Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-26@22:44:43 GMT

گوسفندهای پروازی تهران!

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۷۲۸۵۵

ایران برای نخستین بار گوسفند زنده وارد کرده است و حالا پرواز گوسفندهای زنده خارجی به ایران، حواشی و شوخی‌های بسیاری را از سوی کاربران فضای مجازی به دنبال داشته است. آفتاب‌‌نیوز : برای کاربران این سوال پیش آمده که چرا ایران در این آشفته بازار گوشت، اقدام به واردات گوسفند زنده کرده است؟
بر اساس اخبار منتشر شده از سوی شرکت پشتیبانی امور دام که یک شرکت زیرمجموعه وزارت کشاورزی است، دیروز صبح ٢‌هزار رأس گوسفند از کشور رومانی وارد کشور شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا این بماند که گاف‌های خبری مدیران در تلویزیون درباره تعداد گوسفندهای وارداتی هم تکذیب‌ها و تاییدهای متعددی را به دنبال داشت.
گوسفند زنده کیلویی چند؟یکی از مدیران فرودگاه امام در تلویزیون ظاهر شده و گفته بود برای نخستین بار ١١٠٠ رأس گوسفند زنده وارد شده که البته رضا سالمی، مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام تهران گفته است این مدیر تنها یک بارنامه را دیده و ٢‌هزار رأس گوسفند وارد شده و ٢‌هزار رأس گوسفند دیگر در آخر هفته جاری وارد می‌شود.
واردات گوسفند زنده بنا به اعلام شرکت پشتیبانی امور دام برای نخستین بار است که انجام می‌شود و گوسفندها از رومانی با هواپیمای باری ٣٣٠ پهن پیکر ایرباس وارد شده است. مدیران شرکت پشتیبانی امور دام اعلام کرده‌اند روند واردات گوسفند زنده که از صبح دیروز آغاز شده است، تا آخر هفته آینده ادامه دارد، تا مجموع واردات به ٥٠‌هزار رأس برسد.
شرکت پشتیبانی امور دام اعلام کرده است که به‌زودی گوشت گوسفندهای زنده خارجی به قیمت ۴۰ هزار تومان در بازار عرضه می‌شود، تا قیمت‌ها شکسته شود و شاهد ارزانی گوشت قرمز در بازار باشیم.
در حال حاضر هر کیلو گوشت گوساله منجمد به قیمت ۲۹ هزار تومان عرضه می‌شود و گوشت گوسفند تازه وارداتی نیز کیلویی ۴۰ هزار تومان در فروشگاه‌های زنجیره سازمان میوه‌وتره‌بار و مراکز مشخص قیمت دارد.
چرا گوسفند زنده؟!علی‌اصغر ملکی، رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت گوسفند به «شهروند» می‌گوید: «واردات گوسفند زنده به ایران چند دلیل داشته است؛ اول این‌که مردم ایران به خرید گوشت تازه و گرم رغبت بیشتری دارند و این اتفاق برای تأمین نظر این دسته از مشتریان رخ داده است، موضوع دوم این‌که حساسیت مردم ایران به ذبح اسلامی گوسفند موجب شده مدیران ایرانی ترجیح بدهند گوسفندها را به کشتارگاه‌های کشور خودمان انتقال دهند و نکته سوم این‌که به دلیل قاچاق گوسفند و کاهش عرضه آن در بازار برخی از اصناف مانند طباخی‌ها و جگرکی‌ها برای تأمین آلایش گوسفند دچار مشکل شده‌اند و اگر ایران اقدام به واردات گوشت گوسفند می‌کرد، این آلایش‌ها را نمی‌توانست به صورت جداگانه وارد کند.»
چرا رومانی؟این‌که چرا گوسفند زنده از رومانی وارد می‌شود، پرسش دیگری است که با ملکی در میان می‌گذاریم و او پاسخ می‌دهد: «ایران از زمان قبل از انقلاب واردات گوشت گوسفند را از کشور رومانی انجام می‌داد و چون ذائقه مردم ایران با طعم این نوع گوشت آشنا و بازارپسند است، مسئولان تصمیم به واردات گوسفند زنده از این کشور گرفته‌اند. علاوه بر این‌که رومانی نسبت به سایر کشورهای صادرکننده دام از نظر مسافت به ایران نزدیک‌تر است و مانند دیگر کشورها روی موضوع تحریم سختگیری بیش از اندازه ندارد.
گوسفندها چطور سوار هواپیما شدند؟!گوسفندها چگونه سوار هواپیما شدند؟! این شوخی کاربران ایرانی فضای مجازی را هم از رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت گوسفند پرسیدیم و او توضیح داد: «گوسفندان را با هواپیماهای باری یا به اصطلاح «کارگو» حمل می‌کنند و آنها را در قفس‌هایی با سایزهای مختلف قرار داده و روی هم می‌چینند و با استانداردهای مخصوص حمل زنده حیوانات حمل می‌کنند.»نیاز داخلی کشور به گوشت قرمز سالانه ١٠٠ تا ١٥٠‌هزار تن است که تولید داخلی جوابگوی مصرف نیست، بر این اساس مجوز واردات آن صادر شد.
طبق برنامه دولت، گوشت قرمز با ارز رسمی ۴۲۰۰ تومانی با هدف تنظیم بازار و دسترسی اقشار کم‌درآمد و دهک‌های پایین جامعه از کشورهای مختلف ازجمله برزیل، اسپانیا، رومانی و کشورهای آسیای میانه و روسیه تأمین و عرضه می‌شود.
چندی پیش علیرضا رفیعی‌پور، رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفته بود امسال مجوز واردات ۲۴۰ هزارتن گوشت قرمز صادر شده که دو برابر سال گذشته است.
منبع: روزنامه شهروند

منبع: آفتاب

کلیدواژه: گوسفند گوشت قرمز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۷۲۸۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجارت آزاد با پاکستان در انتظار پاسخ طرف پاکستانی/ واردات گوشت گرم از آفریقا

معاون ارتقای کسب و کارهای بین‌المللی سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه گوشت گرم از کنیا، آفریقای جنوبی و تانزانیا به ایران وارد می‌شود، گفت: در رابطه با تجارت آزاد با پاکستان منتظر پاسخ طرف پاکستانی هستیم.

به گزارش ایسنا، سید محمدصادق قنادزاده در حاشیه نشست خبری ایران اکسپو ۲۰۲۴ در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه مذاکرات تجارت آزاد ایران و پاکستان آغاز شده، اظهار کرد: در این رابطه چهار دور مذاکره انجام شده و قبل از سفر اخیر رئیس جمهور هم بخشی از مذاکرات پیش رفته و تبادل لیست و سند انجام شده است. در حال حاضر منتظر پاسخ طرف پاکستانی هستیم.

وی ابراز امیدواری کرد که تجارت آزاد با پاکستان سال جاری اجرا شود و گفت: همه کشورها از تولید داخل خودشان حمایت می‌کنند. پاکستان هم به صادرات محصولات کشاورزی و نساجی خود اهمیت می‌دهد. به طور کلی تجارت آزاد کار ساده‌ای نیست اما دو کشور تمایل دارند.

قنادزاده با بیان اینکه مواقت‌نامه تجارت آزاد با اوراسیا به مجلس ارسال شده، تصریح کرد: سایر کشورها هم تا پایان بهار مصوبه مجلس خود را خواهند گرفت و ما هم امیدواریم تا پایان مجلس فعلی این موضوع در مجلس ما هم به نتیجه برسد.

معاون ارتقای کسب و کارهای بین‌المللی سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه تجارت ترجیحی بین ایران و پاکستان در حال انجام است، گفت: پاکستان کشور بزرگی است و با توجه مرز مشترک ظرفیت همکاری بالایی بین دو کشور هست.

به گفته وی در حال حاضر دو کشور برای رسیدن به تجارت ۱۰ میلیارد دلاری هدف‌گذاری کردند. همچنین در سند ۵ ساله همکاری دو کشور دیده شده که تجارت ایران و پاکستان تا سال ۱۴۰۳ به ۵ میلیارد دلار برسد.

تجارت بیش از ۲.۵ میلیارد دلاری غیررسمی با پاکستان

قنادزاده بابیان اینکه یکی از مشکلات تجارت دو کشور تجارت غیررسمی است، تصریح کرد: اگر تجارت غیررسمی به تجارت رسمی تبدیل شود، می‌توان گفت همین الان هم تجارت ۵ میلیارد دلاری بین دو کشور محقق شده است.چرا که تجارت رسمی دو کشور حدود ۲.۵ میلیارد دلار است، اما اگر تجارت غیررسمی هم مصاحبه شود حداقل دو برابر این رقم است. در مجموع هدف گذاری شده در کوتاه مدت تجارت دو کشور به ۱۰ میلیارد دلار برسد.

وی درباره تجارت ایران و قاره آفریقا نیز اظهار کرد: قاره آفریقا ۱۲۰۰ میلیارد دلار تجارت دارد. بازار کشورهای آفریقایی بسیار بزرگ است و در حوزه‌های مختلف از جمله معدن، نفت، گاز، پتروشیمی و غیره می‌توان در این کشور فعالیت کرد و در حوزه‌های مختلف با توجه به مواد اولیه موجود در این کشور می‌توان برای تولید مشترک برنامه‌ریزی کرد.

قنادزاده در پاسخ به این سوال که آیا قرار است یک هیئت تجاری از کره شمالی نیز برای بازدید از نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی به ایران بیاید، گفت: هنوز هیئتی وارد نشده، تا قبل از برگزاری نمایشگاه و حضور کشورهای مختلف در نمایشگاه نمی‌توانیم بگوییم به طور قطع چه کشوری برای بازدید از این نمایشگاه حضور خواهد داشت.

وی درباره واردات گوشت‌ از آفریقا نیز گفت: در حال حاضر گوشت گرم از کنیا به صورت منظم و هفته‌ای دو تا سه بار انجام می‌شود. واردات گوشت گرم از آفریقای جنوبی و تانزانیا هم به زودی شروع می‌شود. یکی از باکیفیت‌ترین گوشت‌ها، گوشت آفریقا است. حجم‌ واردات هم متنوع است و از ۷۰ تا ۸۰ تن در روز شروع شده و نوسان داشته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۶۳.۵ درصد افزایش قیمت هر کیلوگرم شقه گوسفند در یک سال
  • روزانه ۳۰۰ تن گوشت گرم وارداتی در تهران و البرز توزیع می شود
  • واردات گوشت آفریقایی و تانزانیایی به ایران
  • قیمت جدید دام زنده؛ منتظر این تغییر در بازار گوشت باشید
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳+جدول
  • واردات گوشت گرم از آفریقا
  • واردات گوشت از آفریقا به کشور
  • تجارت آزاد با پاکستان در انتظار پاسخ طرف پاکستانی/ واردات گوشت گرم از آفریقا
  • تجارت آزاد با اوراسیا در انتظار مصوبه مجلس/ واردات گوشت از آفریقا
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳+جدول