Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-27@12:02:54 GMT

دولت مفهوم اقتصاد مقاومتی را درک نکرد

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۸۸۲۵۲

دولت مفهوم اقتصاد مقاومتی را درک نکرد

یک اقتصاددان گفت: گفت: دولت مفهوم اقتصاد مقاومتی را به درستی درک نکرد و در غیر این صورت همان چالشها و مشکلات سال 91 در سال 97 تکرار نمی‌شد.

به گزارش مشرق، وحید شقاقی شهری، با بیان اینکه، باید بپذیریم که اقتصاد مقاومتی در سالهای اخیر موفق نشده است، گفت: از سال ۹۳ صراحتاً تاکید کردم که این مسیر ما را به مقصد نمی‌رساند، اقتصاد مقاومتی که رهبری ابلاغ کردند هدف اصلی‌اش شناسایی آسیبهای اقتصاد ایران بود و قرار بود بعد از شناسایی این نقاط ضعف برطرف شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود، بر اساس بررسیهای انجام شده مشخص شد، در تحریمهای سال ۹۰ بین ۱۰ تا ۱۵ نقطه آسیب پذیر در کشور جود دارد. همان موقع مطرح شد که در مساله بانک، خودرو، عدم تنوع شرکای تجاری مشکل داریم، وابستگی به نفت و اقتصاد نفتی، چالشهای مالیاتی، نقدینگی هدایت نشده از چالشهای اقتصاد ما بوده و به طور کلی ۱۵ مشکل عمده در اقتصاد ایران وجود دارد که هنوز تدبیری برای پوشش و رفع آنها اندیشیده نشده است.

بیشتر بخوانید:

زیرساخت نظارت اقتصادی بر مسئولان چیست؟ راهبرد «گام دوم» برای اجراست نه سخنرانی و همایش

شقاقی شهری با بیان اینکه، ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی وظیفه اش شناسایی نقاط آسیب پذیر و بر طرف کردن آن بود، گفت: دولت مفهوم اقتصاد مقاومتی را به درستی درک نکرد و در غیر این صورت همان چالشها و مشکلات سال ۹۱ در سال ۹۷ تکرار نمی‌شد.

وی افزود، متاسفانه آن ستاد به دنبال برنامه های جاری و روزمره رفت و نقاط آسیب پذیر همچنان سر جای خودش باقی مانده است.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد، در آن زمان به یاد دارم که بعد از بالا رفتن قیمت پراید رئیس جمهور در مورد میزان آهن به کاررفته در پراید انتقاد کرد اما دیدید که همان اتفاقات در کشور تکرار شد و از یک سوراخ دوبار گزیده شدیم.

به گفته شقاقی شهری، ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی باید به مردم و رهبری گزارش دهد که چه اقدامی انجام داده که دوباره نقاط چالش برانگیز و آسیب پذیر کشور در سال ۹۱ تکرار شده است.

وی با بیان اینکه، بعد از بحران ارزی سال ۹۱ قرار بر متنوع شدن شرکای تجاری و تقویت نقشه ارزی کشور بود، گفت: وعده داده شد تا پایه های جدید مالیاتی مصوب شده و جلوی رشد نقدینگی را بگیرند، قرار بود جلوی سوداگری گرفته شود تا ریشه فساد از بین برود.

این کارشناس اقتصادی گفت: اعضا محترم ستاد فرماندهی باید بگویند در ۵ سال اخیر چه اقدامی انجام داده اند که از نقاط شکننده قبلی اقتصادمان مجدد ضربه خوردیم. رهبری کلیات اقتصاد مقاومی را ابلاغ کردند اما در اجرا اتفاق خاصی نیافتاد چون برنامه خاصی در دستور کار نبوده است.

شقاقی شهری گفت: دل کارشناسان اقتصاد برای کشور می‌سوزد اما دبیران ستاد اقتصاد مقاومتی باید بگویند چه اقدام مثبت و رو به جلویی در راستای تحقق این سیاستها انجام داده اند به زعم بنده اعتقاد راسخی برای تحقق این موضوع وجود نداشته است و سرمایه های کشور به هدر رفته است چراکه فقط با کلمات بازی شده است.مردم می‌پرسند اقتصاد مقاومتی چه نتیجه ای حاصل شده است. حال اینکه کلیات و اهداف هیچ گونه مشکلی نداشته اما در اجرا دچار نقص و چالش بوده ایم.

وی افزود، با وجود همه این مشکلات رهبری به نسل جوان کشور امیدوارند و آینده کشور نیز با توجه به ظرفیتهای جوانان رقم خواهد خورد.

به گفته این استاد اقتصاد، نظام مالیاتی اصلاح پذیر است اما مقابله با ذینفعان مهم است، باید در گام دوم مشخص حرکت اقتصاد در فضای اقتصاد مشخص شود چرا نتوانستیم بانکهای اطلاعاتی را تجهیز کنیم، همین موضوع نشان میدهد ما به تیم یکدست جسور نیاز داریم.

وی افزود، رهبری امکان مدیریت دولت را ندارند و دولت باید در زمینه اقدامات اساسی انجام دهند و به نظر بنده در اولین گام باید تیم اجرایی دولت تغییر کند.

شقاقی شهری گفت: ما امروز ظرفیت بزرگ نیروی تحصیل کرده را در اختیار داریم اما این نیروی تحصیل کرده باید در ظرف مناسب قرار گیرد تا خروجی مناسب بدست آید. این بستر همان نقشه راه و سیاست گذاری فضای کسب و کار در کشور است.

وی ادامه داد، متاسفانه از یک طرف فضای کشور ما آلوده و رانتی و از طرف دیگر سیاست های اقتصادی ما معیوب است. البته باید این نکته را تاکید کنم که دربخش خرد مشکلی نداریم اما درسیاستهای اقتصاد به خاطر چالشهای گذشته مشکلات زیادی وجود دارد.

شقاقی شهری با بیان اینکه، در کشور ما ظرفیتهای علمی بزرگی وجود دارد که یا دیده نشده و یا تازه کشف شده، گفت: در حال حاضر ۵ میلیون داننشجو و شاید بیش از این تعداد فارغ‌التحصیل داریم. من فکر میکنم همین جوانان باید مسیرهای که دولت ترسیم کرده را کنار گذاشته و در حوره علم و فناوری به صورت جدی و مستقل ورود کنند.

این کارشناس اقتصادی در پایان گفت: توجه کنیم که نهادهای انحصارگر میتوانند در این مسیراخلال ایجاد کنند حداقل نقش و تقاضا از دولت این است که در این مسیر مانع ایجاد نکند. امروز جوانان کشور به صورت خودجوش در حوزه فناری ورود کرده اند و این موضوع جای امیدواری دارد. به نظر میاید لب بحث بیانیه گام دوم رهبری نیز به این بحث پیوند خورده است، اما به یاد داشته باشیم در حوره مختلف نیاز به تولید داریم و نباید دستمان جلوی بیگانه دراز باشد.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: بودجه 98 تحولات ونزوئلا گام دوم انقلاب اقتصاد مقاومتی جوانان دولت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۸۸۲۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌اقتصاد کشور را نباید دولتی مدیریت کرد

ایسنا/هرمزگان عضو مجمع نمایندگان استان هرمزگان گفت: وقتی اقتصاد کشور دولتی مدیریت می‌شود یعنی آمار و ارقام در حوزه‌های نرخ بیکاری و اشتغال و در شاخص‌های اقتصادی نیز توسط خود دولت ارائه می‌شود.

احمد مرادی در حاشیه یازدهمین کنفرانس ملی ماهی شناسی‌ایران در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اهمیت و جایگاه استان هرمزگان در اقتصاد دریامحور، اظهار کرد: استان هرمزگان پایه اقتصاد دریامحور محسوب می‌شود و بیش از ۶۰ درصد از فعالیت‌های مرتبط با اقتصاد دریا محور در استان هرمزگان شکل می‌گیرد. به همین جهت باید با یک نگاه ویژه به این فرصت‌ها برای توسعه متوازن اقدام شود.

وی، با اشاره به ارزش افزوده عظیم فعالیت‌های اقتصادی دریا از جمله صید و صیادی، گردشگری، حمل ونقل و ...، عنوان کرد: تنها نباید مسائل امنیتی و استراتژیک دریا را در نظر داشته باشیم بلکه می‌توان بهره‌های عظیم اقتصادی از آن برد.

عضو مجمع نمایندگان استان هرمزگان، بیان کرد: در اغلب برنامه‌های توسعه، درآمدهای حاصل از فعالیت‌های دریایی پیش‌بینی شده است که اگر بتوانیم آن را محقق کنیم، به راحتی می‌توان برای ایجاد پالایشگاه‌های مختلف در راستای جبران ناترازی انرژی در کشور گام برداشت که اقدامی بسیار مهم و توسعه‌ای محسوب می‌شود.

مرادی خاطرنشان کرد: مجلس به دولت تکلیف کرده بود که ۲۰۰ هزار تن ماهی در قفس پرورش داده شود. با بررسی‌های بنده در بهترین حال ۲۰ هزار تن حاصل شد که نشان دهنده فاصله عظیم و گسترده عمل تا هدفگذاری است. وقتی این موضوع از وزیر جهاد کشاورزی سوال شد، مسائلی مانند وابستگی صنعت شیلاتی کشور از جمله قفس، تور و بچه‌ماهی به کشورهای خارجی را از جمله این مطرح شد.اعلام کردم که شرکت‌های دانش‌بنیان و شرکت‌های جوان کشور توانایی ساخت قفس و تور را در داخل کشور را دارند که مورد توجه قرار نمی‌گیرند.

وی، با ذکر این نکته که نباید اقتصاد کشور را دولتی مدیریت کرد، گفت: دلیل بروز این چالش‌ها، مدیریت دولتی اقتصاد است. مقام معظم رهبری در شعار سال به جلب مشارکت مردم در فعالیت‌های اقتصادی اشاره کردند و اگر می‌خواهیم این چالش‌ها در حوزه اقتصاد برطرف شود باید با عمل فرمایشات مقام معظم رهبری، دولت‌ها از تصدی‌گری در اقتصاد فاصله بگیرند.

عضو مجمع نمایندگان استان هرمزگان بیان کرد: وقتی اقتصاد کشور دولتی مدیریت می‌شود یعنی آمار و ارقام در حوزه‌های نرخ بیکاری واشتغال و در شاخص‌های اقتصادی نیز توسط خود دولت ارائه می‌شود. در چندین برنامه توسعه‌ای، رشد اقتصادی ۸ درصد هدفگذاری شد که این رشد اقتصادی صرفا با برگزاری جلسه و کنفرانس محقق نمی‌شود بلکه باید این باور را در سطوح مختلف جامعه بگسترانیم.

انتهای پیام
 

دیگر خبرها

  • وزیر کار: برای تحقق شعار امسال، باید در مسیر جهش تولید قدم برداریم
  • اعطای نشان اقتصاد مقاومتی به ۱۲ واحد تولیدی برتر
  • اعتقاد عملی به اقتصاد مقاومتی لازمه تحقق حماسه اقتصادی است
  • وزیر کشور: مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور هستند
  • مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور است
  • لرستان |توانمندسازی تسهیلگران اقتصاد مقاومتی در لرستان
  • ۱۵۸ واحد تولیدی در زنجان تعطیل یا راکد است
  • توانمندسازی تسهیل‌گران اقتصاد مقاومتی در لرستان + فیلم
  • ‌اقتصاد کشور را نباید دولتی مدیریت کرد
  • بهره‌برداری از گلخانه ۳ هزار متری دهکده اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی ظرف ۶ ماه آینده