی مازندران در حدود ۵۰۰۰ سال پیش چگونه بوده است، افزود: سه مسئله کربن ۱۴، دی‌.ان. ای و ایزوتوپ استخوان از جمله آزمایش‌ها برای ارسال به اروپا خواهد بود.
فاضلی با اشاره به اینکه بیشتر محوطه‌هایی که در مازندران کاوش شده بافت قبرستانی دارد، افزود: در بخش مسکونی و سبک زندگی کاوش کمتری صورت گرفته است. با کاوش‌های باستان شناسی تعداد زیادی از محققان در مازندران تربیت خواهند شد.
منبع: ایسنا برچسب ها: کشف اسکلت ، بابل ، میراث فرهنگی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: کشف اسکلت بابل میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۶۳۴۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف جدید باستان‌شناسان: نگو حجر، بگو شجر!

در سال ۱۸۳۶، کریستین یورگنسن تامسن، یک عتیقه‌شناس دانمارکی، اولین شخصی شد که نظم را به ماقبل تاریخ آورد و نشان داد که انسان‌های اولیه اروپا سه مرحله از پیشرفت فناوری را پشت سر گذاشتند که در تولید ابزار منعکس شده است. گاه‌شماری اولیه، عصر حجر تا عصر برنز و عصر آهن، اکنون زیربنای باستان‌شناسی بیشتر دنیای قدیم است.

به گزارش خبرآنلاین، به گفته توماس تربرگر، باستان شناس و سرپرست تحقیقات در بخش میراث فرهنگی نیدرزاکسن در آلمان، تامسن به خوبی می‌توانست عصر چوب را جایگزین عصر حجر کند.

او گفت: «می‌توانیم فرض کنیم که ابزار‌های چوبی درست مشابه ابزار‌های سنگی، یعنی دو و نیم یا سه میلیون سال وجود داشته‌اند. اما از آنجایی که چوب رو به زوال می‌رود و به ندرت باقی می‌ماند، سوگیری حفظ نگاه ما به دوران باستان را مخدوش می‌کند. ابزار‌های سنگی اولیه به طور سنتی دوره پارینه سنگی پایین را مشخص می‌کنند که از حدود ۲.۷ میلیون سال پیش تا ۲۰۰ هزار سال پیش ادامه داشت. از هزاران سایت باستان شناسی که می‌توان به آن دوران نسبت داد، از کمتر از ۱۰ مورد چوب به دست آمده است.»

دکتر تربرگر سرپرست تیم تحقیقی بود که ماه گذشته در Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شد و اولین گزارش جامع در مورد اشیاء چوبی حفاری شده از سال ۱۹۹۴ تا ۲۰۰۸ در معدن زغال سنگ روباز در نزدیکی شونینگن در شمال آلمان بود. محموله غنی شامل دو دوجین نیزه کامل یا تکه تکه شده و چوب پرتاب دو نوک بود. قدمت این اشیاء به پایان یک دوره گرم بین یخبندان در ۳۰۰ هزار سال پیش می‌رسد، یعنی زمانی که نئاندرتال‌های اولیه جایگزین هومو هایدلبرگنسیس، پیشینیان بلافصل خود در اروپا شدند. پرتابه‌های کشف شده در سایت شونینگن، معروف به Spear Horizon، قدیمی‌ترین سلاح‌های شکاری حفظ شده در نظر گرفته می‌شوند.

در اواسط دهه ۱۹۹۰، کشف سه نیزه، به همراه ابزار‌های سنگی و بقایایی از ۱۰ اسب وحشی، ایده‌های رایج در مورد هوش، تعامل اجتماعی و مهارت‌های ابزارسازی اجداد انسان را تغییر داد. در آن زمان، اجماع علمی بر این بود که انسان‌ها لاشخور‌های ساده‌ای بودند که تا حدود ۴۰ هزار سال پیش بخور و نمیر زندگی می‌کردند.

دکتر تربرگر گفت: «معلوم شد که این انسان‌ها ابزار و سلاح‌هایی برای شکار بزرگ ساخته بودند. آن‌ها نه تنها برای شکار طعمه با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کردند، بلکه به اندازه کافی رفتار‌های آن‌ها پیچیده بوده‌است تا قصابی و بریان کردن را سازماندهی کنند.

مطالعه جدید که در سال ۲۰۲۱ آغاز شد، بیش از ۷۰۰ قطعه چوب را از Spear Horizon مورد بررسی قرار داد، که بسیاری از آن‌ها در دو دهه گذشته در وان‌های سرد آب مقطر ذخیره شده بودند تا جلوی پوسیدگی آن‌ها گرفته شود و محققان بتوانند، رسوبات غرقابی را شبیه سازی کنند. این کار به کمک میکروسکوپ سه بعدی و اسکنر‌های میکرو سی تی که نشانه‌های سایش یا بریدگی را برجسته می‌کردند، انجام گرفت و محققان توانستند ۱۸۷ قطعه چوب را شناسایی کنند که شواهدی از شکافتن، خراشیدن یا ساییدگی را نشان می‌داد.

دیرک لدر، باستان شناس در نیدرزاکسن و نویسنده اصلی مقاله، می‌گوید: «تاکنون تصور می‌شد که شکافتن چوب فقط توسط انسان‌های امروزی انجام می‌شده است.

چوب صنوبر و کاج که به احتمال زیاد از درختانی که بر روی کوهی حداقل دو یا سه کیلومتر دورتر از محل کشف قطع شده بودند به دست آمده‌اند.

علاوه بر سلاح، مجموعه شامل ۳۵ شی نوک تیز و گرد بود که به احتمال زیاد در فعالیت‌های خانگی مانند سوراخ کردن و صاف کردن پوست استفاده می‌شد. آنمیکه میلکز، یک انسان شناس از دانشگاه ریدینگ که در این پروژه همکاری داشت، گفت: «همه آن‌ها از صنوبر و کاج تشکیل شده‌اند. چوب‌هایی که هم سخت و هم انعطاف‌پذیر هستند.»

از آنجایی که درختان صنوبر و کاج در سایت در دسترس نبوده‌اند، تیم تحقیقات به این نتیجه رسیدند که درختان بر روی کوهی در دو یا سه کیلومتر و یا حتی دورتر قطع شده‌اند. بررسی دقیق نیزه‌ها نشان داد که انسان‌های در عصر سنگ پروژه‌های نجاری خود را با دقت برنامه‌ریزی می‌کردند و از یک نظم خاص پیروی می‌کردند؛ پوست را جدا کنید، شاخه‌ها را بردارید، سر نیزه را تیز کنید، چوب را در آتش سخت کنید.

دکتر لدر گفت: «ابزار‌های چوبی از پیچیدگی فناوری بالاتری نسبت به ابزار‌های سنگی آن دوران برخوردار بودند.»

شاید شگفت‌انگیزترین کشف این باشد که برخی از نوک نیزه‌ها پس از شکستن یا کند شدن مجدداً تیز شده‌اند و برخی از سلاح‌های شکسته و خرد شده، صیقل داده شده و تغییر کاربری داده‌اند. تمام نیزه‌ها به جز یکی از آن‌ها، از تنه درختان صنوبر تراشیده شده و مانند نیزه‌های مدرن شکل داده شده‌اند و مرکز ثقل آن‌ها نیز در وسط ساقه قرار گرفته است.

دیگر خبرها

  • آزاد سازی اراضی ملی در منطقه بابلکنار شهرستان بابل
  • ممانعت از حضور عضو شورای‌شهر در منطقه ۱۷/ شربیانی: این اتفاق رسوایی تاریخی است
  • کشف جدید باستان‌شناسان: نگو حجر، بگو شجر!
  • لرزه تردد خودروهای سنگین دوباره روی تن پل تاریخی بابل نشست
  • اقلیم کردستان: روابط تاریخی ما را به ایران پیوند داده است
  • (ویدئو) انقلاب در دنیای ورزش با اسکلت بیرونی چینی
  • نوبت مرگ کوره‌های قاجاری رسیده است؟
  • صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان پارس آباد صحت ندارد
  • انقلاب در دنیای ورزش با اسکلت بیرونی چینی / دویدن با سرعت 20 کیلومتر در ساعت (فیلم)
  • کارزار نجات انجیلسی در مازندران