Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@23:27:27 GMT

میزان مصرف روزانه بنزین در کشور اعلام شد

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۰۷۲۷۸

میزان مصرف روزانه بنزین در کشور اعلام شد

در سال ۱۳۹۷ میانگین مصرف بنزین روزانه ٨٧ میلیون لیتر و میانگین تولید در بهمن ماه سال 1397، روزانه ١٠٣ میلیون لیتر بوده است‌ که این ارقام به گفته معاون وزیر نفت، نشان‌دهنده فاصله مطلوب تولید و مصرف است و به پایداری تولید و ذخیره‌سازی بنزین در کشور انجامیده است.

به گزارش ایسنا، علیرضا صادق‌آبادی - معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران - مقدار ارزش افزوده ایجاد شده از محل ساخت پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس برای کشور را سالانه ۸۰۰ میلیون دلار اعلام کرد و گفت: ارزش افزوده ایجاد شده از محل راه‌اندازی فازهای سه‌گانه این پالایشگاه امنیت انرژی کشور را تضمین می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر این‌که با راه‌اندازی فاز سوم این پالایشگاه دیگر واردکننده بنزین نیستیم، افزود: تا مهرماه امسال ایران همواره واردکننده بنزین بود، اما با راه‌اندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس برای نخستین بار در سال ٩٧ دیگر واردکننده بنزین نیستیم که البته مواردی همچون سهمیه‌بندی بنزین در سال‌های گذشته، توسعه ناوگان حمل‌ونقل عمومی، متنوع‌سازی سبد سوخت و توسعه صنعت سی‌ان‌جی از عوامل موثر در به صفر رساندن واردات بنزین بوده است.

راه‌اندازی نشدن ستاره روزانه ۶,۵ میلیارد دلار هزینه به کشور تحمیل می‌کرد

وی با اشاره به این‌که در صورت نبود پالایشگاه ستاره خلیج فارس امروز مجبور بودیم روزانه ٣۶ میلیون لیتر بنزین وارد کنیم و این مقدار روزانه ١٨ میلیون دلار و سالانه ۶.۵ میلیارد دلار هزینه به کشور تحمیل می‌کرد، گفت: اگر پالایشگاه ستاره خلیج فارس راه‌اندازی نمی‌شد، امروز هم‌چنان واردکننده بنزین بودیم، افزون بر آن، هزینه‌های زیادی از محل برداشت کمتر از میدان مشترک گازی پارس جنوبی، اجاره کشتی‌های بزرگ برای نگهداری میعانات گازی و تحویل سوخت مایع به مصرف‌کنندگان بر کشور تحمیل می‌شد.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ادامه داد: با دریافت فرآورده‌های تولید پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج‌فارس، ذخایر بنزین کشور در وضع مطلوبی قرار گرفته و امکان صادرات بنزین نیز فراهم شده است.

صادق‌آبادی، با اشاره به جبران کمبود خوراک پتروشیمی‌ها از محل تولیدات پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس گفت: با بهبود فناوری در فازهای موجود پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس و راه‌اندازی فاز چهارم، می‌توانیم برداشت بیش‌تری از میدان مشترک پارس جنوبی داشته‌ باشیم و ظرفیت پالایشی روزانه بیش از ۵۰۰ هزار بشکه میعانات گازی در این پالایشگاه محقق خواهد شد.

وی افزود: افزایش ظرفیت تولید پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس با راه‌اندازی فاز چهارم این پالایشگاه و رفع گلوگاه‌های فازهای یکم تا سوم این پالایشگاه و نیز اجرای پروژه‌های کاهش نفت‌کوره در پالایشگاه‌هایی نظیر اصفهان، بندرعباس، تبریز و ... به‌منظور ایجاد ارزش افزوده از مهم‌ترین اولویت‌ها و برنامه‌های کوتاه‌مدت صنعت پالایش ایران است که البته پروژه‌های کاهش نفت کوره دارای پیچیدگی‌های بسیاری است و به منابع مالی نیاز دارد.

معاون وزیر نفت با اشاره به این‌که چنانچه سالانه ٨ تا ٩ درصد به مصرف بنزین کشور اضافه شود، باید سالانه یک فاز پالایشگاهی را وارد مدار کنیم که این امکان‌پذیر نیست، تاکید کرد: با توجه به شیب تند مصرف سوخت، در صورت به‌کار نگرفتن برنامه‌ها و راهکارهای مهار مصرف، فاصله مطلوب ایجاد شده بین تولید و مصرف بنزین کشور در شرایط کنونی تا دو سال آینده از میان می‌رود.

جذابیت اقتصادی دلیل اصلی قاچاق سوخت

بنا بر اعلام وزارت نفت، صادق‌آبادی با اشاره به اهمیت به کارگیری سیاست‌های مصرف بهینه سوخت در کشور گفت: سهمیه‌بندی یا افزایش قیمت نیز به تنهایی کنترل‌کننده مصرف بنزین در کشور نیست و باید سیاست‌های مختلفی را به‌طور همزمان اجرا کرد.

وی با بیان اینکه تا زمانی که جذابیت اقتصادی وجود دارد، قاچاق سوخت نیز وجود خواهد داشت، تاکید کرد: کارت هوشمند سوخت به‌تنهایی متضمن کاهش قاچاق فرآورده در کشور نیست.

او هم‌چنین درباره ارتباط صنعت پالایش با بخش‌های دانشگاهی کشور گفت: پژوهش در صنعت باید مسئله‌محور باشد و بتواند مشکلات را حل کند؛ برای نمونه در مسئله آلودگی‌های منطقه ری بیشترین همکاری با جهاد دانشگاهی انجام و منبع آلودگی شناسایی شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بنزين

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۰۷۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حقوق و مزایای کارگران مورد توجه قرار گیرد

امام جمعه بندرعباس با اشاره به وضعیت معیشتی کارگران گفت: کارگران که قشر زحمت کش جامعه هستند حداقلی ترین حقوق و مزایا را دریافت می کنند باید تلاش کرد و حقوق این قشر پر تلاش جامعه اصلاح و درآمد آنها افزایش یابد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، حجت الاسلام و المسلمین محمد عبادی زاده در خطبه‌های این هفته نماز جمعه بندرعباس با اشاره به روز معلم اظهار داشت: شهید مطهری از شخصیتهای برجسته علمی کشور است که توصیه می کنم جوانان کتاب های این شخصیت ارزشمند را مطالعه کنند. 

وی با تبیین جایگاه والای معلمان در جامعه افزود: معلم بایستی در تراز انقلاب اسلامی باشد، معلمان نقش اول تحول بنیادین در نظام آموزش و پرورش هستند بنابراین بایستی این معلمان در تراز انقلاب قرار گیرند و رسالت مهم خود را به خوبی انجام دهند.

 امام جمعه بندرعباس در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به در پیش بودن روز کار و کارگر نیز گفت : کارگران در عرصه‌های مختلف این کشور خدمت کرده‌اند و در دوران جنگ تحمیلی نیز جامعه کارگری با تقدیم بالغ بر 14 هزار شهید گلگون کفن، نقش خود را به خوبی در 8 سال دفاع مقدس ایفا کرد. 

وی با تاکید بر اینکه کارگران مجاهدان حوزه اقتصادی کشور هستند تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب شعار امسال را جهش تولید با مشارکت مردم نام نهاده‌اند بایستی با تکیه بر این شعار نقش محوری کارگران را دید و از این نفش برای افزایش تولید و فعالیت بیشتر بهره برد. 

حجت الاسلام و المسلمین عبادی زاده با اشاره به وضعیت معیشتی کارگران گفت: کارگران که قشر زحمت کش جامعه هستند حداقلی ترین حقوق و مزایا را دریافت می کنند باید تلاش کرد و حقوق این قشر پر تلاش جامعه اصلاح و درآمد آنها افزایش یابد. 

نماینده ولی فقیه در هرمزگان با اشاره به روز ملی خلیج فارس اظهار داشت: روز ملی خلیج فارس روز خروج بندرعباس و جزایر قشم و هرمز از چنگال کشور استعمارگر پرتغال است. 

وی با اشاره به جایگاه ویژه خلیج فارس در امنیت ملی افزود: با همت شاه عباس صفوی و امام قلی خان پس از سیطره 150 ساله پرتغالی ها، این شهرهای مهم از سیطره استعمار خارج شد و بر همین مبنا و با توجه به ارزشمندی بالای خلیج فارس، دهم اردیبهشت روز ملی خلیج فارس نامگذاری شده است. 

انتهای پیام/864

دیگر خبرها

  • بازدید سرلشکر رحیم صفوی از دستاوردهای پالایشگاه ستاره خلیج فارس
  • نقش خلیج فارس در راهبرد امنیت ملی کشور بی‌بدیل است
  • حقوق و مزایای کارگران مورد توجه قرار گیرد
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور
  • ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کنند
  • خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین
  • بیژن زنگنه متهم ناترازی بنزین/ احیای پالایشگاه‌سازی در دولت سیزدهم
  • گام اساسی دولت سیزدهم برای اجرای طرح‌های کیفی‌سازی سوخت در پالایشگاه‌ها
  • تله سوخت و راهکارهای عبور از بحران سوختی در کشور
  • پروژه‌های ناتمام را خاتمه می‌دهیم/ ستاره خلیج فارس بورسی می‌شود