Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@05:28:36 GMT

کویر ابوزید آباد را می شناسید؟

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۰۵۸۸۱

کویر ابوزید آباد را می شناسید؟

یک فعال محیط‌زیست ابوزیدآباد گفت: با ارتقای کویر ابوزیدآباد به منطقه حفاظتی لزوم ایجاد یک پاسگاه برای کنترل و بازدارندگی بیش از پیش به چشم می‌آید.


مصیب صدری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا- با بیان اینکه ارتقای کویر ابوزیدآباد به منطقه حفاظتی لزوم ایجاد یک پاسگاه برای کنترل و بازدارندگی بیش از پیش به چشم می‌آید، اظهار کرد: گردشگری که هم‌اکنون در منطقه داریم بیشتر جنبه لذتی دارد و چیزی به عنوان گردشگر واقعی نداریم و بیشتر سبب تخریب طبیعت می‌شوند هر چند شاید در کوتاه مدت از نظر مالی به رشد و توسعه کمک کنند، ولی دود این کار به چشم آیندگان خواهد رفت که چرا برای یک لذت کوتاه‌مدت منابع  طبیعی و محیط زیست بکر خدادادی را از بین بردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: طبیعت گردی با اکو توریسم فرق دارد، طبیعت گرد کسی است که وارد طبیعت می‌شود و از آن استفاده می‌کند و شاید محیط را متأثر از وجود خود کند، ولی اکوتوریسم این‌گونه است که باید مسئولانه وارد طبیعت شد و ضمن لذت بردن هیچ‌گونه اثر بدی بر جای نگذاشت و از تخریب و صدمه به پوشش گیاهی و جانوری محیط ورودی جلوگیری شود، شاید در اکوتوریسم مجبور باشی برای ادامه راه ماشین را پارک کنی و پیاده مسیر را ادامه دهی و این کار سخت باشد.
این فعال محیط زیست ابوزیدآباد گفت: این درست نیست که برای پول و سرمایه پوشش جانوری منطقه را به خطر اندازیم، جایی که روباه شنی و گربه شنی، یوز و دیگر جانوران از حضور آفرود و سافاری در آسایش نباشند، شاید در برخی موارد این جانوران چنان به تغییرات محیط خود حساس باشند که زاد و ولد خود را به تأخیر اندازند و یا این کار انجام نشود، این‌گونه گردشگر که به گردشگر درجه چهار معروف است هر چه کمتر حضور داشته باشد سودش برای محیط زیست بسیار زیاد است و ما دنبال این الگو هستیم که چنین گردشگرانی را در منطقه شاهد نباشیم.
صدری به درجه‌بندی گردشگران اشاره کرد و گفت: یک‌زمان شاهد حضور گردشگری هستیم که مسئولانه وارد طبیعت می‌شود و تا پایان مراقب محیط پیرامون خود است و حتی در پایان محیط را بهتر و تمیزتر ترک می‌کند که این گردشگر درجه ۱ و ۲  است. نمونه دیگر افراد طبیعت گرد هستند و بهتر است که با کنترل بیایند زیرا ممکن است برای محیط‌زیست مشکلاتی ایجاد کنند. بهتر است با کنترل به محیط گردشگری وارد شوند و  نمونه آخر و چهارم عده‌ای هستند که دنبال تخریب و تفریح هستند، چیزی که در آینده عواقب آن نمایان خواهد شد، پس این افراد اصلاً نباید به منطقه گردشگری نزدیک شوند.
وی ادامه داد: نمی‌توانیم جلو گردشگر را بگیریم، ولی سعی بر این داریم که فرهنگ‌سازی کنیم تا فرد گردشگر بداند برای طبیعت کویری که وارد می‌شود بیش از ۳۵ سال زحمت کشیده شده تا درختچه‌ها به درختان تاغ بدل شوند و از فرسایش خاک جلوگیری کنند و این درختان ریه‌های بیابان اطراف آران و بیدگل و ابوزیدآباد هستند که مانع ورود گرد و خاک به شهرستان و شهرهای اطراف می‌شوند و در صورت تخریب بدترین حوادث طبیعی سراغ شهر کویری و ریگزار آران و بیدگل خواهد آمد.
این فعال محیط زیست ابوزیدآباد گفت: به عنوان دوست داران محیط‌زیست کارهای خوبی انجام شده از قبیل مستند نگاری و ساخت آبشخور که توانسته خدمت خوبی به پوشش جانوری منطقه ارائه دهد و در گشت‌ها و حفاظت‌های محیط زیستی حضور دوست داران محیط زیست به صورت داوطلبانه کمک بزرگی به جلوگیری از وقوع تخلفات کرده و نشان داده دوست داران محیط زیست بازوان قدرتمند دولت‌ها در مسایل و حوزه‌های اجتماعی، فرهنگی و اجرایی شهرها هستند که باید بیش از پیش در مسیر صحیح حرکت کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کویر ابوزیدآباد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۰۵۸۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممنوع شدن توزیع رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای

به‌گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، صادق پورسالم بیان کرد: از سوم تا نهم اردیبهشت هفته زمین پاک نام‌گذاری شده است. در این هفته برای افزایش آگاهی مردم و ترویج فرهنگ حفاظت از زمین، برنامه‌های مختلفی انجام می‌شود که یکی از آنها توزیع کیسه‌های پارچه‌ای بین مردم و فروشگاه‌ها است.

وی از آغاز توزیع هزار کیسه پارچه‌ای بین نانوایی‌ها و فروشگاه‌های بزرگ در استان خبر داد و افزود: کیسه‌های پلاستیکی با منشاء نفت از پلیمر‌هایی تشکیل شده‌اند که به‌سختی تجزیه می‌شوند و ماندگاری آنها در طبیعت ۴۰۰ سال است، اما کیسه‌های پارچه‌ای دارای بافت‌های گیاهی هستند که بعد از ۴ تا ۵ ماه در طبیعت تجزیه می‌شوند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بوشهر تولید کمتر زباله، کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای، کاهش هزینه و مقاومت بیشتر را از مزایای کیسه‌های پارچه‌ای عنوان کرد.

وی با اشاره به مصوبه اخیر هیات دولت با هدف مصرف کمتر کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌ها و حفاظت از محیط‌زیست، گفت: به فروشگاه‌های زنجیره‌ای ابلاغ شده تا از دادن کیسه پلاستیکی رایگان به مشتریان خودداری کنند.

پورسالم یادآور شد: این کار در بسیاری از کشور‌ها اجرا می‌شود و در کاهش مصرف پلاستیک نقش موثری داشته است.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • مراجع قضایی شهرستان ری رویکرد زیست محیطی دارند+فیلم
  • پاکسازی طبیعت نقده به مناسبت هفته زمین پاک
  • توزیع ۳ هزار کیسه پارچه‌ای در نانوایی‌های شهرستان بروجرد
  • پویش بزمان زیبا با طبیعت بدون زباله اجرا شد
  • حاشیه رودخانه جاجرود پاک‌سازی شد/ حال رودخانه خوب نیست
  • ممنوع شدن توزیع رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای
  • سلامت جامعه در گرو کاهش مصرف پلاستیک و سیگار
  • لطفا طبیعت را جارو نکنید!
  • پاکسازی ۹۱۲ هکتار از اراضی خراسان رضوی با مشارکت مردم
  • پاکسازی حاشیه سد مهاباد به مناسبت روز جهانی زمین پاک