Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، ارتباط دو نهاد دانشگاه و صنعت از ضروری‌‌‌ترین مناسبات هر جامعه‌ای است که به رشد و شکوفایی این دو نهاد و ارتقاء و بهبود شرایط جامعه کل یاری می‌رساند. تجربه کشورهای مختلف حاکی از آن است که ایجاد و باروری چنین رابطه‌ای عاملی مهم در رشد و توسعه اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی آن‌ها بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کشور ما، ایران پس از ورود دانشگاه و ایجاد صنایع جدید دغدغه رابطه این دو نهاد همیشه مطرح بوده است.

پس از انقلاب و به خصوص در سال‌های اخیر، گام‌هایی در جهت ارتقای چنین ارتباطی برداشته شده است که تقویت و توسعه این روند زمینه ساز آینده‌‌ای روشن برای فردای ایران خواهد بود. مدیران ارشد کشور باید بدانند نزدیک کردن دو تفکر دانشگاه و صنعت نیاز به زمان دارد.
هرجامعه‌ای‌ برای‌ رسیدن به‌ توسعه‌ حقیقی‌ و پایدار، نیازمند یک تعامل‌ تعریف شده بین سه‌ نهاد علمی، سیاسی‌ و فنی‌ است‌ که‌ در قالب‌ دانشگاه، دولت‌ و صنعت‌ شکل‌ می‌گیرد. با توجه‌ به‌ روابط‌ ارگانیک‌ این‌ نهادها که‌ یک‌ سیستم‌ واحد را تشکیل‌ می‌دهند، نقص‌ درهرکدام‌ از اجزا، نقص‌ در کل‌ سیستم‌ را بوجود خواهد آورد. هر یک‌ از این‌ نهادها، دارای‌ اجزأ و عناصر خاص‌ خود بوده‌ که‌ بدون‌ داشتن‌ روابط‌ و تعامل‌ درست‌ در درون‌ آنها قادر نخواهد بود در تعامل‌ با دو نهاد دیگر ایفای‌ نقش‌ کند.

یکی‌ از مشکلات‌ زیربنایی‌ و ساختاری‌، جزیره‌ای‌ بودن‌ این‌ سه‌ نهاد است. مداخله‌ دولت‌ در پیوند مراکز تحقیق، توسعه‌ و دانشگاه‌ باید به‌ صورت‌ تسهیل کننده و تثبیت کننده باشد و نهاد دانشگاه‌ هم در حال تربیت‌ نیروی‌ انسانی‌ بوده که با صنعت و نیازهای آن غریبه است و تنها راه برون رفت از این جریان ایجاد یک پل محکم بین این سه جزیره می‌باشد. اصولاً‌ بافت‌ حاکم‌ بر صنعت‌ چه‌ دولتی‌ و چه‌ خصوصی‌ مانع‌ رشد تحقیقات‌ در صنعت‌ است و اگرچه‌ مراکز پژوهشی‌ گوناگونی‌ نیز در بدنه دولت یا بخش‌ خصوصی‌ ایجاد شده‌اند، اما نقششان کمرنگ است.

پژوهش‌‌های‌ دانشگاهی‌ نتوانسته‌اند درجهت‌ رفع‌ معضلات‌ صنعتی‌ کشور گام‌ عمده‌ای‌ بردارند که‌ دلیل‌ آن‌ عدم توجه‌ به‌ نیازهای‌ تحقیقاتی‌ صنایع‌ بوده‌، کمتر اتفاق می‌‌افتد که یک استاد راهنما در یک دانشکده جهت پیشنهاد موضوع تحقیقاتی یا پایان نامه به دانشجویان خود ، ابتدا از صنعتگران جهت آگاهی از نیازهای تحقیقاتی آنها استعلام کند.

در حال حاضر، اگر از فارغ التحصیلانی که در رشته‌های مرتبط با صنعت تحصیل کرده‌‌‌‌اند پرسیده شود که چند بار در طول دوران تحصیل خود به بازدید از کارخانجات صنعتی برده شده‌اند، در خوش بینانه‌ترین حالت از تعداد انگشتان یک دست بیشتر نمی‌‌شود. برای ارتباط بهتر دانشگاه با صنعت باید ابتدا نیازهای بخش صنعت و معدن شناسایی شده و سپس، این موضوعات به صورت پروپوزال‌هایی درآید که اگر دانشجویی به دنبال عنوان پایان‌‌نامه یا کار تحقیقاتی بود با توجه به نیازهای صنعت و موضوع مورد علاقه خود، شروع به تحقیقات نماید.

دانشگاه آزاد اسلامی، در زمینه تقویت ارتباط دانشگاه با صنعت گام‌های موثری برداشته و با ایجاد یک ساختار مستحکم در بدنه خود با بهره‌‌مندی از آزمایشگاه‌‌ها و مراکز تحقیقاتی مجهز و ایجاد بخش ارتباط با صنعت در کلیه واحدهای دانشگاهی در سراسر کشور پرچمدار یک تحول عظیم در ایجاد ارتباط تنگانگ میان دانشگاه و صنعت شده است. در همین راستا و برای بررسی بیشتر فعالیت‌‌های بخش ارتباط دانشگاه با صنعت در دانشگاه آزاد، به سراغ مدیرکل توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی رفتیم که مشروح آن به شرح زیر است:

دکتر داود ثمری مدیرکل توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی درباره چگونگی عملکرد بخش ارتباط دانشگاه با صنعت در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز گفت: یکی از مهم‌‌ترین برنامه‌‌های ما در بخش ارتباط دانشگاه با صنعت با توجه به توافقی که با وزارت صنعت و معدن داشتیم و حضور بیش از 90 هزار واحدهای صنعتی در سراسر کشور و گستردگی دانشگاه آزاد با ایجاد دفاتر مختلف در شهرک‌های صنعتی شهرهای مختلف، تمرکز خود را برای ایجاد ارتباط این مراکز صنعتی با واحدهای مختلف دانشگاه آزاد در سراسر کشور گذاشتیم.

وی افزود: در بخش ارتباط دانشگاه با صنعت دانشگاه آزاد، در قالب طرح‌‌های برون دانشگاهی، بسیاری از مسائل و نیازهای مرتبط با صنعت را مورد بررسی قرار دادیم تا از طریق ارتباط دانشگاه با صنعت در قالب تحقیقات مشترک و پایان‌‌نامه‌های موجود به رفع مشکلات موجود میان این دو بپردازیم.

مدیرکل توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه خاطر نشان کرد: زیر ساخت‌های مناسبی چون آزمایشگاه‌‌های مجهز که بیش از یازده هزار کارگاه و آزمایشگاه در اختیار داریم محل مناسبی برای آزمایش‌‌‌هایی است که صنعت به آن نیاز دارد، بنابراین اگر صنعت نیاز به آزمایش‌‍‌‌های خاصی داشته باشد، دانشگاه آزاد در قالب طرح ساها می‌‌‌‌تواند نسبت به رفع این نیاز اقدام کند.

ثمری تاکید کرد: وجود مراکز تحقیقاتی ماموریت‌‌‌گرا در دانشگاه آزاد که با داشتن بیش از 130 مرکز تحقیقاتی در سراسر کشور ساختار مناسبی برای انجام امور تحقیقاتی محسوب می‌شود و اگر قرار است مشکلی از بخش صنعت حل شود، این مراکز تحقیقاتی نقش تعیین کننده خواهند داشت تا ارتباط صحیح و تنگاتنگی میان این دو نهاد ایجاد شود که نیازمند ایجاد کانون‌‌های صنعت، دانشگاه و جامعه است تا از این طریق بتوانیم فرصت‌‌های مطالعاتی در بخش صنعت ایجاد کنیم و به جای اعزام اعضای هیات علمی به خارج از کشور برای گذراندن فرصت مطالعاتی این افراد را به بخش صنعت بفرستیم که قطعا دستاوردهای چشمگیری خواهد داشت.

گفتنی است، دانشگاه آزاد، با ایجاد مدارس مهارتی در دوره ریاست جدید دانشگاه دکتر محمد مهدی طهرانچی یک حرکت بنیادین در آموزش عالی را آغاز کرده که این مساله در موضوعات مختلف گسترش بیشتری خواهد یافت و در نهایت این امر در بخش توسعه ارتباط دانشگاه با صنعت نیز جاری خواهد شد.

دانشگاه آزاد، با شناخت اهمیت بهره‌‌مندی دو بخش دانشگاه و صنعت از یکدیگر دستاوردهای خوبی را در این زمینه داشته تا جایی که در بسیاری از واحدهای دانشگاهی در بخش درآمدهای غیرشهریه‌ای و قراردادهای برون دانشگاهی با ایجاد ارتباط با صنایع مختلف منجر به درآمدزایی مناسبی برای این دانشگاه شده است که با توجه به دیدگاه توسعه محورانه در این دانشگاه، افق‌‌‌‌های روشنی برای ارتباط این دانشگاه بزرگ با بخش صنعت کشور پیش بینی می‌‌‌‌شود تا علاوه بر ارتقا روزافزون دانشگاه آزاد اسلامی شاهد پیشرفت کشور در زمینه ارتباط تنگاتنگ دانشگاه با صنعت باشیم.

انتهای پیام/

188 / 167 مدیرکل توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی داود ثمری وزارت صنعت و معدن طرح ساها آزمایشگاه‌‌

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: وزارت صنعت و معدن طرح ساها آزمایشگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۷۸۲۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تیم بسکتبال دانشگاه آزاد در مسیر بازگشت به لیگ برتر

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، امروز تفاهم نامه همکاری مرکز ورزش و تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی و فدراسیون بسکتبال به امضای «امیرعباس لشگری» و «جواد داوری» رسید. 

لشگری در نشست انعقاد این تفاهم‌نامه با اشاره به امکانات سخت افزاری و نرم افزاری دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه ورزش گفت: هم افزایی و افزایش همکاری‌ها با وزارت ورزش و جوانان، کمیته ملی المپیک، کمیته ملی پارالمپیک و فدراسیون‌های ورزشی در راستای کمک به ورزش ملی، از جمله برنامه‌های مهم مرکز ورزش و تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی است که به جد پیگیری می‌شود.

رئیس مرکز ورزش و تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: این تفاهم نامه به منظور توسعه فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی، علمی و همچنین برگزاری رویداد‌های مختلف ورزشی از جمله جشنواره ها، همایش ها، کلاس‌های داوری و مربیگری، مسابقه‌ها و المپیاد‌های مرتبط با رشته ورزشی بسکتبال و در راستای ارتقای سطح سلامت و تندرستی جامعه، فراهم ساختن شرایط مناسب برای شناخت و شکوفایی استعداد‌های ورزشی دانشگاه و نیز ایجاد بستر مناسب به منظور توسعه بسکتبال در دانشگاه و کشور منعقد می‌شود.

او همچنین استعدادیابی و نخبه پروری، تلاش برای حفظ و ارتقای سلامت خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی و توسعه ورزش دانشگاهی را بر اساس سند تحول و تعالی دانشگاه، نقطه عطف فعالیت‌های مرکز ورزش و تربیت بدنی دانشگاه در دوره مدیریت خود طی چهار سال اخیر عنوان کرد.


لشگری با بیان اینکه پارسال در مجموع ۲۳ تیم مردان و بانوان دانشگاه آزاد اسلامی در لیگ‌های برتر کشور حضور داشتند و تاکنون ۱۰ تیم جام قهرمانی را به دست آورده اند، تصریح کرد: رقابت در لیگ‌های برتر قایقرانی (روئینگ) مردان و بانوان، کاراته مردان و بانوان و شمشیربازی مردان، هنوز به پایان نرسیده است و تیم‌های دانشگاه آزاد اسلامی در این رشته‌ها نیز مصمم به کسب عنوان قهرمانی هستند. 

رئیس مرکز ورزش و تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی با یادآوری اینکه بسکتبال به عنوان رشته مطرح دانشگاهی، از اقبال خوبی نزد دانشجویان برخوردار است، اظهار کرد: با نظر مساعد شورای ورزش دانشگاه آزاد اسلامی و حمایت‌های دکتر محمدمهدی طهرانچی، امسال تیم بسکتبال ۳*۳ دانشگاه پس از چند سال دوری به لیگ برتر برمی گردد و تلاش می‌کنیم بسکتبالیست‌های مستعد دانشگاه در مدرسه‌های سما و واحد‌های آموزشی به عنوان پشتوانه به تیم‌های ملی معرفی شوند.

لشگری همچنین از برگزاری مسابقه‌های کشوری بسکتبال دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در دو بخش مردان و بانوان از ۲۹ اردیبهشت تا ۱۳ خرداد سال جاری به میزبانی واحد کرمانشاه خبر داد و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به در اختیار داشتن سالن‌های ورزشی مجهز و در راستای توسعه بسکتبال در کشور، از دوازدهم تا چهاردهم اردیبهشت میزبان اردوی انتخابی تیم ملی و استعدادیابی دختران بسکتبالیست کمتر از ۱۲ سال کشور به میزبانی واحد دزفول بود.

در این نشست، رئیس فدراسیون نیز به دو سال عضویت در تیم بسکتبال دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و با بیان اینکه فضای فرهنگی ورزشی این دانشگاه را به خوبی می‌شناسد، توضیح داد: تیم بسکتبال دانشگاه آزاد اسلامی سال‌ها در لیگ برتر کشور، حضور درخشانی داشت و با حمایت از استعداد‌های نوجوان و جوان و همچنین نخبه پروری، یاریگر فدراسیون بود. 

داوری، انعقاد تفاهم نامه را گامی بلند در راستای رشد و شکوفایی استعدادهای دانشگاه در رشته بسکتبال و همچنین ایجاد بستر مناسب به منظور رشد این رشته مهیج مدرسه‌ای و دانشگاهی دانست. او با توجه به انعقاد تفاهم نامه، ابراز امیدواری کرد ارتباطات فدراسیون با دانشگاه آزاد اسلامی، گسترده‌تر شود و فعالیت‌های فدراسیون در سطح کشور توسعه یابد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رویداد صدرا به ایستگاه اندیمشک رسید
  • ساز کوک دانشگاه و صنعت برای تأمین امنیت غذایی/ هزار دانشجوی طرح پویشی به هلدینگ زر می‌روند
  • دانشگاه آزاد بسیاری از مرز‌های علمی کشور را درنوردیده است
  • تیم بسکتبال دانشگاه آزاد در مسیر بازگشت به لیگ برتر
  • ارتباط هدفمند و توازن‌محور بین صنعت و دانشگاه تقویت شود
  • مدرک‌گرایی موجب ایجاد فاصله بین دانشگاه و جامعه کار می‌شود
  • رویداد صدرا بسترساز توسعه فعالیت فناورانه و ایجاد اشتغال
  • رویداد صدرا بسترساز توسعه فعالیت فناورانه و ایجاد اشتغال است
  • مرکز تحقیقات «هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» مجوز فعالیت گرفت
  • صالحی عمران: نیازمند نظر کارفرمایان صنایع در تدوین برنامه‌های درسی هستیم