Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@22:50:48 GMT

نوای موسیقی سنتی ایرانی در اسلوونی پیچید

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۶۸۷۴۰

نوای موسیقی سنتی ایرانی در اسلوونی پیچید

بلگراد - ایرنا - همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، نوای موسیقی سنتی ایران به مدت یک هفته در شهرهای اسلوونی طنین انداز شد.

به گزارش روز شنبه ایرنا از سفارت ایران در لوبلیانا، هفته موسیقی ایران در اسلوونی با اجرای قطعاتی از موسیقی سنتی توسط گروه موسیقی «داروگ» در لوبلیانا پایتخت اسلوونی به کار خود پایان داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آخرین برنامه گروه موسیقی «داروگ» در محل سالن فستیوال شهر لوبلیانا با حضور جمع قابل توجهی از علاقه مندان به فرهنگ و هنر و بویژه موسیقی ایران زمین و نیز عده ای از هموطنان ایرانی مقیم برگزار شد.
کاظم شافعی سفیر جمهوری اسلامی ایران در اسلوونی نیز در این اجرا برای حاضران سخنرانی کرد.
وی با گرامیداشت و تبریک چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: خوشحال هستیم که توانستیم با استفاده از زبان هنر و موسیقی که از زبانی جهانی و بین المللی برخوردار هستند با مردم اسلوونی سخن بگوییم و فرهنگ و هنر ایرانی را معرفی کنیم.
شافعی ضمن اشاره به برگزاری نخستین بار هفته موسیقی ایران در اسلوونی در چنین سطحی، ابراز امیدوراری کرد که این اتفاق شروع خوبی برای سایر حرکت ها و فعالیت های فرهنگی بزرگتر و گسترده تر باشد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در اسلوونی افزود: امیدواریم اینگونه ابتکارات و اتفاقات زمینه ساز گسترش و ارتقاء سطح روابط با اسلوونی به ویژه در عرصه فرهنگی شود.
در این مراسم، گروه «داروگ» متشکل از هفت هنرمند از شهر سبزوار با بهره مندی از سازهایی همچون سه‌تار، بربط، سنتور، دف، دایره، تنبک و ضرب به اجرای موسیقی سنتی و محلی و ملی ایرانی پرداختند و با تشویق بسیار گرم حاضران رویرو شدند.
در حاشیه مراسم این هفته فرهنگی نیز نمایشگاهی از صنایع دستی ایران از جمله قالی، تابلو فرش، جاجیم، خاتم، مینا، قلمکاری و سفال، در معرض دید شرکت کنندگان قرار گرفت.
گروه «داروگ» که به مناسبت گرامیداشت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی در اسلوونی به این کشور سفر کرده، علاوه بر اجرای برنامه در مراسم روز ملی کشورمان و جشن چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، برنامه های دیگری را در سالن ملی شهر ماریبور با اجرای قطعاتی از موسیقی گوشنواز و دلنواز سنتی و محلی ایرانی اجرا کردند.
اروپام ** 436 ** 1071

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي موسيقي سنتي ايراني اسلووني

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۶۸۷۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید/ بدرقه حاجیان با نوای «چاوشی‌خوانی»

مسلمانان همه ساله برای به جا آوردن یکی از مهمترین آداب اسلامی راهی عربستان می‌شوند تا وظیفه واجب دینی خود را به جا بیاوردند؛ حال هر کدام از این زائران با آداب و رسوم متفاوتی بسته به جغرافیای محل زندگی خود به این سفر بدرقه می‌شوند که در ایران «چاوشی‌خوانی» یکی از راه‌های قدیمی بدرقه زائران خانه خدا است.

به گزارش ایسنا، اعزام زائران ایرانی به عمره پس از ۹ سال وقفه، از بامداد دوشنبه سوم اردیبهشت‌ماه از سرگرفته شده است و از ۲۴ اردیبهشت هم حاجیان حج تمتع به مکه اعزام خواهند.

درحقیقت ایران از سال ۱۳۹۴ به دنبال وقایعی که برای برخی زائران در فرودگاه جده رخ داد، عمره را تعلیق کرد. با ازسرگیری روابط دیپلماتیک ایران و عربستان، دو کشور برای بازگشت زائران ایرانی به عمره توافق کردند. قرار بود نیمه دوم سال ۱۴۰۲ با اعزام حدود ۷۰ هزار نفر، عمره بار دیگر برای زائران ایرانی برقرار شود، که طبق اعلام سازمان هواپیمایی به دلیل صادر نشدن مجوزهای پرواز و وجود برخی مشکلات فنی، این سفر به تعویق افتاد. تا آن زمان حدود ۴۱ هزار و ۲۰۰ نفر برای سفر عمره ثبت‌نام و هزینه را واریز کرده بودند، که با تعلیق عمره، سازمان حج و زیارت با حفظ اولویت اعزام، پول این زائران را برگرداند.

کاروان‌های عمره حدودا ۸۵ نفره خواهد بود و پیش‌بینی سازمان حج و زیارت، اعزام حدود پنج‌هزار نفر در قالب ۶۰ کاروان بود، ‌که اکنون گفته می‌شود جمع کمتری اعزام می‌شوند.

برای اعزام کاروان‌های عمره یک بازه زمانی ۱۰ روزه درنظر گرفته شده است، که پروازهای آن از بامداد دوشنبه سوم اردیبهشت‌ماه با اعزام روزانه دو کاروان آغاز می‌شود و آخرین پرواز رفت عمره ۱۳ اردیبهشت‌ماه خواهد بود. نخستین پروازها از بامداد دوشنبه و از دو فرودگاه تهران و مشهد انجام می‌شود و از آنجا که اعزام کاروان‌های حج تمتع از ۲۴ اردیبهشت‌ماه آغاز خواهد شد، بازگشت عمره‌گزاران ایرانی به کشور، پیش از آن تاریخ برنامه‌ریزی ‌شده است.

حال اکنون که زائران ایرانی به سمت سرزمین وحی عازم می‌شوند، نگاهی خواهیم داشت به یکی از نسخه‌های چاوشی خوانی برای زائران سفر حج.

چاووشی یا چاوشی (در زبان محلی چوش)، آواز مذهبی شیعی به‌ویژه بدرقه یا پیشواز زائران اماکن زیارتی است. رسم چاوش‌خوانی برای زائرین کربلا یا مشهد از دوره صفویان و قاجاریان مرسوم شده و در سده اخیر مورد توجه فراوان قرار گرفته است.

چاووش‌خوانی به‌طور معمول در دستگاه «چهارگاه» از موسیقی ردیف ایرانی است و بدون همراهی ‌ساز، اجرا و به‌طور معمول توسط چند نفر خوانده می‌شود. دو یا چند خواننده اشعار چاووشی را با آوازی مشخص بین یکدیگر مبادله می‌کنند و به هم جواب می‌دهند. حتی ممکن است زنان نیز در این هم‌خوانی با مردان همراه شوند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • ببینید/ بدرقه حاجیان با نوای «چاوشی‌خوانی»
  • داستان تیتراژ سریال دلیران تنگستان
  • داستان تیتراژ سریال«دلیران تنگستان»/ وقتی موسیقی ایرانی محترم است
  • نشست ماهانه هنرمندان موسیقی با اجرای ۵ کنسرت
  • افتتاح طرح برق‌آبی اومااویا در سریلانکا / رئیسی: ایران در حال اجرای طرح‌های بزرگ در ۲۰ کشور است
  • برگزاری پنج کنسرت در نشست ماهانه هنرمندان موسیقی
  • آغاز فعالیت‌های ارکستر نوای آفتاب در سال ۱۴۰۳/ نخستین کنسرت با موسیقی بدون کلام
  • ارکستر نوای آفتاب سال جدید را با موسیقی بی کلام آغاز می‌کند
  • موسیقی ایران به پاپ منحصر شده است/ تاریخ انقضای موسیقی‌های بی سر و ته تمام می‌شود
  • متاسفانه موسیقی ایران به پاپ منحصر شده است/ تاریخ انقضای موسیقی‌های بی سر و ته تمام می‌شود