Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-06@20:19:14 GMT

نظام آراستگی سازمانی و رشد بهره وری بنگاه اقتصادی

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۶۴۴۳۸

به گزارش ایکنا، جهان اقتصاد نوشت: این نظام که اولین بار توسط ژاپنی ها مطرح شد دارای ۵ گام یا مرحله است. ۵S از ابتدای پنج واژه ژاپنی تشکیل شده که عبارتند از Seiri به معنای ساماندهی، Seiso به معنای پاکیزه سازی، Seiton به معنای نظم و ترتیب، Sektisu به معنای استانداردسازی، Shitsuke به معنای انضباط. این پنج واژه هستند که یک نظام قدرتمند را تشکیل داده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نظام آراستگی برای تمام سازمان های خدماتی، واحدهای صنعتی تولیدی، ارگان ها، تشکلات و … کارایی دارد و قابل اجرا است. نظام آراستگی را بصورت یک تعریف جامع می توان اینگونه بیان کرد که مجموعه فعالیت هایی است که در چارچوب سیستم فرهنگی مدیریتی انجام می شود و تاکید آن بر ایجاد و حفظ محیطی سامان یافته، مرتب، پاکیزه، زیبا و استاندارد جهت انجام فعالیت های سازمان می باشد.

از مزایای نظام آراستگی می توان به جلوگیری از انباشته شدن اضافی ضایعات، به حداقل رساندن خسارات در مواقع بروز حوادث غیر مترقبه، جلوگیری از عدم استفاده از مواد و تجهیزات سالم، افزایش سلامت، بهداشت و ایمنی کارکنان، سهولت در جابجایی ها و حمل و نقل ها و … اشاره کرد. به طور کلی می توان اذعان کرد با اجرای نظام آراستگی ۵s در محیط کار، شاهد محیطی خلاق با بهره‌وری بالاتری نسبت به گذشته خواهیم بود. امروزه فضای کسب و کارها بسیار گسترده از گذشته شده و به تبع آن تکنیک های مختلف کیفی و مدیریتی نیز توسعه و ارتقا پیدا کرده اند و به نظام ها و سیستم های خاصی تبدیل شده اند که کسب و کارها برای رسیدن به اهداف والای اقتصادی خود نیاز دارند به طور ویژه ای بر آن ها متمرکز شده و از طریق آموزش، مشاوره، پروژه های تحقیقاتی و غیره به آن ها بپردازند. به همین جهت همواره کارشناسان و صاحب نظران صنعتی با ارائه سیستم های نوین مدیریتی سعی دارند بسترهای افزایش بهره وری سازمان ها را فراهم نمایند تا جاده توسعه و شکوفایی بیش از پیش هموار شود. نکته ای که در این بین مهم است چگونگی اجرای نظام آراستگی ۵S است. نظام آراستگی از جمله نظام هایی است که باید کارکنان و مدیران سازمان خود به اجرای آن بپردازند و سیستمی از پیش تعیین شده نیست که نیاز به مشارکت افراد نداشته باشد. لذا آموزش صحیح کارکنان برای اجرا و افزایش آگاهی عمومی در بین لایه های سازمان از اهمیت بالایی برخوردار است.

همچنین استمرار داشتن فعالیت های ۵S (مقطعی نبودن) یکی دیگر از مواردی است که باید توسط مدیران ارشد سازمان مدنظر قرار گیرد. زیرا معمولا سیستم های مدیریتی و کیفیتی در سازمان ها در مقاطعی از زمان جاری می شوند اما پس از مدتی به فراموشی سپرده خواهند شد و جز اتلاف زمان و هزینه نتیجه دیگری برای سازمان ندارند. به طور کلی اگر نظام آراستگی ۵S به طور صحیح، استقرار یابد و طبق اصول اجرا و فعالیت های تعریف شده در آن به صورت مستمر و پیوسته توسط کارکنان انجام شود، می توان شاهد نتایج بسیار مطلوبی در راستای کاهش اتلاف ها و ضایعات و افزایش سطح رضایت کارکنان از محیط کار بود. امید است با توجه ویژه مدیران بنگاه های اقتصادی به نظام آراستگی سازمانی بتوان شاهد رشد و توسعه شاخص های بهره وری و کسب رضایت هرچه بیشتر مشتریان بود.

امیر علی رمدانی، دکتری صنایع و تحلیلگر اقتصاد

 

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۶۴۴۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرابورس برای پذیرش شرکت‌ها شرط گذاشت

شرکت فرابورس ایران از الزامی شدن «استقرار حاکمیت شرکتی» به عنوان شرط پذیرش شرکت‌ها در فرابورس خبر داد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، شرکت فرابورس ایران با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد: در خصوص الزام تکمیل فرم های بررسی نظام حاکمیت شرکتی برای شرکت های متقاضی پذیرش به اطلاع کلیه مشاوران محترم پذیرش می‌رساند با توجه به مصوبه شماره2-379مورخ 23/12/1402 هیات مدیره محترم فرابورس ایران در خصوص متقاضیان پذیرش در بازارهای اول، دوم و نوآفرین فرابورس ایران و با عنایت به بند 6 ماده 23 مکرر 1 دستورالعمل پذیرش، عرضه و نقل و انتقال اوراق بهادار در فرابورس ایران، مشاوران پذیرش موظفند مطابق با چارچوب مصوب درقسمت فرم های پذیرش مندرج در سایت فرابورس ایران (www.ifb.ir) "گزارش ریسک و حاکمیت شرکتی" اشخاص متقاضی پذیرش را در مقطع بارگذاری اطلاعات در سامانه فراسا ارائه دهند.

در این راستا، مدیرعامل فرابورس هم مساله «استقرار نظام حاکمیت شرکتی» را به عنوان یک معیار اساسی در پذیرش شرکت‌ها در هیئت‌های پذیرش بازار اول، دوم و نوآفرین اعلام کرد.

به گفته محمدعلی شیرازی، شرکت‌های مشاور پذیرش ملزم هستند گزارش وضعیت استقرار حاکمیت شرکتی را مطابق با استاندارد مصوب فرابورس ایران، تهیه و به هیئت پذیرش ارائه دهند.

مدیرعامل فرابورس همچنین عنوان کرد: اجرای نظام حاکمیت شرکتی منجر به تداوم فعالیت بنگاه‌های اقتصادی، کنترل تضاد منافع میان مدیریت و مالکیت و تنظیم روابط و منافع ذی‌نفعان خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مزیت اصلاح‌طلبان رو به اضمحلال؛ بالشتک ضربه‌گیر بین جامعه و حکومت از میان رفته
  • فرابورس برای پذیرش شرکت‌ها شرط گذاشت
  • اصلاح‌طلبان؟ خیر، متشکرم!
  • جلوگیری از ناهنجاری‌های جامعه با بهره‌گیری از آموزه‌های قرآن
  • بیش از ۵ هزار نفر در خوزستان آموزش‌های مهارتی را در محیط کار واقعی فرا گرفتند
  • بهورزان دیده بانان و پیشگامان عرصه سلامت هستند
  • اهمیت توسعه میادین مشترک کشور با سرمایه مردمی و توان بخش خصوصی
  • این گروه از کارکنان دولت فوق‌العاده خاص دریافت می‌کنند/ اعلام جزییات
  • سازمان نظام مهندسی بازوی تخصصی راه وشهرسازی آذربایجان غربی
  • تصویب اعتبار ۱۰ هزار میلیارد تومانی فوق‌العاده کارکنان سلامت