Web Analytics Made Easy - Statcounter

در مطالبه ثبت شده در سامانه مطالبه‌گری دیده‌بان شفافیت و عدالت، مطالبه‌گران از نمایندگان مجلس و سازمان برنامه و بودجه خواستار لغو معافیت مالیاتی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو شدند.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، استان یزد، معصومه شمسینی، یزد چهارمین استان صنعتی کشور است و از نظر ذخیره معدن سرب و روی در کشور در صدر قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
در حال‌حاضر بیش از ۳۳ نوع ماده معدنی در ۵۶۵ معدن با ظرفیت استخراج سالانه بیش از ۶۰ میلیون تن بهره‌برداری می‌شود. میزان اشتغال بخش معدن در استان یزد، افزون بر ۱۱ هزار و ۸۰۰ نفر است و معدن چادرملو، سنگ آهن بافق، فلات مرکزی و سرب و روی مهدی‌آباد که جزو معادن بزرگ کشور به شمار می‌روند.   معدن سنگ آهن چادرملو در قلب کویر مرکزی ایران، در دامنه شمالی کوه‌های خاکستری رنگ چاه محمد در حاشیه جنوبی نمک زار ساغند به فاصله ۱۸۰ کیلومتری شمالی شرقی شهر یزد و ۳۰۰ کیلومتری جنوب طبس قرار گرفته است؛ که سالانه با تولید ۱۰.۵ میلیون تن کنسانتره سنگ آهن، از بزرگترین واحد‌های تولیدی کشور است که علاوه بر تامین مواد اولیه تولید فولاد واحد‌های تحت پوشش خود، سالانه بالغ بر ۶ میلیون تن کنسانتره تحویل کارخانه‌های فولاد مبارکه و خوزستان می‌دهد.   حواشی بر سر موضوع معافیت مالیاتی معدن چادرملو اما حواشی بر سر موضوع معافیت مالیاتی این معدن موضوعی است که این روز‌ها مورد بحث و گفتگوی بسیاری از فعالان اجتماعی و دانشجویی قرار دارد. در مطالبه ثبت شده در سامانه مطالبه گری دیده بان شفافیت و عدالت ، مطالبه گران از نمایندگان مجلس و سازمان برنامه و بودجه خواستار لغو تصویب بند ب. ماده ۱۵۹ قانون پنجم برنامه توسعه و همچنین لغو معافیت مالیاتی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو شدند.
در این گزارش آمده است که دولت در صدد تعمیم بند ب. ماده۱۵۹قانون برنامه پنجم توسعه بین سال‌های ۹۰ تا ۹۴ است که در آن واحد‌های صنعتی و معدنی مناطق کمتر توسعه یافته از مالیات معاف می‌شوند، در صورت تصویب این قانون شرکت‌هایی مثل چادرملو در یزد که ده سال معافیت مالیاتی داشتند مجدداً شامل ده سال معافیت دیگر خواهند شد.  
امضا کنندگان این مطالبه که خواستار تجدید نظر دولت نسبت به تعمیم این بند هستند می‌گویند که این شرکت بین سال‌های ۹۴ تا ۹۷ نزدیک به هزار میلیارد تومان مالیات پرداخت کرده است که در صورت اجرای مجدد بند مذکور تمام مالیات‌های پرداخت شده به دولت مجدداً به این شرکت بازگردانده خواهد شد. این درحالیست که حدود ده سال دیگر این شرکت به دلیل اتمام سنگ آهنش وجود خارجی نخواهد داشت. پیش بینی می‌شود دولت با اجرای این بند نزدیک به ۲۰هزار میلیارد تومان متضرر شود.   ضعف قانونگذاری در رابطه با مالیات محمدصادق زارعی، دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه یزد در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو به ضعف قانونگذاری در رابطه با مالیات اشاره می‌کند و می‌گوید که در کشور، ما با مشکل قانونگذاری مواجه هستیم بدین صورت که در بسیاری از مواقع ضعف در قانون‌گذاری باعث شده که قوانین ما برندگی لازم را ندارد و گا‌ها میتوان برداشت‌های متفاوت و متعارضی از آن کرد. این مسئله به طور ویژه در قوانین اقتصادی ما وجود دارد و متاسفانه زمینه ساز مشکلات اقتصادی متعددی شده است که نمود آن را در فرار‌های مالیاتی یا مسائل موسسات مالی غیرمجاز و قاچاق کالا و ارز و دیگر پرونده‌های کلان فساد مالی میتوان دید.
وی با اشاره به سو استفاده از یکی از بند‌های قانون در خصوص پرداخت مالیات خاطرنشان کرد که یکی از این قوانین که در ابتدا تصویب شد تا از توسعه‌ی اقتصادی مناطق محروم حمایت کند، اما از آن سوء استفاده‌های فراوانی به نفع مناطق توسعه یافته صورت گرفت، «بند ب. ماده ۱۵۹ قانون برنامه پنجم‌توسعه» است که مقرر داشت صنایعی که در مناطق محروم واقع شده‌اند به مدت ده سال از معافیت مالیاتی بهره‌مند شوند تا بتوانند از محل درآمدهایشان به توسعه‌ی اشتغال و رفع فقر در منطقه‌ی محروم بپردازند.  
معدن چادر ملوی و شبهه سوء استفاده از این بند از قانون در بحث کسب معافیت مالیاتی موضوعی است که این فعال دانشجویی به آن اشاره دارد و در این رابطه می‌گوید که سازمان امور مالیاتی یزد، انطباق بند ب. ماده ۱۵۹ قانون برنامه‌ی پنجم توسعه با معدن چادرملوی یزد را رد نموده است و ۳ سال معدن مجبور به پرداخت مالیات شده، اما بعد با پیگیری‌های نامعلوم، این معدن مجددا توانسته معافیت مالیاتی را اخذ نماید.
دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه یزد خاطرنشان کرد: شنیده‌ها حاکی است که کمیسیون تلفیق و قانون‌گذاری مجلس شورای اسلامی در حال تصویب بندی است که نتیجتاً منتهی می‌شود به اینکه این معدن میزان ۱۰۰۰ (هزارمیلیارد تومان) مالیاتی که در سال‌های ۹۰ تا ۹۳ پرداخت کرده را پس بگیرد و از این باب یک ضرر مالی سنگین به بیت المال وارد می شود.   هزینه‌های زیست‌محیطی مثل نابودی زیست‌گاه جانوران کم‌یاب زارعی اظهار داشت که درست است که مکان جغرافیایی معدن چادرملو در منطقه‌ی محروم واقع شده و جزئی از بافق است، اما سند آن به نام شهرستان اردکان خورده است، آیا درست است که هزینه‌های زیست‌محیطی مثل نابودی پوشش گیاهی و زیست‌گاه جانوران کم‌یاب مثل سایت d۱۹ همچنین مصرف بی رویه آب‌های زیرزمینی را شهرستان بافق بپردازد، اما درآمد‌های معدن نیز نه در منطقه‌ی محروم که در شهرستان اردکان هزینه شود؟  
این دانشجو معتقد است که این معدن با وجود بهره بردن از معافیت مالیاتی و همه‌ی امتیازاتی که برای آن توسط مسئولین در نظر گرفته شده است، اما بازهم قیمت تمام شده محصول تولیدی‌اش ۸ درصد بالاتر از میانگین کشوری است! و این یعنی ناکارآمدی مدیریتی!   این معدن یکبار قبلا در طی اوایل دهه ۸۰ تا اوایل دهه ۹۰ از معافیت ده ساله استفاده کرده است، و مجوز معافیت مالی معدن قبل از برنامه‌ پنجم توسعه صادر شده است، دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه یزد در این رابطه می‌گوید که با توجه به عملکرد این معدن آیا مجوز دوباره برای معافیت مالیاتی ده ساله برای معدنی که عمر مفید باقی‌مانده‌اش کمتر از ده سال است، کاری عقلانی و منطقی هست و پایمال کردن حقوق مستضعفین نیست؟  من از نمایندگان و مسئولان یزد می‌خواهم که با توجه به سوالات و اطلاعات فوق، برای ما مشخص کنند که با حمایت و امضای طلایی کدام یک از مسئولین استان این اتفاق افتاده است؟    زارعی با بیان اینکه برای آنکه افکار عمومی و مسئولین متوجه بشوند که رقم بالای ۱۰۰۰ میلیارد تومان یعنی چقدر؟!  می افزاید که خوب است که به ارقام زیر توجه کنیم کل بودجه‌ی عمرانی استان یزد در سال آتی ۱۸۰ میلیارد تومان است! بودجه‌ی بهزیستی استان ۶۵ میلیارد تومان است! بودجه‌ی دانشگاه یزد ۱۷۰ میلیارد تومان است! بودجه‌ی فرهنگی استان حدود ۶ میلیارد تومان است! اگر به بیست هزار جوان وام ازدواج ۱۵ میلیونی داده شود میشود ۳۰۰‌میلیارد تومان! نمایندگان مانع ضرر میلیاردی بر بیت المال شوند وی خاطرنشان کرد که اگر‌کارگران صنعتی استان را سی هزار نفر هم بدانیم با پایه حقوق یک میلیون و چهارصدهزارتومان در نظر بگیریم حقوق یک سال همه‌ی آن‌ها می‌شود ۵۰۴ میلیارد تومان حالا اگر مشخص شد هزار میلیارد تومان چه رقم بزرگی است، من از نمایندگان مجلس و معاون اقتصادی استانداری و مسئول امور مالیاتی استان میخواهم که به این پرونده ورود کرده و مانع ضرر بیش از ۱۰۰۰میلیاردی بر بیت المال شوند.   هرچند که دولت از طریق بند ب. ماده۱۵۹قانون برنامه پنجم توسعه درصدد است که واحد‌های صنعتی و معدنی مناطق کمتر توسعه یافته از مالیات معاف  شوند و در صورت تصویب این قانون شرکت‌هایی مثل چادرملو که در یزد  ده سال معافیت مالیاتی داشتند تا ده سال معافیت دیگر خواهند شد اما  این میزان معافیت مالیاتی برای معدنی که عمر مفید باقی‌مانده‌اش کمتر از ده سال است به نظر منطقی نیست.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۶۳۵۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هاشمی: با اصلاح قانون جدید ورزشکاران بیشتری شامل معافیت و قانون استخدامی می شوند/ تخصیص ۵٠٠ میلیارد برای نوسازی تجهیزات فدراسیون‌ها

وزیر ورزش و جوانان گفت: در بحث استخدام قهرمانان به ویژه در بحث توان‌یابان منتظر اصلاح قانون در مجلس هستیم. در صورت تصویب قطعا اتفاقات خوبی را در بحث استخدامی خواهیم داشت.

به گزارش مشرق، کیومرث هاشمی در نشست مشترک با روسای کمیسیون ورزشکاران فدراسیون‌های ورزشی اظهار داشت: ماهیت جلسه امروز ماهیت قهرمانان است. در دنیای امروز شاخصه اصلی ورزش طبق منشور المپیک ورزشکاران هستند. اگر ورزشکاران نباشند مربیان و مدیران معنایی پیدا نمی‌کنند. کمیته بین‌المللی المپیک نیز تلاش زیادی دارد که چهره‌های ورزشی و قهرمانان علاوه بر مدال‌آوری سفیر کشور خود باشند و ظرفیت‌های فرهنگی کشور خود را نشان دهند.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت جایگاه ورزشکاران در کشور خاطرنشان کرد: در دیدار رهبر معظم انقلاب با ورزشکاران، ایشان چندین بار از قهرمانان ما تشکر کردند و این موضوع بی‌سابقه بود و این موضوع نشانگر این است که قهرمانان از منظر رهبر انقلاب از درجه اهمیت بالایی برخوردار هستند. مراسم تجلیلی که سالانه با حضور رییس‌جمهور برگزار می‌شود نشان می‌دهد که دولت نیز پای کار ورزشکاران ایستاده است.

وزیر ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری این نشست این بود که از نزدیک با مشکلات ورزشکاران آشنا شویم و این جلسات می‌تواند به رفع مشکلات کمک کند. اعضای کمیسیون‌ها باید نقش پررنگ‌تری در فدراسیون خود داشته باشند و در تصمیم‌گیری‌ها دخیل شوند.

وی افزود: این سومین دوره است که کمیسیون ورزشکاران کمیته ملی المپیک تشکیل می‌شود و اینقدر جایگاه این کمیسیون بالا است که رییس کمیسیون ورزشکاران می‌تواند شخصا با رییس کمیته بین‌المللی المپیک مکاتبه کند. باید توجه بیشتری به این موضوع داشته باشیم و اهمیت جایگاه خود را بیشتر بدانیم و قطعا اعضای کمیسیون می‌توانند کارهای بزرگی را انجام دهند.

کیومرث هاشمی بیان کرد: این نگاه را داریم که قهرمانانی که دوران ورزش آن‌ها تمام شده و علاقه‌مند هم هستند، به عرصه مدیریت ورزشی بیاوریم و بتوانیم از ظرفیت‌های آن‌ها بهره بگیریم.

وزیر ورزش و جوانان در ادامه و پس از شنیدن صحبت‌ها و نظرات قهرمانان گفت: حتما برگزاری این نشست‌ها فایده دارد و منشا کارهای بزرگ و خدمت‌رسانی برای ورزش خواهد بود. عضو شدن یکی از اعضای کمیسیون ورزشکاران در هیات رییسه فدراسیون‌ها پیشنهاد خوبی است که باید در اصلاح اساس‌نامه انجام شود. بحث مشارکت ورزشکاران در مسئولیت‌های اجتماعی و کارهای عام‌المنفعه نیز از آن حمایت می‌کنیم. ورزش ایران همیشه از سال‌های دور تا به الان در کارهای خیرخواهانه پیش قدم بوده و می‌توان این اقدامات را تقویت کرد.

وی افزود: همانطور که کمیسیون ورزشکاران کمیته ملی المپیک شرح وظایف دارد باید این کمیسیون نیز شرح وظایف داشته باشد که همه اعضا با آن آشنا باشند. قطعا هر فدراسیون یکسری شرایط خاص خودش را برای کمیسیون ورزشکاران دارد. درست نیست که فقط سالی یک بار در مجامع شاهد حضور کمیسیون ورزشکاران باشیم.

وی خاطرنشان کرد: نباید فاصله قهرمانان با مدیران زیاده شود و باید این فاصله را روز به روز کمتر کنیم و مدیران باید دغدغه ورزشکاران شنیده شود که صحبت‌های آن‌ها به خارج از مجموعه فدراسیون برده نشود. دلیل تشکیل چنین جلساتی نیز مخابره این پیام است که مدیران ورزشی و روسای فدراسیون‌ها باید با ورزشکاران ارتباط نزدیکی داشته باشند.

هاشمی اظهار داشت: در بحث استخدام قهرمانان به ویژه در بحث توان‌یابان منتظر اصلاح قانون در مجلس هستیم. لایحه‌ای از طرف دولت به مجلس رفته و در دستور صحن قرار گرفته که باید تصویب شود و در صورت تصویب قطعا اتفاقات خوبی را در بحث استخدامی خواهیم داشت.

وی با اشاره به تغییرات صورت گرفته در لایحه جدید دولت گفت: در لایحه جدید که به مجلس رفته ورزشکاری که مقام سوم جهان را کسب می‌کند بعد از این شامل معافیت می‌شود. همچنین به جز نفر اول، نفرات دوم و سوم بازی‌های آسیایی نیز شامل معافیت و استخدامی خواهند شد. در بحث ورزشکاران توان‌یاب و جانباز پیش از این یکی از اعضای خانواده آن‌ها شامل استخدام می‌شد ولی الان اگر خود ورزشکار هم شرایطش را داشته باشد شامل قانون استخدام می‌شود.

هاشمی افزود: ناوگان تجهیزات فدراسیون‌ها قدمت ۲۰ ساله و نیاز به تجهیزات جدید دارد. برای تجهیزات غیرمصرفی کمک ۵۰۰ میلیارد تومانی درخواست کردیم که با کمک وزارت نفت این مبنع دیده شده و پس از اختصاص و پرداخت برای نوسازی تجهیزات در اختیار فدراسیون‌ها قرار خواهد گرفت.

وزیر ورزش و جوانان همچنین درخصوص پرداخت پاداش به قهرمانان گفت: با وجود اینکه آیین‌نامه هنوز اصلاح نشده ولی از اختیارات خودمان استفاده کردیم و آن دسته از رشته‌هایی که قبلا در لیست وجود نداشت را برای پرداخت پاداش اضافه کردیم که ان‌شاءالله در مراسمی که به زودی با حضور رییس‌جمهور برگزار می‌شود از آن‌ها تجلیل خواهد شد.

هاشمی خطاب به اعضای کمیسیون گفت: شما نمایندگان فعال جامعه خودتان و صدای ورزشکاران هستید. می‌توانیم نشست‌های فصلی بگذاریم که چطور دغدغه‌ها را برطرف کنیم. اعضای کمیسیون باید مدافع ورزشکاران خود باشند و این وظیفه و رسالت اصلی اعضای کمیسیون است.

وی خاطرنشان کرد: ترویج اخلاق ورزشی نکته خیلی مهمی است و باید به این موضوع پرداخته شود. چون قهرمانان با اخلاق ورزشی می‌توانند ماندگار شوند.

وزیر ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: در جلسه شورای عالی ورزش که با حضور رییس جمهور برگزار شد درخصوص تعیین تکلیف پروژه‌های نیمه تمام که بزرگترین دغدغه ما است اعلام کردیم تا پروژه آمایش سرزمینی اجرا نشود هیچ پروژه تازه‌ای شروع نمی‌شود. برای تکمیل پروژه‌ها ۷ هزار میلیارد بودجه گرفته‌ایم که با استفاده از طرح آمایش برای تکمیل آن‌ها اقدام می‌کنیم. بعد از این آمایش سرزمینی به ما می‌گوید که در چه شهری باید چه ورزشگاهی ساخته شود.

منبع: سایت وزارت ورزش و جوانان

دیگر خبرها

  • وزیر ارتباطات: معافیت مالیاتی کسب و کارهایی که از سکوهای داخلی استفاده کنند
  • معافیت مالیاتی کسب و کارهایی که از سکوهای داخلی استفاده کنند
  • فعال بودن۴۰ درصد معادن نیشابور
  • هاشمی: با اصلاح قانون جدید ورزشکاران بیشتری شامل معافیت و قانون استخدامی می شوند/ تخصیص ۵٠٠ میلیارد برای نوسازی تجهیزات فدراسیون‌ها
  • توضیح وزیر ورزش در مورد معافیت و قانون استخدامی ورزشکاران
  • قانون امباپه چیست: خوش‌خدمتی یا فرصت‌طلبی!‏
  • اعطای گواهینامه فرودگاهی به فرودگاه شیراز
  • اعلام شرایط اعطای وام ضروری به بازنشستگان
  • سیر تا پیاز بند بورسی
  • مجلس مصوب کرد: معافیت بورس از مالیات بر عایدی سرمایه