Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به مشکل عرضه محور بودن پژوهش‌های دانشگاهی، گفت: نظام آموزشی ما باید غربال‌سازی شود.

عبدالمجید حسینی عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با انتقاد از عرضه محوربودن پژوهش‌های دانشگاه، دلیل این امر را ضعف آیین نامه ارتقاء اساتید در دانشگاه دانست و گفت: آیین نامه ارتقاء باعث شده است استاتید در راستای رفع مشکلات خود مقاله تالیف کنند و به حل مشکلات کشور نپردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در این آیین نامه به چاپ مقالات در مجلات خارجی بها داده شده که این موضوع در ظاهر به نفع کشور است، اما متاسفانه مجلات خارجی به نفع ما عمل نمی‌کنند و آن‌ها اطلاعات مجلات ما را استخراج کرده و به نفع خود به کار می‌برند.   حسینی با بیان اینکه مشکلات فوق الذکر باعث عرضه محور شدن پژوهش‌ها شده اند، عنوان کرد: این موارد باعث شده تا پژوهش‌های ما کارکرد تقاضا محور‌ی خود را از دست بدهند.   به گفته وی، یکی دیگر از مشکلات پژوهش‌ها این است که در تمامی برنامه‌های پنج ساله به ارتباط دانشگاه با صنعت اشاره می‌شود، اما در عمل چیزی مشاهده نمی‌کنیم.   این عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی بیان کرد: باید بین اجرای فعالیت‌های پژوهشی و سیاستگذاری پژوهشی تفاوت قائل شویم، باید در زمینه آموزش قدم برداشته و به فعالیت‌های پژوهشی در کنار صنعت اجازه دهیم تا کار خود را پیش ببرند.   وی درباره راه حل این مشکلات اظهار داشت: باید اختیارات بیشتری به دانشگاه برای ورود به بازار در نظر گرفته شود؛ تشکیل فن بازار، ایجاد واحد‌های تحقیقات و توسعه در واحد‌های تولیدی، ارائه جدول زمانی ارتقاء کیفیت به واحد‌های تولید و ....   حسینی بیان کرد: غایت پایان نامه‌ها این است که به دلیل عرضه محور بودن وارد بایگانی می‌شوند، اما اگر دستگاه اجرایی به دانشگاه سفارش پروژه دهد پایان نامه‌ها عرضه محور نبوده و تقاضا محور می‌شوند.   وی درباره عرضه پژوهش‌ها گفت: بهتر است سیاست‌های تجاری را با تقاضا محور بودن پروژه‌ها منطبق کنیم؛ باید ساختار برنامه‌های پنج سال را تغییر و در مجلس همان طور که لایحه با عنوان منع وارادت محصولات مشابه در کشور تدوین شده لایحه‌ای با عنوان منع ورود محصولاتی که فکر و ایده آن در داخل کشور است نیز تدوین شود درواقع این کار باعث می‌شود فعالیت‌های پژوهشی ما رونق بگیرد.   حسینی به فعالیت‌های آموزشی دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت:: در نظام آموزشی باید به ضرورت بومی سازی توجه شود، مخصوصا علوم انسانی که بر جامعه تاثیر می‌گذارد.   وی ادامه داد: نظام آموزشی باید غربال سازی شود؛ بحث و جدل علمی بین استاد و دانشجو انجام گیرد. دانشجو نیز مانند استاد در دانشگاه تدریس کند و نظر دهد. باید نظام آموزشی ما در راستای پژوهش صورت گیرد تا پژوهش‌ها کیفی شود.   در ادامه او درباره مدرک گرا بودن دانشجویان و پایین بودن سطح علمی آن‌ها گفت:: برخی دانشجویان ما رشته‌های خود را با علاقه انتخاب نمی‌کنند و فقط مدرک گرا شدند، رشته‌های کاربردی و پست‌های سازمانی منوط به مدرک شده اند لذا ضرورت دارد که کاربردی بودن رشته‌ها را گسترش دهیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ارتباط دانشگاه با صنعت آیین نامه ارتقای اساتید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۷۲۹۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح پزشک خانواده طرحی برای ارتقای نظام سلامت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ این طرح سال گذشته در ۳ شهر بالای ۲۰ هزار، دهلران، ایوان و آبدانان اجرا شده و امسال نیز قرار است درایلام اجرا شود.

در این طرح شهروندان سلامتشان تحت نظر پزشک خانواده است و مسیر درمان آن‌ها را پزشک تعیین می‌کند.

 در این طرح به ازای هر سه هزار نفر یک پایگاه سلامت فعال و در این پایگاه‌ها یک پزشک و ۲ مراقب سلامت به جمعیت هدف خدمت ارائه می‌دهند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

دیگر خبرها

  • تشکیل قرارگاه ارتقای کمک به کارآمدی نظام حکمرانی کشور در بسیج اساتید
  • بسیج اساتید محور همدلی و هم‌افزایی در دانشگاه باشد
  • اساتید دانشگاه‌ها همواره دغدغه حل مسائل کشور و ملت را سرلوحه کار خود قرار داده اند.
  • انعقاد تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه مراغه و گرجستان
  • تاسیس رشته‌های جدید ‌ متناسب با ظرفیت‌های هرمزگان در دستور کار است
  • طرح پزشک خانواده طرحی برای ارتقای نظام سلامت
  • نظم و انضباط اجتماعی بر پایه نظام آموزشی و تربیتی یک جامعه شکل می‌گیرد
  • انعقاد تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه صنعتی شریف و شرکت ایرانول
  • ارائه ۵۰ بسته سیاستی بسیج اساتید برای حل مشکلات کشور
  • مشهد میزبان طرح ملی «زندگی و بالندگی»